Αποστολέας Θέμα: ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ Η ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ????  (Αναγνώστηκε 13043 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ Η ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΩ????
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 08:14:50 μμ »
κοίταξε salvador εγώ στα έγραψα ΞΕΚΑΘΑΡΑ παραπάνω,αν το πιασες,το ΄πιασες!Πάντως μην τα "ξευτιλίζουμε" και όλα......εντάξει δεν είναι in-house αλλά έχει JLC based caliber inside,΄σε 3-4 χρόνια που θα του κάνει ένα facellift η εταιρία τότε να δεις που θα "καταποντιστεί" ΣΕ ΑΞΙΑ, ενώ το royal oak με τον 1ο in-house μηχανισμό αν δεν ανέβει θα είναι πάντοτε εκεί στα λεφτά του γύρω στα 6 χιλ. απλά και ωραία το πες και μόνος σου "αναλοίωτο" look στο πέρασμα περίπου τεσσάρων δεκαετιών με βελτιώσεις σε σημαντικά σημεία όπως το κούμπωμα του bracelet και φυσικά στον μηχανισμό.....your choise  ;)
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 08, 2008, 10:47:48 μμ »
κοίταξε salvador εγώ στα έγραψα ΞΕΚΑΘΑΡΑ παραπάνω,αν το πιασες,το ΄πιασες!Πάντως μην τα "ξευτιλίζουμε" και όλα......εντάξει δεν είναι in-house αλλά έχει JLC based caliber inside,΄σε 3-4 χρόνια που θα του κάνει ένα facellift η εταιρία τότε να δεις που θα "καταποντιστεί" ΣΕ ΑΞΙΑ, ενώ το royal oak με τον 1ο in-house μηχανισμό αν δεν ανέβει θα είναι πάντοτε εκεί στα λεφτά του γύρω στα 6 χιλ. απλά και ωραία το πες και μόνος σου "αναλοίωτο" look στο πέρασμα περίπου τεσσάρων δεκαετιών με βελτιώσεις σε σημαντικά σημεία όπως το κούμπωμα του bracelet και φυσικά στον μηχανισμό.....your choise  ;)
+1000

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 06:49:36 μμ »
Kαλησπέρα σε ολους

πήγα εχθές να πάρω το OS αλλά είπα να δω και το DUAL TIME με τον 1222 και μετά από μια καλή έκπτωση, μετρητά γάρ, πλησίασε αρκετά την τιμή του απλού και το σκέφτομαι μιάς και η τιμή είναι στό όριο.
Ποιά είναι η γνώμη σας για τον cal 1222;Την ίδια μέρα πήγα και (ξανα)ειδα το royal oak και το yacht master αλλά δεν...

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 09:08:40 μμ »
O cal. 1222 βασίζεται σε μηχανή της Γιεγιέ. Καλή χρυσή άξια μηχανή, αλλά δεν έχει κεντρικά δευτερόλεπτα (πολλούς τους ενοχλεί αυτό), δεν έχει κεραμικούς τριβείς ούτε free-sprung μπαλανσιέ. Θα μου πεις, και τι έγινε; Ε, σ' αυτή την κλίμακα χρημάτων, έγινε.
Κατά τ' άλλα, φινίρισμα, γόητρο υψηλό και τιμή ... άτιμη  :D

Τώρα αν κάποιος μέλος το έχει στην κατοχή του, θα σου πει φαντάζομαι εντυπώσεις.

Δες και μια φωτό.

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 10:20:08 μμ »
ευχαριστώ nin για τίς πληροφορίες πραγματικά ετσι είναι αλλά μήπως κάνεις λάθος για τα κεντρικά δευτερόλεπτα;

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 10:32:43 μμ »
Ωχ, λες;
Αυτό που δοκίμασες είχε;

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 10:41:59 μμ »
Κοίτα πώς μπορεί να την "πατήσει" κανείς  :D

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 10:59:34 μμ »
...............
, δεν έχει κεραμικούς τριβείς .....
...
Δες και μια φωτό.

