Αποστολέας Θέμα: Το καλύτερο ρολόι ... για τον καθένα μας.  (Αναγνώστηκε 18235 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Το καλύτερο ρολόι ... για τον καθένα μας.
« Απάντηση #20 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 03:50:06 μμ »
Δεν υπάρχει το «καλύτερο ρολόι» .... δεν απαντάω !!!!

Θα πω ομως ότι ίσως είναι αυτό που αν βιώσουμε την απώλεια του και την αντέξουμε ξεπερνώντας την χωρίς εγκεφαλικά και εμφράγματα αυτό ίσως  είναι το καλύτερο ρολόι για τον κάθε ένα από εμάς ....!!!!

.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 03:57:12 μμ »
Ένας αντρει δεν μπορεί να έχει μόνο ένα ...

Το ρολοι του αντρει ειναι Εννοια.

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 04:25:51 μμ »
A, ρε κατακαημένε Cavaliere τι έπαθες, νόμισες ότι θ’ άνοιγες σοβαρή συζήτηση. Εγώ πάντως θα σου απαντήσω, τουλάχιστον σε ό,τι μπορώ.
Διότι, πχ στο ερώτημα «ποιο είναι το καλύτερο ρολόϊ», ομολογώ ότι δεν μπορώ –κανείς δεν μπορεί.  Ιστορικότητα κατασκευάστριας, ποιότητα κατασκευής, φινέτσα, τεχνολογία, αντοχή στο χρόνο, χαρακτήρας, αισθητική, τιμή, αυτά είναι τα βασικά κριτήρια που εγώ θέτω ώστε να ορίσω τι εστί καλό ρολόϊ. Θα πρόσεξες ότι το «κύρος», όπως νοείται  στη βαλκανική χερσόνησο, ήτοι «ο τύπος με τη μερσεντές, αυτός με την γραβάτα», που έλεγε κι ο αείμνηστος, δεν –επαναλαμβάνω δεν- περιλαμβάνεται στα κριτήριά μου.

A propos, επιστρέφει, λέει, στο πρωϊνάδικο της Ελενάρας η παγκοσμίου φήμης σέφισσα Μπαρμπαρήγου.  Η είδηση είναι ότι ναι, φοράει και αυτή Rolex.
Τι προσδοκάμε απο την απόκτηση ενός ρολογιού; Γενικά και πολύ απλά, να ταϊσουμε το αδηφάγο θηρίο του καταναλωτισμού, που κατοικοεδρεύει εις τα μέσα μας. Από κει και πέρα, οι στόχοι του καθενός ποικίλλουν :  Ας πούμε, η πιάτσα βοά ότι έτσι και φοράς Rolex, χτυπάς όποια γκόμενα θέλεις. Η φήμη έχει τις ρίζες της στις παλιές ταινίες του 007. Σου λέει, για να περιστοιχίζεται ο πράχτωρ από τόσες γυναίκες, ή η Astοn Martin είναι ή το ρολόϊ, δεν παίζει να είναι τίποτ’ άλλο.  Πολλοί λοιπόν το χάψανε, πήγαν κι αγόρασαν το Rolex, αλλά γκόμενα δεν προέκυψε, καθώς όλες είναι πια υποψιασμένες για τις μαϊμούδες τρίτης γενεάς που κυκλοφορούν και φυλάγονται.

Επηρεαζόμαστε απο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα; -Θες και δεν θες, λίγο ή πολύ θα επηρεαστείς. Εδώ η επιρρροή έχει  γίνει πλέον επάγγελμα, «τι δουλειά κάνεις ;», «-influencer» σου λέει. Το λένε και προμόσιο, το λένε και διαφήμιση, το λένε και προπαγάνδα, το λένε και πλύση εγκεφάλου, και αφού πιάνει σε τόσο κόσμο, δεν μπορεί, θα λειτουργεί.

Είμαστε προκατειλημμένοι έναντι κάποιων εταιριών; - Αμέ, πώς δεν είμαστε ; Εγώ πχ είμαι προκατελειμμένος εναντίον όλων εκείνων των ελβετικών εταιριών που παρουσιάζουν τα προϊόντα τους ως ελβετικά, ενώ είναι 50% καρακινέζικα και με το νόμο.

