Αποστολέας Θέμα: swiss/japan made-swiss/japan movement σχολια  (Αναγνώστηκε 42753 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DragonAce

• 42mm case
    • Προφίλ
Απ: swiss/japan made-swiss/japan movement σχολια
« Απάντηση #100 στις: Αύγουστος 26, 2010, 12:56:37 μμ »
[-X

To να παρεις ενα ρολοι μεχρι 1000€ με ΕΤΑ μου φαινεται λογικο. Αν αναλογιστεις τι μπορει να παρει ενας μεσος αγοραστης με 300-500€. Το να παρεις εναν αυτοματο χρονογραφο ΕΤΑ με λιγο παραπανω ισως μου φαινεται επισης λογικο. Ειναι παραλογο για εμενα το γεγονος μια εταιρια να πουλαει ρολογια με ΕΤΑ απλα διακοσμημενες με 2000+€.

Μην ξεχναμε ομως οτι ενα οποιοδηποτε προιον εχει κοστος για σχεδιασμο,marketing,υλοποιηση,ελεγχο κλπ....Οποτε αν ανακαλυπτε καθε εταιρια τον τροχο απο την αρχη το κοστος θα εκτινασοταν....

έχεις δίκιο mitsan, έκανα λάθος για τη vostok-europe, όπως επίσης κ για εξαγορά σίτιζεν απο σέικο αλλά κατί θυμόμουν ότι είχα διαβάσει (έψαξα κ δε βρήκα στοιχεία)..τέλοσπαντων..η αλήθεια λέγεται στο άρθρο που δημοσίευσε ο george κ στο ότι πρέπει να βγει χρήμα από τη τσέπη για ένα in house μηχανισμό....κρίμα

((((((3) Based on movement ETA Cal. 7750, 7751

Buran
Aviator
Sturmanskie

Product manual
Internatoinal Warranty

Download

4) Based on movement ETA Cal. 2001, 2671, 2824-2, 2892A2

Buran
Aviator
Sturmanskie

Product manual
Internatoinal Warranty)))))))))

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
  • Head over heels for 005
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Αύγουστος 26, 2010, 01:14:48 μμ »
Και η moscow classic βγαζει με ΕΤΑ καποια μοντελα...και εχουν 250€ το πολυ... ;)

Υπαρχουν ομως διαφορες απο ρολοι σε ρολοι. Οπως ανεφερες και πριν για τα αυτοκινητα, μπορει ο κινητηρας να ειναι ιδιος, τα περιφερειακα διαφερουν ομως και πολλες φορες και ο κινητηρας ακομα εχει διαφορα σε λεπτομερειες για μειωση κοστους. Απ οσο ξερω ακριβως η ιδια αναλογια υπαρχει και στα ρολογια... ;)
Φιλε Δημήτρη....Φιλικα Παντα ... με αισθημα φιλιας...

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Αύγουστος 26, 2010, 01:24:16 μμ »
Και η moscow classic βγαζει με ΕΤΑ καποια μοντελα...και εχουν 250€ το πολυ... ;)

Υπαρχουν ομως διαφορες απο ρολοι σε ρολοι. Οπως ανεφερες και πριν για τα αυτοκινητα, μπορει ο κινητηρας να ειναι ιδιος, τα περιφερειακα διαφερουν ομως και πολλες φορες και ο κινητηρας ακομα εχει διαφορα σε λεπτομερειες για μειωση κοστους. Απ οσο ξερω ακριβως η ιδια αναλογια υπαρχει και στα ρολογια... ;)

σύμφωνοι, δεν είναι ξενέρα όμως να βρεθούμε πχ 5 άτομα με ελβετικά ρολόγια των 1000 ευρώ κ να φοράμε όλοι την ίδια καρδιά? οκ εμένα μπορεί να έχει χειροποιήτο λουράκι για κουστουμιά κ σένα ποιό χοντρή κάσα γιατί είναι diver πχ....
τα ρωσιδάκια έχουν μεγαλύτερη ζήτηση απο της ελβετίδες, πώς γίνεται να είναι ποιό φθηνές????  ??? ;) πλάκα μας κάνουν???

συγγνώμη για τις off topic αναφορές μου απλά προβληματίστικα έντονα κ συμαζεύομαι για την ομαλή ροή του thread....

