Αποστολέας Θέμα: Rolex GMT Master II 126710 BLRO PEPSI VS Rolex GMT-Master II ROOTBEER 126711CHNR  (Αναγνώστηκε 19847 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Rolex GMT Master II 126710 BLRO PEPSI VS Rolex GMT-Master II ROOTBEER 126711CHNR
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 24, 2020, 01:30:40 μμ »
Οπως ακριβως τα εγραψε ο Σπυρος και ο Κωνσταντινος... θα συμφωνησω μεχρι τελειας φιλε Παναγιωτη. Εαν και εφοσον εχεις τη δυνατοτητα να φτασεις σε τετοια αγορα μην παρεις κατι επειδη απλα δεν εχει καπελο ή επειδη ισως ειναι δυσευρετο... ξεκινησες για αλλου και ορθα ισως πας αλλου.. θα ηταν σοφο ομως να προχωρησεις μονο εαν ενα απο αυτα τα 2 του τιτλου το γουσταρεις πραγματικα!

Στάλθηκε από το SM-A505FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• 46mm case
    • Προφίλ
Απ: Rolex GMT Master II 126710 BLRO PEPSI VS Rolex GMT-Master II ROOTBEER 126711CHNR
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 24, 2020, 01:37:53 μμ »
H αγορά ενός νεόυ ρολογιού είναι (πάντα με τα δικά μου κριτήρια) συνισταμένη πολλων παραμέτρων

1)Oμορφιά
2)timing
3)value for money

Σπυρο όντως ξεκίνησα για το petit prince...
Αλλά με την ερευνα αγορας που εκανα κατάλαβα οτι μου επιαναν τα καπούλια..Άρα τι;;
να χρυσοπληρώσω ενα ρολοι που μου αρέσει όντως πολύ , οταν βλεπω οτι στο προσφατο παρελθον έιχε πουληθεί 3 και 4 χιλιάρικα κάτω;;
Ποιός θα το έκανε αυτο χωρις να προβληματιστεί;;;;

Το timing για μένα είναι καλό...έχω αυτη τη στιγμη το budget και έχω βρει κάποια ρολογια που συνηθως ΔΕΝ είναι διαθέσιμα

Είναι κριτήριο και κίνητρο η καλη/retail τιμη;;;
προφανως και είναι...
Μακάρι να μπορούσα να βρω πχ το bronzo σου 671 σου σε τιμή retail...
Αλλά βλεπεις οτι κάτω απο 22.000 ευρώ δεν υπάρχει κανένα....

Άρα το συγκεκριμένο ρολοι ενω κερδιζει στον κόσμο μου σε ομορφιά , χάνει σε value for money
Αντίστοιχα με μια λευκη daytona...
retail καπου 13000....και στην αγορα απο 23 και πάνω

μου αρέσει;;
Προφανώς και μου αρέσει και σε νορμάλ λεφτά θα ήταν Νο1 επιλογή....όμως ΔΕ μπορώ και ΔΕ θελω να ανέβω τόσο..δεν αξίζει τον κόπο να πληρώσω 10+ χιλιάρικα απο την αρχική του τιμη

το Root Beer λοιπόν μπορεί να μην παιρνει 10/10 στο ποσο ωραίο φαινεται στα μάτια μου (οκ..παιρνει 8.5/10) αλλά το βρίσκω σε καλη τιμη , καλύτερη κιόλας απο τις τιμές που δίνουν dealers ακομα και σαν μεταχειρισμένο...

δεν είναι κίνητρο αυτο;;;
Δεν εννοω αν είναι το Νο1 κριτήριο.....προφανως και δεν είναι...κίνητρο όμως;;;;

Οι περισσότεροι που συμμετέχουμε στο forum έχουμε 2 και 3 ρολογια (άσχεται απο την αξία τους)

στο hobby λοιπόν αυτό , το ενα ρολοι τροφοδοτεί το επόμενο...εκτος αν έχεις απεριόριστο budget και μπορεις να αγοράζει οτι θέλεις χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσεις ενα παλιοτερο μοντέλο

Naval , δυστύχως δεν είναι ευκολό να βρω αυτό που θέλω στην τιμη που θέλω...
η αγορά έχει ανεβάσει τις τιμές στο Θεο και τα καπέλα πανε κι έρχονται....
Πλήρωσα μια φορά πολλά παραπάνω απο την retail (με το LV) και δεν θελω να το ξανακάνω....οπως γράφεις κι εσυ...δυσκολα θα χωνευτεί ξανά...