Ειναι ρολογαρες τα ρόλεξ; -Και βέβαια είναι ! Grand Seiko φυσικά δεν είναι ούτε και θα γίνουν ποτέ, αλλά και πάλι, παραμένουν ρολογάρες. Απόδειξη, ότι τόσες ελβετικές εταιρείες παλεύουν να γίνουν Rolex στη θέση της Rolex (άλλες τόσες, δηλαδή αυτές της υψηλής ωρολογοποιίας και κοινωνίας, προσπαθούν να πείσουν τους πελάτες τους ότι δεν έχουν καμία σχέση με τη λαϊκιά Rolex και να μη μπερδευόμαστε).

Μήπως τα  Seiko ειναι καλύτερα ;  Η απάντηση είναι απλή. Η Seiko, μαζί με τη Lemania και τη Rolex είναι οι σημαντικότερες εταιρείες στην ιστορία του ανθρωπίνου γένους. Η μία μας τελείωσε. Από τις δύο που έμειναν, η Seiko είναι σε θέση να κατασκευάσει τα πάντα, από ρολόγια του κατοστάρικου, μέχρι ρολόγια που αναγκάζουν τους Ελβετούς να τα ξεβιδώνουν και να ξύνουν τη χοντροκεφάλα τους με απορία, πώς διάολο κατασκευάστηκαν. H Seiko είναι η βασίλισσα της καινοτομίας, η Rolex κινείται αργά, σε συμβατικούς και ασφαλείς δρόμους. Η Seiko έβαλε για την πλάκα της λουκέτο στα δύο τρίτα της ελβετικής ωρολογοποιίας –εδώ τα εύσημα ανήκουν στη Rolex, που στάθηκε ανάχωμα στο νέο αυτό Περλ Χάρμπορ, ειδάλλως σήμερα, Cavaliere, θα φορούσες 47άρι Seiko Μarina 1950 quartz (έστω και με λουρί του Κώστα) και θα καμάρωνες. Τώρα, όσον αφορά το συγκρίσιμο ακριβό προϊόν των δύο εταιρειών,   η Seiko, με τον φερετζέ της Grand Seiko και με παραγωγή μόλις 35.000 ρολογιών ετησίως, προφανώς κείται πολύ πιο κοντά στα σύνορα της Haute Horlogerie, σε σχέση με τη Rolex και το μαζικότατης,  ρομποτικής παραγωγής προϊόν της (800.000 τεμάχια το χρόνο –Θεέ και Κύριε, ήμαρτον, κάντε λίγο κράτει  ρε παιδιά, υπερχειλίσαμε στα «συλλεκτικά» και στα "επενδυτικά" προϊόντα !).

Μήπως υπάρχουν άλλες εταιρίες που διεκδικούν τα πρωτεια;  -Καμία. Υπάρχουν εταιρείες που κατασκευάζουν αριστουργήματα, ναι, ανώτερα ακόμη κι από Grand Seiko  (βλ. Blancpain) αλλά δεν έχουν  τη δυναμική. Εμπορικά μιλώντας, δεν μπορεί το εργαστήριο να τα βάλει  με τη βαριά βιομηχανία, πόσο μάλλον όταν  το νέο αίμα Ασιατών πελατών που εισβάλλει  τώρα στην αγορά στερείται ωρολoγιακής παιδείας και δε νοιώθει πέρα από Rolex.

(ένας μόνο τρόπος υπάρχει, Cavaliere, ώστε να περισώσεις ένα thread : -Να το πυρπολήσεις. Do it like Kanaris....)

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 05:43:09 μμ »
Τα ρολόγια είναι ένα κάπως ιδιαίτερο χόμπι. Σε σχέση με άλλες ασχολίες που μπορεί να έχει κάποιος, έχω παρατηρήσει ότι στα ρολόγια, τα πολλά λεφτά που θα δώσεις δεν εγγυώνται ότι το ρολόι θα είναι πιο γερό, πιο καλής ποιότητας, ή ότι θα έχει κάποια καλύτερη απόδοση σε αυτό που κάνει.