Αγαπητέ φίλε μου Χάρι- nin στην συγκεκριμένη φωτογραφία και στο συγκεκριμένο Calibre,
έχει κεραμικό ρουλεμάν- κεραμικούς τριβείς ... ;D

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 11:15:27 μμ »
Α, καλά :headbash:
Μήπως αυτή η φωτό είναι το τελευταίο μοντέλο; Γιατί το κλασικό Dual Time δεν έχει αυτά που προανέφερα.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 11:18:27 μμ »
Μπορεί, γιατί από VC δεν ξέρω ...
Αλλά από JLC Calibres μαθαίνω ... ;D

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #30 στις: Νοέμβριος 16, 2008, 11:43:42 μμ »
Μπορεί, γιατί από VC δεν ξέρω ...
Αλλά από JLC Calibres μαθαίνω ... ;D

Φιλικά Στέφανος.
stef εχεις απολυτο δικιο ειναι μια 899 σε module

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Νοέμβριος 17, 2008, 07:51:54 μμ »
kai φυσικά στην παραπάνω φωτό το balance είναι ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ με 4 ανεξάρτητα βαρύδια,άρα είναι και free sprung,δηλ. είναι ελεύθερης ταλάντωσης η οποία ρυθμίζεται ισομετρικά από τα εν λόγω βαρύδια  ;) έτσι φίλε nin και κεραμικά είναι τα "σφαιρίδια" της φόρτισης του αυτομάτου(ρότορα) και ελεύθερης ταλάντωσης είναι το balance wheel  ;D
konakis.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Νοέμβριος 17, 2008, 07:57:43 μμ »
Έπεσα σε τίποτα μέσα;

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Νοέμβριος 17, 2008, 08:51:47 μμ »
konakis.

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Νοέμβριος 17, 2008, 09:48:11 μμ »
nin προφανως δεν το ξερεις το αντικείμενο μην μας μπερδεύεις τουλάχιστον, πάντως αυτό που δοκίμασα είχε φαινεται θάπεσα σε καμμιά pecial edition

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Νοέμβριος 18, 2008, 12:03:43 πμ »
nin προφανως δεν το ξερεις το αντικείμενο μην μας μπερδεύεις τουλάχιστον, πάντως αυτό που δοκίμασα είχε φαινεται θάπεσα σε καμμιά pecial edition
Με όλα αυτά που σου/μας είπε ο φίλος ο nin έβγαλες προφανές ότι δεν το κατέχει το αντικείμενο ...?!?

Αυτές τις γνώσεις- πληροφορίες από κάπου της διάβασε κάποιος του της είπε από κάποιο επίσημο service κτλ.

Οπότε η πρόθεση ήταν να ΣΕ βοηθήσει πρώτα από όλα !

Καλό είναι να μην βγάζουμε εύκολα συμπεράσματα, και να μην αφορίζουμε φίλους που πρώτο τους μέλημα είναι να μας βοηθήσουν σε μία αγορά ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Νοέμβριος 18, 2008, 07:08:08 μμ »
Ακουσε με StefMac δεν εχω τέτοιου είδους τάσεις γιατί το κίνητρο μου σε αναφορά για την συμμετοχή μου σάν μέλος σε αυτό το forum είναι μόνον να μάθω από κάποιους πού ξέρουν για ένα αντικείμενο που αγαπώ και τίποτα πέραν τούτου.
Με σεβασμό ακούω και διαβάζω τον κάθε έναν από εσάς και πραγματικά περιμένω τις απαντήσεις σας αλλά αντίστοιχα περιμένω και να ασχοληθούν λίγο με την ορθότητα της απάντησης και όχι να απαντούν με σκωπτικά σχόλια,τώρα θα μου πείς πλάκα δεν κάνουμε, φυσικά είναι η απάντηση αλλα μην ''δουλεύουμε'' τον άλλον σε κάτι που περιμένει να μάθει.
Τελειώνοντας θα ήθελα να πώ ότι ακόμα και απο την κουβέντα που προεκλήθη εγώ έμαθα κάποια πράγματα που ακόμα τά ψάχνω και αυτό είναι η πεμπτουσία ανάλογων newsgroups.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Νοέμβριος 18, 2008, 07:09:47 μμ »
kai φυσικά στην παραπάνω φωτό το balance είναι ΧΩΡΙΣ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ με 4 ανεξάρτητα βαρύδια,άρα είναι και free sprung,δηλ. είναι ελεύθερης ταλάντωσης η οποία ρυθμίζεται ισομετρικά από τα εν λόγω βαρύδια  ;)

