Αποστολέας Θέμα: Seiko MM 300m vs Rolex SubC  (Αναγνώστηκε 77858 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος glg

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Seiko MM 300m vs Rolex SubC
« Απάντηση #280 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 05:12:28 μμ »

εγώ αυτό που ξέρω ειναι οτι κάποτε ήθελα 3 μηνιάτικα μέσα στην χρονιά να πάρω ένα ρολεξ .....

σήμερα θέλω 10 μηνιάτικα .... γιατί ακρίβαιναν πολύ , μπήκαν και τα καπέλα .... απο την άλλη  μειώθηκε ο δικός μου μισθός ...

ρολεξ μόνο στα όνειρα μας πλέον ...

τι με νοιάζει αν το ρολεξ ειναι το καλύτερο ρολόι στον κόσμο (που δεν ειναι ) ....

για εμένα το καλύτερο ρολόι στον κόσμο ειναι αυτό που φοράω στο χέρι μου ...

ας ειναι καλά η μεγάλη SEIKO που μπορούμε και αγοράζουμε κανένα ρολογακι της και ασχολούμαστε ακομα με το αντικείμενο !!!!

έχει χαθεί το νόημα με αυτην την ρολεξ τα τελευταία χρόνια .... συναντάω ρολόγια στους εμπόρους μεταχ 4-5-6 χρόνων και ειναι με τα αυτοκόλλητα τους και εντελώς αφόρετα ... τι ειναι αυτό ...;;;; αυτοί που τα αγόρασαν γιατί τα αγόρασαν ... γιατί δεν τα φόρεσαν ... και τι χαρήκανε απο αυτα τα ρολόγια ...;;;

έχουμε και εδώ μέσα παιδιά που έχουν τέτοια ρολόγια ... θαμμένα μέσα στις θυρίδες τους ....!!!!

οι έμποροι μεταχ για ρολόγια που ενδιαφέρομαι μου δίνουν τιμή σήμερα ... και την άλλη βδομάδα μου δίνουν άλλη τιμή και μετά απο ενα μήνα μου δίνουν άλλη τιμή ....

τους ρωτάω τι ειναι αυτό ρε παιδιά ... και μου απαντάνε  ''φίλε τα ρολεξ έχουν γίνει  χρηματιστήριο''

τα ρολεξ ειναι τα καλύτερα ρολόγια του κόσμου ... και να τα χαίρονται όσοι τα έχουν  ... εγώ δεν συμμετέχω όμως σ αυτόν τον παραλογισμό !!!!

το εχω γράψει πολλές φορές εδώ μέσα ... πριν 5-6 μήνες προσπάθησα να πάρω ενα ρολεξ ... μόνο που δεν έπεσα στα γόνατα να τους παρακαλέσω για να τους δώσω τα ωραία χρήματα μου ...

Τώρα αυτό Δημήτρη μου είναι επιχείρημα ανωτερότητας του mm?
Συμφωνώ , μαζί σου . Ούτε εγώ ασχολούμεθα πλέον με ρόλεξ , δεν ήταν ποτε , ποσο μάλλον τώρα , εντός του μπατζετ μου και της λογικής μου .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Συνδεδεμένος glg

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #281 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 05:14:40 μμ »

εεε εκεί ειναι το θέμα φίλε μου Ντένη ... αν το έκανα αυτό που λες δεν θα ήμουν ωρολογοφιλος ... πιθανών να ήμουν τραπεζίτης η επενδυτής ...

όπως δεν ειναι ωρολογοφιλος και αυτός που αγοράζει ρολεξ και το θάβει για πολλά χρονιά στην θυρίδα με τα αυτοκόλλητα του .... 

εγώ ήθελα να αγοράσω ένα ρολογακι που γούσταρα πολύ .... και κάποιοι με τον τρόπο τους μου είπαν  οτι δεν μπορώ να το πάρω .. προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα ... !!!

η μπορεί και να μου είπαν φιλαράκι αυτό το ρολόι που θέλεις ειναι το καλύτερο ρολόι του κόσμου .... όποιος το φοράει ειναι πετυχημένος με μεγάλο κύρος και ψηλώνει 10 πόντους σε μπόι ...και του ανοίγουν όλες οι πόρτες απο όπου περνάει ...και όποια γυναίκα γουστάρει την έχει στο λεπτό γονατιστή μπροστά του ....

όπως καταλαβαίνεις αυτό που ψάχνεις ειναι υπέρ πολύτιμο και υπέρ σπάνιο

επίσης όταν το βαρεθείς και αποφασίσεις να το πουλήσεις ... θα σε κάνει και πλούσιο ...!!!!

