Αποστολέας Θέμα: Ρολόγια τοίχου!?  (Αναγνώστηκε 3603 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος N.Gouraros

• Just Registered
  • Hamilton Khaki X-Wind auto
    • Προφίλ
Ρολόγια τοίχου!?
« στις: Οκτώβριος 18, 2008, 07:55:14 πμ »
Εψαξα το foroum να δώ μήπως υπάρχει κάποιο σχετικό topic αλλά δεν βρήκα. Μπορεί να έκανα λάθος και να υπάρχει. Εαν είναι αυτή η περίπτωση, συγνώμη για το off-topic.

Πάντα θυμάμαι στο σπίτι μου είχαμε ρολόι τοίχου. Αυτά τα μεγάλα με ξύλο που χτυπούν είτε στις ώρες και τις μισές τους, είτε μόνο στις ώρες. Δεν μου έκανε ποτέ εντύπωση, εννοώ σαν μηχανισμός. Πάντα φανταζόμουνα τεράστια γρανάζια (σε σχεση με τα ρολόγια χειρός ή τσέπης) να γυρνούν και να λένε την ώρα.

Πάντα όμως, η ζωή τους ήταν περιορισμένη. Δλαδή μετά από καιρό είτε χάλαγαν, είτε χάλαγε ο ήχος τους. Κανένας τεχνικός (και αλλάξαμε 3-4) δεν μπόρεσε να τα επαναφέρει. Και ιδού οι ερωτήσεις:

- Εχουμε υψηλή ορολογ. στα ρολόγια τοίχου;
- Τρόποι συντήρησης ;
και τέλος
- τεχνική υποστήριξη;
Ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει σωστά την ώρα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Απ: Ρολόγια τοίχου!?
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 18, 2008, 09:39:01 πμ »
Αυτό το ψάχνω και εγώ!
Στο πατρικό μου έχουμε ένα ρολόι τοίχου από το '83. Κορεάτικο, το πήρε ο πατ΄έρας μου από τον "Νίκο", στην Πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη...
Ήδη από τότε δεν μου γέμιζε το μάτι, αν και η κατασκευή του φαινόταν καλή και ήταν και ακριβές. Το σίγουρο είναι ότι ακόμη και τώρα δουλεύει μια χαρά!
Θα ήθελα να πάρω ένα "καλό" για το σπίτι, αλλά ούτε να ακούσει η γυναίκα μου!..

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 18, 2008, 11:43:49 πμ »
Πάντα όμως, η ζωή τους ήταν περιορισμένη. Δλαδή μετά από καιρό είτε χάλαγαν, είτε χάλαγε ο ήχος τους. Κανένας τεχνικός (και αλλάξαμε 3-4) δεν μπόρεσε να τα επαναφέρει.

Την ιδια εμπειρια εχω κι εγω.Ειχε αγοραστει το '82 και μετα απο λιγα χρονια καλης λειτουργιας σταματησε να δουλευει.Ειχαμε φερει κι εμεις τοτε τεχνιτες,αλλα τιποτα.Κουρδιστο ητανε.Τωρα σκουριαζει στην αποθηκη και σαπιζει το ξυλο του. :-\

Αποσυνδεδεμένος kwnstas

• 36mm case
  • watchmaker
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 04:40:24 πμ »
καλησπέρα τεχνικώς υπαρχή το θέμα είναι ότι για να ΦΤΙΑΧΤΕΙ ένα τοίχου η δαπέδου η κούκος ΕΙΝΑΙ πολύ χρονοβόρα και μεγάλο το κόστος ανάλογα με το τι θέλει
Official watchmaker for GP of Greece ( M1 M2 M3 M4 )
Official seminar training in Rolex
Official watchmaker for Αναμονή  of Greece  http://img206.imageshack.us/my.php?image=dsc00008id4.jpg http://img388.imageshack.us/my.php?image=dsc00003zy5.jpg

Αποσυνδεδεμένος N.Gouraros

• Just Registered
  • Hamilton Khaki X-Wind auto
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 10:09:57 πμ »
ναι αλλά πως ξεκίνησαν; ηταν εξέλιξη της κλεψυδρας και προγονος των ρολογιων χειρός;

σημερα άραγε υπάρχουν εταιρίες οι οποίες να ειδικευονται στν κατασκεή τους;
Ένα χαλασμένο ρολόι δείχνει σωστά την ώρα τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα.