Αποστολέας Θέμα: gps για pocket pc  (Αναγνώστηκε 18686 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: gps για pocket pc
« Απάντηση #20 στις: Ιανουάριος 09, 2009, 09:27:22 πμ »
Υπάρχει κανείς στον οποίο δούλεψε το πρωτόκολλο sirfstarIII  με οποιαδήποτε έκδοση DESTINATOR??? Γιατί εμένα που έχω το ΜΙΟ Ρ550 (συσκευή που υποστηρίζει τετοιο πρωτόκολλα,δεν το δεχεται-δειχνει ότι το παίρνει...αλλα όταν ξαναμπαίνω στα settings του DEST βλέπω τελικά επιλεγμένο το ΝΜΕΑ protocol...

SirfstaIII......Ο κορυφαίος δέκτης GPS!!!! (Δεν είναι πρωτόκολλο). Σαν δέκτης λοιπόν δεν έχει καμία σχέση με το πρόγραμμα πλοήγησης. Μια χαρά λειτουργεί και με το DEST 6 και με το DEST 7, και στα δύο μηχανήματα που έχω (ΕΤΕΝ Χ500, ΕΤΕΝ Χ800)

λίγο αργά σου απαντάω....αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ που λέει και ο λαός!!!

Φιλικά Γιώργος

Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

seamasterchrono

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Ιανουάριος 09, 2009, 10:32:42 πμ »
εγω εχω το ΗΤC P3300 Και πηρα απο Χρυση ευκαιρια το Destinator PN & 7 με € 25,00 και λειτουργει αψογα

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιανουάριος 09, 2009, 10:46:11 πμ »
εγω εχω το ΗΤC P3300 Και πηρα απο Χρυση ευκαιρια το Destinator PN & 7 με € 25,00 και λειτουργει αψογα

Τα HTC δεν έχουν δέκτη GPS sirfstarIII αλλά Qualcom. Λίγο χειρότερος από τον sirfstarIII....

Αυτό που θα ξαναπώ οτι ο τύπος του δέκτη δεν παίζει κανένα ρόλο στο αν ένα πρόγραμμα λειτουργεί ή όχι. Αυτό που παίζει ρόλο είναι το λογισμικό του μηχανήματος (π.χ. σε ένα garmin δεν μπορείς να βάλεις destinator), η διαθέσιμη RAM του μηχανήματος (π.χ. το IGO που είναι "βαρύ" πρόγραμμα έχει απαιτήσεις σε μνήμη) και φυσικά οι σωστές ρυθμίσεις του μηχανήματος σε ότι αφορά θύρες COM κλπ.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιανουάριος 09, 2009, 10:28:07 μμ »
georges μια και σε βρισκω μπασμενο στα πραγματα για πες μου απο προγραμματα Dest  Garmin SiGyc Nav κλπ ποιο θεωρεις καλυτερο -και γιατι  ???

Αποσυνδεδεμένος Dylan Dog

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιανουάριος 10, 2009, 09:38:44 πμ »
Για μενα μεγαλη σημασια εχει το προγραμμα αλλα μεγαλυτερη οι χαρτες . Και σε αυτο το κομματι το destinator υπερεχει απο ολα , ας υστερει σαν προγραμμα . Εχω γυρισει ολη την Ελλαδα και με εχει βγαλει ασπροπρόσωπο !

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιανουάριος 10, 2009, 12:06:43 μμ »
Για μενα μεγαλη σημασια εχει το προγραμμα αλλα μεγαλυτερη οι χαρτες . Και σε αυτο το κομματι το destinator υπερεχει απο ολα , ας υστερει σαν προγραμμα . Εχω γυρισει ολη την Ελλαδα και με εχει βγαλει ασπροπρόσωπο !

Συμφωνώ απόλυτα!
Χρησιμοποιώ pocketpcs τα τελευταία 6 χρόνια, ξεκίνησα με qtek s200 με εξωτερικό δέκτη gps, htc p3300 και τώρα htc touch pro, έχω δοκιμάσει όλα σχεδόν τα προγράμματα πλοήγησης, η χαρτογράφηση του destinator είναι κορυφαία!
Μπορεί σαν interface να μην έχει πολλές δυνατότητες, αλλά σαν χάρτης έχει και την τελευταία μονοδρόμηση στο τελευταίο χωριό!
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιανουάριος 10, 2009, 12:28:26 μμ »
georges μια και σε βρισκω μπασμενο στα πραγματα για πες μου απο προγραμματα Dest  Garmin SiGyc Nav κλπ ποιο θεωρεις καλυτερο -και γιατι  ???