για αυτό θα πληρώσεις κάτι της παραπάνω για να στο βρούμε και να στο δώσουμε !!!!! :jg: :jg: :jg: :jg: :jg: :jg:

Δεν έχεις οποία γκομενα θες με το ρόλεξ ; Δεν καταλαβαίνω , σε κάποιους πιάνει το κόλπο .

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #282 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 05:27:47 μμ »
Δεν έχεις οποία γκομενα θες με το ρόλεξ ; Δεν καταλαβαίνω , σε κάποιους πιάνει το κόλπο .

οχι δεν έχω  :noidea: :noidea: :noidea: μάλλον κάτι θα κάνω λάθος  :datz: :datz: :datz:

Συνδεδεμένος glg

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #283 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 05:30:44 μμ »

οχι δεν έχω  :noidea: :noidea: :noidea: μάλλον κάτι θα κάνω λάθος  :datz: :datz: :datz:

Μια χαρά παλικάρι είσαι , κάτι άλλο θα φταίει

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #284 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 06:01:23 μμ »
Σορυ για το οφ τοπικ...Οπως ολες οι απαντησεις βασικα εδω περα...
Μαργκα το nissan gtr ειναι supercar και δεν εχει καμμια σχεση με τα σαξοραλα που ανεφερες(και ουτε τα περισσοτερα audi mercedes ) Τιμη κοντα στα 150+ χιλ...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχω φίλο με gtr , ξέρω ότι δεν έχουν σχέση :D

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #285 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 06:15:13 μμ »
Έχω φίλο με gtr , ξέρω ότι δεν έχουν σχέση :D

Καμία φίλη με φεραρι έχεις για μένα; έστω gtr;

Sent from Huawei P8 using Tapatalk Pro

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #286 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 06:21:28 μμ »
Καμία φίλη με φεραρι έχεις για μένα; έστω gtr;

Χαχα όχι , εγώ έχω golfαρα όμως τι να μας πουν οι ιταλοί !

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #287 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 06:31:26 μμ »

Χα, το sub της αυτοκινητοβιομηχανιας...
Συμφωνα με τον exdiver παντα!
Γιωργος

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #288 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 07:05:33 μμ »

Οκ δε πειράζει καμία άλλη φίλη, κάτι θα έχεις

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #289 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 07:16:03 μμ »

No Sub, no party...

;D
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #290 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 07:16:17 μμ »

Έπεσε άκυρο ΤΟΣΟ μες τη μούρη ε;;

Καλαααααα

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #291 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 07:22:22 μμ »
To Golf R Γιωργαρε, μην τα κάνουμε και όλα ίσιωμα...

Εκτός φυσικά αν η Μαργαρίτα έχει το Golf R, οπότε σωστή η παρέμβαση ;)

Sent from my ATU-L31 using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #292 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 07:23:42 μμ »

Υπάρχει το TCR

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #293 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 07:25:11 μμ »
No Sub, no party...

;D
Χαχαχαχαχα
Έπεσε άκυρο ΤΟΣΟ μες τη μούρη ε;;

Καλαααααα

Λες;;; χαχαχαχαχα

Σιγά το R... Δεν είναι αμάξι αυτό...

Αποσυνδεδεμένος vasios

• On the balance wheel
  • Μια αστραπη η ζωη,μα προλαβαινουμε
    • Προφίλ
« Απάντηση #294 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 07:36:21 μμ »

Έπρεπε να γράψει η κοπέλα για να χαλαρώσει λίγο το νήμα
Αλλά φυσικά και ο batmanakos να πεταχτεί!!!
Εγώ λέω να  χαιρόμαστε τα ρολόγια αυτά που έχουμε,αυτά που θα αγοράσουμε κι αυτά που ονειρευόμαστε αλλά πιθανόν να μην τα πάρουμε ποτέ.............
Ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και για τα δυο ρολόγια,άλλες  άρεσαν στους φίλους των Rolex και άλλες δυσαρέστησαν τους seikolovers αλλά όπως και να έχει χαίρομαι που κρατήθηκε το επίπεδο υψηλό
Σας ευχαριστω αμφότερους που μου κρατήσατε συντροφιά για τις ημέρες της αντιπαράθεσης

Sent from my iPad using Tapatalk
Ο σωστος δρομος ειναι ο ανηφορος.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #295 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 08:40:15 μμ »

Απολυτα σωστος ο εξ ο νταιβερ...!

Στάλθηκε από το SM-J530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #296 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 08:41:55 μμ »
Ναι, χθες έγινε ολόκληρο θέμα για το τσουβάλισμα και τις γενικεύσεις.  Αυτό το «όποιος αγοράζει mm νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τα α&@&), νιώθει ότι γνώρισε από κοντά  το επιστέγασμα της τεχνολογίας και οι άλλοι που αγοράζουν όλεξ και ωμέγα και breitling είναι κορόιδα», αφ’ ενός είναι ξεκάθαρο τσουβάλιασμα, αφ’ετέρου δεν ισχύει στο παρόν thread.  Κανείς δεν μίλησε εδώ για επιστέγασμα της τεχνολογίας, κανείς δεν μίλησε για κορόϊδα.