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Αύγουστος 26, 2010, 01:35:59 μμ »
έχεις δίκιο mitsan, έκανα λάθος για τη vostok-europe, όπως επίσης κ για εξαγορά σίτιζεν απο σέικο αλλά κατί θυμόμουν ότι είχα διαβάσει (έψαξα κ δε βρήκα στοιχεία)..τέλοσπαντων..η αλήθεια λέγεται στο άρθρο που δημοσίευσε ο george κ στο ότι πρέπει να βγει χρήμα από τη τσέπη για ένα in house μηχανισμό....κρίμα

((((((3) Based on movement ETA Cal. 7750, 7751

Buran
Aviator
Sturmanskie

Product manual
Internatoinal Warranty

Download

4) Based on movement ETA Cal. 2001, 2671, 2824-2, 2892A2

Buran
Aviator
Sturmanskie

Product manual
Internatoinal Warranty)))))))))

Αγαπητέ Δημήτρη, μ'αλλον θυμόσουν την περίπτωση της Orient, η οποία όντως έχει εξαγοραστεί από την Seiko. Ειρωνία, η Orient φορά in house μηχανισμούς, με πολύ προσιτές τιμές και πολύ καλύτερη χρονομετρία από τα seiko ίδιας τιμής!! ;)
Όντως ορισμένα ρώσικα Buran-Aviator-Sturmanskie και Poljot International φορούν ΕΤΑ 2824, 2671, 7750 και 7751 (έχω 2-3 απ' αυτά), και φυσικά τιμολογούνται ακριβότερα.... ;)

Πάντως για να πω και τη γνώμη μου, δεν το θεωρώ κακό να χρησιμοποιούνται ΕΤΑ 2824 & 7750 σε ρολόγια μέχρι 1000-1500 €. Είναι μηχανές-σκυλιά που έχουν αποδείξει την αξία τους στο χρόνο και καλώς επιλέγονται. Τι θα μπορούσε δηλαδή να χρησιμοποιηθεί σε ρολόι αυτής της τιμής?? Σκεφθείτε ότι μιλάμε για ελβετικά ή έστω γερμανικά ρολόγια, με ό,τι αυτό σημαίνει σε κόστος κατασκευής, εργατικών και γιατί όχι και "κύρος", όχι για ρώσικα ή κινέζικα, ουτε καν γιαπωνέζικα. Σημειώστε δε για να μην παρεξηγηθώ, ότι έχω συνειδητά επιλέξει να αγοράσω, γιατί κατα καιρούς μου άρεσαν και ρώσικα και γιαπωνέζικα αλλά και κινέζικα. Άλλο όμως το ένα, άλλο το άλλο.... ;D
Φιλικά Ηλίας 

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Αύγουστος 26, 2010, 01:39:24 μμ »
Παράθεση
Αγαπητέ Δημήτρη, μ'αλλον θυμόσουν την περίπτωση της Orient, η οποία όντως έχει εξαγοραστεί από την Seiko. Ειρωνία, η Orient φορά in house μηχανισμούς, με πολύ προσιτές τιμές και πολύ καλύτερη χρονομετρία από τα seiko ίδιας τιμής!!
Όντως ορισμένα ρώσικα Buran-Aviator-Sturmanskie και Poljot International φορούν ΕΤΑ 2824, 2671, 7750 και 7751 (έχω 2-3 απ' αυτά), και φυσικά τιμολογούνται ακριβότερα....

Αν εγω ειμαι ο Δημητρης που εννοεις...δεν ποσταρα κατι αναλογο...Τα Orient οντως εχουν inhouse και καλες τιμες και ειμαι κατοχος ενος απο αυτα. Ομως μην λεμε οτι θελουμε, γιατι inhouse ειναι και το μοτερ ενος yugo zastava αλλα θα προτιμουσα να φορουσε εναν ΕΤΑ για αυτοκινητα αν υπηρχε :D
Θελω να πω οτι inhouse με 30$ δεν μπορει να ειναι καλυτερος απο ΕΤΑ, ετσι νομιζω τουλαχιστον!

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Αύγουστος 26, 2010, 01:49:52 μμ »
παιδιά εγώ έγραψα για την εξαγορά citizen από seiko & ζητώ συγγνώμη έκανα λάθος, είναι η όριεντ που λες ηλία.
δε διαφωνώ ότι η ΕΤΑ είναι σκυλί κ αξιόπιστη αλλά ο προβλήματισμός μου δεν έγγυται σε αυτό...αλλά στο ότι 1-2 εταιρίες έχουν κατακλύσει την αγορά...ειδικά την φημισμένη ελβετική...αυτό αναρωτιέμαι δεν είναι κρίμα? ουσιαστικά δηλ. όλα τα ρολόγια έχουν την ίδια καρδιά κ αλλάζει το περιτύλιγμα..σχετικά με την αξιοπιστία των άλλω μηχανών ή όχι δεν έκανα αναφορά κ δεν με απασχολεί...άλλωστε άμα χαλάσει το komandirkie ή το amphivia είναι τόσο φθηνά που θα πάρω άλλο χωρίς δεύτερη σκέψη...αν κ μέχρι στιγμής δε μου έχουν αποδείξει το αντίθετο σε θέμα αξιοπιστίας...
δε θα ήταν όμως ποιό όμορφο σαν συλλέκτες να μιλάμε κ να προβληματιζόμαστε για την πληθώρα των μηχανών που θα είχαμε στη διάθεσή μας κ όχι κ όχι για τη luminova τους? δε θα ήταν ποιό όμορφο σαν συλλέκτες να συλλέγαμε ρολόγια-μηχανές κ ας μην ήταν τόσο αξιόπιστες, τόσο φινιρισμένες-γαρνιρισμένες κ όχι κάσες-σκαριά? δεν είναι ωραία η αίσθηση ακόμα κ για το φθηνιάρικο σε υλικά κ όχι τόσο αξιόπιστο (μπορεί) vostok-άκι να ξέρεις ότι είναι in house built (με τα καλά κ τα κακά του) κ σε πολλά σημεία έχει βάλει το χέρι του ένα όμορφο ρωσιδάκι (μπορεί)?

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Αύγουστος 26, 2010, 01:57:56 μμ »
   Η μηχανή είναι μόνο μία παράμετρος σε ένα ρολόι. Είναι θέμα του τι ψάχνει ο καθένας, άλλος θέλει διαφορετικές μηχανές ανεξαρτήτου ποιότητας, άλλος δεν τον ενδιαφέρει τόσο η μηχανή όσο η εταιρεία και το μοντέλο του ρολογιού, άλλος κοιτάει μόνο ΥΩ, άλλος συλλέγει ρολόγια μιας μόνο μάρκας.....κανένα δεν είναι λάθος.....μιλάμε για χόμπυ, άρα το επιδιωκόμενο είναι η ευχαρίστηση του συλλέκτη..... ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Αύγουστος 26, 2010, 02:01:56 μμ »
Ωραίο ποστ Δημήτρη και ωραία ρολόγια......μόνο λίγο μικροκαμωμένα.....ατάιγα που λένε και στο χωριό μου :D :D :D

Αποσυνδεδεμένος kkostas

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Αύγουστος 26, 2010, 02:44:42 μμ »
Ωραίο ποστ Δημήτρη και ωραία ρολόγια......μόνο λίγο μικροκαμωμένα.....ατάιγα που λένε και στο χωριό μου :D :D :D

παρτο επιτελους το πανερι να ησυχασεις  ;D

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Αύγουστος 26, 2010, 02:45:38 μμ »

Παράθεση
Θελω να πω οτι inhouse με 30$ δεν μπορει να ειναι καλυτερος απο ΕΤΑ, ετσι νομιζω τουλαχιστον!
Συμφωνώ 100%, Δημήτρη και σόρρυ για το μπέρδεμα παραπάνω με seiko-citizen.
Άρα φαντάζομαι συμφωνείς ότι η in-house μηχανή δεν είναι πανάκεια, αν και οι in house μηχανές της οριεντ μόνο με zastava δεν μπορούν να συγκριθούν, από πλευράς ποιότητας-κόστους-χρονομετρίας. Μάλλον με ....Nissan ή Toyota!!  :D :D

Η μηχανή είναι μόνο μία παράμετρος σε ένα ρολόι. Είναι θέμα του τι ψάχνει ο καθένας, άλλος θέλει διαφορετικές μηχανές ανεξαρτήτου ποιότητας, άλλος δεν τον ενδιαφέρει τόσο η μηχανή όσο η εταιρεία και το μοντέλο του ρολογιού, άλλος κοιτάει μόνο ΥΩ, άλλος συλλέγει ρολόγια μιας μόνο μάρκας.....κανένα δεν είναι λάθος.....μιλάμε για χόμπυ, άρα το επιδιωκόμενο είναι η ευχαρίστηση του συλλέκτη..... ;)

