Αποστολέας Θέμα: ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ Υ.Ω. ΚΑΙ VALUE FOR MONEY ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΙΑ  (Αναγνώστηκε 26819 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
Απ: ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ Υ.Ω. ΚΑΙ VALUE FOR MONEY ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΙΑ
« Απάντηση #80 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 08:05:40 μμ »
κατι μου λεει πως το topic θα ξαναλλάξει τίτλο πολύ σύντομα...
Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος Geosar

• 34mm case
    • Προφίλ
Απ: οι ελβετοί φτιάχνουν τα καλύτερα προϊόντα ορολογοποιείας?
« Απάντηση #81 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 08:07:50 μμ »
Geosar καλή η προσπάθεια να απαντήσεις, αλλά δυστυχώς δεν απαντάς. Και ξέρεις γιατί; Γιατί δεν ξέρεις τις απαντήσεις. Εσύ όμως βάζεις ταμπέλες και μάλιστα πολύ εύκολα, αυθαίρετα και ανεύθυνα. Ούτε κατασκευαστής ρολογιών είσαι, ούτε γνωρίζεις τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ. Παρ' όλα αυτά βαφτίζεις συλήβδην ως επιδειξίες και ματαιόδοξους και γενικώς και αορίστως ότι τα ρολόγια είναι ακριβά. Αυτό το φόρουμ είναι για τους φίλους της ωρολογοποιίας των 100Ε αλλά και των 100.000Ε, των Ρόλεξ αλλά και των Κάζιο. Δεν είναι ιστότοπος κοινωνικής επιβεβαίωσης. Αν με το καλό παραμείνεις εδώ θα διαπιστώσεις πως έχουν τα πράματα.
Αν και πάλι τα λόγια σου αναφέρονται όχι ειδικά στο φόρουμ, αλλά γενικώς, θα μπορούσαν να ισχύουν αυτά που λες, αλλά μπορεί και όχι. Υποθέσεις κάνεις και οι υποθέσεις δεν αποτελούν γεγονότα.

Φιλικά
Δημήτρης

Οι απαντησεις μου ηταν αναλογες του υφους των ερωτησεων (ψιλοειρωνικες δηλαδη)...
Τα λογια μου αναφερονται γενικα, οχι στο φορουμ. Μπορει και να αδικω τους περισσοτερους...Απολογουμε..
Παντως δεν αναφερεστε συχνα σε Casio....!!!
Η πραγματικοτητα (μου) ειναι οτι μεγαλο ποσοστο ανθρωπων αγοραζει ακριβο ρολοι μονο και μονο για ''αισθανθει'' μεγαλο και τρανο και για λογους επιδειξης..
Ο καθενας βγαζει συμπερασματα αναλογα με τις παραστασεις και τις εμπειριες του...Τονιζω ομως οτι δεν ειναι απολυτα τα συμπερασματα..
Αν ρωτησεις τους περισσοτερους με Rοlex (ειδικα αυτη τη μαρκα) τι ξερουν για την ιστορια της, θα σου απαντησουν τιποτα..
Αν τους ρωτησεις ποιες μαρκες ρολογιων ξερουν θα σου απαντησουν τις εξης τρεις: Rolex , Tag , Omega
Διορθωσε με αν κανω λαθος...

Υ.Σ Επιτελους βρισκω ...συμπαρασταση (nin)
Y.Σ Για να μην δημιουργηθει η εντυπωση οτι κοντραρω τα Rolex επειδη δεν μπορουσα να αγορασω ενα, ενα dweller δεν στοιχιζει πιο πολλα απο αυτα
που εχω δωσει για τα ρολογια μου (3)!!! ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 19, 2008, 08:22:05 μμ από Geosar »
Αξια δεν εχει η κτηση, αξια εχει η ...χρηση

Αποσυνδεδεμένος ACIDBLACK

• 50mm case
  • δεν ελπιζω τιποταδεν φοβαμαι τιποταΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 08:23:06 μμ »
δεν εχω τιποτα με καταναλωτες που αγοραζουν  τις παραπανω μαρκες ,αλλα ειναι δικαιωμα μου να πω την γνωμη μου !

