Αποστολέας Θέμα: Ρολοι με χρονογραφους, μπρασελε και περιστρεφομενη στεφανη.  (Αναγνώστηκε 21405 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Chronograph

• Just Registered
    • Προφίλ
Γεια σας!
Μολις γραφτηκα.

Οι γνωσεις μου περι ρολογιων ειναι περιορισμενες, συνεπως πιθανοτατα θα χρησιμοποιησω λαθος ορους.

Θελω ενα ρολοι με τα εξης χαρακτηριστικα: Ασημενιο μπρασελε, περιστρεφομενη στεφανη, διαμετρο περιπου 40mm, 3 χρονογραφους και μπλε η μαυρη πλακα.

Καποια που εχω δει και μου αρεσουν ειναι τα Tag Heuer Aquaracer Chrono, Omega Seamaster Chrono, Longines HydroConquest, Certina Ds First, Tissot Prs-200.

Γνωριζετε καποια αλλα ρολογια τετοιου τυπου σε ευρος τιμων απο 300 εως 2000 ευρω;
Προτιμω να μου κοστισει μεχρι 600 ευρω αλλα αν δεν βρω κατι να μου αρεσει πολυ ισως τελικα αγορασω το Τag η το Omega τα οποια, εξαιρουμενης της τιμης τους, μου αρεσουν πολυ.

Αποσυνδεδεμένος giomour

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: Ρολοι με χρονογραφους, μπρασελε και περιστρεφομενη στεφανη.
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 02:22:57 πμ »
καλως ηρθες εχεις να μαθεις πολλα σε αυτο το φορουμ οπως μαθαμε πολλοι και εγω ακομα μαθαινω.για κατι σχετικα οικονομικο μπορεις να κοιταξεις κατι σε hamilton η αλλιως seiko τα οποια ειναι πολυ καλα και ποιοτικα.για σεικο δες σε αυτο το σαιτ http://www.higuchi-inc.com/index-e.html.καλο ψαξιμο!

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 08:46:23 πμ »
Καλός ήρθες φίλε Chronograph,
το ρολόι σου το θέλεις μηχανικό ή quartz ?!?
Και αν τελικά σου αρέσουν τα δυο "ακριβά" ότι και να πάρεις μετά μέσα σου θα θέλεις αυτά ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 11:03:55 πμ »
Ευχαριστω για τα καλοσωρισματα!

Seiko εχω δει το Snd733, της σειρας Formula 1 Honda racing, το οποιο ειναι φθηνο, ~300 ευρω, αλλα ειναι λιγο πιο sport απο οτι θα ηθελα.

Για Quartz η αυτοματο δεν εχω προτιμηση. Ποια τα πλεονεκτηματα / μειονεκτηματα;

Στεφανε, αυτο που λες με τα ακριβα ειναι πολυ πιθανο.

Μια μεση λυση ειναι το Tag Heuer Aquaracer chrono quartz caf1110. Νομιζω η τιμη του ειναι καπου αναμεσα στα 1000 και στα 1500 ευρω.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 11:56:25 πμ »
....

Για Quartz η αυτοματο δεν εχω προτιμηση. Ποια τα πλεονεκτηματα / μειονεκτηματα;

Στεφανε, αυτο που λες με τα ακριβα ειναι πολυ πιθανο.

Μια μεση λυση ειναι το Tag Heuer Aquaracer chrono quartz caf1110. Νομιζω η τιμη του ειναι καπου αναμεσα στα 1000 και στα 1500 ευρω.
Τα μηχανικά χάνουν από -15sec/day έως και +20sec/day την ημέρα, κάποια με καλύτερες μηχανές και καλή ρύθμιση -4, +6 και άλλα με +5 +10 +15 +30 +40sec το μήνα !!!
Τα quartz χάνουν το πολύ +15 το μήνα αλλά αν χαλάσει το πετάς ...
Τα μηχανικά είναι λίγο πιω ευπαθή αλλά επισκευάζονται και θέλουν service κάθε 2 ή 3 ή 5 ή 8 ...
Υπάρχουν ρολόγια που είναι 10-20-30 χρονών δουλεύουν ακόμα χωρίς service (δεν το συνιστούμε αυτό).