Το μάρκετινκ των εταιριών, έχει περάσει ότι το ρολόι είναι το μοναδικό κόσμημα στον άνδρα, και προσθέτει "κύρος". Εντάξει, από μία άποψη, κάτι εκλεπτυσμένο, καλής ποιότητας, με μια ιστορία κτλ, ίσως δείχνει ότι αυτός που το φοράει έχει κάποιο ιδιαίτερο γούστο και μια παιδεία, του αρέσουν τα ωραία πράγματα κτλ. Αυτό δεν ισχύει μόνο για τα ρολόγια, αλλά και σε άλλα ποιοτικά πράγματα, όπως ένα καλό ηχοσύστημα, ένα καλό ρούχο ή ζευγάρι παπούτσια κτλ.

Αλλά δε πρέπει να ξεχνάμε ότι σήμερα μπορείς να πάρεις φθηνά ρολόγια και να είναι ποιοτικά, είτε quartz ή μηχανικά, τα οποία μπορεί να κρατήσουν και αυτά πολλά χρόνια. Και στην τελική, αυτή η διαφήμιση της Patek ότι απλά φυλάσσεις το ρολόι για τις επόμενες γενιές, είναι απλά μάρκετινκ και αυτό. Ποιος σας είπε ότι το ρολόι που θα δώσετε στα παιδιά σας, θα το προσέχουν ή θα έχουν τη δυνατότητα να το συντηρούν, ή θα τους αρέσει, ή δε θα το πουλήσουν...

Εν τέλει, όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και σε αυτό, κάθε ένας μας έχει τη δική του αλήθεια. Για εμένα ρολόι νοείται κάτι που έχει αριθμούς πάνω, όπως ήταν τους πρώτους αιώνες που ανακαλύφθηκαν τα πρώτα ρολόγια. Για άλλον, είναι ένα diver, για άλλον ένα gshock κτλ, καθένας για τους δικούς τους λόγους.

Απλά, όσοι έχουν ή όσοι σκοπεύουν να αποκτήσουν ένα αρκετά ακριβό ρολόι στο μέλλον, να μην νομίζουν πρώτον ότι κάπου υπερτερούν έναντι των άλλων, ή ότι έχουν κάτι καλύτερο από ένα αρκετά φθηνότερο κομμάτι. Ελπίζω να μην ακούγεται ειρωνικό. Εμείς οι άντρες το έχουμε αυτό από τη φύση μας. Το έχω δει σε όλα τα χόμπι που είχα, ή βλέπω άλλους να έχουν. Κάπου θέλουμε να υπερτερούμε...Δε σημαίνει ότι είμαστε κακοί. Απλά να μην ξεχνάμε ότι είναι απλά μια ιδέα τελικά...

Θα βάλω μια φωτογραφία του πρώτου μου μηχανικού αυτόματου ρολογιού, ενός Orient Symphony, που το αγόρασα καινούριο 84 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά πριν 4,5 χρόνια.

Είναι λιγάκι μεγάλο και ψηλό για το στυλ του. (41/12mm). Όμως το συγκεκριμένο ρολόι, μου έχει διδάξει ένα πράγμα. Ότι με κάτω από 100 ευρώ, πήρα μηχανικό ρολόι το οποίο λειτουργεί καλά, με κατάλληλη τοποθέτηση το βράδυ που δε το φορούσα "έφερνα" τη χρονομετρία και δε χρειαζόταν ρύθμιση της ώρας, δεν έχει καν ζαφείρι αλλά σε χτυπήματα, ξυσίματα κτλ είναι μια χαρά, το έχω βάλει σε δουλειές που είχα με καταπόνηση, κραδασμούς, υπερβολικούς αέρηδες, ιδρώτα, το έχω βάλει σε απότομες αλλαγές θερμοκρασίας από -5 σε 20 βαθμούς χωρίς να δείξε θάμπωμα και υγρασία...
Ακόμη και σε μια ψηλή κανάτα γεμάτη νερό το έβαλα μια φορά και το άφησα πέντε λεπτά για να καθαρίσει από κάποιες βρωμιές και από περιέργεια να δω τα 5atm αν το προστατεύουν όντως...