Σωστά το έθεσε πιο πάνω ο Κάπτεν, ότι τουλάχιστον 4  σ’αυτό το thread είχαμε/έχουμε ταυτόχρονα ΜΜ και Sub –κι ας μου επιτραπεί εδώ να παρατηρήσω ότι, εύλογα, κάπως μεγαλύτερη αξία έχουν οι γνώμες αυτών, χωρίς βέβαια να εννοώ ότι όποιος δεν είχε και τα δυο ρολόγια δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη.  Απλά, σε όποιον τυχαίνει να μην ξέρει λεπτομέρειες, θα μπορούσε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι μιλάμε για κανένα SEIKO από την πολύ φθηνή  γκάμα.
Κι αυτό επειδή στο κομμάτι της φήμης, η μεν Rolex έχει αναμφισβήτητα  το πάνω χέρι, αφού η ποιότητά της συνιστά αμάχητο τεκμήριο  για γνώστες και μη, ενώ στον αντίποδα,  πολύς κόσμος στην Ελλάδα (ακόμη και από το χώρο του ρολογιού)  θεωρεί ακόμη ότι Seiko, γενικά,  ίσον τρία κατοστάρικα ρολόϊ-και πολλά λέω.

Όταν κυκλοφόρησε το SLA025 (που τελικά αγόρασα απ’ έξω) τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία να ρωτήσω μήπως τυχόν επρόκειτο να φέρουν κανένα κομμάτι. Νόμιζαν ότι συνδέθηκαν με πλανήτη Αφροδίτη, εντελώς αδιανόητη τους φάνηκε η ερώτηση. Σε Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Γερμανία, τουλάχιστον, τα Grand Seiko διατίθενται κανονικά και υπάρχει και τεχνική υποστήριξη, εδώ δεν πρόκειται να συμβεί τέτοιο πράγμα στον αιώνα τον άπαντα. Τις ξέρουν τις καλές αγορές τους οι εταιρείες, ας πούμε η Rolex διακινεί τώρα δα που μιλάμε, εν καιρώ κρίσης -και μάλιστα με τις  στρόφιγγες της κατασκευάστριας μισόκλειστες- 9.000 ολοκαίνουργια κομμάτια ετησίως και μιλάμε μόνο για τις πωλήσεις του AD.  Χώρια ο τζίρος των grey dealers, χώρια ο τζίρος των μεταχειρισμένων. Που ν’ ανοίξει boutique Grand Seiko στην Ελλάδα o καψερός ο Ιάπωνας, ένα ρολόϊ το μήνα θα πουλάει κι αν το πουλάει κι αυτό. Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται, οπότε δεν ασχολούνται μαζί μας και οι Ιάπωνες, δεν αποτελούμε target group, oύτε κατά διάνοια.  Αντίθετα, η Rolex ξέρει ότι η Ελλαδάρα τραβάει σταθερά πάνω από το 1% της ετήσιας παραγωγής της –είναι μεγάλο νούμερο αυτό, ειδικά για τόσο μικρή –και σε κρίση- χώρα – κι αν της δώσεις κι άλλο τόσο, θα το τραβήξει κι αυτό.

Λοιπόν, το ΜΜ δεν είναι επιστέγασμα της τεχνολογίας. Αλλά μήπως είναι το Sub ; Δε νομίζω. Το DSSD, αυτό μάλιστα, είναι  ρολόϊ-ορόσημο, είναι όντως τεχνολογικό επίτευγμα, ασχέτως βάρους, μεγέθους κλπ. Το Sub είναι αυτό που είναι, το πιο αναγνωρίσιμο ρολόϊ στην ιστορία της ωρολογοποιίας. Δεδομένου ότι αυτή ακριβώς η αναγνωρισιμότητα συνιστά αυτοτροφοδοτούμενη δυναμική, το MM και το κάθε ΜΜ στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας χάνει hands down. Με την ίδια ευκολία, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, χάνει κοτζάμ Fifty Fathoms, ένα ρολόϊ που σε επίπεδο ποιότητας και τεχνικών χαρακτηριστικών υπερέχει κατά πολύ του Submariner (και μάλιστα η ανωτερότητά του αυτή είχε ιστορικά πιστοποιηθεί από την εποχή της γέννησης των δύο μοντέλων).  Δεν έχει σημασία,  έχει ;

