Αποστολέας Θέμα: βιβλιογραφια και σχολες ωρολογοποιιας στην ελλαδα  (Αναγνώστηκε 29631 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
βιβλιογραφια και σχολες ωρολογοποιιας στην ελλαδα
« στις: Δεκέμβριος 29, 2008, 11:28:49 πμ »
Kalimera kai Xronia Polla se ola ta meli tou forum.Asholume kiego erasitehnika me tin orologopoiia kai anakalipsa tin istoselida psahnondas sto diadiktio.

Afto pou tha ithela na rotiso ine an iparhun sxoles i seminaria shetika me tin orologopoiia stin ellada.Episis, tha ithela na mu protinete an gnorizete kai vivliografia elliniki kai kseni sxetika me to kino mas hobby.Poli kalo vivlio eho akusi oti ine to watchmaking tou George Daniels alla den to eho vrei stin Ellada kai sto eksoteriko iparxi megali lista anamonis kathos ehi eksandlithi (efoson vevea ishiun osa anaferode sto diadiktio)

Tha ektimusa opoiadipote voithia boro na lavo kai xairomai ilikrina pou vriskome sto forum

Efharisto prokatavolika
eliasfra
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 11, 2009, 03:05:44 μμ από george_ »

warover

• Επισκέπτης
Απ: BIBLIOGRAFIA KAI SHOLES OROLOGOPOIIAS STIN ELLADA
« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 29, 2008, 11:57:51 πμ »
καλως ορισες
καταρχην γραφε ελληνικα
το βιβλιο που θες υπαρχη
http://www.amazon.com/Watchmaking-George-Daniels/dp/0856671509
αλλα ειναι πολυ ακριβο και γενικα υπαρχουν και αλλα καλα βιβλια
δες και εδω
http://www.tztoolshop.com/page13.html
το πρωτο ισως ειναι το καλυτερο για να αρχισει καποιος

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Δεκέμβριος 29, 2008, 12:03:19 μμ »
Καλημέρα warover και ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.
Στο amazon το έχω δεί κι εγώ και όπως αναφέρεις είναι πανάκριβο.
Θα ρίξω μια ματιά και στα στο link που μου έστειλες.
Ξέρεις μήπως κάτι για σχολές ή μαθήματα σχετικά με την ωρολογοποιία ;

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Δεκέμβριος 29, 2008, 09:06:36 μμ »
eliafra καλωσορησες στο φορουμ
και βεβαια να γραφεις σε παρακαλω ελληνικα
οσον αφορα το θεμα βιβλια και σχολες αν ψαξεις καλα θα δεις οτι εχουμε αναφερθει αρκετα σε αυτα στο παρελθον
λιγο ψαξιμο λοιπον  :D

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Δεκέμβριος 30, 2008, 12:37:22 μμ »
Καλημέρα Μεγάλε,

Χαίρομαι που βρίσκομαι κι' εγώ μαζί σας.Σε έρευνα που έκανα στο forum ήδη ανακάλυψα ότι έχετε αναφερθεί και παλαιότερα και στο θέμα και μάλιστα χάρη στα σχόλια που βρήκα σήμερα αγόρασα και το βιβλίο Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ των εκδόσεων ΙΩΝ.Σχετικά με τις σχολές βέβαια γνωρίζω την ύπαρξη των δύο που αναφέρονται στο forum.Δεν ξέρω κατά πόσο όμως υπάρχει κάποια άλλη ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία θα είναι περισσότερο ευέιλκτη όσον αφορά το θέμα του ωραρίου.Οπως και να έχει η κάθε βοήθεια και άποψη είναι πολίτιμη και καλοδεχούμενη :)

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #5 στις: Δεκέμβριος 30, 2008, 12:45:31 μμ »
Καλημέρα Μεγάλε,

