Αποστολέας Θέμα: Είναι "φορέσιμα";  (Αναγνώστηκε 7784 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
Είναι "φορέσιμα";
« στις: Νοέμβριος 03, 2008, 11:25:25 πμ »
Επ' ευκαιρίας της έκθεσης αλλά και διάφορων post στο forum...
Εδώ και καιρό στριφογυρνά στο κουρασμένο μου μυαλό μια σκέψη: Τα πολύ "κυριλέ", "ποιοτικά" ή "ακριβά" ή "ιδιαίτερα" ρολόγια είναι φορέσιμα; π.χ. Lange, Vacheron, Brequet και τα συναφή;

Εννοώ, μήπως απλώς θαυμάζουμε τα συγκεκριμένα ρολόγια για την ποιότητα, την ιδιότητά τους ως upper class και την αξία/τιμή τουs;
Προσωπικά δεν ξέρω αν θα αισθανόμουν άνετα να φοράω ένα τέτοιο ρολόι ή, να το πω διαφορετικά, ξέρω ότι θα ευχαριστιόμουν πολύ περισσότερο ένα κατά πολύ φθηνότερo. π.χ. ένα Omega ή ένα Sinn (τυχαία αναφέρω αυτά, θα μπορούσαν να 'ναι κι άλλα).
Λέτε να 'χω αναπτύξει τίποτα συμπλέγματα κατωτερότητας και να μην το ξέρω;  :help: :blah:

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Είναι "φορέσιμα";
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 12:00:40 μμ »
Δε θ αγοραζα ποτε ρολοι που δε θα το φορουσα και δε θα το χαιρομουνα.Φυσικα καθε ρολοι εχει τη χρηση του,δε θα επισκευαζα το αμαξι μου φορωντας ολοχρυσο patek,ανετα θα το φορουσα ομως στη δουλεια μου αν ταιριαζε στο ολο look.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 12:30:28 μμ »
Δε θ αγοραζα ποτε ρολοι που δε θα το φορουσα και δε θα το χαιρομουνα.Φυσικα καθε ρολοι εχει τη χρηση του,δε θα επισκευαζα το αμαξι μου φορωντας ολοχρυσο patek,ανετα θα το φορουσα ομως στη δουλεια μου αν ταιριαζε στο ολο look.

bravo !αυτη ειναι η ουσια! =D>

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 12:40:26 μμ »
Νομιζω οτι εξαρταται αμεσα απο την οικονομικη επιφανεια του καθενος.
Αν εχεις τα απειρα χρηματα μπορεις να παρεις ο,τι θες, ακομα και για να το 'χεις σε μια θυριδα!
Περα απο την χρηστικη αξια του ρολογιου ως αντικειμενου, η τεχνη και η μαεστρια πληρωνονται και εξαρταται απο τον καθεναν αν θελει να τα πληρωσει. Αυτος που τα αγοραζει, γνωριζει παρα πολυ καλα ποσο "φορεσιμα" ειναι. Και σιγουρα δεν τα πηρε για να τα φορεσει.
Δεν μου φαινεται παραλογο να δωσει καποιος 200.000 ευρω για ενα ρολοι, οπως δεν μου φαινεται παραλογο να δωσει καποιος 20.000.000 ευρω για εναν πινακα του ΒανΓκογκ.
Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να αντιληφθουμε την ψυχολογια και την αγοραστικη δυνατοτητα τετοιων ανθρωπων...
Εξισου παραλογο φαινεται και για τους δικους μου που με μισθο 1500 ευρω αποφασισα να παρω το Ζenith Multicity...
Τελος παντων αυτο που θελω να πω και νομιζω οτι καπου χαθηκα ειναι οτι δεν εχει καμια σημασια αν ειναι φορεσιμα η οχι!
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 03, 2008, 12:49:30 μμ από alexisvas »
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 01:11:40 μμ »

bravo !αυτη ειναι η ουσια! =D>

Αυτή μπορεί να είναι η ουσία, αλλά δεν ρώτησα αυτό.
Εννοείται ότι δεν κάνεις γρασάρισμα με ρολόι αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Όχι μόνο γιατί δεν είναι και πολύ λογική πράξη, αλλά και γιατί κατά πάσα πιθανότητα όσοι φοράνε τέτοια ρολόγια δεν γρασάρουν τα αυτοκίνητά τους μόνοι τους.  :P

Alexisvas,
μπορεί να χάθηκες όπως λες, αλλά μια χαρά κατάλαβα τι θέλεις να πεις.