Σωστός ο Γιάννης! Θα έπαιρνε "β" ακόμα κι αν φορούσε ....Seagull ή ακόμα χειρότερα ....Μiyota!! Φτου κακά, έξ' αποδ'ω και μακριά!! :dielaughing: :dielaughing:

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Αύγουστος 26, 2010, 03:12:38 μμ »

συμφωνούμε κ πάλι αν κ νομίζω είτε το δούμε αντικειμενικά είτε υποκειμενικά η μηχανή είναι το Α κ το Ω σε ένα ρολόι κ εφόσον δούμε το θέμα ποιό σφαιρικά όχι σαν ένας απλός συλλέκτης αλλά σαν ένας παρατηρητής της παγκόσμιας ωρολογοποιίας θα διαπιστώσουμε ότι τελικά είναι λίγο τραγικό αυτό που συμβαίνει....
επίσης μη κολάμε στο in house built μόνο, θα μπορούσαν να ήταν 10 εταιρείες κατασκευής μηχανισμών που να προμηθεύουν ώστε να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον...
λέω κάτι παράξενο κ δεν βρίσκει βάση ο προβληματισμός μου?

Αποσυνδεδεμένος mitsman

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Αύγουστος 26, 2010, 03:15:58 μμ »
Παράθεση
λέω κάτι παράξενο κ δεν βρίσκει βάση ο προβληματισμός μου?
λογικο σε βρισκω.... ;)

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 01:50:10 μμ »
Σαν να βλεπω το Rolex.
Δεν αντιγραψανε καθολου. ;D

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 01:54:57 μμ »
Σαν να βλεπω το Rolex.
Δεν αντιγραψανε καθολου. ;D

δε παύει να είναι καλό ρολόι με εξαιρετική ποιότητα..δε κρύβει τη φίρμα του...κ μάλιστα στα διάφορα φόρουμ γράφεται ότι έχει από τα καλύτερα μπρασελέ της αγοράς κ επιμετάλωση χρυσού στα dual tone μοντέλα που δε συναντάς σε κανένα άλλο ρολόι σε αυτή τη τιμή (είναι ο άσσος στο μανίκι της εταιρίας).

ξέρω ξέρω πάλι  :offtopic

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 02:40:00 μμ »

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #115 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 02:42:00 μμ »
Invicta Reserve Pro Diver Automatic SW200 6866 Yellow
280$ ebay

Πολύ ωραίο το κιτρινάκι!!!
Τι μηχανή φοράει?
Απο Ευρώπη υπάρχει πιθανότητα να το βρούμε μιας που τα πράγματα με το τελωνείο έχουν σφίξει?

Αποσυνδεδεμένος desmo16

• 42mm case
  • Extravaganza
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Οκτώβριος 05, 2010, 10:28:12 μμ »
(216 ευρω)
[url]http://www.chronomaster.co.uk/Aristo%20Watches.htm[/url]

Swiss made ETA 2824-2 automatic winding 25 jewel movement.  It has a stop second hand for accurate time setting.  The dial is entirely  with black hands and dial markings.  It has a date at the three position.  The Superluminova luminosity bright and strong.  It has a flat hardened mineral crystal.  It comes on good quality thick and strong genuine India rubber (smells like chocolate) with folding clasp and fliplock safety buckle. The watch is brand new comes with box, hang tag and paperwork with a two year warranty. Aristo reference 3H36/3.  Dimensions are: width is 43 mm excluding crown, 48 mm including

SUPER το Aristo κάποτε το ζαχάρωνα...ακόμα το ζαχαρώνω δηλαδή αλλα λέμε τώρα ;D ;D
Μακάρι να κόστιζε τόσο με το μπρασελέ του :(

Αποσυνδεδεμένος philosopher

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Οκτώβριος 06, 2010, 01:08:53 μμ »
Τι μηχανή φοράει?
Απο Ευρώπη υπάρχει πιθανότητα να το βρούμε μιας που τα πράγματα με το τελωνείο έχουν σφίξει?

Swiss Selita SW200 26 jewel Mvmt.
Απο Ευρώπη δύσκολο το βλέπω...

Αποσυνδεδεμένος vmed_cha_gr

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Δεκέμβριος 30, 2010, 04:58:06 μμ »
Τι μηχανή φοράει?

http://cgi.ebay.ie/Invicta-Reserve-Mens-Swiss-Automatic-Diamond-Pro-Diver-/110629476387?pt=Wristwatches&hash=item19c207d823