δεν εχω καμμια προθεση να προσβαλω κανεναν ,αλλα προτιμω να μου πεις οτι εκανα παλαβομαρα και αγορασα χρυσο ΡΟΛΕΧ παρα να μου πεις οτι εκανες επενδυση!

αμα κανεις επενδυση αγοραζεις χωραφια!Την κουζουλαδα την επικροτω ειναι και αυτη μια μορφη εκφρασης την ανοησια ποτε!

ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ επισης απο ανθρωπους που αγοραζουν ρολογια δρασης DIVER PILOT και δεν τα φορανε εκτος σπιτιου μην τυχον και τα γρατσουνισουν

τι το πηρες το PANERAI me to RUBBER για να κανει βουτιες στην λεκανιτσα με το χλιαρο νερο?η τα ΥΑGHTING CHRONOGRAPHS που βλεποΥν πλεουμενο μονο στη ΛΟΥΤΣΑ?

τα ρολογια ηταν ειναι και θα ειναι εργαλεια φτιαχτηκαν για να μας δειχνουν το χρονο που περνα

πως θα το ευχαριστηθεις ? στο κουτι του?

ειναι σαν να εκλεισες ραντεβου με την γραμματεα του διευθυντη και να την πας σπιτι της για να της πεις καληνυχτα!

κανονικα της λες καλημερα ;)βγαλτε τα ρολογακια να παρουν αερα !!!!!!

καλα το ελεγε ο ΣΤΕΦΜΑΚ ΕΝΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ!

Τα ρολογια ειναι σαν τις μπιλιες του ΑIRSOFT πανε και ερχονται ...

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 08:27:59 μμ »
@ Megalos: Εύστοχη επιλογή τίτλου. Αληθινή!!!!

@ nin: κακώς έλειψες :)
    Ε, και; Πρέπει να μας ενδιαφέρει αυτό; πολύ σωστά

@ blackbird:
    Στο επίπεδο καλοπροαίρετης και παρεϊστικης κουβέντας το καταλαβαίνω αυτό που γίνεται μιας και έχει
    αλατοπίπερο.....  
    Τελικά δεν έχει μόνο αλατοπίπερο αλλά σε αυτή τη ζωή... έχω τοποθετηθεί...

Τι στο διάολο είναι η κοινή λογική και που μπορώ να τι βρω;

ΥΓ. Έν οίδα, ότι ουδέν οίδα.
     Όσα περισσότερα μαθαίνω τόσο συνηδειτοποιώ το πόσο άσχετος είμαι.

Και δικές μου αλήθειες.

@ACIDBLACK:
  Το κράνος το καταλαβαίνω... και όχι μόνο αυτό
   Το αλεξίσφαιρο χμ...

πως θα το ευχαριστηθεις ? στο κουτι του?
   Το έχω ξαναπεί αν μπορούσα θα τα .....έτρωγα για δοκιμάσω τη ...γεύση του κάθε ρολογιού.

@ Jpol: όπως το ανέφερε ο nin:
    αναφέρω φυσικά την αριστουργηματική σύνθεση αντιθέτων
    Χωρίς άλλα λόγια από μένα.

@ Geosar
    Ο καθενας βγαζει συμπερασματα αναλογα με τις παραστασεις και τις εμπειριες του...
    Παντως δεν αναφερεστε συχνα σε Casio....!!!
    Και τα δύο σε ισχύ.

@stardrive στον εαυτό μου δηλαδή
   Άκου αυτούς που με επιχειρήματα διαφωνούν μαζί σου, δεν μπορείς να αποκλείσεις ότι κάποια παράμετρος  
   μπορεί ηθελημένα η αθέλητα να σου μου έχει διαφύγει...

Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος grecellin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #84 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 08:38:12 μμ »
φτουουου... θα ξεθυμάνει η κουβέντα...και ήταν τοσο απολαυστική

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Οκτώβριος 19, 2008, 09:19:14 μμ »
δεν θα ηθελα να προσβαλω ανθρωπους και επιλογες αλλα ασ βγαλω εγω το φιδι απο την τρυπα

panerai ημουνα δεν ημουνα μια παξιμαδοκλεφτρα προ RICHEMONT ηταν του 500 αρικου
ROLEX εκει και αν τραβαει η βαλιτσα εκτος απο SUB ,SEA DWELLER ολα τα αλλα ειναι ποιο πολυ ονομα παρα ρολοι
μην μου πειτε για DAYTONA ακομα και για in house ειναι τρελλα λεφτα
HUBLOT ειμαστε τρελοι ? για τα πλακακια (κεραμικα) φτιαχνεις κουζινα στην γυναικα σου 50 τετραγωνιακα με GAGENAU συσκευες
αρκετες πληγες ανοιξα
μια στιγμη να βαλω το κρανος μου
οκ ειμαι ετοιμος!

Όσο είναι το κρασί "ζουμί σταφυλιού" άλλο τόσο η υπεραπλούστευσή σου ως προς τα ρολόγια έχει ισχύ. Δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο να προσπαθήσει να αποδείξει κάποιος ποιες είναι η Panerai, η Rolex και η Hublot. Η διαφωνία δεν έχει νόημα, νομίζω όμως ότι ένα φόρουμ ανθρώπων που εκτιμούν τα ρολόγια και τις συγκεκριμένες μάρκες είναι μάλλον λάθος μέρος για να εκφράσεις τις θέσεις σου. Δε λέω ότι δε δικαιούσαι, μην παρεξηγηθώ, απλώς δεν καταλαβαίνω το νόημα της συζήτησης -εκτός αν ο στόχος είναι η αντιπαράθεση για την αντιπαράθεση.

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 12:05:52 πμ »
ρε παιδιά ΟΛΟΙ value for money είμαστε σε ΟΛΗ τη ζωή μας;;;;;;;;;
πιστεύω πως δεν υπάρχει ούτε δείγμα τέτοιου ανθρώπου -κυρίως!- στην Ελλάδα!
μπορεί να μου πει τότε κάποιος τι ονομάζουμε απόλαυση;

σωστά αναφέρθηκε πως οι περισσότεροι φοράνε τις αναφερθείσες εταιρείες ρολογιών στο χέρι τους για να δείξουν και μόνο -συμφωνώ απόλυτα!
σωστά αναφέρθηκε, όμως, και ότι είναι απόλαυση η αγορά ενός καλού-όπως το έχει ορίσει και ψάξει κανείς...-αγαθού ή υπηρεσίας!
θα πρέπει λοιπόν να ονομάσουμε τον φίλο lefteris31 (Σιγκαπούρη topic...) ματαιόδοξο και επιδειξιομανή που πήγε Σιγκαπούρη κι ακούμπησε τα χιλιαρικάκια του για το Corum;
Παρεπιπτόντως παρατήρησα σχόλια θαυμασμού κυρίως, απαξιωτικά όχι...

διαπιστώνω πως εδώ το κατέχουν το άθλημα οι χρήστες!
και σέβονται αυτούς που καταθέτουν χιλιάδες ευρώ για να αγοράσουν ρολόι όσο και αυτούς που καταθέτουν 150-200 ευρώ!

όσο για τους έξω που γυαλίζει απλά ο καρπός τους... με τις υγείες τους (μας, σας)
ότι κάνει τον καθένα ευτυχισμένο...

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος aerialoffthelip

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 12:28:55 πμ »
έκατσα και διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τις απόψεις σας σε αυτό το νήμα, και όσο διάβαζα, τόσο μου ερχόταν στο μυαλό η εξής ατάκα:

"με μια φερράρι μπορείς να σουλατσάρεις με 30 στο μονακό και στη γλυφάδα, μπορείς όμως και να σκας (αν έχεις τα...κότσια) με 330 στις ευθείες της montza και στις στροφές της turini"

έτσι μπορείς να φοράς ένα sea dweller ενώ απολαμβάνεις το espressάκι σου στο central (για τους αθηναίους), μπορείς όμως και να το φοράς σαν το απόλυτο backup εργαλείο σε μια κατάδυση με μείγμα στα -100m.

