Αποστολέας Θέμα: Breguet Type xxi  (Αναγνώστηκε 11528 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Johnyzar

• Just Registered
    • Προφίλ
Breguet Type xxi
« στις: Νοέμβριος 30, 2008, 06:26:55 μμ »
Καλησπέρα στα μέλη του forum.
Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το Breguet Type xxi. http://www.thewatchquote.com/Breguet-3810ST-92-9ZU-PdN.htm
Ποια είναι η γνώμη σας? Έχετε να προτείνετε κάποιο εξίσου όμορφο ρολόι?

warover

• Επισκέπτης
Απ: Breguet Type xxi
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 30, 2008, 06:48:50 μμ »
Καλησπέρα στα μέλη του forum.
Θα ήθελα να ρωτήσω τη γνώμη σας για το Breguet Type xxi. http://www.thewatchquote.com/Breguet-3810ST-92-9ZU-PdN.htm
Ποια είναι η γνώμη σας? Έχετε να προτείνετε κάποιο εξίσου όμορφο ρολόι?
[/quote
καλος ορισες στο forum καταρχην
πολυ ομορφο ρολοι
αν ενδιαφερεσαι για προτασεις ρολογιων πες μας πιο συγκεκριμενα για το τι σε ενδαφερει και κατοπιν θα σου καμουμε τισ προτασεις μας
ΦιλικΑ
Νικος

Αποσυνδεδεμένος Johnyzar

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 30, 2008, 06:56:03 μμ »
Καλώς σας βρήκα και συγχαρητήρια για την προσπάθεια σας!
 Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι ειδικός με τα ρολόγια ούτε ιδιαίτερα γνώστης.
Απλά το συγκεκριμένο το είδα σε ένα επαγγελματικό ταξίδι στη NY στη βιτρίνα και το "ερωτεύτηκα" ...

Αυτό που ουσιαστικά θέλω να ξέρω, είναι η γνώμη σας γι'αυτό το ρολόι, αν αξίζει τα λεφτά του και αν έχετε κάτι παρόμοιο να προτείνετε. Με ενδιαφέρει ένα ρολόι καθημερινό, ξεχωριστό (πχ όχι Rolex) και "κυριλέ".
Ευχαριστώ!

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 30, 2008, 07:09:48 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Johnyzar

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 30, 2008, 07:22:53 μμ »
Δεν είναι κακό, αλλά νομίζω το συγκεκριμένο Breguet έχει κάτι το μοναδικό. Δεν ξέρω θα ήθελα να μου πεις τη γνώμη σου για το Breguet και αν όντως αξίζει τα λεφτά του σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 30, 2008, 09:34:10 μμ »
breguet type xxi ανηκει στο Swatch group η μηχανη ειναι μια λεμανια βαση 137χ ,εχει πολλα κοινα στοιχεια με την λεμανια του moonwatch(εξελιξη του),εχει το ιδιο συστημα μεταδοσης,απλα ειναι ενα αυτοματο ρολοι,η λεμανια αποτελει "επισημο " προμηθευτη της breguet μεσα στο Swatch  group ,η ενσταση ειναι οτι σε μια εταιρεια με τοση ιστορια θα αξιζε καλυτερη θεση μεσα στο γκρουπ με μηχανες που δινουν κατι παραπανω,δεν εχουμε μια column wheel μεταδοση αλλα  cam based .δεν θυμαμαι εαν σε αυτο το μοντελο εχει την μηχανη με flyback.με λιγα λογια καλη μεν αλλα απο μια breguet καποιος θα ηθελε κατι διαφορετικο ,δυστυχως μεσα στο γκρουπ δεν εχει την θεση που θα επρεπε

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 30, 2008, 09:36:26 μμ »
breguet type xxi ανηκει στο Swatch group η μηχανη ειναι μια λεμανια βαση 137χ ,εχει πολλα κοινα στοιχεια με την λεμανια του moonwatch(εξελιξη του),εχει το ιδιο συστημα μεταδοσης,απλα ειναι ενα αυτοματο ρολοι,η λεμανια αποτελει "επισημο " προμηθευτη της breguet μεσα στο Swatch  group ,η ενσταση ειναι οτι σε μια εταιρεια με τοση ιστορια θα αξιζε καλυτερη θεση μεσα στο γκρουπ με μηχανες που δινουν κατι παραπανω,δεν εχουμε μια column wheel μεταδοση αλλα  cam based .δεν θυμαμαι εαν σε αυτο το μοντελο εχει την μηχανη με flyback.με λιγα λογια καλη μεν αλλα απο μια breguet καποιος θα ηθελε κατι διαφορετικο ,δυστυχως μεσα στο γκρουπ δεν εχει την θεση που θα επρεπε
+1000
ναι ειναι με flyback

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 30, 2008, 09:38:55 μμ »

Με πρόλαβε ο δάσκαλος. Θα έλεγα, με άλλα λόγια, ότι η Breguet είναι μια εταιρεία με ένδοξο παρελθόν αλλά με χλιαρό παρόν.

