H αγορά ενός νεόυ ρολογιού είναι (πάντα με τα δικά μου κριτήρια) συνισταμένη πολλων παραμέτρων
1)Oμορφιά
2)timing
3)value for money
Σπυρο όντως ξεκίνησα για το petit prince...
Αλλά με την ερευνα αγορας που εκανα κατάλαβα οτι μου επιαναν τα καπούλια..Άρα τι;;
να χρυσοπληρώσω ενα ρολοι που μου αρέσει όντως πολύ , οταν βλεπω οτι στο προσφατο παρελθον έιχε πουληθεί 3 και 4 χιλιάρικα κάτω;;
Ποιός θα το έκανε αυτο χωρις να προβληματιστεί;;;;
Το timing για μένα είναι καλό...έχω αυτη τη στιγμη το budget και έχω βρει κάποια ρολογια που συνηθως ΔΕΝ είναι διαθέσιμα
Είναι κριτήριο και κίνητρο η καλη/retail τιμη;;;
προφανως και είναι...
Μακάρι να μπορούσα να βρω πχ το bronzo σου 671 σου σε τιμή retail...
Αλλά βλεπεις οτι κάτω απο 22.000 ευρώ δεν υπάρχει κανένα....
Άρα το συγκεκριμένο ρολοι ενω κερδιζει στον κόσμο μου σε ομορφιά , χάνει σε value for money
Αντίστοιχα με μια λευκη daytona...
retail καπου 13000....και στην αγορα απο 23 και πάνω
μου αρέσει;;
Προφανώς και μου αρέσει και σε νορμάλ λεφτά θα ήταν Νο1 επιλογή....όμως ΔΕ μπορώ και ΔΕ θελω να ανέβω τόσο..δεν αξίζει τον κόπο να πληρώσω 10+ χιλιάρικα απο την αρχική του τιμη
το Root Beer λοιπόν μπορεί να μην παιρνει 10/10 στο ποσο ωραίο φαινεται στα μάτια μου (οκ..παιρνει 8.5/10) αλλά το βρίσκω σε καλη τιμη , καλύτερη κιόλας απο τις τιμές που δίνουν dealers ακομα και σαν μεταχειρισμένο...
δεν είναι κίνητρο αυτο;;;
Δεν εννοω αν είναι το Νο1 κριτήριο.....προφανως και δεν είναι...κίνητρο όμως;;;;
Οι περισσότεροι που συμμετέχουμε στο forum έχουμε 2 και 3 ρολογια (άσχεται απο την αξία τους)
στο hobby λοιπόν αυτό , το ενα ρολοι τροφοδοτεί το επόμενο...εκτος αν έχεις απεριόριστο budget και μπορεις να αγοράζει οτι θέλεις χωρίς να χρειαστεί να θυσιάσεις ενα παλιοτερο μοντέλο
Naval , δυστύχως δεν είναι ευκολό να βρω αυτό που θέλω στην τιμη που θέλω...
η αγορά έχει ανεβάσει τις τιμές στο Θεο και τα καπέλα πανε κι έρχονται....
Πλήρωσα μια φορά πολλά παραπάνω απο την retail (με το LV) και δεν θελω να το ξανακάνω....οπως γράφεις κι εσυ...δυσκολα θα χωνευτεί ξανά...
Είναι ουτοπικό συνεπως να περιμένω ενα pepsι στα 9400 ή μια daytona στα 12500....
Άρα τι έχω μπροστά μου;;;
Ένα ρολοι που μου αρέσει λιγότερο απο μια λευκη daytona πχ και το βρίσκω σε μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ τιμή (για τα δεδομένα της αγορας....προσοχή..οτι φτηνό...αλλά καλή τιμή)
το timing είναι καλό...
άρα ικανοποιούται και οι 3 προυποθέσεις (σε διαφορετικό βαθμό η κάθε μια)
Θα χάσω αν πχ σε 1,5 χρόνο το βαρεθώ;;
μπορεί ναι , μπορεί και όχι....σίγουρα όμως δεν θα κλαίω (όπως συνεβει με το Perreguax...άσχετα αν αποφάσισα να το κρατήσω τελικά)
το SD43 το έδωσα γιατι τελικά δεν καθόταν καλά στον καρπό μου (16.5 εκατοστα)
Συμφωνώ..ευκολο στην καθημερινη χρήση αλλα δεν μου έκατσε σαν μέγεθος...για την ιστορία , δεν έχασα λεφτά...