Με 330 (όπα πολλά βάζω!) μπορείς να πας και με ένα "τουμπανιασμένο", στα -100 μπορείς να κατεβείς και με το seiko samurai (μπορείς?)... το θέμα είναι, του εμπιστεύεσαι τη ζωή σου?

...κάπου εκεί βασίζονται οι εταιρίες και τιμολογούν τα ρολόγια τους (και τα αμάξια τους, και πολλά άλλα προϊόντα) εκεί που τα τιμολογούν... και η τιμή δεν αντικατοπτρίζει μόνο έξοδα r&d, ελέγχου ποιότητας, marketing κτλ., παρά και προσπάθεια διαφοροποίησης του προιόντος, με στόχο μια μερίδα αγοράς που πληρώνει όσο όσο για το "ξεχωριστό"...αλλά και σε μια άλλη που απαιτεί το "απόλυτα αξιόπιστο" εργαλείο.

από εκεί και πέρα, κάποιοι θα τσιμπίσουν(με)... άλλοι γιατί ψάχνουν άλλο ένα status symbol, άλλοι γιατί θέλουν ένα αξιόπιστο εργαλείο, άλλοι (όπως οι περισσότεροι από εμάς) γιατί τους αρέσει να ονειρεύονται... (οι δυο πρώτες κατηγορίες αγοραστών δεν νομίζω ότι μπαίνουν σε φόρουμ για ρολόγια!)

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #88 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 12:50:43 πμ »
έκατσα και διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τις απόψεις σας σε αυτό το νήμα, και όσο διάβαζα, τόσο μου ερχόταν στο μυαλό η εξής ατάκα:

"με μια φερράρι μπορείς να σουλατσάρεις με 30 στο μονακό και στη γλυφάδα, μπορείς όμως και να σκας (αν έχεις τα...κότσια) με 330 στις ευθείες της montza και στις στροφές της turini"

έτσι μπορείς να φοράς ένα sea dweller ενώ απολαμβάνεις το espressάκι σου στο central (για τους αθηναίους), μπορείς όμως και να το φοράς σαν το απόλυτο backup εργαλείο σε μια κατάδυση με μείγμα στα -100m.

Με 330 (όπα πολλά βάζω!) μπορείς να πας και με ένα "τουμπανιασμένο", στα -100 μπορείς να κατεβείς και με το seiko samurai (μπορείς?)... το θέμα είναι, του εμπιστεύεσαι τη ζωή σου?

...κάπου εκεί βασίζονται οι εταιρίες και τιμολογούν τα ρολόγια τους (και τα αμάξια τους, και πολλά άλλα προϊόντα) εκεί που τα τιμολογούν... και η τιμή δεν αντικατοπτρίζει μόνο έξοδα r&d, ελέγχου ποιότητας, marketing κτλ., παρά και προσπάθεια διαφοροποίησης του προιόντος, με στόχο μια μερίδα αγοράς που πληρώνει όσο όσο για το "ξεχωριστό"...αλλά και σε μια άλλη που απαιτεί το "απόλυτα αξιόπιστο" εργαλείο.

από εκεί και πέρα, κάποιοι θα τσιμπίσουν(με)... άλλοι γιατί ψάχνουν άλλο ένα status symbol, άλλοι γιατί θέλουν ένα αξιόπιστο εργαλείο, άλλοι (όπως οι περισσότεροι από εμάς) γιατί τους αρέσει να ονειρεύονται... (οι δυο πρώτες κατηγορίες αγοραστών δεν νομίζω ότι μπαίνουν σε φόρουμ για ρολόγια!)
:2thumbs: :2thumbs: :applaus: :applaus: :applaus:
ΥΓ
το καλυτερο post σου που εχω διαβασει μπραβο

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 02:00:13 πμ »
"Με 330 (όπα πολλά βάζω!) μπορείς να πας και με ένα "τουμπανιασμένο", στα -100 μπορείς να κατεβείς και με το seiko samurai (μπορείς?)... το θέμα είναι, του εμπιστεύεσαι τη ζωή σου?"

