Αποστολέας Θέμα: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι  (Αναγνώστηκε 137223 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Απ: SEIKO-αποψεις/διαξιφισμοι
« Απάντηση #40 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 09:55:27 πμ »

Πφφφτ, απλό:

これの費用は等しいまたは高くより GirardPerregaux SeaHawk, JLC Master C. Diving GMT, Rolex Submariner, Panerai Submercible, Ω ploprof reedition.
その価格で、まだ 2 POs を買い、1000ユーロを救うことができる

ή

The Seiko below goes for the same or an even higher MSRP than a GirardPerregaux SeaHawk, JLC Master C. Diving GMT, Rolex Submariner, Panerai Submercible, Ω ploprof reedition.
For that money, you get 2 Ω Planet Oceans and still save a grand.

ή

3 έντεκα 3 δώδεκα 3 δεκαπέντε κι έντεκα. Τρεις το λάδι τρεις το ξύδι, τρεις και το λαδόξιδο. Και φυσικά, τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις φράγκο; Πάρε κόσμε ό,τι σ' αρέσει, γιατί οι Πρόεδροι και οι CEO των εταιρειών διαβάζουν αυτά που γράφουμε και γελάνε, ενώ παράλληλα χαϊδεύουν τη γεμάτη, πατέ χήνας και γαλλικό κρασί ή σούσι και σάκε αντίστοιχα, κοιλιά τους.

;D ;D ;D :D
Ένα Seiko παρακάτω από τον Blackbird!

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 10:02:00 πμ »
Καλησπερα κι απομ εμενα.Το καινουριο μου seiko.

Καλοφόρετο black pit!
Μου θυμίζει τα Tuna και γι'αυτό μ'αρέσει!
Δηλαδή,αν διέκρινα σωστά, έχουμε να κάνουμε με αυτόματο ψευδο-Tuna;

Αποσυνδεδεμένος Darth

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 11:14:53 πμ »
καλημερα.καλοφορετο black pit!πολυ ομορφο!εχω δει μονο στο e-market τετοιο.αν δεν κανω λαθος ιδια τιμη.170 ευρω.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 05:29:15 μμ »
ειναι πολυ κακο!!!!!

καποιος το ονομασε darthvader frankentuna LOL ;D

μεχρι νατο παρεις στα χερια σου που ελπιζω να εναι μεγαλα γιατι ειναι τεραστιο!

δες το review απο εναν καταχο του

http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=128705
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 08:34:30 μμ »
Ωραίος! Να μάθουμε και λίγη Ιστορία.......!

η ιστορια ειναι και καλη γιατι μας διδασκει.ποτε με το καλο ενα ελβετικο? ;D

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 12:22:51 πμ »
Η κουβέντα έχει ενδιαφέρον, με όλα τα στραβά της (άλλα αντί άλλων απαντήσεις που "ξεχειλώνουν" το θέμα και κουράζουν) και όλα τα καλά της (άλλα αντί άλλων απαντήσεις μέσω των οποίων αποκτάς σφαιρική άποψη). Ως γνωστό, δεν αποτελώ τακτικό επισκέπτη του νήματος της Σέικο αλλά θα πω την άποψή μου. Κατ' αρχάς συμφωνώ με το Giosou, οπότε όποιος διαφωνεί ας προσπεράσει.  :smt112
Είχα την τύχη να δω στην έκθεση από κοντά το ΜΜ300 και το ΜΜ600 SD, όπως και να δω συναρμολόγηση SD μηχανισμού από πολυβραβευμένη ωρολογοποιό και να κουβεντιάσω με τον τεχνικό διευθυντή της Σέικο. Το φινίρισμα των ΜΜ είναι κορυφαίο και μόνο από κοντά καταλαβαίνεις γιατί αξίζουν τόσο. Άστε που είναι φθηνότερα από πολλά ελβετικά αντίστοιχης φιλοσοφίας. Οι δε ωρολογοποιοί συναρμολογούν 4 με 5 SD ημηρεσίως.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 12:43:04 πμ »
Η κουβέντα έχει ενδιαφέρον, με όλα τα στραβά της (άλλα αντί άλλων απαντήσεις που "ξεχειλώνουν" το θέμα και κουράζουν) και όλα τα καλά της (άλλα αντί άλλων απαντήσεις μέσω των οποίων αποκτάς σφαιρική άποψη). Ως γνωστό, δεν αποτελώ τακτικό επισκέπτη του νήματος της Σέικο αλλά θα πω την άποψή μου. Κατ' αρχάς συμφωνώ με το Giosou, οπότε όποιος διαφωνεί ας προσπεράσει.  :smt112
Είχα την τύχη να δω στην έκθεση από κοντά το ΜΜ300 και το ΜΜ600 SD, όπως και να δω συναρμολόγηση SD μηχανισμού από πολυβραβευμένη ωρολογοποιό και να κουβεντιάσω με τον τεχνικό διευθυντή της Σέικο. Το φινίρισμα των ΜΜ είναι κορυφαίο και μόνο από κοντά καταλαβαίνεις γιατί αξίζουν τόσο. Άστε που είναι φθηνότερα από πολλά ελβετικά αντίστοιχης φιλοσοφίας. Οι δε ωρολογοποιοί συναρμολογούν 4 με 5 SD ημηρεσίως.