Χαίρομαι που βρίσκομαι κι' εγώ μαζί σας.Σε έρευνα που έκανα στο forum ήδη ανακάλυψα ότι έχετε αναφερθεί και παλαιότερα και στο θέμα και μάλιστα χάρη στα σχόλια που βρήκα σήμερα αγόρασα και το βιβλίο Η ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ των εκδόσεων ΙΩΝ.Σχετικά με τις σχολές βέβαια γνωρίζω την ύπαρξη των δύο που αναφέρονται στο forum.Δεν ξέρω κατά πόσο όμως υπάρχει κάποια άλλη ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία θα είναι περισσότερο ευέιλκτη όσον αφορά το θέμα του ωραρίου.Οπως και να έχει η κάθε βοήθεια και άποψη είναι πολίτιμη και καλοδεχούμενη :)
δεν νομιζω να υπαρχει  :(

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Δεκέμβριος 30, 2008, 01:02:02 μμ »
Αυτό νομίζω κιεγώ με βάση τη μικρή έρευνα που έκανα.Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία όμως :)
Εξάλλου το βιβλίο που αγόρασα σήμερα είναι αρκετά καλό απόσο φαίνεται τουλάχιστον για αρχή

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: βιβλιογραφια και σχολες ωρολογοποιιας στην ελλαδα
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 03:02:02 μμ »
The German Watch Museum Glashόtte expands its series on the history of the art of watchmaking in Glashόtte:
Volumes 1 - 4 by Prof. Dr. Dittrich now available

After the appearance of the first volume in 2008, the German Watch Museum Glashόtte is now presenting further editions in this series. Volumes 2 – 4 have recently become available in the watch museum and expand on the series of books by Prof. Dr. Herbert Dittrich.

Volume 1, entitled “Measuring the Moment”, provides detailed information about the exhibition. This accompanying volume is intended for all those who would like to broaden their knowledge of the exhibits and to learn more about the development of the former mining town into the centre of the art of German watchmaking, the founders of the first watch manufactories, as well as the various ways in which time can be measured.
Volume 2 gives a detailed description of “The Art of Precision” and introduces various European scientists and renowned watchmakers who, over the course of the centuries, have made it possible to measure time in an ever more precise manner.

These include, to name but a few, Johannes Mόller, Peter Henlein, Christiaan Huygens, Gottfried Wilhelm Leibniz, Philippe Dufour and Henry Sully. Further chapters chart the development of Saxon watchmaking in Dresden and, later, in Glashόtte.

Volume 3, entitled “Inventors and Visionaries”, introduces the pioneers of precision watchmaking in Dresden and in Glashόtte.

Detailed information is given about Johann Gottfried Kφhler and his inventions, as well as about Johann Heinrich Seyffert and his pendulum clocks, travelling pendulum clocks, pocket watches and chronometers. As the successor to Kφhler and Seyffert, Johann Christian Friedrich Gutkaes and his achievements are given their due recognition.

The role played by renowned protagonists, patrons and customers in the development of chronometry in Dresden, such as Moritz Graf von Brόhl, Franz Xaver Freiherr von Zach, and Alexander von Humboldt, is also described on the basis of various examples.

Volume 4, entitled “The Beginning of a Tradition”, describes the first 50 years – from 1845 to 1895 – of the manufacture of precision watches in Glashόtte.

This volume focuses on the theoretical basis of precision watch production in Glashόtte, the Glashόtte supply system, as well as the development of a Glashόtte calibre. Subsequent chapters deal with the first products to come from the workshops of F.A. Lange and Moritz Grossmann. This volume finishes with an outline of the early development of Glashόtte marine chronometers

Price: 13.50 Euro per book

Price for complete 4-volume set: 50.00 Euro

Publisher: Foundation “German Watch Museum Glashόtte – Nicolas G. Hayek”

Published by Sandstein Verlag, Dresden.
Available in the German Watch Museum Glashόtte