Όπως σου είπαν και κάποιοι προλαλήσαντες, οι χάρτες είναι που παίζουν το μεγάλο ρόλο. Εκεί λοιπόν για Ελλάδα τους καλύτερους χάρτες τους έχει η GI. Χάρτες της GI αυτή τη στιγμή χρησιμοποιούν το destinator και τα miomoov.
 Για το desinator το τοπίο είναι κάπως ομιχλώδες, μιας και φαίνεται να έχει έρθει κάποια ρίξη μεταξύ GI και MLS (αντιπροσώπου του destinator στην Ελλάδα). Ο τελευταίος χάρτης άργησε πολύ και κανείς δεν ξέρει αν θα συνεχιστεί η συνεργασία στομ μέλλον.

Οι χάρτες της GI λοιπόν είναι οι καλύτεροι για Ελλάδα αυτή την στιγμή.  Αν όμως σε ενδιαφέρουν χωμάτινες και γενικότερα off-road διαδρομές, τότε εκεί υπερέχει η Garmin. ;)

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Ιανουάριος 10, 2009, 09:10:31 μμ »
εβαλα gps στο αυτοκινητο και παρολολιγο να τρακαρω, το πεταξα στο ντουλαπακι και το εβγαλα σε ενα ταξιδι στην επαρχια, μου

μου εδειχνε αυτο που ηθελα οτι εινα αριστερα μου ενω ηταν δεξια μου (ειχα οπτικη επαφη) δεν του εδωσα αλλη ευκαιρια

το πουλησα και ησυχασα! Αν θυμαμαι καλα ηταν GARMIN ... ;D
Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Ιανουάριος 11, 2009, 02:42:56 πμ »
Απο Gps δεν ξέρω, χάρτες πόλης όμως τους διαβάζω καλά, πολύ καλά.
Έχω μείνει μάλλον πίσω....
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιανουάριος 11, 2009, 04:27:29 μμ »
εβαλα gps στο αυτοκινητο και παρολολιγο να τρακαρω, το πεταξα στο ντουλαπακι και το εβγαλα σε ενα ταξιδι στην επαρχια, μου

μου εδειχνε αυτο που ηθελα οτι εινα αριστερα μου ενω ηταν δεξια μου (ειχα οπτικη επαφη) δεν του εδωσα αλλη ευκαιρια

το πουλησα και ησυχασα! Αν θυμαμαι καλα ηταν GARMIN ... ;D

Δυστυχώς και η τεχνολογία κάνει λάθη.... Για αυτό πιο πριν είπα οτι πιο σημαντικοί είναι οι χάρτες από το πρόγραμμα. Στα 3 χρόνια που χρησιμοποιώ gps, έχω γλυτώσει τουλάχιστον 5 φόρες από μπλόκα και κάμερες, έχω πάει σε γάμους και βαπτίσεις στην Αθήνα λες και την ξέρω χρόνια (κι ας μένω επαρχία), κι έχω δοκιμάσει σε γνωστά ταξίδια εναλλακτικές διαδρομές άφοβα, με την ασφάλεια του gps.
 Ακόμα και σήμερα όμως υπάρχουν ελλείψεις και λάθη στην χαρτογράφηση. Το θετικό είναι οτι έχει μεγαλώσει ο ανταγωνισμός, οι τιμές έχουν πάρει τον κατήφορο, και κάθε χρόνο βγαίνουν βελτιωμένες εκδόσεις. Ολα αυτά λοιπόν λειτουργούν προς όφελος του τελικού καταναλωτή!!! :)

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Ιανουάριος 12, 2009, 07:44:47 μμ »
ξερω την αθηνα απεξω και ανακατωτα ουτε ταξιτζης να ημουν αν δεν ξερω κατι μπαινω στον/ http://www.ploigos.gr

και το βρισκω οσο για την επαρχια τα ποιο ωραι τσιπουρα και τουσ ποιο ωραιους μεζεδες με καλη παρεα τουσ εχω κανει οποτε χανομαι

οποτε τι λες θα παρω gps? κατι μαγειρευτα στην ζαρουχλα πισω απο τα καλαβρυτα αλλο πραμα !