Ο κος Alex Ghotbi άλλα λέει πάντως εδώ:

http://www.thehourlounge.com/thread/view/the-cal-1222-does-not-have-a-free-sprung-balance-but-does_27378_27380.html

nin προφανως δεν το ξερεις το αντικείμενο μην μας μπερδεύεις τουλάχιστον

Αγαπητέ Salvador δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση. Το αντίθετο. Σ' ευχαριστώ όμως για τα καλά σου λόγια.

Αποσυνδεδεμένος salvador

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Νοέμβριος 18, 2008, 07:54:27 μμ »
Να είσαι καλά nin περιμένω τίς απόψεις σου στο μέλλον, οπως κατάλαβες δεν είμαι ο πλέον ειδικός οπότε συγχωρείς αβλεψίες μου

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Νοέμβριος 18, 2008, 07:57:01 μμ »
Ο κος Alex Ghotbi άλλα λέει πάντως εδώ:

http://www.thehourlounge.com/thread/view/the-cal-1222-does-not-have-a-free-sprung-balance-but-does_27378_27380.html

Αγαπητέ Salvador δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση. Το αντίθετο. Σ' ευχαριστώ όμως για τα καλά σου λόγια.

πραγματικά ΚΟΥΦΟ! από τις γνώσεις μου και μόνο έγραψα ότι έγραψα,στην προκειμένη περίπτωση το τετράγωνο σχήμα στην γέφυρα του balance wheel υποδηλώνει ότι περιστρέφοντας την βίδα που βρίσκεται πάνω στο balance δεξιόστροφα,(δίνεις χρόνο + δηλαδή),ενώ περιστρέφοντας αριστερόστροφα μειώνουμε (-) .ο χρονισμός αυτός του balance wheel ΜΕΣΩ των βαρυδίων(βιδών)+,- έχω την εντύπωση ότι δηλώνει τον όρο free sprung balance wheel αφού μπορούμε και "επεμβαίνουμε" στο ίδιο το μπαλανσιέ βιδώνοντας και ξεβιδώνοντας  τα βαρύδια για τον επιθυμητό καλύτερο χρονισμό,ενώ π.χ. σε ένα balance που χρησιμοποιείται στην γνωστή μας 7750 (τύπου ρακέτας) η ρύθμιση γίνεται συνήθως από το "τιμόνι" ή το swan neck (στην περίπτωση της γνωστής μας επίσης unitas) kai ΟΧΙ πάνω στο ίδιο το balance wheel.............πάντως όπως και να'χει,το θέμα  είναι ότι πρόκειται για μια "αναβαθμισμένη" καλίμπρα με σύγχρονες πινελιές και αυτό θα πρέπει να καταλάβει ο salvador............πάντως σε σχέση με αυτή που φοραει το AP RO ,ΘΑ έλεγα πολύ απλά καμία σχέση(η 3120 πολύ πιο σύγχρονη και με πολύ τεχνολογία,από gyromax balance,διπλή γέφυρα για το balance wheel,ρότορας μασίφ 18 ct φινίρισμα πρώτο και φυσικά in-house) δες salvador:
konakis.