Άρα, είναι θέμα οικονομικής επιφάνειας;

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 01:22:48 μμ »
Εδώ και καιρό στριφογυρνά στο κουρασμένο μου μυαλό μια σκέψη: Τα πολύ "κυριλέ", "ποιοτικά" ή "ακριβά" ή "ιδιαίτερα" ρολόγια είναι φορέσιμα; π.χ. Lange, Vacheron, Brequet και τα συναφή;

υπο συνθηκες,η πολυπλοκοτητα των μηχανικων μηχανισμων τους τα περιοριζει μιας και ειναι πολυ πιο ευαισθητα(πολλα κινουμερα μερη,complication,τεχνικες λυσεις με μεγαλο βαθμο πολυπλοκοτητας, οπως ηδη ανεφερα) απο ενα ρολοι που τεχνικα μπορει να δειχνει πιο φτωχο αλλα δεν θα εχει τους ιδιους περιορισμους για καθημερινη χρηση

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 01:47:07 μμ »
ΟΚ, αυτή είναι η μία παράμετρος. Η τεχνική.
Αναφέρομαι κυρίως στο ψυχολογικό ... βάρος που μπορεί να ασκεί ένα τέτοιο ρολόι στον υποψήφιο κάτοχό του.

Επίσης, αναρωτιέμαι μήπως αυτά τα ρολόγια είναι λίγο εξιδανικευμένα; Δηλ. μήπως είναι τρομερά και φοβερά ακριβώς επειδή οι περισσότεροι δεν τα έχουμε στην κατοχή μας;  :D

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 01:50:55 μμ »
Επ' ευκαιρίας της έκθεσης αλλά και διάφορων post στο forum...

Εννοώ, μήπως απλώς θαυμάζουμε τα συγκεκριμένα ρολόγια για την ποιότητα, την ιδιότητά τους ως upper class και την αξία/τιμή τουs;
Προσωπικά δεν ξέρω αν θα αισθανόμουν άνετα να φοράω ένα τέτοιο ρολόι ή, να το πω διαφορετικά, ξέρω ότι θα ευχαριστιόμουν πολύ περισσότερο ένα κατά πολύ φθηνότερo. π.χ. ένα Omega ή ένα Sinn (τυχαία αναφέρω αυτά, θα μπορούσαν να 'ναι κι άλλα).
Λέτε να 'χω αναπτύξει τίποτα συμπλέγματα κατωτερότητας και να μην το ξέρω;  :help: :blah:

Μαλλον δεν καταλαβαινω το σκεπτικο σου(η την ψυχολογια σου  ;D )
Οποιοδηποτε ρολοι οποιασδηποτε αξιας που φερει λουρακι-μπρασελε εχει φτιαχτει απ το δημιουργο του για να φορεθει=φορεσιμο.
Δεν εχω Lange ουτε Patek και δεν ξερω αν θ αποκτησω ποτε(η αν θελησω ν αποκτησω) αλλα σιγουρα θα το ευχαριστιομουν παρα πολυ στο χερακι μου αν κατσει καποτε :D
Παντως οπως εχω ξαναπει δεν πιστευω οτι η ευχαριστηση που σου προσφερει ενα ρολοι ειναι παντοτε αναλογη της τιμης του..

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 01:59:52 μμ »
Οποιοδηποτε ρολοι οποιασδηποτε αξιας που φερει λουρακι-μπρασελε εχει φτιαχτει απ το δημιουργο του για να φορεθει=φορεσιμο.

Ωχ, τόσο απλό ήταν τελικά; ;D

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 07:35:21 μμ »

Ωχ, τόσο απλό ήταν τελικά; ;D

Όχι και τόσο απλό.... κάθε ρολόι απευθύνεται σέ μία ορισμένη ομάδα ανθρώπων. Target group στα ελληνικά :P

Αν προσέξετε τις διαφημίσεις  φαίνεται καθαρά που στοχεύουν, σε πιο κοινό δηλαδή.

Φοριούνται συνήθως εκεί που πρέπει και όταν πρέπει.... ;) ::)

Σαφώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις.!!

Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 08:22:15 μμ »
Όχι και τόσο απλό.... κάθε ρολόι απευθύνεται σέ μία ορισμένη ομάδα ανθρώπων. Target group στα ελληνικά :P
Αν προσέξετε τις διαφημίσεις  φαίνεται καθαρά που στοχεύουν, σε πιο κοινό δηλαδή.

Σωστος ο stardrive.
Ενδιαφερουσες αποψεις εως τωρα,ν διαβασουμε κι αλλες(nin,ωραιο thread ανοιξες παλιοπαιδο :smt023 )

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 08:27:44 μμ »
(nin,ωραιο thread ανοιξες παλιοπαιδο :smt023 )

:asian: :asian:

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 08:41:29 μμ »
Άρα, είναι θέμα οικονομικής επιφάνειας;

Δυσκολα θα διαφωνησει καποιος αν πω οτι διαφορετικη ειναι η απαντηση στο ερωτημα του τοπικ απο μενα και απο τον Μπιλ Γκειτς.
Ειναι σαν να αγοραζεις μια ολοχρυση Ρολς Ρόυς με σκαλιστο καπω. Ειναι οδηγησιμη?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 08:47:42 μμ »
Δυσκολα θα διαφωνησει καποιος αν πω οτι διαφορετικη ειναι η απαντηση στο ερωτημα του τοπικ απο μενα και απο τον Μπιλ Γκειτς.
Ειναι σαν να αγοραζεις μια ολοχρυση Ρολς Ρόυς με σκαλιστο καπω. Ειναι οδηγησιμη?

οχι δεν ειναι φορεσιμα εαν το δεις σαν ρολοι καθημερινης χρησης ,γι αυτο και ουτε οι κατοχοι τους στην πλειονοτητα τα φορανε σε δραστηριοτητες που το ρολοι θα "στρεσαριστει" γι αυτο μηπως τα ρολεξ εχουν βρει την χρυση τομη..?

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 08:49:14 μμ »
οχι δεν ειναι φορεσιμα εαν το δεις σαν ρολοι καθημερινης χρησης ,γι αυτο και ουτε οι κατοχοι τους στην πλειονοτητα τα φορανε σε δραστηριοτητες που το ρολοι θα "στρεσαριστει" γι αυτο μηπως τα ρολεξ εχουν βρει την χρυση τομη..?

Κι έλεγα "πότε θα το πει, πότε θα το πει;"  ;D ;D

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 08:52:54 μμ »
Μαλλον ομως τα ρολογια που μιλαμε ειναι κατα πολυ ακριβοτερα απο rolex..

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 08:55:42 μμ »
Κι έλεγα "πότε θα το πει, πότε θα το πει;"  ;D ;D

εαν εχετε μια αξιολογη εναλλακτικη παρακαλω ! ;D

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 08:57:44 μμ »
Προβλεπω η συζητηση να γινεται αδιεξοδη οποτε παραιτουμαι.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 09:00:07 μμ »

Ναι ΟΚ, αλλά έχεις δει φαντάζομαι τη διαφημιστική καμπάνια της Zenith: Jet Set, γήπεδα γκολφ μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι, τύπος όμορφος με μαύρα (γιατί είναι και μάγκας), τύπισσα πλάσμα θεϊκό να την τρως με το κουταλάκι του γλυκού για να μην τελειώσει γρήγορα, πετάνε με ελικόπτερο, αφού πρώτα έχουν κάνει ένα mini tour με το σκάφος, και φτάνουν στο 1 δισεκατομυρίου ευρώ σπίτι τους, όμορφοι και ζηλευτοί σαν το άπιαστο λυκαυγές.  :blah:

Τι target group;
Βάζω στοίχημα ότι από αυτούς που αγοράζουν Zenith περισσότεροι είναι αυτοί που θέλουν να μοιάσουν στα μοντέλα της διαφήμισης παρά οι πραγματικά έχοντες. Ή γνώστες.
Κι αν τους πεις "A, El primero!!!", θα σου πουν "El primero να πεις τη μάνα σου"
 :headbash: :lol:

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 03, 2008, 09:03:23 μμ »

...

Συμφωνώ απόλυτα!
ΑΛΛΑ σίγουρα "τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και μεταξωτούς κώλους..." οπότε όπως όλα τα υπόλοιπα και η "φορεσιμότητα" ενός ρολογιού είναι σχετική...
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...