Αποστολέας Θέμα: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι  (Αναγνώστηκε 137430 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι
« Απάντηση #280 στις: Φεβρουάριος 20, 2009, 10:43:27 μμ »
Και πάντως σίγουρα όταν σταματάει η παραγωγή των samurai, το λογικό είναι στα ίδια περίπου χρήματα να δώσουν κάτι καλύτερο. Γιατί; Επειδή μπορούν, επειδή έτσι μας μάθανε και επειδή με αυτή τη συνταγή γιγαντώθηκαν σαν εταιρία.

Πολυ σωστη η σκεψη σου.
Αντικαταστατης του samurai στη γκαμα ειναι το sumo.Το οποιο κοστιζει σχεδον τα 2πλασια(ισως λιγο παρακατω) απ το ατσαλινο samurai.Kαι τι παιρνεις παραπανω,για να δουμε,το εξης ενα:την 6R15,της οποιας τα μηχανικα μερη ειναι κατα 70-80% απο 7S35.
Αντικαταστατης του samurai titanium ειναι το SBDC007 το οποιο κοστιζει 1.000$.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Φεβρουάριος 20, 2009, 10:48:40 μμ »
Και πάντως σίγουρα όταν σταματάει η παραγωγή των samurai, το λογικό είναι στα ίδια περίπου χρήματα να δώσουν κάτι καλύτερο. Γιατί; Επειδή μπορούν, επειδή έτσι μας μάθανε και επειδή με αυτή τη συνταγή γιγαντώθηκαν σαν εταιρία.

Σημ. Προσωπικά την χειρότερη ποιότητα κάσας -από τα δικά μου seiko- θεωρώ πως την έχει το made in japan 5 sport. Καμμία σχέση με το ταπεινότερης καταγωγής skx.  >:(

μακαρι!

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι
« Απάντηση #282 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 08:05:52 πμ »
Και εγώ φοβάμαι ότι η seiko άρχισε να ακριβαίνει. Το sumo ήταν ένα πρώτο μικρο σοκ, μετά ήρθαν τα απίστευτα ακριβά (για τα δεδομένα της εταιρίας πάντα)  Ti SBDC, και οι νέες ανακοινώσεις της εταιρίας  ακόμη ψηλότερα.
Φαντάζομαι ότι θα συνεχίσει να βγάζει ταπεινά μοντέλα, αλλά φοβάμαι ότι οι εποχές που ένα ποθητό seiko κόστιζε γύρω στα 300 ευρώ έχουν παρέλθει.

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Φεβρουάριος 21, 2009, 01:33:18 μμ »
Και εγώ φοβάμαι ότι η seiko άρχισε να ακριβαίνει. Το sumo ήταν ένα πρώτο μικρο σοκ, μετά ήρθαν τα απίστευτα ακριβά (για τα δεδομένα της εταιρίας πάντα)  Ti SBDC, και οι νέες ανακοινώσεις της εταιρίας  ακόμη ψηλότερα.
Φαντάζομαι ότι θα συνεχίσει να βγάζει ταπεινά μοντέλα, αλλά φοβάμαι ότι οι εποχές που ένα ποθητό seiko κόστιζε γύρω στα 300 ευρώ έχουν παρέλθει.

+1000  ;)
ενας απο τους βασικους λογους που χτυπησα το samurai.
σε αυτα τα χρηματα δεν πιστευω να ξαναβγαλει τετοια κομματια.
και πιστευω οτι οποιος ειναι seiko fan
θα πρεπει να παρει ενα monster!
δεν υπαρχει ανταγωνισμος σε αυτα τα χρηματα με αυτη την ποιοτητα.
απλα δεν υπαρχει  :)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Μάρτιος 27, 2009, 04:20:31 μμ »
ειναι πολλα τα λεφτα!το οτι εκανα την αναφορα για το seiko hi beat  vintage και την τιμη, εγινε γιατι τοτε εφτιαχναν μαλλον περισσοτερο ρολογια για εμας(πολυ προσιτα και τεχνολογικα αξια) ,τωρα φτιαχουν για να γινουν ελβετοι ...ε σε τοσα λεφτα, στο χερι σκαλισμα και συναρμολογηση θα προτιμησω τον hanz.γιατι εφτασε μετα απο αιωνες τεχνικης,ειναι μαστορια και οχι τελειοτητα(γιαπωνεζικη ικανοτητα)

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Μάρτιος 27, 2009, 04:28:45 μμ »
ειναι πολλα τα λεφτα!το οτι εκανα την αναφορα για το seiko hi beat  vintage και την τιμη, εγινε γιατι τοτε εφτιαχναν μαλλον περισσοτερο ρολογια για εμας(πολυ προσιτα και τεχνολογικα αξια) ,τωρα φτιαχουν για να γινουν ελβετοι ...ε σε τοσα λεφτα, στο χερι σκαλισμα και συναρμολογηση θα προτιμησω τον hanz.γιατι εφτασε μετα απο αιωνες τεχνικης,ειναι μαστορια και οχι τελειοτητα(γιαπωνεζικη ικανοτητα)