Είναι ουτοπικό συνεπως να περιμένω ενα pepsι στα 9400 ή μια daytona στα 12500....

Άρα τι έχω μπροστά μου;;;
Ένα ρολοι που μου αρέσει λιγότερο απο μια λευκη daytona πχ  και το βρίσκω σε μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ τιμή (για τα δεδομένα της αγορας....προσοχή..οτι φτηνό...αλλά καλή τιμή)
το timing είναι καλό...

άρα ικανοποιούται και οι 3 προυποθέσεις (σε διαφορετικό βαθμό η κάθε μια)

Θα χάσω αν πχ σε 1,5 χρόνο το βαρεθώ;;
μπορεί ναι , μπορεί και όχι....σίγουρα όμως δεν θα κλαίω (όπως συνεβει με το Perreguax...άσχετα αν αποφάσισα να το κρατήσω τελικά)

το SD43 το έδωσα γιατι τελικά δεν καθόταν καλά στον καρπό μου (16.5 εκατοστα)
Συμφωνώ..ευκολο στην καθημερινη χρήση αλλα δεν μου έκατσε σαν μέγεθος...για την ιστορία , δεν έχασα λεφτά...

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 24, 2020, 01:47:42 μμ »
Εγώ παιδιά δε συμφωνώ με όσους λένε ότι ο Παναγιώτης έδωσε τη ρολογάρα το SD43. Είμαι πιθανότατα ο πιο φανατικός ρολεξάκιας στο φόρουμ και είχα την τύχη να δοκιμάσω (δικά μου ή φίλων) σχεδόν ΟΛΑ τα σπορ μοντέλα από το 2000 μέχρι σήμερα. Το SD43 είναι μακράν το πιο αδιάφορο ρολόι που έχω φορέσει. Δε μου λέει απολύτως τίποτα. Ο,τι και να φορέσεις μετά από αυτό, κλέβει την παράσταση. Χίλιες φορές ένα 16610 ή ένα 16600. Θεωρώ ότι οποίο και να πάρει από τα δύο ή τα τρία που συζητάμε, θα είναι τρομερά ευχαριστημένος. Μη συγκρίνουμε τώρα την κεραμική σειρά GMT με το 43αρι, θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει!

Σόρι στους κατόχους SD43, γούστα είναι αυτά

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 24, 2020, 01:50:53 μμ »
Ναι, όταν έγραψα το κείμενο δεν είχα δει ότι είχες ήδη γράψει πως δεν έχασες από το SD43.

Με βάση την τελευταία σου απάντηση νομίζω πως υποσυνείδητα έχεις ήδη αποφασίσει για το Rootbeer two-tone....

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάιος 24, 2020, 02:04:56 μμ »
Πάντως το rootbeer που το είχα δει live, εκτός του ότι μου φάνηκε πολύ όμορφο (μιλώντας πάντα για εξαψήφιο Rolex βέβαια...) μία χαρά ήταν και με το τζινάκι που το φορούσε ο τύπος...

Καλές αποφάσεις :up:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάιος 24, 2020, 02:12:10 μμ »
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα βρίσκεις πολλά ρολόγια retail το θέμα είναι αν τότε θα θέλεις μπορείς να τα πάρεις.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάιος 24, 2020, 02:18:20 μμ »
Λίγο πριν τα Χριστούγεννα θα βρίσκεις πολλά ρολόγια retail το θέμα είναι αν τότε θα θέλεις μπορείς να τα πάρεις.
Δε συμφωνώ καθόλου μα καθόλου. Πιστεύω ήδη έχει αρχίσει η ανοδική πορεία με αυτά που βλέπω και πολύ πριν τα Χριστούγεννα οι τιμές θα είναι οι υψηλότερες όλων των εποχών.

Όπως είχε γράψει προ δεκαετίας το φιλαράκι μου ο Πάνος, ένας από τους μεγαλύτερους γνώστες στο φόρουμ, όταν θέλεις ένα ρόλεξ αγόρασέ το ΣΗΜΕΡΑ αλλιώς θα το αγοράσεις πιο ακριβά αύριο.

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάιος 24, 2020, 02:30:10 μμ »
Ναι, όταν έγραψα το κείμενο δεν είχα δει ότι είχες ήδη γράψει πως δεν έχασες από το SD43.

Με βάση την τελευταία σου απάντηση νομίζω πως υποσυνείδητα έχεις ήδη αποφασίσει για το Rootbeer two-tone....
Ουσιαστικά προς τα εκεί κινούμαι..

Αλλά πάντα πριν από μια μεγάλη (για τα δεδομένα μου) αγορά ψάχνω να δω κι άλλες επιλογές κάποιες από τις οποίες μπορεί να μην έχω καν σκεφτεί..

Γι αυτό υπάρχει και το φόρουμ που με έχει αποτρέψει από ενδεχόμενα λάθη...

Πχ το Pepsi με όσα γράψατε πάει περίπατο...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάιος 24, 2020, 03:02:56 μμ »
Αν φτάνεις σε αυτές τις τιμές γιατί δεν κοιτάς το 15500;

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάιος 24, 2020, 03:04:39 μμ »
Πάντως Παναγιώτη το chnr θεωρώ ότι το βρίσκεις και με μικρή έκπτωση αν εμφανιστείς με μετρητά.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μάιος 24, 2020, 03:06:42 μμ »
Δε συμφωνώ καθόλου μα καθόλου. Πιστεύω ήδη έχει αρχίσει η ανοδική πορεία με αυτά που βλέπω και πολύ πριν τα Χριστούγεννα οι τιμές θα είναι οι υψηλότερες όλων των εποχών.

Όπως είχε γράψει προ δεκαετίας το φιλαράκι μου ο Πάνος, ένας από τους μεγαλύτερους γνώστες στο φόρουμ, όταν θέλεις ένα ρόλεξ αγόρασέ το ΣΗΜΕΡΑ αλλιώς θα το αγοράσεις πιο ακριβά αύριο.

Μιχάλη πολύ σωστά. Συμφωνώ απολύτως με όσα είδε πει ο Πάνος. Όταν θέλεις ένα Ρολεξ και όχι όταν σου πλασάρουν ένα Ρολεξ και σίγουρα όταν το Ρολεξ αυτό είναι τιμή καταλόγου.

Πανο ρώτησε τον εαυτό σου αν έβρισκες το Pepsi, BLNR, Daytona τιμές καταλόγου θα έπαιρνες Root Beer?

Μιχάλη να δούμε τις τιμές στην Ελλάδα. Να δούμε. Όταν φύγει το καλοκαίρι και τέλος του χρόνου η ύφεση είναι μεγαλύτερη από ποτέ και η παγκόσμια οικονομία σε πίεση.

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάιος 24, 2020, 03:08:47 μμ »
Αν φτάνεις σε αυτές τις τιμές γιατί δεν κοιτάς το 15500;
Αυτό (αν το βρεις, πράγμα δύσκολο) πάει 23+
Ανάλογα με το χρώμα έως και 30+

Μιχάλη.. Εννοείς κάτω από retail?
Πολύ δύσκολο πιστεύω..

Γνωστός dealer που έχει πρόσβαση στα πάντα μου ζήτησε 16000 (full stickers)

Άλλος dealer 15800 μεταχειρισμένο

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάιος 24, 2020, 03:11:16 μμ »
Αυτό (αν το βρεις, πράγμα δύσκολο) πάει 23+
Ανάλογα με το χρώμα έως και 30+

Μιχάλη.. Εννοείς κάτω από retail?
Πολύ δύσκολο πιστεύω..

Γνωστός dealer που έχει πρόσβαση στα πάντα μου ζήτησε 16000 (full stickers)

Άλλος dealer 15800 μεταχειρισμένο

Καλέ τι λες!  14400 κάνει το ρολόι και το δίνουν 14 για πλάκα εδώ στην Αθήνα. Στο μέσο της καραντίνας πωλήθηκαν κάποια και 12.5 καινούρια από μαγαζί.

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Μάιος 24, 2020, 03:14:36 μμ »

Πανο ρώτησε τον εαυτό σου αν έβρισκες το Pepsi, BLNR, Daytona τιμές καταλόγου θα έπαιρνες Root Beer?

Σκέφτηκα όλα τα σενάρια

1)αν τα έβρισκα όλα retail, θα έπαιρνα Pepsi γιατί μου μένουν και 5000 ρέστα

2)αν τα έβρισκα όλα στην retail τιμή του Pepsi (υποθετικό/ουτοπικό σενάριο) πιθανότατα θα έπαιρνα root λόγω πολύτιμου μετάλλου

3)αν τα έβρισκα όλα στην τιμή retail του rootbeer (κάτι τέτοιο παίζει τώρα) η ζυγαριά θα έφερνε προς το rootbeer λόγω καπέλου και όσων γράψατε εδώ...

Για το 1 και 3 είμαι πιο σίγουρος..

Για το 2ο σενάριο (που ούτως ή άλλως δεν παίζει) μπορεί και να άλλαζα γνώμη...

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Μάιος 24, 2020, 03:15:35 μμ »
Μιχάλη πολύ σωστά. Συμφωνώ απολύτως με όσα είδε πει ο Πάνος. Όταν θέλεις ένα Ρολεξ και όχι όταν σου πλασάρουν ένα Ρολεξ και σίγουρα όταν το Ρολεξ αυτό είναι τιμή καταλόγου.

Μιχάλη να δούμε τις τιμές στην Ελλάδα. Να δούμε. Όταν φύγει το καλοκαίρι και τέλος του χρόνου η ύφεση είναι μεγαλύτερη από ποτέ και η παγκόσμια οικονομία σε πίεση.
Δεν πιστεύω ότι θα πέσει τίποτα, αντίθετα θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν. Γνώμη μου πάντα... Hulk κάτω των 13000 δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή στη γη, μεταχειρισμένο εννοώ.  Καινούριο άστο. Κάποια μοντέλα είναι πάνω από το περσινό καλοκαίρι ήδη.

Αποσυνδεδεμένος nikosl

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Μάιος 24, 2020, 03:21:18 μμ »
Καλορίζικο το Root Beer φίλε Πανο. Προχώρα το θέλεις.

Αν σε 6 μήνες το δώσεις θα χάσεις τα λιγότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη μάρκα στην Ελλάδα.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Μάιος 24, 2020, 03:22:27 μμ »

Σκέφτηκα όλα τα σενάρια

1)αν τα έβρισκα όλα retail, θα έπαιρνα Pepsi γιατί μου μένουν και 5000 ρέστα

2)αν τα έβρισκα όλα στην retail τιμή του Pepsi (υποθετικό/ουτοπικό σενάριο) πιθανότατα θα έπαιρνα root λόγω πολύτιμου μετάλλου

3)αν τα έβρισκα όλα στην τιμή retail του rootbeer (κάτι τέτοιο παίζει τώρα) η ζυγαριά θα έφερνε προς το rootbeer λόγω καπέλου και όσων γράψατε εδώ...

Για το 1 και 3 είμαι πιο σίγουρος..

Για το 2ο σενάριο (που ούτως ή άλλως δεν παίζει) μπορεί και να άλλαζα γνώμη...

Αυτά τα σενάρια είναι άσκοπα και ο λόγος είναι ότι ένα ατσάλινο ρόλεξ σε βάθος χρόνου θα είναι ελαφρώς ακριβότερο ή περίπου ίδιας τιμής με το αντίστοιχο μισό μισό. Θεωρώ ότι η έννοια του καπέλου καταρχήν προσπαθεί να ισοφαρίσει αυτή την εξέλιξη. Τα ρολόγια ξεκινάνε στην ίδια τιμή και βαδίζουν χέρι χέρι. Έτσι, ο χρυσός κοστίζει επί της ουσίας μηδέν όταν μιλάμε για μισό μισό ρολεξ.

Τα 16710 ατσάλινα Pepsi έχουν περίπου 30% πάνω από τα μισά μισά 16713 σήμερα, ενώ όταν βγήκαν είχαν κάτω από τη μισή τιμή.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Μάιος 24, 2020, 03:26:02 μμ »
Καλορίζικο το Root Beer φίλε Πανο. Προχώρα το θέλεις.

Αν σε 6 μήνες το δώσεις θα χάσεις τα λιγότερα χρήματα από οποιαδήποτε άλλη μάρκα στην Ελλάδα.
Αν ψωνίσει σωστά δηλαδή retail (το οποίο είναι πανευκολο στο συγκεκριμένο μοντέλο), σε 6 μήνες θα πουλήσει σαφώς ακριβότερα. Εδώ θα είμαστε.

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Μάιος 24, 2020, 04:05:25 μμ »
Chameleon αν έχεις μικρό καρπό παρε αυτό!!

Στάλθηκε από το Redmi 8A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Μάιος 24, 2020, 04:07:10 μμ »
16.5 cm είναι...μικρό τον λες...αλλά το explorer ποτέ δεν μου αρεσε

παραειναι minimal...αντε το 2 παει κι ερχεται...το 1....βαρετό.... :)