To Cartier το είχα, πριν 2-3 χρόνια.
Το βρήκα πολύ φθηνά χωρίς κουτί & χαρτιά από έναν dealer στη Γερμανία, μέσω eBay, και το πήρα.
Έφτιαξα και 4 σούπερ λουριά στον Ταϊβανέζο Cheergiant, πήρα και 2 μπούκλες ιμιτασιόν πάλι από eBay, κι ήμουν σεταρισμένος.
Ήταν η quartz έκδοση αυτή που είχα.
Τα συμπεράσματά μου: ναι είναι φυσικά διαχρονικό και κλασικό, αλλά νομίζω το yellow (Andy Warhol) ή rose gold version είναι αυτό που πρέπει να έχει κανείς. Το συγκεκριμένο ρολόϊ είναι λίγο υποτονικό σε ατσάλι. Εγώ βέβαια έκανα την άλλη εξυπνάδα τότε, πήγα να το χρησιμοποιήσω ως μοναδικό ρολόϊ για κάθε μέρα κι αυτό το σχήμα δεν βγαίνει.
Ψήφισα Baume & Mercier γιατί είχα το 2008 το Classima Executive (ΕΤΑ) και υπήρξε από τα πιό τίμια, ποιοτικά και χρηστικά ρολόγια που εϊχα. Τα B&M δεν είναι φθηνά, πληρώνεις Richemond Group σε όλο του το μεγαλείο, αλλά είναι πραγματικά ποιοτικά και στην κάσα και στο συνδυασμό λουρί/μπούκλα.
Το Ω το έχω δοκιμάσει στον Αλεξόπουλο και είναι (κατ'εμέ) πολύ λίγο για Ω... Ελαφρύ, χωρίς ιδιαίτερη παρουσία για τέτοιο κατασκευαστή.
Τα Νόμος προσωπικά δεν τα πάω, τα θεωρώ ακριβά και επίσης αυτή η αισθητική τύπου Bauhaus δεν μου λέει πολλά. Το Nomos ωχριά μπροστά στο Cartier που είναι ένα πραγματικά διαχρονικό σχέδιο.
Είτε Cartier είτε Β&Μ, μόνο με όσο περισσότερη έκπτωση γίνεται να πεις το 'ναι'. Τρίτη επιλογή: Longines, αν κι όποιο σου αρέσει, πολύ τίμια ρολόγια και αυτά....
Όταν είχα φτιάξει τα λουριά για το Cartier, μου είχε στείλει ο Cheergiant φωτό από αρκετά φορεμένο γνήσιο λουρί Cartier ( η CF τους τα φτιάχνει). Κολλημένο ήταν μέσα, εσωτερικά, όχι ραμμένο.... Δύσκολα και στο πλάτος, 21mm. To έχω δώσει το ρολόϊ συν τα δύο από τα τέσσερα λουριά, τα πήρε γυναίκα φίλου που έχει και το Tank Francaise σε WG...
Λυπάμαι που άκουσα ότι το Ζενίθ συνδέθηκε με άσχημη προσωπική εμπειρία. Όχι φυσικά για το ρολόϊ, αλλά κρίμα που έζησες/πέρασες κάτι τόσο αρνητικό.