Κι εγω μαζι σου,αλλα ο καθενας το βλεπει απ την δικη του οπτικη γωνια.
Μη νομιζεις οτι τα νεα (ακριβα) seiko θα πιασουν σκονη στα ραφια  ;)

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Μάρτιος 27, 2009, 06:07:37 μμ »
Όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που θα διαθέτουν αυτά τα ποσά για την αγορά τους,
τόσο η SEIKO και κάθε SEIKO θα παράγει τέτοια ρολόγια σε αυτές τις τιμές ...

Και μην ξεχνάμε εδώ ότι άλλες και άλλες με Ελβετικά ονόματα και Ελβετικές ιστορίες να πουλάνε ΕΤΑ ακριβότερα από άλλες Ελβετικές εταιρείες με in-house.
  Έτσι λοιπών η SEIKO με in-house calibres και σε αυτές τις ποιότητες, γιατί να μην έχει αυτές τις τιμές !?!

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Μάρτιος 27, 2009, 06:18:42 μμ »

Και μην ξεχνάμε εδώ ότι άλλες και άλλες με Ελβετικά ονόματα και Ελβετικές ιστορίες να πουλάνε ΕΤΑ ακριβότερα από άλλες Ελβετικές εταιρείες με in-house.
  Έτσι λοιπών η SEIKO με in-house calibres και σε αυτές τις ποιότητες, γιατί να μην έχει αυτές τις τιμές !?!

Φιλικά Στέφανος.

+1
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Μάρτιος 27, 2009, 07:32:16 μμ »
+1000
Με κάλυψες Στέφανε! ;)

Φιλικά,
Γιώργος

Ένα Seiko παρακάτω από τον Blackbird!

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #289 στις: Μάρτιος 27, 2009, 07:35:16 μμ »

Φιλικά Στέφανος.
+1000 και απο εμενα :2thumbs:

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Μάρτιος 27, 2009, 08:45:33 μμ »

Φιλικά Στέφανος.

Πολύ σωστά!  :up:
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος antonis_ch

• 48mm case
  • Time is the most valuable thing a man can spend!
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Μάρτιος 27, 2009, 08:47:07 μμ »

Φιλικά Στέφανος.

Ακριβώς όπως τα λες!! +1000

Φιλικά

Αντώνης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Μάρτιος 28, 2009, 12:34:24 πμ »
καλα κυριοι!εμενα ομως εαν μου εβαζαν στα ιδια  χρηματα 3 ρολογια στο τραπεζι ,το σεικο και 2 ελβετικα με δικες τους μηχανες  και μου ελεγαν ,"κοιτα ειναι ενας αρχαριος με μεσαιο πορτοφολι και θελει ενα καλο ρολοι στα 3000 ευρω"

εγω δεν θα του ελεγα παρε με 3.000 το σεικο!εσεις τι θα κανατε ?

το πρωτο του καλο και ισως το μοναδικο να ειναι το σεικο?
θα τολμουσατε να το προτεινετε?

εγω οχι!

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Μάρτιος 28, 2009, 12:35:57 πμ »
καλα κυριοι!εμενα ομως εαν μου εβαζαν στα ιδια  χρηματα 3 ρολογια στο τραπεζι ,το σεικο και 2 ελβετικα με δικες τους μηχανες  και μου ελεγαν ,"κοιτα ειναι ενας αρχαριος με μεσαιο πορτοφολι και θελει ενα καλο ρολοι στα 3000 ευρω"

Εγώ σαν αρχάριος την πάτησα και πήρα Seiko ;D

:D :D :D :D :D

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #294 στις: Μάρτιος 28, 2009, 11:48:53 πμ »

το πρωτο του καλο και ισως το μοναδικο να ειναι το σεικο?
θα τολμουσατε να το προτεινετε?

εγω οχι!
..... αν υποθέσουμε πως τα τρία αυτά ρολόγια είναι ίσης, όχι μόνο τιμής, αλλά και αξίας, εγώ θα του έλεγα να τα δει στο χέρι του και ν'αποφασίσει με το γούστο του, πέρα από προκαταλήψεις και ......must (παιγνίδια του marketing)!

Και το λέω αυτό, έχοντας συμ-βιώσει με ρολόγια της Seiko, τα οποία δεν πιστεύω ότι υστερούν -πλην της ιστορίας ίσως- απέναντι σε αντίστοιχα προϊόντα από άλλες γνωστές μάρκες!

Υ.Γ. Το θέμα είναι πως τα αντίστοιχης αξίας ελβετικά ρολόγια στοιχίζουν αρκετά παραπάνω (στις τιμές καταλόγου)!

Φιλικά,
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Μάρτιος 28, 2009, 12:08:55 μμ »
Τα παιδιά που είδαν και περιεργάστηκαν τα ρολόγια σου GIOSOU ξετρελάθηκαν. Οι υπόλοιποι απλά φανταζόμαστε κάποια πράγματα. Θετικά ή αρνητικά.
Εάν η seiko φέρει τα ananta στα ευρωπαϊκά καταστήματα, και είναι όπως τα περιγράφει, με προδιαγραφές GS, ίσως μερικοί να αλλάξουν γνώμη.
Και για να αντιστρέψω λίγο τον προβληματισμό. Ας πούμε ότι μαθαίνουμε για κάποια μοντέλα Festina, αποκλειστικά για την ελβετική αγορά που κοστίζουν 3 με 4 χιλιάρικα. Δε θα έμοιαζε λίγο κουλό;

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Μάρτιος 28, 2009, 01:16:07 μμ »
........................Και για να αντιστρέψω λίγο τον προβληματισμό. Ας πούμε ότι μαθαίνουμε για κάποια μοντέλα Festina, αποκλειστικά για την ελβετική αγορά που κοστίζουν 3 με 4 χιλιάρικα. Δε θα έμοιαζε λίγο κουλό;

Το θέμα είναι αν θα ήταν και κουλό, όχι μόνο αν έμοιαζε!
Αν η Festina, καταφέρει να φτιάξει ρολόγια αξίας (όχι απλά τιμής) 3 ή 4 χιλιάδων, τότε γιατί να μη τα κοιτάξεις; Τί παραπάνω σου δίνουν τα Porsche Design και τα πληρώνεις 3-4Κ +;

Φιλικά,
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Μάρτιος 28, 2009, 01:28:32 μμ »
Τα παιδιά που είδαν και περιεργάστηκαν τα ρολόγια σου GIOSOU ξετρελάθηκαν. Οι υπόλοιποι απλά φανταζόμαστε κάποια πράγματα. Θετικά ή αρνητικά.
Εάν η seiko φέρει τα ananta στα ευρωπαϊκά καταστήματα, και είναι όπως τα περιγράφει, με προδιαγραφές GS, ίσως μερικοί να αλλάξουν γνώμη.
Τα παιδιά που τα περιεργάστηκαν -χωρίς να τα θίγω.Βάζω και τον εαυτό μου μέσα- δεν είναι ειδικοί, ώστε να μπορούν να κρίνουν εξωτερικά αν είναι καλά ή όχι ρολόγια!

Σε ξένα φόρα πάντως δεν έχω διαβάσει αρνητικά σχόλια, πέρα από το image της εταιρείας!
Και το συνυπογράφω......αφού από τα λίγα που ξέρω και βλέπω, τα GS και όχι μόνο είναι αξιολογότατα (στις κατηγορίες τους πάντα!) ρολόγια!

Υ.Γ.:Τώρα ο george_, που γνωρίζει περισσότερα περί ωρολογοποιίας, για να το λέει, μπορεί -λέω μπορεί!- νά'χει και δίκαιο!

Φιλικά,
Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Μάρτιος 28, 2009, 01:42:07 μμ »
να επαναλαβω αλλη μια φορα ,ποτε κανενας δεν σου ειπε οτι δεν ειναι ποιοτικα ρολογια.στα ιδια χρηματα ,η ερωτηση μου ηταν ,θα νοιωθατε ανετα να επιλεξετε μεταξυ ενος σεικο στα 3.000 ευρω και 2 ελβετικων  με δικη τους μηχανη και εξισου αξιολογα ρολογια?οκ ας βαλω μεσα και ενα πανεραι με ουνιτας! ;)

εαν τα σεικο ειναι εξισου ποιοτικαι με τα αλλα δυο ρολογια ,τοτε περναμε σε κριτηρια οπως ιστορια ,αξια μεταπωλησης,εμφανιση,φινιριρσμα

εαν λοιπον ειχα αυτο το ποσο ,για την αγορα ενος ακριβου ρολογιου, για πρωτη και ισως μοναδικη φορα ,σιγουρα δεν θα αγοραζα σεικο!δεχομαι οτι τα παιδια ειδαν απο κοντα τα ρολογια σου και ειχαν αντιδραση θαυμασμου,θα το εκανα και εγω!πρωτη φορα τοσο πολλα και ακριβα σεικο μαζι!αλλο ο θαυμασμος(ειναι δωρεαν!) και αλλο η αγορα τους .εκει αλλαζει  ;)
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 28, 2009, 01:48:26 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Μάρτιος 28, 2009, 01:50:24 μμ »
Τί παραπάνω σου δίνουν τα Porsche Design και τα πληρώνεις 3-4Κ +;

σιγα μην παρω Porsche Design στα 3-4 χιλιαρικα! :o