Επομένως, o τίτλος του thread αποτελεί ψευδοδίλημμα του σατανικού Ρασπούτιν-Andrey. Αν ο νικητής είναι να κριθεί δια βοής, νικητής άνευ αγώνος είναι το Submariner. Και με το Aquanaut να τα βάλουμε, πάλι το Sub θα κερδίσει, ποιός αμφιβάλλει ; Βάλτε στο MΜ μπρασελέ  από Grand Seiko. Kαι πάλι το Sub θα κερδίσει. Βάλτε του υδατοστεγανότητα 4.000 μέτρων. Ποιος θα κερδίσει ; Το Sub και πάλι. Βάλτε του εφτά μέρες power reserve. Τζίφος, πάλι το Sub τον πήρε τον αγώνα.
Απολυτα αωστος στο πρωτο κομματι περι αγορας...

Στάλθηκε από το SM-J530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος xRallyArt

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #297 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 10:21:26 μμ »

Συγγνωμη για την παρεμβαση μου αλλα εκει κολλησες ρε Ντενη; Αλλα κι αλλα εχουν ειπωθει δις και τρις χειροτερα...
Εν μεσω πλην σαφως, καποια σχολια -οχι συγκεκριμενα απο εσενα- αφησαν την εντυπωση σε κατοχους ελβετικων ρολογιων... Βασικα οχι, κατοχων της Ρολεξ αποκλειστικα, να φανει κατι τετοιο...
Κι επειδη βαριεμαι να ανατρεχω στα 200+ posts θα παραθεσω το τελευταιο:

"Όσο ποιοτικά και να θέλουν να είναι τα ρολεξ, παραμένουν ρολεξ, δεν θα γίνουν ποτέ η Patek, ούτε, AP, οπότε; υπέροχα μεν πανάκριβα δε....
Τωρα αν σας χαλάει που το υποδιεέστερο MM300 σας κάνει να έχετε χάσει τον ύπνο σας, τότε οκ....
Μου θυμιζετε την εποχή που βγήκε το GTR και όλοι οι μάγκες με τα Ferrari και τα Porschιδια έλεγαν αντε ρε με το σκουπίδι το ιαπωνεζικο...
Και όμως ακόμα το κοιτάνε ΠΑΝΤΟΎ από πίσω, κατι παρόμοιο και εδώ."

Εγω τουλαχιστον ετσι αντιλαμβανομαι αυτο που ανεφερε ο Γιαννης.
Ξερω παρατραβηγμενο αλλα ολοι το εχουν παρατραβηξει λιγο εως πολυ...

Το ψέμα και το λάθος που το βρήκες;
Το ότι το ΜΜ300 είναι φθηνό και ποιητικότητο;  MM300 = 2.800~ και το Sub = 9.000~
Και τα rolex want to be Patek?
(φιλαράκι μου από το Τέξας με ρώταγε τι έχουν πάθει οι Ευρωπαίοι και αγοράζουν σαν τρελοί ρολεξ με καπέλο; είναι χαζοί; χάθηκαν τα AP τα Patek τα Vacheron;)

Λοιπον οκ...
Μονη φλατζα για 300m υδατοστεγανοτητας ρολοι; Οταν το sub εχει triplock...
Κορωνα απο skx (υπερβολικο απλα θελω να τονισω τις αδυναμιες)...
Μπρασελε για τα σκυλια...

Πόνος....

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Οποίος φοβάται πέφτει και κοιμάται

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #298 στις: Σεπτέμβριος 21, 2019, 12:50:36 πμ »

Το ψέμα και το λάθος που το βρήκες;
Το ότι το ΜΜ300 είναι φθηνό και ποιητικότητο;  MM300 = 2.800~ και το Sub = 9.000~
Και τα rolex want to be Patek?
(φιλαράκι μου από το Τέξας με ρώταγε τι έχουν πάθει οι Ευρωπαίοι και αγοράζουν σαν τρελοί ρολεξ με καπέλο; είναι χαζοί; χάθηκαν τα AP τα Patek τα Vacheron;)

Πόνος....

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Ωραια επιχειρηματολογια, καταπληκτικη ροη του λογου... Αναφορα τεχνικων χαρακτηριστικων και οτι αλλο συνεπαγεται! Ευγε! Απεδειξες οτι το mm300 φυσαει με τη λεξη "πονος".

Οσο για το ψεμμα και το λαθος δεν ανεφερα κατι αναλογο! Προφανως και το επινοησες μοναχος. Τη μονη υποδειξη που εκανα, παραθετοντας το ποσταρισμα σου, ηταν σε μια ερωτηση του Ντενη και τιποτα παραπανω...
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #299 στις: Σεπτέμβριος 21, 2019, 07:03:08 πμ »