Φιλικά
Δημήτρης

σημερα ΒΒ επρεπε να περασω και απο τον ρολογα για να ρυθμισω καποια ρολογια ,μεταξυ αυτων το ομεγα,μιας και ειναι ενας τυπος με πτυχιο πιλοτου,απο εκει εχει και το παθος σαν εσενα για military watches,του ανοιξα την κουβεντα που βασανιζει(χωρις λογο για μενα ) το θεμα αυτοματο vs spring drive(SD αποτελει την συντομογραφια για το rolex SD)μια τετοια συγκριση ,οπως αναφεραμε πολλες φορες ειναι ατοπη .περα απο αυτο φυσικα και ειναι ανωτερο το αυτοματο μηχανικο ρολοι.

και εαν θες πληροφορια "δωρο" για σεικο απο τον ρολογα ,παρε ενα grand seiko 36.000 vintage.. ;)

το οτι εσυ ειδες καποιον να συναρμολογει μπροστα σου ενα σεικο spring drive τι θα πει?οτι καθιερωνεται σαν ρολοι?με αυτην την συλλογιστικη εαν δω την συναρμολογηση ενος GO h lange τι πρεπει να πω?το μαννα εξ ουρανου? :o
δεν ειναι ενας παραγοντας που καθοριζει το ρολοι,ειμαστε σε μια επιδειξη για το ρολοι και πολυ λογικο ειναι να κανει  κατι τετοιο μια εταιρεια ,οποια και εαν ειναι αυτη ::)

ΔΗΜΗΤΡΗ  μετα απο αυτο θα αρχισεις να αγοραζεις spring drive και εαν ναι σε τι τιμες θα βαλεις προς πωληση τα αυτοματα σου?ειδικα εκεινες τις παλιολεμανια που ειναι ολο πλαστικουρα !ασε το αλλο!δεν εχουν κανενα φινιρισμα και κοστιζουν τοσα λεφτα! ;D η ελβετικη απατη !αισχος! ;D

με ολα αυτα και αλλα πολλα θελω πολυ απλα να πω οτι με ενα τεοιο και μοναδικο ως κριτηριο θα φτασουμε σε εμνα πολυ λαθος συμπερασμα

βγαλε τωρα τα ελβετικα* για πουλημα

*ελβετικες μηχανες

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 12:47:13 πμ »

Φιλικά
Δημήτρης

Φίλε Δημήτρη, μη ρίχνεις λάδι στην φωτιά!!!
Εδώ προσπαθούμε να την περιορίσουμε, αν όχι να την σβήσουμε!

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 12:51:32 πμ »
Ωραίος! Να μάθουμε και λίγη Ιστορία.......!

η ιστορια ειναι και καλη γιατι μας διδασκει.ποτε με το καλο ενα ελβετικο? ;D

Περιμένω με το καλό το ρολογάκι του φόρουμ!
Μέχρι τότε.... έχω ένα Sector "swiss made" και ένα vintage Tissot.
πρώτα λέω να εξαντλήσω τους Ιάπωνες(που άλλως τε έχουν μικρή Ιστορία) και μετά βλέπουμε τα καλά ελβετικά!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 12:55:59 πμ »
πρώτα λέω να εξαντλήσω τους Ιάπωνες(που άλλως τε έχουν μικρή Ιστορία) και μετά βλέπουμε τα καλά ελβετικά!