Πάντως σε μια σελίδα που έχουν οι έλληνες δύτες όλο για citizen (και μερικά άλλα ρολόγια - υπολογιστές καταδύσεων που δεν τα γνωρίζω και έχουν κάτω από 500 ευρώ) μιλούσαν. Άρα ναι του εμπιστεύονται τη ζωή τους.
Γι αυτό νομίζω πως το oποιοδήποτε ελβετικό εργαλείο δεν είναι το μόνο αξιόπιστο. Αλλού βρίσκεται η μαγεία που κρύβει.  ???

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 06:38:25 πμ »
Geosar πως θα ήταν μια κουβέντα τέτοιου τύπου χωρίς λίγη ειρωνία και σαρκασμό; Σα να μιλούσαμε για μπάλα με το 'σεις και το 'σας πίνοντας τσάι.  ;)
Από τη μία κατηγορείς τις εταιρείες , τις "ρουφιάνες", ότι πουλάνε ιστορίες και συναισθήματα, από την άλλη κατηγορείς τον κάτοχο του Ρόλεξ που δε γνωρίζει την ιστορία της. Ανακόλουθο και φάσκον και αντιφάσκον. Και από πότε έγινε απαραίτητη η γνώση της ιστορίας ενός προϊόντος για την απόκτησή του; Εσύ ξέρεις την ιστορία κάθε αντικειμένου που αγοράζεις; Εμένα πάντος δε με ενδιαφέρει. Ακόμη και με τα ρολόγια που ασχολούμαι σε ορισμένα μόνο με ενδιαφέρει! Όσο για το ότι ο κόσμος ξέρει μόνο τις 3 μάρκες που αναφέρεις, τι να κάνουμε; αυτές ξέρει. Γιατί αυτές διαφημίζονται περισσότερο και γιατί (το σημαντικότερο για μένα) έχουν το καλύτερο και ευρέως διαδεδομένο δίκτυο διανομής. Όλοι έχουν τη μούρλα μας με τα ρολόγια και ψάχνονται; Βεβαίως όχι.
Για να καταλήξω. Δεν γίνεται κάποιος να κρίνεται και να κατακρίνεται από τι ρολόι φοράει. Αν φοράω κόκκινη μπλούζα είναι κριτήριο κοινωνικών φρονημάτων, πολιτικών πεποιθήσεων και ποδοσφαιρικών προτιμήσεων;

Και εσύ ρε Acidblack δεν έχεις τίποτα με τους κατόχους των συγκεκριμένω ρολογιών, αλλά τους τα χώνεις άγρια. Εσύ νομίζεις πως αυτοί που τα αγοράζουν ξέρουν ότι είναι καταδυτικά, πιλότου ή ρεγκάττας; Ο επιδειξιομανής μπορεί να το ξέρει, οι υπόλοιποι κάτοχοι αμφιβάλλω. Ή μάλλον τους το είπε μαι φορά ο πωλητής και μετά  "να δεις τι μου είπε ότι κάνει;  :-k". Τους γυάλισε στο μάτι, είναι γνωστή μάρκα, άρα αξιόπιστη, είναι και δώρο του πεθερού και τελείωσε εκεί. Από 'κει και πέρα γιατί θα πρέπει να ασχολείσαι με τον επιδειξιομανή;

Φιλικά
Δημήτρης

ΥΓ1. Ούτε και εμένα μου αρέσουν τα Ρόλεξ και ειδικά τα χρυσά, αλλά πολύ χαίρομαι όταν συνφορουμίστας το αγοράζει, γιατί το κάνει συνειδητοποιημένα.
ΥΓ2. Ο επιδειξίας δείχνει τα καλαμπαλίκια του στα πάρκα. Ο επιδειξιομανής μοστράρει το Ρόλεξ σε τρέντυ καφέ.
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 20, 2008, 09:02:06 πμ από blackbird »

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
ΔΙΑΞΙΦΙΣΜΟΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΜΕ Υ.Ω. ΚΑΙ VALUE FOR MONEY ΚΑΙ ΕΠΙΔΕΙΞΙΟΜΑΝΙΑ
« Απάντηση #91 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 07:50:26 πμ »
Τελικα τα λεφτα μου να τα ριξω σε ρολογια η στις ρωσιδες?

