Αποστολέας Θέμα: Ρωσικά ρολόγια  (Αναγνώστηκε 559760 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος episkopos

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Ρωσικά ρολόγια
« Απάντηση #320 στις: Απρίλιος 26, 2009, 02:26:36 μμ »
Καλησπέρα σε όλους και Χριστός Ανέστη. Πριν από μερικές μέρες καθώς περιηγούμουν στο φόρουμ έπεσε το μάτι μου πάνω στο θέμα με τα ρώσικα ρολόγια και μιας και ο χρόνος μου το επιτρέπει είπα και εγώ να καταθέσω την άποψη μου.
  Να ξεκαθαρίσω εξ’ αρχής ότι δεν είμαι η « δομή» της ωρολογοποιίας και απλά σαν απλός φίλος του ρολογιού με τις λίγες γνώσεις που έχω θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω κάποιες πληροφορίες.
  Τα τελευταία δέκα χρόνια ζω και εργάζομαι ως γιατρός στην Ουκρανία, πριν από αρκετά χρόνια αγόρασα δυο ρολόγια ρωσικής κατασκευής( τα οποία σε αντίθεση με τα παραπονιακια που εκφράζουν κάποιοι φίλοι δουλεύουν άψογα ακόμα και σε σύγκριση με το Omega που κατά γενική ομολογία είναι ανώτερης ποιότητας. Διαβάζοντας λοιπόν τα παράπονα των φίλων για κορώνες που ξεβιδώνουν, για μηχανισμούς που σπάνε κτλ ειλικρινά ταρακουνήθηκα, λέω είναι δυνατόν? Τέτοια « συμπτώματα  » δεν μου είχαν παρουσιαστεί ούτε στα νιάτα μου όταν θέλοντας να πουλήσω μούρη φορούσα κάτι κινέζικες ρεπλικες!! ( ουδείς αναμάρτητος !!!!!!) Αποφάσισα λοιπόν να ρωτήσω τον άνθρωπο από τον οποίο αγόρασα τα ρολόγια μου ο οποίος πλέον είναι και ασθενής μου! ( άμα θέλει ας μου πει ψέματα και θα του δείξω εγώ! Χαχαχα)
Μου είπε λοιπόν τα εξής : επί σοβιετικής ένωσης, στα πλαίσια της αποκέντρωσης που ακολουθούσε το καθεστώς ειχε διασκορπίσει παραρτήματα εργοστασίων και εργαστηρίων ( όχι μόνο ωρολογοποιίας) σε ολόκληρη την επικράτεια της ΕΣΣΔ. Μετά την πτώση της Σοβιετιας , αυτά τα παραρτήματα παρέμειναν ενεργά και παρά τις νομικές προσπάθειες των μητρικών εταιρειών της Ρωσίας διατήρησαν το δικαίωμα να παράγουν προϊόντα.( μη ρωτήσετε πως, δεν είμαι νομικός αλλα προφανώς κάποια συμβόλαια θα έχουν στα χέρια τους). Η συνέχεια πιστεύω πως είναι εύκολο να καταλάβουμε όλοι μας ποια είναι. Ο κύριος όγκος αυτών των εργαστηρίων βρίσκεται στην Δρέσδη (πρώην Αν. Γερμανία) εξου και τα παραπάνω σαιτ είναι γερμανικά, και στην υπερδνεπρεια Δημοκρατία( ανάμεσα σε Μολδαβία και Ουκρανία)
   Τα ρολόγια αυτά δεν είναι ρεπλικες, το τονίζω, η ρεπλικα είναι άλλο πράγμα, είναι γνήσια απλά είναι φτιαγμένα σε άλλη χώρα. Ας μην γελιόμαστε τώρα και δεν είναι τα μόνα προϊόντα, πιστεύω κανείς δεν θα ήθελε να αγοράσει μια μερσεντές για κάμποσα χιλιάρικα ευρω και από τους σειριακούς αριθμούς να βρει ότι κατασκευάστηκε στην Τουρκία. Εξ’αλλου επανερχόμενος στα ρολόγια η διαφορά στην τιμή είναι εμφανέστατη, για παράδειγμα ένα пилот το οποίο βρήκα στο διαδυκτιο σε καλό κατάστημα κάνει 270 ευρω, όταν το ιδιο το βρίσκω εδώ που είμαι, με την έκπτωση του φίλου, και εγγυημένα ρολόι Ρωσίας  380 ευρω με τιμή βιτρίνας στα 450. οπότε να που όλα έχουν μια λογική εξήγηση…
Ελπίζω να μην κούρασα και να βοήθησα έστω και λίγο! Και μια συμβουλή, μακριά από αντίγραφα, καλύτερα ένα γνήσιο ρολόι κάποιας πιο φθηνής μάρκας παρά ένα ψεύτικο για τα μάτια του κόσμου. Δεν ντρέπομαι, φοράω ένα chrono της Σεικο που μου αρέσει τρελά και κοστίζει όσο μια καλή απομίμηση της Πατεκ Φιλιπ.