Ακόμη είναι μια χαρά, και το φορούσα και μέχρι πρόσφατα σχεδόν καθημερινά. Αυτό το ρολόι με έχει κάνει να αναρωτιέμαι τι θα κερδίσω ουσιαστικά αν πάρω ένα με 1000 ευρώ ελβετικό. Ένα παράδειγμα προς προβληματισμό για όλους. Δε θέλω να το παίξω έξυπνος, μπορεί αυτό το Orient να πάθει κάτι λόγω της χαμηλής τιμής του, και να μη φτιάχνει όπως ένα ακριβό, και να μην αντέξει να το περάσεις σε επόμενες γενιές, σε όσο καλό μάστορα να το πας...Απλά, λίγη τροφή για σκέψη. Και φυσικά, είναι και τρομερά ευανάγνωστο :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 05:54:08 μμ »
Θα ακουστει κλισε αλλα το καλυτερο ρολοι (ανεξαρτητου χρηματικης αξιας) για μενα ειναι αυτο που θα θες να περασει στα χερια της επομενης γενιας(παιδια,εγγονια κλπ)
Πατεκ να παρεις φιλε..!! Ε γι αυτο λενε οτι κανουν αυτα..!

Στάλθηκε από το SM-J530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 06:03:11 μμ »
Το καλυτερο ρολοι για τον καθενα μας ξεχωριστα ειναι διαφορετικο... για καποιον μπορει να ειναι αυτο που νιωθει ευχαριστα και χαμογελαει οταν το βλεπει.. για καποιον ισως ειναι αυτο που ποθουσε και ονειρευεται χρονια να παρει... ή για καποιον αλλον αυτο που οταν το αγορασε δε το ειχε φανταστει αλλα μετα απο χρονια εζησε πολλες ομορφες στιγμες μαζι του.

Σημερα ομως το καλυτερο μπορει να ειναι αυτο που θα ειναι η καλυτερη επενδυση..!

Αποσυνδεδεμένος MLuffyD

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 06:05:03 μμ »
Πατεκ να παρεις φιλε..!! Ε γι αυτο λενε οτι κανουν αυτα..!

Βγαινει σε ρεπλικα??? Γιατι μεχρι εκει φτανει η τσεπη μου για Patek  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Το καλύτερο ρολόι ... για τον καθένα μας.
« Απάντηση #27 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 06:05:32 μμ »
Τοσα θεματα εθεσα στο πρωτο ποστ, μην απαντατε μονολεκτικα στο <καλυτερο> ρολοι.
Υπαρχει καλυτερο ρολοι;
Τι το κανει καλυτερο; η ομορφια; η μηχανη; η μεταπωλητικη αξια; το φινιρισμα;η ιστορια;
Και πως βαθμολογουμε τα επι μερους στοιχεια του;
Θελουμε να αγοραζουμε το καλυτερο η το ομορφοτερο;
Ειναι η ομορφια το πιο σημαντικο κριτηριο;
Ρολεξ η λανγκε; (προβοκατορικο ερωτημα)

Edit: ειχα αρχισει να το γραφω εδω και ωρα, στο ενδιαμεσο εβγαλα ενα δοντι και αφου το συνεχισα και το εστειλα, ειδα και απαντησεις οπως θα ηθελα!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 30, 2019, 06:13:27 μμ από gerogian »
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος MLuffyD

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 06:11:09 μμ »
Κακα τα ψεμματα πιστευω οτι το καλυτερο ρολοι για ολους ειναι ενας συνδιασμος μηχανισμου ομορφιας και κυρους. Και μη μου πειτε οτι ειναι μονο η ομορφια κλπ γιατι υπαρχουν πολλα ομορφα και φθηνα ρολογια. Οποιος πει οτι προτιμα ενα ομορφο αλλα φθηνο ρολοι τοτε σιγουρα στο πισω μερος της θυριδας του εχει ηδη ενα rolex, patek,panerai, omega, vacheron κλπ κλπ (ή ονειρευεται να αποκτησει)  ;D ;D ;D :D :D

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 06:19:31 μμ »
Τοσα θεματα εθεσα στο πρωτο ποστ, μην απαντατε μονολεκτικα στο <καλυτερο> ρολοι.
Υπαρχει καλυτερο ρολοι;
Τι το κανει καλυτερο; η ομορφια; η μηχανη; η μεταπωλητικη αξια; το φινιρισμα;η ιστορια;

Edit: ειχα αρχισει να το γραφω εδω και ωρα, στο ενδιαμεσο εβγαλα ενα δοντι και αφου το συνεχισα και το εστειλα, ειδα και απαντησεις οπως θα ηθελα!!