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Ιανουάριος 12, 2009, 09:13:16 μμ »
georges σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση
και εγω αυτες τις πληροφοριες ειχα για τις τελευταιες εξελιξεις περι destinator
acidblack  :dielaughing: :dielaughing:

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Ιανουάριος 12, 2009, 09:43:48 μμ »
georges σ'ευχαριστω πολυ για την απαντηση
και εγω αυτες τις πληροφοριες ειχα για τις τελευταιες εξελιξεις περι destinator
acidblack  :dielaughing: :dielaughing:

Anytime megale :)

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιανουάριος 12, 2009, 09:56:28 μμ »
ξερω την αθηνα απεξω και ανακατωτα ουτε ταξιτζης να ημουν αν δεν ξερω κατι μπαινω στον/ http://www.ploigos.gr

και το βρισκω οσο για την επαρχια τα ποιο ωραι τσιπουρα και τουσ ποιο ωραιους μεζεδες με καλη παρεα τουσ εχω κανει οποτε χανομαι

οποτε τι λες θα παρω gps? κατι μαγειρευτα στην ζαρουχλα πισω απο τα καλαβρυτα αλλο πραμα !

Acid  δεν έχω καμία αμφιβολία για τα μαγειρευτά. Κι εγώ μαζί σου. Άλλωστε έχω χαθεί κι εγώ με την μηχανή αρκετές φορές, και σε αυτές τις περιπτώσεις έχω γνωρίσει τους πιο ζεστούς και φιλόξενους ανθρώπους.   Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι το gps δεν είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, που κάνει την ζωή μας πιο εύκολη.

Άλλωστε παλιά δεν υπήρχαν και αυτοκίνητα και ταξίδευαν με άλογα και κάρα. Ξέρεις τι μαγειρευτά είχαν στα πανδοχεία που σταματούσαν????? :D :D :D :D :D :D :D

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιανουάριος 14, 2009, 05:48:42 μμ »
δουλεψα με gps επι τρια συνεχομενα χρονια απο το 1999-2001 ηταν βεβαια mil spec και εκανε τρελλα πραγματα για την εποχη

ειχε μεγεθος μισης κουτας τσιγαρων και ηταν αν θυμαμαι καλα maggelan τρομερο εργαλειο σου εβγαζε απο waypoints ,coordinates

με ακριβεια ενος feet ,o εκπαιδευτης μας στο συστημα οταν τον ρωτησαμε ποτε τα πολιτικα μοντελα θα φτασουν την συγκεκριμενη

ηταν απολυτος << never>>! συμφωνο οτι η τεχνολογια ειναι για να μας βοηθαει αλλα οχι για να μας αποσπα την προσοχη οταν

οδηγαμε και καθως η μιση μου μου μερα αναλωνεται στο τιμονι προτιμω την παλια σχολη ....να σκεφτεις οτι ο οδικος χαρτη που

χρησιμοποιω ειναι εκδοση του 90! εκτος απο την αττικη οδο δεν εχει αλλαξει τιποτα!

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιανουάριος 14, 2009, 10:37:35 μμ »
δουλεψα με gps επι τρια συνεχομενα χρονια απο το 1999-2001 ηταν βεβαια mil spec και εκανε τρελλα πραγματα για την εποχη

ειχε μεγεθος μισης κουτας τσιγαρων και ηταν αν θυμαμαι καλα maggelan τρομερο εργαλειο σου εβγαζε απο waypoints ,coordinates

με ακριβεια ενος feet ,o εκπαιδευτης μας στο συστημα οταν τον ρωτησαμε ποτε τα πολιτικα μοντελα θα φτασουν την συγκεκριμενη

ηταν απολυτος << never>>! συμφωνο οτι η τεχνολογια ειναι για να μας βοηθαει αλλα οχι για να μας αποσπα την προσοχη οταν

οδηγαμε και καθως η μιση μου μου μερα αναλωνεται στο τιμονι προτιμω την παλια σχολη ....να σκεφτεις οτι ο οδικος χαρτη που

χρησιμοποιω ειναι εκδοση του 90! εκτος απο την αττικη οδο δεν εχει αλλαξει τιποτα!