Φιλικά Βασίλης

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #321 στις: Απρίλιος 26, 2009, 02:37:07 μμ »
Βασίλη καλός όρισες!!

Πολύ ενδιαφέροντα όσα έγραψες. Νομίζω οτι για τα ρωσικά ρολόγια θα είσαι καλή πηγή πληροφοριών ;)

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #322 στις: Απρίλιος 26, 2009, 03:19:20 μμ »
τι μου θυμισες τωρα ουκρανια.....νασαι παντα καλα .....και αχρειαστος......περιμενουμε πληροφοριες απο ρολογια στην ρωσια .....
εχεις απολυτο δικιο για τα εργοστασια -εργαστηρια απλα δεν το σκεφτηκα ποτε οτι εχει συμβει ....πολλα μοντελα τις moscow classic κυκλοφορουν μονο σε συγκεκριμενους
dealer....και σε αλλους ουτε που τα ξερουν.... :D
φιλικα
acidblack
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #323 στις: Απρίλιος 26, 2009, 03:51:25 μμ »
George ευχαριστω πολυ και αν χρειαστεις κατι στη διαθεση σου να βοηθησω.
ACIDBLACK  πολυ νοσταλγικο σε βλεπω με την ουκρανια και φοβαμαι πως αν ρωτησω γιατι θα βγουμε   :offtopic χαχαχαχα

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #324 στις: Απρίλιος 26, 2009, 04:22:06 μμ »

περασα ενα τριμηνο φιλοξενουμενος στην κλινικη  μετα απο δυο σοβαροτατες εγχειρισεις με δωρεαν περιθαλψη απο το σοβιετικο κρατος  ειναι να μην βαλω τα κλαματα?
εχουν περασει 26 χρονια και ακομα συγκινουμε οταν ακουω Ουκρανια και Οδησσο ,εξαλου στη εξοδο απο την κλινικη ο πατερας μου μου πηρε το πρωτο μου ρολοι ενα κουρδιστο
raketa με μπλε καντραν και βαρια κασα....

Αποσυνδεδεμένος mastersurgeon

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #325 στις: Απρίλιος 27, 2009, 07:59:04 μμ »
καλως ορισες episkopos.
προχθες περασα απο ενα καταστημα του βηχου που ειναι ο βασικος εισαγωγεας των περισσοτερων ρωσικων ρολογιων(και ως προς αυτο τον παραδεχομαι γιατι εφερε αγνωστες μαρκες με καλο value for money που θα του αποφερουν κερδη αλλα και θα χαροποιησουν τους φιλους του ρολογιου)και ειδα αυτο:
http://moscowclassic.com/html/3133-01841098.html

ψαχνω για δωρο για μια πολυ ιδιαιτερη περισταση και αυτο ειναι μεσα στις επιλογες μου
εντυπωσιακο ρολοι και οχι ιδιαιτερα βαρυ με πολυ προσεγμενο φινιρισμα για τα χρηματα που κοστιζει.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #326 στις: Μάιος 09, 2009, 08:36:38 πμ »
Καλημερα και παλι, καλα η φοτο ειναι τελεια! Ινστιτουτο Φιλατοβα! Η καλυτερη οφθαλμολογικη κλινικη στην Ευρωπη. Πρωτα ο θεος θα παω και θα βγαλω μια σημερινη φοτο και θα στην ανεβασω για να σου φρεσκαρω τις αναμνησεις.....

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #327 στις: Μάιος 09, 2009, 10:10:19 πμ »
θες να βαλω τα κλαματα .....ασε καλυτερα ...να πας στις σκαλες που ειναι το νυφοπαζαρο και να βγαλεις μια φωτογραφια στο σπιτι της φιλικης εταιριας για να θυμουνται καποιοι που ξεχνανε ......

Αποσυνδεδεμένος cercum

• 38mm case
  • Haute horlogerie
    • Προφίλ
    • Www.Rologas.Com
« Απάντηση #328 στις: Μάιος 09, 2009, 01:49:18 μμ »
για παράδειγμα ένα пилот το οποίο βρήκα στο διαδυκτιο

Απαγορεύονται τα αγγλικα αλλα ρωσσικα ελευθερα ε?
Πλακιτσα κανω, ;D\
λατρευω τα ρωσσικα, κριμα π δν τα εχω μαθει[ακομη!]/
οφ τοπικ? Ντα!

Τικ τακ, τικ τακ

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #329 στις: Ιούνιος 11, 2009, 01:56:14 μμ »
μεσα απο το θεμα διαστημικα ρολογια,εγινε και αναφορα σε διαφορα ρωσικα,αλλα το ενδιαφερον μου στρεφεται στους χρονογραφους και την κασα τους απο το 70(η οποια εχει εμπνευση απο την κασα του ομεγα :P).πιστευω οτι ενα ρολοι στην τιμη των 230 ευρω περιπου, με μια αξιοπιστη ελβετικη μηχανη σαν την Valjoux 7734 17 jewels, 18 000 bpm,η οποια με καποιες αναβαθμισεις απο τους ρωσους ονομαστηκε Poljot 3133 -23 jewels, 21600 bpm) with the Swiss tooling.,αξιζει

θελουμε ενα ρολοι με ιστορια?χρονογραφο?vintage στυλ?φτηνο και αξιοπιστο?γιατι οχι λοιπον καποιο απο αυτα?

ενα λινκ

http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/cart.pl?id=0000099&Referenznummer=7568-8967&Preisklasse=&lang=de&cur=EUR&Art_nr=11000

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #330 στις: Ιούνιος 15, 2009, 12:34:00 πμ »

valjoux 773x

και αυτο σε ρολογια χρονογραφους εως 300 ευρω,μηπως ηρθε η ωρα για ενα ελβετο που μιλαει ρωσικα? ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #331 στις: Ιούνιος 15, 2009, 12:54:13 πμ »
το δικο μου ρωσικο sub:vostok amphbia.το ρολοι ειναι ενα πραγματικο καταδυτικο ,με ενα πολυ εξυπνο βιδωτο ,πισω καπακι,αλλα και βιδωτη κορωνα....60 ευρω ειχα δωσει!!!!  ;D

αλλο ενα μοντελο εδω!!!

http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/cart.pl?id=0000099&Referenznummer=0467-1875&Preisklasse=&lang=de&cur=EUR&Art_nr=V%2dAMM710059

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #332 στις: Ιούνιος 15, 2009, 12:56:10 πμ »
Τα Poljot 3133 έχουν πολύ καλές τιμές. Οι άλλες μάρκες ξεφεύγουν (buran & sturmanskie) Και ενώ ψαχνόμουν για το strela κάποιος δημοσίευσε ένα LAMBERTI  με τον ίδιο μηχανισμό τροποποιημένο και πολύ super εμφάνιση.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #333 στις: Ιούνιος 15, 2009, 12:59:32 πμ »
ναι ,δεν λεω,απλα το ρωσικο ρολοι ,δεν ειναι μονο η 3313... ;D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #334 στις: Ιούνιος 15, 2009, 01:11:30 πμ »
ιστοριες απο τον πολεμο του κολπου