Ο.ασθενης με το δοντι ειναι καλαα;;;??

Σοβαρα πιστευω οτι ειναι καθαρα προσωπικο το θεμα.... για τον καθενα μας ισχυουν αλλα και ειναι αλλες οι προτεραιοτητες...

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 06:29:29 μμ »
στο ενδιαμεσο εβγαλα ενα δοντι και αφου το συνεχισα και το εστειλα

Τους στέλνεις τα βγαλμένα δόντια στο σπίτι ;  Έλεος, πολύ creepy....

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 06:33:25 μμ »
Υπαρχει καλυτερο ρολοι;

Edit: ειχα αρχισει να το γραφω εδω και ωρα, στο ενδιαμεσο εβγαλα ενα δοντι και αφου το αυνεχισα και το εστειλα, ειδα και απαντησεις οπως θα ηθελα!!

Προφανώς, (όπως είπα και παραπάνω τη γνώμη μου), ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του αλήθεια.

Ένας ήρεμος κύριος χαμηλών τόνων, σε μια κλασική Ευρωπαική Πόλη (σαν τη Βιέννη πχ που πήγα πρόπερσι), ο οποίος μπορεί να έχει κάποια κλασική παιδεία και στυλ, να ακούει κλασική μουσική στην όπερα εκεί, να επισκέπτεται συχνά τα μουσεία και να ασχολείται με την ιστορία και τις τέχνες, μπορεί να εκτιμά ιστορικής σχεδίασης και στυλ κομμάτια όπως το Lange 1815, το Breguet Classique κτλ. Να του αρέσει να κοιτά τη μηχανή τους, να τα κουρδίζει, και να μη τον νοιάζει που έχουν 3atm WR.

Ένας πιο αθλητικός και δραστήριος τύπος, μπορεί να θεωρήσει ως καλύτερο ένα diver όπως τα Rolex ή κάποιο φθηνότερο seiko κτλ, και να του αρέσει και ως στυλ καλύτερα. Να εκτιμά την αυξημένη υδατοστεγανότητα, το πιο βαρύ και αθλητικό στυλ, το γερό μπρασελέ κτλ.

Σε κάποιον άλλο, μπορεί να αρέσουν τα pilot ή τα military ρολόγια, επειδή μπορεί να είναι στρατιωτικός, πιλότος κτλ, ή να του αρέσουν οι περιπέτειες, και να τον γοητεύει αυτό το στυλ, που ταιριάζει με τον τρόπο ζωής του, το επάγγελμά του, την όλη προσωπικότητά του.

Κάποιος άλλος μπορεί να μη θέλει για τον άλφα ή βήτα λόγο να φοράει στο χέρι ρολόι, και να τον μαγεύει η ιδέα να έχει ένα ρολόι τσέπης, ή κάποιο ρολόι αντίκα στο σπίτι του, να ακούει τα κουδουνίσματα κάθε μισή ή μια ώρα και να τρελαίνεται με τον ήχο αυτό...Στο youtube βλέπω συχνά τέτοια βίντεο, είναι και αρκετοί αμερικάνοι που ασχολούνται με grandfather clocks και τέτοια παρόμοια.

Κάποιος άλλος μπορεί να θέλει ένα απλό ποιοτικό ευανάγνωστο quartz των 100 ευρώ να κάνει απροβλημάτιστα τη δουλειά του, χωρίς να ασχολείται παραπάνω με το αντικείμενο, παρόλα αυτά να του αρέσει και να το προσέχει. Μπορεί να βαριέται τα μηχανικά, αλλά να του κάνει κέφι να ψιλοασχολείται με τα ρολόγια. Γι'αυτόν, μπορεί να είναι το καλύτερο ρολόι λοιπόν ένα απλό quartz, ποιοτικό, οικονομικό, όμορφο και κομψό.