Αποσυνδεδεμένος Johnyzar

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 30, 2008, 11:59:12 μμ »
Η αλήθεια είναι ότι με όλες αυτές τις τεχνικές λεπτομέρειες μπερδεύτηκα λίγο και δεν κατάλαβα αν αξίζει ή όχι τα λεφτά του. Το  ότι ανήκει στη Swatch δεν είναι απαραίτητα κακό νομίζω!(H Ferrari ανήκει στη Fiat πχ...) αλλά όσον αφορά το μηχανισμό του απ ότι κατάλαβα θα μπορούσε να έχει κάτι καλύτερο? στο συγκεκριμένο ρολόι μου αρέσει Πάρα Πολύ η εμφάνισή του και μόνο. Δεν γνωρίζω για τα τεχνικό κομμάτι στο οποίο αναφέρεστε και γιαυτό ήρθα εδώ.
Συνοψίζοντας τελικά αυτό το ρολόι αξίζει ή όχι τα λεφτά του? Στην ίδια κατηγορία έχετε κάτι να προτείνετε?
Ευχαριστώ και πάλι για όλες τις απαντήσεις!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 12:05:14 πμ »
καλο ειναι απλα απο μια τετοια εταιρεια θα περιμενες κατι περισσοτερο ,ισως φταιει το γεγονος οτι σε ενα μεγαλο γκρουπ οπως  της Swatch  να ειναι λιγο "παραμελημενη".εαν σου αρεσει προχωρα αφοβα.

Αποσυνδεδεμένος Johnyzar

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 12:14:18 πμ »
Μάλλον θα μου το κάνω δώρο Χριστουγέννων...
Από που προτείνετε να το αγοράσω αυτό το ρολόι? Το πουλάνε σε κάποιο μαγαζί στην Ελλάδα ή να το πάρω online από Ελβετία? Αξίζει να πάρεις μεταχειρισμένο τέτοιο ρολόι?

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 12:19:44 πμ »
Καλός ήρθες φίλε Johnyzar στην παρέα μας.

Εμένα μου άρεσε, και μου αρέσει αυτό το ρολόι (είναι και παλαιό απωθημένο).
Είναι πολύ διαφορετικό από όλους τους άλλους χρονογράφους ...
Τουλάχιστον στα μάτια μου ...

Αν σου αρέσει και δεν σε ενδιαφέρουν μηχανικές διαφορές ...
Αν έχεις γνώσει πόσο κοστίζει ένα service ...
Και αν σου χαλάσει (αν) μπορεί να χριαστείς ενα σεβαστό ποσό για επισκευή ...
Τότε πάρε το !!!

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Johnyzar

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 12:22:36 πμ »
Καλώς σας βρήκα! Το συγκεκριμένο ρολόι και μένα κάτι το μοναδικό μου βγάζει. Γι'αυτό μου αρέσει τόσο πολύ!
Αυτό με το service με άγχωσε λίγο...Μπορείς να μου πεις κάποιο εύρος τιμής και συχνότητα?

Αποσυνδεδεμένος Johnyzar

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 12:27:48 πμ »
Ρωτάω για την αγορά του γιατί για παράδειγμα έχω βρει ήδη 2 στο ebay
http://cgi.ebay.com/BREGUET-3810-ST-TRANSATLANTIQUE-TYPE-XXI-FLYBACK-CHRONO_W0QQitemZ110318953153QQihZ001QQcategoryZ31387QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/Breguet-Tranatlantique-Type-XXI-Flyback-Chrono-SS-LNIB_W0QQitemZ250316991864QQihZ015QQcategoryZ31387QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
για 7500 USD και ένα στην Ελβετία για 5000 Ευρω. Παρατηρώ πολύ μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή.. Τι θα μου προτείνατε να κάνω? Δεν έχω πρόβλημα να είναι Second Hand αρκεί να είναι original και σε πολύ καλή κατάσταση!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 12:29:47 πμ »
Καλώς σας βρήκα! Το συγκεκριμένο ρολόι και μένα κάτι το μοναδικό μου βγάζει. Γι'αυτό μου αρέσει τόσο πολύ!
Αυτό με το service με άγχωσε λίγο...Μπορείς να μου πεις κάποιο εύρος τιμής και συχνότητα?
Αυτά να τα ρωτήσεις αναλυτικά να σου τα πουν ή να σου τα στείλουν γραπτός από την Swatch Group Ελλάδας ...!
Συνήθως κάνεις έλεγχο στεγανότητας κάθε 1-2 χρόνια (δωρεάν ή σχετικά φτηνά) και κάθε 3-5 χρόνια service ...
Υπάρχουν ρολόγια δεκαετιών που δεν έχουν κάνει service ποτέ και δουλεύουν ακόμα ...
Αυτό δεν στο συνιστώ, αλλά το λέω για να μην αναχώνεσαι !