Όντος είναι μια καλή λύση το TAG αλλά νομίζω ότι κοστίζει κάτι παραπάνω από αυτό που γράφεις.
Ίσος ακόμα καλύτερη λύση είναι και τα Ωμέγα αλλά και εκεί ανεβαίνει η τιμή ...
Κάτι σε Sinn ίσος ...
Τα έχεις δει ...
Μετά σε πιω φτηνές λύσεις είναι Hamilton, Tissot, ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 01:03:58 μμ »
Μαλιστα. Ευχαριστω για την ενημερωση!

Τα Sinn δεν τα ξερω.

Πηγα στον Πατσεα, το caf 1110 εχει τιμη καταλογου 1499, μετρητοις 1200.

Ειδα επισης το Tag Heuer Formula 1 Chronograph CAH1110, το οποιο με μπρασελε εχει τιμη καταλογου 950, μετρητοις 750.

Οποτε μαλλον θα αγορασω αυτο. Μ'αρεσει, η τιμη ειναι καλη και εχω μια συμπαθεια στα Tag Heuer.

Οποτε η επομενη μου ερωτηση ειναι αν ξερετε καποιο καταστημα το οποιο ισως να κανει καλυτερη τιμη μετρητοις.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 03:23:56 μμ »
Οι τιμές που μας λες είναι για quartz ?!?
To TAGHEUER Formula 1, απλός θα σου πω ότι παίρνεις το φθηνό από μια σχετικά ακριβή φίρμα ...
Γιατί δεν παίρνεις με τα ίδια λεφτά το ακριβό από μια σχετικά φθηνή και καλή φίρμα όπως η SEIKO, Hamilton, Tissot, ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 03:32:35 μμ »
Γιατί δεν παίρνεις με τα ίδια λεφτά το ακριβό από μια σχετικά φθηνή και καλή φίρμα όπως η SEIKO, Hamilton, Tissot, ...

Έτσι!

Για πολύ κόσμο η Tag είναι σαν το πρώτο "εισιτήριο" στο γήπεδο των ρολογιών.
Σου δίνει μια θέση στις κερκίδες σε σημείο που μπροστά σου μπορεί να έχεις κολόνα και να μη βλέπεις τίποτα.
Την επόμενη φορά, έχοντας γνώση οι φύλακες, παίρνεις καλύτερο εισιτήριο με το ίδιο αντίτιμο και βλέπεις περισσότερα.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 27, 2008, 03:42:28 μμ από nin »

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 27, 2008, 05:56:03 μμ »
Για πολύ κόσμο η Tag είναι σαν το πρώτο "εισιτήριο" στο γήπεδο των ρολογιών.
Σου δίνει μια θέση στις κερκίδες σε σημείο που μπροστά σου μπορεί να έχεις κολόνα και να μη βλέπεις τίποτα.
Την επόμενη φορά, έχοντας γνώση οι φύλακες, παίρνεις καλύτερο εισιτήριο με το ίδιο αντίτιμο και βλέπεις περισσότερα.

Nin φίλε άριστη απόδοση του θέματος.

Πριν αγοράσεις φίλε Chronograph ρίξε μια ματιά στα Hamilton Jazzmaster
http://www.hamiltonwatch.com/webapp/en-us/collection/?c=ac&y=61&p=69

η

στα Oris Big Crown
http://www.oris.ch/collections/collections_detail.aspx?ln=en&id_collection=11&id_product=76
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 29, 2008, 04:59:43 μμ »
εγω θα επαιρνα παντως το Longines Hydroconquest Automatic Chrono

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 29, 2008, 10:02:26 μμ »
"Για πολύ κόσμο η Tag είναι σαν το πρώτο "εισιτήριο" στο γήπεδο των ρολογιών.
Την επόμενη φορά, έχοντας γνώση οι φύλακες, παίρνεις καλύτερο εισιτήριο με το ίδιο αντίτιμο και βλέπεις περισσότερα."

nin....έ γ ρ α ψ ε ς ! ! !

Chronograph καλώς ήρθες. Από εμένα μόνο μια συμβουλή. Μη βιαστείς στην αγορά σου. Σίγουρα λίγο ψάξιμο παραπάνω θα σε αποζιμιώσει μετά την αγορά.