Τελικά, ας μην κατηγορούμε κανέναν :) Θέλει ο άλλος και γουστάρει Rolex των 10.000? Ok. Θέλει ο άλλος ένα seiko ή citizen οικονομικό? Σεβαστό και αυτό.
Όλα την ίδια δουλειά πάνω κάτω κάνουν :) Καθένας με τα γούστα του και την τσέπη του. Γι'αυτό είναι και τα forum τόσο ενδιαφέροντα, βλέπεις τόσα διαφορετικά πράγματα.

Αποσυνδεδεμένος Zissis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 07:47:41 μμ »
Είναι το ρολόι που τότε που το πήρες στα χέρια σου καμάρωνες. Το κοίταζες και χαμογελούσες. Σήκωνες τα μανίκια να το βλέπεις ,χαιρόσουν κάθε φορά κάποιος σε ρωτούσε για αυτό. Το ταξίδεψες ,το πηγες δουλειά ,διακοπές. Το κοίταξες σε ραντεβού με την γκομενα, τότε που περίμενες την γεννα του παιδιού σου,την ώρα που θα σχολάσει η μεγάλη κόρη. Σου είπε ότι άργησες στην δουλειά ,χύθηκε μπυρα πάνω του με τους φιλους ,το κοπάνησες θυμωμένος εκείνο το βράδυ που ενοιωσες οργή.
Το καλύτερο ρολόι δεν έχει τιμή.
Έχει μόνο χρόνο.
Τον χρόνο που έζησες μαζί του.
Ακόμα και σήμερα που το έχεις θαμμένο στο συρτάρι γιατί χάνει ,παίρνει νερό,είναι μικρό για την εποχή,πήρες καινούργιο με μπλιμπλικια.
Τα καλύτερα ρολόγια μου είναι δυο.
Το seiko του πατέρα που το φοράω κάθε μέρα και το πρώτο ρολόι που αγόρασα με τα λεφτά μου. Ένα quartz tissot navigator με παγκόσμια ώρα που πήρα  το 1999 στο βομβαρδισμένο  Βελιγράδι.

Αποσυνδεδεμένος Zissis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 07:48:29 μμ »

Του μπαμπά

Αποσυνδεδεμένος Zissis

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 07:51:28 μμ »

Το δικό μου.....

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 08:52:46 μμ »
Είναι το ρολόι που τότε που το πήρες στα χέρια σου καμάρωνες. Το κοίταζες και χαμογελούσες. Σήκωνες τα μανίκια να το βλέπεις ,χαιρόσουν κάθε φορά κάποιος σε ρωτούσε για αυτό. Το ταξίδεψες ,το πηγες δουλειά ,διακοπές. Το κοίταξες σε ραντεβού με την γκομενα, τότε που περίμενες την γεννα του παιδιού σου,την ώρα που θα σχολάσει η μεγάλη κόρη. Σου είπε ότι άργησες στην δουλειά ,χύθηκε μπυρα πάνω του με τους φιλους ,το κοπάνησες θυμωμένος εκείνο το βράδυ που ενοιωσες οργή.
Έχει μόνο χρόνο.
Ακόμα και σήμερα που το έχεις θαμμένο στο συρτάρι γιατί χάνει ,παίρνει νερό,είναι μικρό για την εποχή,πήρες καινούργιο με μπλιμπλικια.
Το seiko του πατέρα που το φοράω κάθε μέρα και το πρώτο ρολόι που αγόρασα με τα λεφτά μου. Ένα quartz tissot navigator με παγκόσμια ώρα που πήρα  το 1999 στο βομβαρδισμένο  Βελιγράδι.

Μπραβο... τα ειπες ολα!

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 10:07:31 μμ »
Έχει μόνο χρόνο.

Μέσα σε λίγες γραμμές κατάφερες και έκλεισες το νήμα....εύκολα κιόλας! 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Ότι καλύτερο έχω διαβάσει απο το 14´ που συμμετέχω στην παρέα!
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 30, 2019, 10:12:51 μμ »
Μέσα σε λίγες γραμμές κατάφερες και έκλεισες το νήμα....εύκολα κιόλας!

Οχι δεν εχεις καταλαβει καλα. Θα το τρολλαρουμε μεχρι να ξεπερασει το μπλε ρολοι του nin...