Στην Αθήνα μπορεί να μην έχει αλλάξει τίποτα, αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα??? Πολλά έχουν αλλάξει.
Άλλωστε εσύ μένεις Αθήνα και την ξέρεις, κάποιος όμως από επαρχία που δεν ξέρει τίποτα, με ένα gps θα κάνει πολύ πιο εύκολα την δουλειά του από ότι με έναν χάρτη.
 Τέλος αυτό "περι απόσπασης προσοχής" δεν νομίζω να ισχύει. Με την ίδια λογική θα έπρεπε να απαγορεύεται το κινητό εντελώς, το ραδιόφωνο, το κάπνισμα κλπ.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιανουάριος 14, 2009, 10:44:53 μμ »
συμφωνο απολυτα για το θεμα επαρχιας αθηνα κτλ ειναι εργαλειο και σωζει καταστασης

αλλα ειμαι τις παλιας σχολης και φυσικα μου αρεσει να γυρναω και να χανομαι!μπηκα σε ενα κουτουκι βραδυ να ρωτησω στην μεση

του πουθενα και εφυγα μετα απο δυο ωρες ,καλυτερο ρωσικο σουβλακι δεν ειχα φαει ποτε μου!

οσο για την αποσπαση της προσοχης το gps ξεπερνα τα προαναφερομενα σου, το freddo capuccino και την τυροπιτα κουρου

λογω οτι ειναι φωτεινο και μιλαει! θα ξαναπαρω καποια στιγμη και θα το δινω στη γυναικα μου να το κραταει!

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιανουάριος 14, 2009, 11:09:55 μμ »
συμφωνο απολυτα για το θεμα επαρχιας αθηνα κτλ ειναι εργαλειο και σωζει καταστασης

αλλα ειμαι τις παλιας σχολης και φυσικα μου αρεσει να γυρναω και να χανομαι!μπηκα σε ενα κουτουκι βραδυ να ρωτησω στην μεση

του πουθενα και εφυγα μετα απο δυο ωρες ,καλυτερο ρωσικο σουβλακι δεν ειχα φαει ποτε μου!

οσο για την αποσπαση της προσοχης το gps ξεπερνα τα προαναφερομενα σου, το freddo capuccino και την τυροπιτα κουρου

λογω οτι ειναι φωτεινο και μιλαει! θα ξαναπαρω καποια στιγμη και θα το δινω στη γυναικα μου να το κραταει!

Και όταν θα το κρατάει η γυναίκα σου θα σταματήσει να είναι φωτεινό και να μιλάει????

:D :D :D :D :D :D

Φιλικά Γιώργος

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 05:30:18 μμ »
αποσπα την προσοχη σου η γυναικα σου στο αυτοκινητο ?

τις δινεις κατι gadzetan και ησυχαζεις!και μην τα θελουμε ολα ετοιμα στο πιατο πρεπει και το μυαλο να δουλευει λιγο!

και αμα ξεμεινεις απο το gps τι κανεις φωναζεις την οδικη να σε σωσει?βγαζεις τον χαρτη και βγαζεις πορεια

σαν τον παλιο καλο καιρο!οταν υπηρετουσα στο κοσσοβο σε περιπολο μου με την διμοιρια πεσαμε πανω σε αλλλο περιπολο απο

αλλη χωρα που ειχαν βγει εκτος πορειας και ειχαν μπει στον δικο μας τομεα  ,το mil spec gps τους τα ειχε φτυσει.....

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιανουάριος 15, 2009, 05:43:50 μμ »
και μην τα θελουμε ολα ετοιμα στο πιατο πρεπει και το μυαλο να δουλευει λιγο!

και αμα ξεμεινεις απο το gps τι κανεις φωναζεις την οδικη να σε σωσει?βγαζεις τον χαρτη και βγαζεις πορεια
σαν τον παλιο καλο καιρο

Τίποτα από τα δύο. (ούτε οδική, ούτε χάρτης). προχωράς στα τυφλά, χάνεσαι, και πέφτεις πάνω σε μια χασαποταβέρνα με τα καλύτερα παϊδάκια της ζωής σου. :D :D :D

Φιλικά Γιώργος