δεν εχουν μικρη ιστορια ,μιας και υπαρχουν πανω απο 100 χρονια,το θεμα μας ειναι εστιασμενο σε ενα ζητημα ,το spring drive κατα βαση

σωστα?

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 12:56:27 πμ »

και εαν θες πληροφορια "δωρο" για σεικο απο τον ρολογα ,παρε ενα grand seiko 36.000 vintage.. ;)

Εγώ George αυτό έκανα ...και έχω από σήμερα στα χέρια μου το Grand Seiko hi-beat 6145-8000!

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #51 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 12:57:56 πμ »
Εγώ George αυτό έκανα ...και έχω από σήμερα στα χέρια μου το Grand Seiko hi-beat 6145-8000!

ηρθε κιολας για πες σου αρεσει?

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #52 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 01:00:54 πμ »

φιλε γιωργο σε προλαβε και πηρε το δικο μου ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 01:01:47 πμ »

ελα για εξορκισμο !ειναι κακο δαιμονιο το spring drive!

πες τεκνον μου

Αν με διαβάζει κάποιος ιερέας ή κάποιος μοναχός από το Άγιον Όρος που αναμένει να κάνει το ευχέλαιο για όλα τα απολωλόντα πρόβατα που αγορασαν το spring drive!Πάτερ μου απεταξάμην ;D

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #54 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 01:03:44 πμ »
ελα για εξορκισμο !ειναι κακο δαιμονιο το spring drive!

πες τεκνον μου

Αν με διαβάζει κάποιος ιερέας ή κάποιος μοναχός από το Άγιον Όρος που αναμένει να κάνει το ευχέλαιο για όλα τα απολωλόντα πρόβατα που αγορασαν το spring drive!Πάτερ μου απεταξάμην ;D

βρε εγω του το πουλησα
ΥΓ
στο αγιο ορος δεν εχουν χρονο για τετοια δεν ακου που εχει παει ο down Jones ;D

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 01:10:36 πμ »

δεν εχουν μικρη ιστορια ,μιας και υπαρχουν πανω απο 100 χρονια,το θεμα μας ειναι εστιασμενο σε ενα ζητημα ,το spring drive κατα βαση

σωστα?
Λάθος, για μένα οι Ιάπωνες της Seiko φτιάχνουν εξαιρετικά ρολόγια με μηχανισμούς Quartz, αυτόματους και τα τελευταία χρόνια Spring Drive!
Στην κατηγορία του ο καθ'ένας(μηχανισμός) συγκρίνεται -κατ'εμέ- με τους αντίστοιχους ελβετικούς χωρίς ίχνος κόμπλεξ!
Πέρα από τους μηχανισμούς το ρολόι χαρακτηρίζεται (και κατ'επέκτασιν τιμολογείται) και από άλλες συνιστώσες (ποιότητα κατασκευής-φινίρισμα, κάσα κτλ....) και εκεί νομίζω πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τους Ελβετούς!
Επειδή λοιπόν οι ελβετικές εταιρείες δεν διαθέτουν τεχνολογία αντίστοιχη με το Spring Drive της Seiko, σε ποιά κατηγορία θα τα εντάξουμε, για να τα συγκρίνουμε; Πάντως σε θέματα που μπορούμε αντικειμενικά να τα συγκρίνουμε (βλ. ανωτέρω) δεν νομίζω να υστερούν!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 01:16:26 πμ »
Στην κατηγορία του ο καθ'ένας(μηχανισμός) συγκρίνεται -κατ'εμέ- με τους αντίστοιχους ελβετικούς χωρίς ίχνος κόμπλεξ

σου κανα συγκριση και με ετα,για το τι ειναι το αυτοματο ρολοι και πως επιτυγχανει καταπληκτικα αποτελεσματα,αντοχη,διαρκεια στο χρονο και αλλα πολλα

εγω κατεληξα στο συμπερασμα οτι απλα κρατας το δικο σου συμπερεσμα και εως εκει.για μερικες χιλιαδες ευρω αυτοματο ,ειναι μια  εξυπνη επιλογη