;D

μια φορα και εναν καιρο,οι αμερικανοι και οι ρωσοι ,ειχαν βρει μια φορμουλα καλης συνεργασιας...για λιγο ομως...μεσα σε ολα αυτα ,ηταν και στο πολεμο του κολπου ,οπου η ρωσικη εταιρια Vostok ,προσεφερε 20.000 ρολογια ,για χρηση απο τον αμερικανικο στρατο ...μια απο τις κασες αυτες με την κορωνα στο 3,θα βρουμε συνολικα 3 εκδοσεις,οπου αλλαζει και το καντραν.
κουρδιστο και αυτοματο,μερικα με την κορωνα στο 2,για καλυτερη προστασια ;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #335 στις: Ιούνιος 15, 2009, 01:19:56 πμ »
σε μια συμφωνια , που στο τελος ναυαγησε...οι ιαπωνες ,ζητησαν πισω απο τον Gorbaciov, 3 νησακια που ειχαν καταλαβει τον Β' παγκοσμιο...για να τιμησουν το γεγονος,οι ρωσοι εφτιαξαν αυτο το ρολοι ;D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #336 στις: Ιούνιος 15, 2009, 01:33:20 πμ »
δεκαετια 80...αντιμαγνητικο.οποιος παει ταξιδακια ,ανατολικη ευρωπη,π.χ πραγα μερια, θα βρει μπολικα..και σε τιμες καλες..καλο ψαξιμο!!!!

;)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #337 στις: Ιούνιος 15, 2009, 01:50:15 πμ »
να πω και ενα διαστημικο για τον φιλο μου! :P

Sturmanski  ;)

Sojouz 24 :P

ακομα θα βρει καποιος σε καινουργιο το ιδιο μοντελο,οσο γνωριζω!
http://www.ruwatch.com/cgi-bin/shop/cart.pl?id=0000099&idi=0000099&keyword=&Referenznummer=9071-8507&Art_nr=11000&Art_gr=Sturmanskie;Chrono;Oldies&lang=en&cur=EUR&shipping_to=&payment=
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 15, 2009, 01:57:58 πμ από george_ »

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #338 στις: Ιούνιος 16, 2009, 03:24:12 μμ »
Στα κατηγορία ρωσικά ρολόγια χειρός, υπάρχουν και αυτά που φορούν τον μηχανισμό Molnija 3603. Πρόκειται για έναν μηχανισμό που φτιάχτηκε για ρολόγια τσέπης, αλλά καθώς η διάμετρος των ρολογιών χειρός μεγαλώνει συνεχώς, βρήκε καινούριο "σπίτι" .

Τα χαρακτηριστικά του :
Diameter: 36 mm
Movement height: 4,6 mm
18 jewels
Frequency: 18000 vph
Power reserve: 41 h                           

Και ένα δείγμα, το Aviator Sibiria, με τον παραπάνω μηχανισμό:

Manual
Mineral glass   
Water resistant to 10 atm   
Stainless steel   
Leather strap   
Diameter 40 mm   
Width 20 mm   
Stainless steel bracelet optional   

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #339 στις: Ιούνιος 18, 2009, 02:07:36 πμ »
Οι ρώσοι -όταν εκτιμούν κάποιον που δεν είναι συμπατριώτης τους- λένε "είναι ρώσος στην καρδιά".
Θα δανειστώ την έκφραση για τα γερμανικά ρολόγια ARISTO που φορούν τον μηχανισμό Μolinja 3603. Θα γράψω και το όνομά τους στο κυριλλικό αλφάβητο (АРИСТО) και θα προσευχηθώ να μην είμαι εκτός θέματος.

АРИСТО AristoHP7L

АРИСТО AristoHP3L

Τα ρολόγια έχουν μέγεθος 43-44 mm. Η κάσα είναι από συμπαγές, βουρτσισμένο ατσάλι (γερμανικά πράγματα) μπρος-πίσω ορυκτό γυαλί και 50μ wr.
Για την ρώσικη καρδιά να πούμε ότι διακρίνεται για την αντοχή της. Θα δουλεύει απροβλημάτιστα για χρόνια με 18000 vph.