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 29, 2008, 11:02:32 μμ »
ποιημα

αν κα σιχαινομαι τα γηπεδα 

συμφωνο απολυτα με τουσ προλλαλησαντες

ψαξε ρωτα μαθε και δεν θα χασεις!
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 01:01:01 πμ »
Ναι, οι τιμες ειναι για quartz.
Την προταση με τις κερκιδες και την κολoνα δεν την καταλαβα.
Τι πλεονεκτημα εχει ενα ακριβο ρολοι μιας φθηνης μαρκας εναντι ενος φθηνου μιας ακριβης μαρκας;
Εχω μια συμπαθεια στα Tag. Μου αρεσει το σημα της να το βλεπω.
Αυτο ειναι το βασικο κριτηριο μου. Να μου αρεσει. Μια εποχη φορουσα ενα Breitling Oceanκατι. Δεν μ'αρεσε. Πολυ βαρυ. Και κυριολεκτικα, με πονουσε ο καρπος οταν το φορουσα πολλες ωρες, και μεταφορικα. Πολυ σοβαρο και αδιαφορο. Τωρα ειναι η πρωτη φορα που θα διαλεξω, και θα πληρωσω για ρολοι.
Το Tag Formula 1 μ'αρεσει. Οι διαφορετικου μεγεθους χρονογραφοι, τα χρωματα στους δεικτες. Θελω να μ'αρεσει τοσο το ρολοι που θα παρω που θα θελω να το κοιταω οχι μονο για να δω την ωρα. Το μονο μειονεκτημα του Formula 1 ειναι οτι με formal ντυσιμο υποθετω πως θα ειναι λιγο αταιριαστο. Γι'αυτο και θεωρω πιθανο και το Aquaracer.
Το Longines το ειχα ξεχωρισει, αλλα δεν το εχω δει απο κοντα. Ποσο κανει;
Τα Hamilton και Oris μ'αρεσαν αλλα ειναι σχεδιαστικα πιο σοβαρα απο οτι θελω.
Εχω ψαξει. Εχω δει εκατονταδες ρολογια στο διαδικτυο την τελευταια εβδομαδα. Παρολα αυτα παραμενω να προτιμω τα Tag και τα Omega. Που προτεινετε να ψαξω;

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 01:12:01 πμ »
Στην προταση με τις κερκιδες και την κολoνα ο νιν εννουσε οτι με τα ιδια λεφτα με το Ταg παιρνεις ενα αυτοματο που αντικειμενικα ειναι πιο πολυ value for money  απ οτι η Τag Heuer.Tωρα εφοσων σου κανει κλικ το Ταg, εννοειται οτι θα πας γι αυτο που σε γεμιζει...
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 01:14:15 πμ »
Ναι, οι τιμες ειναι για quartz.
Την προταση με τις κερκιδες και την κολoνα δεν την καταλαβα.
Τι πλεονεκτημα εχει ενα ακριβο ρολοι μιας φθηνης μαρκας εναντι ενος φθηνου μιας ακριβης μαρκας;
Αυτο ειναι το βασικο κριτηριο μου. Να μου αρεσει. Μια εποχη φορουσα ενα Breitling Oceanκατι. Δεν μ'αρεσε. Πολυ βαρυ. Και κυριολεκτικα, με πονουσε ο καρπος οταν το φορουσα πολλες ωρες, και μεταφορικα. Πολυ σοβαρο και αδιαφορο. Τωρα ειναι η πρωτη φορα που θα διαλεξω, και θα πληρωσω για ρολοι.
Το Tag Formula 1 μ'αρεσει. Οι διαφορετικου μεγεθους χρονογραφοι, τα χρωματα στους δεικτες. Θελω να μ'αρεσει τοσο το ρολοι που θα παρω που θα θελω να το κοιταω οχι μονο για να δω την ωρα. Το μονο μειονεκτημα του Formula 1 ειναι οτι με formal ντυσιμο υποθετω πως θα ειναι λιγο αταιριαστο. Γι'αυτο και θεωρω πιθανο και το Aquaracer.
Το Longines το ειχα ξεχωρισει, αλλα δεν το εχω δει απο κοντα. Ποσο κανει;
Τα Hamilton και Oris μ'αρεσαν αλλα ειναι σχεδιαστικα πιο σοβαρα απο οτι θελω.
Εχω ψαξει. Εχω δει εκατονταδες ρολογια στο διαδικτυο την τελευταια εβδομαδα. Παρολα αυτα παραμενω να προτιμω τα Tag και τα Omega. Που προτεινετε να ψαξω;

να παρεις οτι σου αρεσει ,ειχα και γω καποτε παρει 3 Τag,αυτο θες?αυτο περνεις!