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 01:24:11 πμ »
Ρε Γιώργο είπα (ή ο Giosou) τίποτα από αυτά που λες εσύ; Εγώ το μόνο που είπα είναι ότι είδα μια συναρμολόγηση (αυτό, τίποτα άλλο) και πως τα ΜΜ300 και ΜΜ600SD που είδα ιδίοις όμμασι αξίζουν κάθε δολλάριο που πλήρωσε ο Giosou.
Πάρε στα χέρια σου ένα ΜΜ300 και δες φινίρισμα κάσας και μπρασελέ. Εξαιρετική στεφάνη. Εξαιρετικό καντράν. Κούμπωμα που θα το ήθελαν πολλές άλλες εταιρείες. Το TAG Heuer super professional  που έχω που είναι με μονοκόμματη κάσα όπως το ΜΜ300 είχε πριν 20 χρόνια 450.000 δρχ=1.300Ε. Σήμερα θα κόστιζε τουλάχιστον 3.500Ε αν συνέχιζε να κυκλοφορεί. Στο μόνο που υπερτερεί του ΜΜ300 (που κοστίζει 2000$) είναι η στεγανότητα (1000μ αντί για 300μ). Αυτό και τίποτα άλλο. Α ναι! Το ξέχασα! Γράφει TAG Heuer στο καντράν.
Πάρε ένα ΜΜ600SD στα χέρια σου και δες πως έχουν επεξεργαστεί το τιτάνιο. Κανένα ευρωπαϊκό δεν του μοιάζει. Είναι πραγματικό GMT. Μόνο το Seamaster GMT μπορεί να είναι φθηνότερό του. Όλα τα άλλα (πραγματικά GMT) είναι τουλα΄χιστον διπλάσιας τιμής.
Τώρα ποιος αδαής πάει και συγκρίνει τη Σέικο με την ελβετική Υ.Ω., δεν ξέρω. Από πότε το Spring Drive έγινε ευπαθές και αναξιόπιστο; Και γιατί πρέπει να υπάρχει αντιπαράθεση Σέικο - Ελβετοί και όχι αλληλοσυμπλήρωμα;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος GIOSOU

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 01:25:38 πμ »

Σήμερα έλαβα από τον Warover το εν λόγω Grand Seiko 36.000 του '67 και μπορώ να πω πως πρόκειται για σπουδαίο ρολόι!
Αν το περιεργαστείς μαζί με τα κατά πολύ νεώτερα αδελφάκια του, καταλαβαίνεις πως πρόκειται για ένα πανάξιο πρόγονο που άφησε πίσω του άξιους απογόνους!
Μη με ρωτήσετε για τον μηχανισμό(δεν ξέρω πολλά), αλλά από θέμα ποιότητας αποδεικνύει πως εκεί στην μακρινή Ιαπωνία εδώ και χρόνια κατασκευάζουν καλά ρολόγια!
Αξίζει να παρατηρήσει κανείς τον δευτερολεπτοδείκτη, που έχει μια κίνηση, όμοια σχεδόν με αυτήν των spring drive!

@warover,
Ευχαριστώ για το πανέμορφο ρολογάκι και για την ταχύτατη και σωστή αποστολή!
Το ρολόι είναι όπως μου το περιέγραψες και είδα στις φωτό!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Νοέμβριος 09, 2008, 01:26:16 πμ »
Πέρα από τους μηχανισμούς το ρολόι χαρακτηρίζεται (και κατ'επέκτασιν τιμολογείται) και από άλλες συνιστώσες (ποιότητα κατασκευής-φινίρισμα, κάσα κτλ....) και εκεί νομίζω πως τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα για τους Ελβετούς!
Επειδή λοιπόν οι ελβετικές εταιρείες δεν διαθέτουν τεχνολογία αντίστοιχη με το Spring Drive της Seiko, σε ποιά κατηγορία θα τα εντάξουμε, για να τα συγκρίνουμε; Πάντως σε θέματα που μπορούμε αντικειμενικά να τα συγκρίνουμε (βλ. ανωτέρω) δεν νομίζω να υστερούν!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΟΣΟΥ  εσυ σε λιγο θα ανατρεψεις την ωρολογοποιια με αυτα που λες!

ποιος δεν εχει ανθρωπε φινιρισμα και κατασκευη!?

με fusee

αυτο εδω τι ειναι?