Φιλικά Στέφανος.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 01, 2008, 02:17:16 μμ από StefMac »
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 12:31:04 πμ »
Ρωτάω για την αγορά του γιατί για παράδειγμα έχω βρει ήδη 2 στο ebay
http://cgi.ebay.com/BREGUET-3810-ST-TRANSATLANTIQUE-TYPE-XXI-FLYBACK-CHRONO_W0QQitemZ110318953153QQihZ001QQcategoryZ31387QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/Breguet-Tranatlantique-Type-XXI-Flyback-Chrono-SS-LNIB_W0QQitemZ250316991864QQihZ015QQcategoryZ31387QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
για 7500 USD και ένα στην Ελβετία για 5000 Ευρω. Παρατηρώ πολύ μεγάλες διακυμάνσεις στην τιμή.. Τι θα μου προτείνατε να κάνω? Δεν έχω πρόβλημα να είναι Second Hand αρκεί να είναι original και σε πολύ καλή κατάσταση!
Γιάννης

Τόσο μεγάλο ποσό και ένα τόσο καλό ρολόι δεν θα το αγόραζα ποτέ on-line !!!

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 12:37:29 πμ »
ψαχνεις στην ελληνικη αγορα και περνεις προσφορες  τιμων που μπορει να φτασουν και σε εκπτωση το 25% για καινουργιο,το σερβις σε μια μηχανη που εχει παρελθον δεν θα πρεπει να εχεις τοσο προβλημα.ψαξε ελλαδα .

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 12:39:43 πμ »
Γεια σου Johnyzar, καλώς ήλθες.
Η γρήγορη απάντηση είναι: ναι, αξίζει.
Αν εξετάσουμε την τιμή του απόλυτα, θα έλεγα πως είναι ακριβό. Αλλά αν το εξετάσουμε συγκριτικά με τα αντίστοιχης κατηγορίας ρολόγια (Audemars Piguet, Vacheron Constantin) θα έλεγα πως δεν είναι ακριβό. Η μηχανή του είναι μετατροπή της Λεμανία 1340/1350 με επιπλέον λειτουργία retour en vol (flyback). Από την άποψη της υψηλής ωρολογοποιίας η μηχανή του δεν είναι τόσο "ντελικάτη" όσο του ΑΡ ή του VC. Aλλά είναι πολύ αξιόπιστη μηχανή αφού αποτελεί τον αυτόματο διάδοχο της 1872 (861) του moonwatch. Και είναι και in house μηχανισμός σε σχέση με των άλλων. Τώρα το ότι η Λεμανία αποτελεί πια τμήμα της Breguet δεν έχει καμία σχέση με το ρολόι. Η Breguet είναι σήμερα η κορυφαία εταιρεία του Swatch group. Το επιχειρηματικό πλάνο τη φέρνει σε άμεση αντιπαράθεση με την Αγία Τριάδα PP, AP, VC. To type XX αποτελεί το μοντέλο βάσης και είναι απόγονος των συνονόματων ρολογιών που προμήθευε η Breguet στη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία τις δεκαετίες των '50, '60 και '70.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος Johnyzar

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 12:49:37 πμ »
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!! Πραγματικά έχετε στήσει ένα δυνατό και ζεστό Forum! Αν και νέος εδώ αισθάνομαι ήδη μέλος της παρέας και γι'αυτό αξίζει σε όλους σας συγχαρητήρια! το συμπέρασμά μου είναι ότι πρόκειται για "περίεργο" κομμάτι δλδ όχι πολύ εμπορικό και ίσως όχι το καλύτερο της αγοράς τώρα, αλλά νομίζω ότι πρόκειται για μοναδικό κομμάτι οπότε συνεχίζει να με ενδιαφέρει έντονα!
@George Στην Ελλάδα που μπορώ να ψάξω?

Πως μου προτείνετε να κινηθώ γιατί είμαι τελείως άσχετος στον χώρο των ρολογιών και απ ότι κατάλαβα οι τιμές είναι πού flexible. Δλδ αν μπορώ να πετύχω 25% έκπτωση σε καινούργιο κοντά στα 4,500-5,000 δεν το συζητάω για μεταχειρισμένο!
Ευχαριστώ και πάλι!
Γιάννης

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Δεκέμβριος 01, 2008, 01:06:33 πμ »
Εμενα παντως δε μου πολυαρεσει σαν ρολοι,αυτη η ερμαφροδιτη σχεδιαση που συνδυαζει dress χαρακτηριστικα οπως τα πλαινα της κασας,με καθαρα εργαλειου-diver οδοντωτη στεφανη που θα ζηλευε και η seikο,τα θεωρω φαουλ σε τετοιο επιπεδο τιμης.