Volume 1: ISBN No.: 978-3-940319-37-1

Volume 2: ISBN No.: 978-3-940319-39-5

Volume 3: ISBN No.: 978-3-940319-40-1

Volume 4: ISBN No.: 978-3-940319-67-8

http://www.mylugo.de/Buecher/Wissen-Lernen-Kinder-Erwachsene/Geisteswissenschaften-Kunst-Musik/Geisteswissenschaften-allgemein/Herbert-Dittrich/Die-Messung-des-Augenblicks/mp/708789

Αποσυνδεδεμένος nyo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 03:31:16 μμ »
Φιλε eliasfra καλωσηρθες στην παρεα μας.
Επειδη το συγκεκριμενο θεμα εχει απασχολισει κι εμενα παρα πολυ διοτι ασχολουμαι (ερασιτεχνικα ακομα) με το ρολοι οχι μονο ως χρηστης αλλα και ως επισκευαστης, δημιουργος κτλ κτλ (βλεπε 'nyo's custom project') μπορω να σου προτεινω για εκπαιδευση τα μαθηματα εξ' αποστασεως που παρεχει το British Horological Institute http://www.bhi.co.uk/education.html .
Μπορει να μην ειναι στην Ελλαδα αλλα ειναι τα πλεον αναγνωρισμενα και παρεχουν και πτυχιο στο τελος καθε επιτυχημενης διδακτικης χρονιας.
Επισης για αρχη θα μπορουσες να παρακολουθησεις και τα online μαθηματα του timezone που ειναι και πιο προσητα αλλα και απλα-κατανοητα.

Οσο για βιβλια... οσα και να παρεις θα δεις οτι ποτε δεν ειναι αρκετα και οτι το επομενο καλυπτει κατι που το προηγουμενο δεν ειχε. Οποτε στα βιβλια θα σου συνιστουσα να παιρνεις οσα πιο πολλα μπορεις ακομα και αν καλυπτουν παρομοιο αντικειμενο!

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 03:44:37 μμ »
οσα βιβλια και να διαβασεις (που παντα χρειαζωνται) οσο και να παρακολουθησεις καποιον ποιο εμπειρο (απο τον καλυτερο μεχρι τον χειροτερο) να επισκευαζει ενα ρολοι αν δεν καθησεις στον παγκο να λυσεις, να δεσεις αλλα προπαντων να καταλαβεις πως δουλευει ενα ρολοι και τα συστηματα του δεν προκειτε να κανεις κατι.
Ο καλος ρολογας πρεπει να ειναι σε θεση αφου εχει μπροστα του ολο το ρολοι χυμα χωρις να το εχει λυσει αυτος να ξερει ποιο ειναι που.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 25, 2010, 03:48:45 μμ »
Μια ενσταση...Τα βιβλια δεν εχουν μονο τεχνικο περιεχομενο.Φυσικα για εναν τεχνιτη απαιτειται εμπειρια ,που θα αποκτησει μονο στην πραξη

Αποσυνδεδεμένος eliasfra

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 05, 2010, 09:55:17 πμ »
Καλημέρα παιδιά,
Ομολογουμλενος είχα αρκετό καιρό να επισκεφτώ το forum λόγω αρκετών υποχρεώσεων και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για τις πολύτιμες πληροφορίες που μου παρείχατε με τις απαντήσεις σας.Nyo έριξα μια ματιά στο σύνδεσμο που μου έστειλες για τα μαθήματα εξ αποστάσεως και όντως είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον καθώς είναι κάτι που δεν ήξερα.Σευχαριστώ λοπίν πάρα πολύ και πάλι.Θα συμφωνήσω με τον Αρη911 καθώς το βασικότερο απόλα είναι η κατανόηση του τρόπου λειτουργίας και σαφώς και απαιτήται και πρακτική εξάσκιση και όχι μόνο η θεωρία.Βέβαια για να είμαι ειλικρινής θα με ενδιέφερε περισσότερο το ιστορικό κομμάτι της ωρολογοποιίας και όχι τόσο το τεχνικό, τουλάχιστον όχι σε μεγάλο βάθος..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 06, 2010, 07:46:47 μμ »
καποιοι το θεωρουν ενα απο τα καλυτερα λεξικα