Αγαπητε φιλε,
Μπορεις σε παρακαλω να μας εξηγησεις τι εννοεις με την παραπανω διατυπωση σου??!!...
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος Pouarw

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 08:14:21 πμ »
Αγαπητε φιλε,
Μπορεις σε παρακαλω να μας εξηγησεις τι εννοεις με την παραπανω διατυπωση σου??!!...

Φυσικα...
Διαβαζοντας ολη τη 2η σελιδα του παροντος νηματος σχετικα με τις επιλογες του καθενος οσον αφορα το που (και ποσο) ξοδευει τα λεφτα του, εθεσα αυτο το .... φιλοσοφικο ερωτημα μη περιμενοντας φυσικα σοβαρη απαντηση. Απλα ηθελα να περιγραψω λιγο διαφορετικα το ..."περι ορεξεως ..κολοκυθοπιτα" οσον αφορα το που ξοδευει ο καθενας τα λεφτα του και γιατι...

Ελπιζω να μην παρεξηγηθηκε κανενας Ρωσος η Ρωσιδα.. ::)
Μια ζωη την εχουμε...

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 08:29:46 πμ »
Φυσικα...
Διαβαζοντας ολη τη 2η σελιδα του παροντος νηματος σχετικα με τις επιλογες του καθενος οσον αφορα το που (και ποσο) ξοδευει τα λεφτα του, εθεσα αυτο το .... φιλοσοφικο ερωτημα μη περιμενοντας φυσικα σοβαρη απαντηση. Απλα ηθελα να περιγραψω λιγο διαφορετικα το ..."περι ορεξεως ..κολοκυθοπιτα" οσον αφορα το που ξοδευει ο καθενας τα λεφτα του και γιατι...

Ετσι οπως το θετεις, ειναι απολυτως βασιμο!
Ωστοσο, χρειαζοταν αυτη η διευκρινιση, γιατι απο μονη της η φραση μπορει να αφησει αιχμες και να γινει ευκολα παρεξηγησιμη!...
Φιλικα, Watch-Collector
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 20, 2008, 08:36:19 πμ από Watch-Collector »
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος Pouarw

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 08:41:27 πμ »
Ετσι οπως το θετεις, ειναι απολυτως βασιμο!
Ωστοσο, χρειαζοταν αυτη η διευκρινιση, γιατι απο μονη της η φραση μπορει να αφησει αιχμες και να γινει ευκολα παρεξηγησιμη!...
Φιλικα, Watch-Collector

Ναι, αλλα τελικα, συμβουλη δεν πηρα ... ;) :P
Μια ζωη την εχουμε...

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 09:22:15 πμ »
άντως σε μια σελίδα που έχουν οι έλληνες δύτες όλο για citizen (και μερικά άλλα ρολόγια - υπολογιστές καταδύσεων που δεν τα γνωρίζω και έχουν κάτω από 500 ευρώ) μιλούσαν. Άρα ναι του εμπιστεύονται τη ζωή τους.
Γι αυτό νομίζω πως το oποιοδήποτε ελβετικό εργαλείο δεν είναι το μόνο αξιόπιστο. Αλλού βρίσκεται η μαγεία που κρύβει.  Huh?

grecelin επέτρεψέ μου ένα μικρό offtopic: όλοι μα όλοι οι δύτες, ερασιτέχνες και μη, δεν βασίζονται πια σε ρολόγια και πίνακες αποσυμπίεσης όπως λες, παρά σε αμιγώς dive computers... ή σε ρολόγια-computers όπως τα suunto (νομίζω σε αυτά αναφέρεσαι). τα κανονικά ρολόγια είναι για backup.

