έχεις δίκιο mitsan, έκανα λάθος για τη vostok-europe, όπως επίσης κ για εξαγορά σίτιζεν απο σέικο αλλά κατί θυμόμουν ότι είχα διαβάσει (έψαξα κ δε βρήκα στοιχεία)..τέλοσπαντων..η αλήθεια λέγεται στο άρθρο που δημοσίευσε ο george κ στο ότι πρέπει να βγει χρήμα από τη τσέπη για ένα in house μηχανισμό....κρίμα
((((((3) Based on movement ETA Cal. 7750, 7751
Buran
Aviator
Sturmanskie
Product manual
Internatoinal Warranty
Download
4) Based on movement ETA Cal. 2001, 2671, 2824-2, 2892A2
Buran
Aviator
Sturmanskie
Product manual
Internatoinal Warranty)))))))))
Αγαπητέ Δημήτρη, μ'αλλον θυμόσουν την περίπτωση της Orient, η οποία όντως έχει εξαγοραστεί από την Seiko. Ειρωνία, η Orient φορά in house μηχανισμούς, με πολύ προσιτές τιμές και πολύ καλύτερη χρονομετρία από τα seiko ίδιας τιμής!!

Όντως ορισμένα ρώσικα Buran-Aviator-Sturmanskie και Poljot International φορούν ΕΤΑ 2824, 2671, 7750 και 7751 (έχω 2-3 απ' αυτά), και φυσικά τιμολογούνται ακριβότερα....

Πάντως για να πω και τη γνώμη μου, δεν το θεωρώ κακό να χρησιμοποιούνται ΕΤΑ 2824 & 7750 σε ρολόγια μέχρι 1000-1500 €. Είναι μηχανές-σκυλιά που έχουν αποδείξει την αξία τους στο χρόνο και καλώς επιλέγονται. Τι θα μπορούσε δηλαδή να χρησιμοποιηθεί σε ρολόι αυτής της τιμής?? Σκεφθείτε ότι μιλάμε για ελβετικά ή έστω γερμανικά ρολόγια, με ό,τι αυτό σημαίνει σε κόστος κατασκευής, εργατικών και γιατί όχι και "κύρος", όχι για ρώσικα ή κινέζικα, ουτε καν γιαπωνέζικα. Σημειώστε δε για να μην παρεξηγηθώ, ότι έχω συνειδητά επιλέξει να αγοράσω, γιατί κατα καιρούς μου άρεσαν και ρώσικα και γιαπωνέζικα αλλά και κινέζικα. Άλλο όμως το ένα, άλλο το άλλο....

Φιλικά Ηλίας