εδω το λινκ

http://www.fhs.ch/berner/?l=en

Αποσυνδεδεμένος nionios13

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 08, 2010, 12:22:48 μμ »
Γειά σας κι από μένα. Προσφατα είχα μια συζήτηση γι΄αυτο το θέμα (αν υπαρχει σχολή ωρολογοποιιας) με εναν γνωστό μου που είναι του ειδους, και μου ειπε πως πρέπει να υπαρχει μια στην Πεύκη, ομως δεν μπορώ να βρω πληροφοριες γι αυτή τη σχολη. Απ οτι μου ειπε η σχολη αυτή με το ζορι βγάζει τμήματα. Δεν ειναι σιγουρο αν λειτουργει ακομη αφου δεν ειχα ξανακουσει γι΄αυτην. Αν ξερει κανεις τιποτα σχετικό ας μας ενημερωσει :P

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 08, 2010, 12:28:25 μμ »
Εγω ξερω σχολη στον ΟΑΕΔ στο Ηρακλειο Αττικης,ωρολογοποιιας και σκευτομαι να παω ;D

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 08, 2010, 10:39:05 μμ »
Γειά σας κι από μένα. Προσφατα είχα μια συζήτηση γι΄αυτο το θέμα (αν υπαρχει σχολή ωρολογοποιιας) με εναν γνωστό μου που είναι του ειδους, και μου ειπε πως πρέπει να υπαρχει μια στην Πεύκη, ομως δεν μπορώ να βρω πληροφοριες γι αυτή τη σχολη. Απ οτι μου ειπε η σχολη αυτή με το ζορι βγάζει τμήματα. Δεν ειναι σιγουρο αν λειτουργει ακομη αφου δεν ειχα ξανακουσει γι΄αυτην. Αν ξερει κανεις τιποτα σχετικό ας μας ενημερωσει :P

Αγαπητε υπαρχει μονο του ΟΑΕΔ.
Και ναι εχει δικιο. Τα τελευταια 5 χρονια ζητημα να εχει βγαλει 7 με 8 τεχνητες. Τα πραγματα ειναι δυσκλα για μια καταπληκτικη τεχνη οπως αυτη της ωρολογοποιιας.

Αποσυνδεδεμένος VC222

• 42mm case
    • Προφίλ
    • ABSEITS
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 10, 2010, 10:12:24 μμ »

του ΟΑΕΔ είναι η μόνη επίσημη σχολή στην Ελλάδα. Έχει όριο ηλικίας για εισαγωγή. Το εξωτερικό πάλι μονόδρομος

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 03:11:50 μμ »
Ειμαι ενας απ τους 12 τυχερους που μπηκαν στη σχολη ωρολογοποιιας του ΟΑΕΔ στο Ηρακλειο Αττικης.Πιστευω ολα να πανε καλα και να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα :-*
                                                           Φιλικα
                                                           Στεργιος

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 03:25:31 μμ »
 :supz: :supz: :supz:ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Σεργιε,αυτο ειναι οτι καλυτερο,να κανεις το χομπι σου επαγγελμα.

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Σεπτέμβριος 04, 2010, 03:27:03 μμ »
Ειμαι ενας απ τους 12 τυχερους που μπηκαν στη σχολη ωρολογοποιιας του ΟΑΕΔ στο Ηρακλειο Αττικης.Πιστευω ολα να πανε καλα και να κανω το ονειρο μου πραγματικοτητα :-*
                                                           Φιλικα
                                                           Στεργιος

συγχαρητηρια φιλαρακι
σπουδαια νεα
ειναι πολυ ωραιο να συνδυαζεται η εργασια με το χομπυ