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 01:22:49 πμ »

Ότι το πρώτο είναι φθηνότερο σε τιμή αλλά ακριβότερο σε αξία από το δεύτερο.

Αν το κριτήριο είναι το έμβλημα στο καντράν, δεν έχουμε να πούμε και πολλά.
Πάρε πραγματικά αυτό που σου αρέσει. Όλα τα υπόλοιπα είναι πράσινα δαμάσκηνα και ψιλές ελιές.

Μπες σε ένα μαγαζί με ρολόγια και δοκίμασε. Αλλιώς δεν μπορείς να ξέρεις.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 10:42:21 πμ »
αφου το TAG σου αρεσει- σου κανει κλικ που λεμε- μην το σκεφτεσαι αλλο γιατι μετα θα το μετανοιωσεις
πηγαινε για αυτο  :D

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 11:49:35 πμ »
Απανταω σε όλα τα παραπανω μηνυματα.

Nin,
εχετε να μου προτεινετε καποιο καταστημα με πολλα ρολογια; Αν δεν κανω λαθος στην Αθηνα είναι τα περισσοτερα καταστηματα; Αναμεσα στο Συνταγμα και την Ομονοια; Σκοπευω να παω μια βολτα από εκει αλλα δεν ξερω που να πρωτοπαω!
Το εμβλημα στο καντραν δεν είναι το μονο κριτηριο. Όπως ειπα, θελω το ρολοι να μ’αρεσει και εφοσον το εμβλημα είναι μερος του ρολογιου, με επηρεαζει. Μ’αρεσει το χρωματιστο εμβλημα της Tag Heuer. Αν ηθελα μονο Tag θα σας ρωτουσα ποιο Tag είναι καλυτερο και σε ποιο καταστημα φθηνοτερο.

Neo12, george_, Megalos,
εχετε να μου προτεινετε καποιο αυτοματο σε αυτά περιπου τα χρηματα;
Το Tag θα παρω αν δεν ανακαλύψω κατι άλλο.

Ποια είναι η γνωμη σας για την αποψη μου ότι το formula 1 δεν πολυταιριαζει με formal ντυσιμο; Formal εννοω, πουκαμισο και υφασματινο παντελονι και ενιοτε σακακι.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 12:18:49 μμ »
.....

Ποια είναι η γνωμη σας για την αποψη μου ότι το formula 1 δεν πολυταιριαζει με formal ντυσιμο; Formal εννοω, πουκαμισο και υφασματινο παντελονι και ενιοτε σακακι.
Εγώ θα σου ξανά πω πάρε TAG αλλά όχι την σειρά F1 ... !

Φιλικά πάντα, Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 30, 2008, 01:11:33 μμ »
εχετε να μου προτεινετε καποιο καταστημα με πολλα ρολογια; Αν δεν κανω λαθος στην Αθηνα είναι τα περισσοτερα καταστηματα; Αναμεσα στο Συνταγμα και την Ομονοια; Σκοπευω να παω μια βολτα από εκει αλλα δεν ξερω που να πρωτοπαω!

Μπορείς να πας στον Ιγγλέση Σταδίου 43. Έχει πολύ καλή εξυπηρέτηση και αρκετά καλές τιμές. Μιλώ από προσωπική εμπειρία.
Άλλα μέλη θα σου προτείνουν και άλλα καταστήματα.

Μια και ανέφερες τα Omega, τα οποία σαφώς και (προσωπικά) προτιμώ από τα Tag, δες και αυτό σε αυτή την κατηγορία τιμής. Δεν είναι βέβαια χρονογράφος, αλλά φοριέται ευκολότερα με καλύτερο ντύσιμο. Μην ξεχνάς άλλωστε ότι οι χρονογράφοι είναι κατεξοχήν σπορ ρολόγια.