μεταξυ των δυο το iwc εχει καλυτερη μηχανη(τα ειπε ηδη ο ΝΙΝ

),αναγνωρισιμοτητα,status,μεταπωλητικη αξια.
ο ΒΒ εγραψε
Για κάποιους εδώ μέσα δε δικαιολογούνται τα 2000 της Φόρτις,ειμαι ενας απο αυτους!το εχω πει και για μαρκες που ρολογια τους ετυχε να ειναι στην κατοχη μου.το ξαναλεω ,μεχρι ενα ευρος τιμων μπορει μια μαρκα να "προτεινει" στον αγοραστη τα ρολογια της απο εκει και περα η σχεση πωλητη-αγοραστη θα ειναι σε βαρος του δευτερου ,εκτος και εαν ανηκει σε ενα πιο ειδικο κοινο και εις γνωσην του κανει μια τετοια επιλογη
και για να γινω πιο βαρετος θα αναφερθω στο παραδειγμα της sinn

:
η εταιρια βασιστηκε στα pilot/military watches και ειδικα στους χρονογραφους,ηταν μαζι με την orfina και την tutima οι κατασκευαστες που ειχαν μεγαλη επιτυχια με τους χρονογραφους τους που εφοδιαζονταν με την lemania 5100,μετα απο την διακοπη της παραγωγης απο το swatch group η sinn ειχε ηδη αναπτυξει και αλλες σειρες ρολογιων που βρηκαν ανταποκριση και αναπληρωσαν σε μεγαλο βαθμο το κενο που αφησε η 5100.τα μοντελα αυτα μεσα σε λογικα πλαισια τιμων ειχαν και καποιες πολυ πρακτικες τεχνικες λυσεις
π.χ
sinn u1 :1000 meter,submarine steel-sea water resistant,tegiment process(1500 vickers)>conventional steel(220 vickers) etc
ενα πολυ ενδιαφερον πακετο σε τιμη κοντα στα 1000 ευρω,μετρο και ευρω

.
οταν η sinn παρουσιασε χρονογραφους στα 3000+ ευρω με 7750 το target group που απευθυνεται ειναι πολυ μικρο και δεχθηκε κριτικες και απο τους οπαδους της