Άλλο όμως ο εραστιτέχνης που βουτά στα -25m, άλλο ο επαγγελματίας που βουτά με μείγματα....και εγώ στη θάλασσα με seiko samurai των 200ευρώ βουτάω :)

φιλικά

Γιώργος

Αποσυνδεδεμένος Pouarw

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 09:49:23 πμ »
Οταν επαιρνα το δευτερο μου Fortis B-42 pilot pro, μου ελεγε ο πωλητης οτι παει στα 200 μετρα..
Του λεω, εμενα μου αρεσει το ρολοι, ασχετως των μετρων...

Ουτως η αλλως, αν παω πανω απο 2 μετρα βαθος, θα ειναι παγκοσμιο προσωπικο ρεκορ , αν δεν εχω σκασει μεχρι τοτε...

Βεβαια ο ανθρωπος το ειπε για να τονισει τα της στεγανοτητος, αλλα εφοσον εμενα μου αρεσε το ρολοι, θα το επαιρνα ειτε αντεχε στα 0  μετρα ειτε ηταν καταδυτικο στα 1000... :D
Μια ζωη την εχουμε...

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 11:30:45 πμ »
Ένας σταυρός προτίμησης στα value for money από τον aerialoffthelip......
(εμπιστέυεται τη ζωή του στο samurai)

Σημ. aerialoffthelip όπως κατάλαβες στο συγκεκριμένο θέμα η κάθε απάντηση ειναι απάντηση σε μια απάντηση που απαντούσε....    μπερδεύτικα....
Πιστεύω πάντως ότι κανείς δεν κάνει προσωπικές κριτικές. Απλά ζωήρεψε λίγο η συζήτηση.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 11:40:05 πμ »
σίγουρα μπερδεύτηκες grecellin, γιατί ποτέ δεν έγραψα ότι βασίζομαι στο samurai για να επιβιώσω στη θάλασσα :) δεν κάνω καταδύσεις με μείγματα!

πλάκα έχει η κουβέντα, άλλωστε american bar ήταν εξαρχής!

Αποσυνδεδεμένος Geosar

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Οκτώβριος 20, 2008, 05:44:18 μμ »
Geosar πως θα ήταν μια κουβέντα τέτοιου τύπου χωρίς λίγη ειρωνία και σαρκασμό; Σα να μιλούσαμε για μπάλα με το 'σεις και το 'σας πίνοντας τσάι.  ;)
Συμφωνω....

Από τη μία κατηγορείς τις εταιρείες , τις "ρουφιάνες", ότι πουλάνε ιστορίες και συναισθήματα, από την άλλη κατηγορείς τον κάτοχο του Ρόλεξ που δε γνωρίζει την ιστορία της.
Ανακόλουθο και φάσκον και αντιφάσκον. Και από πότε έγινε απαραίτητη η γνώση της ιστορίας ενός προϊόντος για την απόκτησή του; Εσύ ξέρεις την ιστορία κάθε αντικειμένου που αγοράζεις;
Εμένα πάντος δε με ενδιαφέρει.
Μα δεν τον κατηγορω τον κατοχο του Rolex που δεν ξερει την ιστορια, την ''τεχνη'' γυρω απο το ρολοι..κτλ Το αναφερω ως συμπερασμα οτι οι περισσοτεροι αγοραζουν ρολοι
χωρις να τους ενδιαφερει η ιστορια κτλ του ρολογιου, οπως εχει αναφερθει απο καποιους εδω μεσα (πχ Stefmac).
Ουτε εμενα με ενδιαφερει το ...ιστορικο της Oris ή της Raymond Weil !!!
Με ενδιαφερει οτι μου αρεσουν εμφανισιακα, ταιριαζουν στο χερι μου και στο στυλ μου, εχουν ποιοτητα υλικων για να
αντεξουν στο χρονο, εχουν τεχνολογια (αυτοματα) και εχουν  ''πιστοποιηση ποιοτητας'' (swiss made)...
Αυτα ειναι τα κριτηρια μου για τα ρολογια..
Αξια δεν εχει η κτηση, αξια εχει η ...χρηση