Αποστολέας Θέμα: Seiko MM 300m vs Rolex SubC  (Αναγνώστηκε 77875 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
Απ: Seiko MM 300m vs Rolex SubC
« Απάντηση #260 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 01:14:10 μμ »
Επιπλέον αυτό που οποίος αγοράζει mm νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τα α&@&),
Και αυτομάτως νιώθει ότι γνώρισε από κοντά  το επιστέγασμα της τεχνολογίας και ωρολογοποιίας και οι άλλοι που αγοράζουν ρόλεξ και ωμέγα και breitling είναι κορόιδα και μπλα μπλα μπλα .
Ήμαρτον.

-Συγγνώμη, αυτό τώρα από που προέκυψε  ; Θα ήθελα να υποδειχθούν το/τα σχόλια που υποστηρίζουν, υπονοούν έστω, κάτι τέτοιο.
Εκτός πια αν πρόκειται για εικασία, κάτι σαν "είμαι μέσα στο μυαλό σας και ξέρω τι σκέφτεστε".

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #261 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 01:34:19 μμ »
Συγγνωμη για την παρεμβαση μου αλλα εκει κολλησες ρε Ντενη; Αλλα κι αλλα εχουν ειπωθει δις και τρις χειροτερα...
Εν μεσω πλην σαφως, καποια σχολια -οχι συγκεκριμενα απο εσενα- αφησαν την εντυπωση σε κατοχους ελβετικων ρολογιων... Βασικα οχι, κατοχων της Ρολεξ αποκλειστικα, να φανει κατι τετοιο...
Κι επειδη βαριεμαι να ανατρεχω στα 200+ posts θα παραθεσω το τελευταιο:

"Όσο ποιοτικά και να θέλουν να είναι τα ρολεξ, παραμένουν ρολεξ, δεν θα γίνουν ποτέ η Patek, ούτε, AP, οπότε; υπέροχα μεν πανάκριβα δε....
Τωρα αν σας χαλάει που το υποδιεέστερο MM300 σας κάνει να έχετε χάσει τον ύπνο σας, τότε οκ....
Μου θυμιζετε την εποχή που βγήκε το GTR και όλοι οι μάγκες με τα Ferrari και τα Porschιδια έλεγαν αντε ρε με το σκουπίδι το ιαπωνεζικο...
Και όμως ακόμα το κοιτάνε ΠΑΝΤΟΎ από πίσω, κατι παρόμοιο και εδώ."

Εγω τουλαχιστον ετσι αντιλαμβανομαι αυτο που ανεφερε ο Γιαννης.
Ξερω παρατραβηγμενο αλλα ολοι το εχουν παρατραβηξει λιγο εως πολυ...
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 20, 2019, 01:44:54 μμ από gmaras »
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #262 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 01:46:39 μμ »
Θα γράψει κανείς κάτι σχετικό με το θέμα μας ...;;;;

Ρε παιδιά ποιος έγραψε ότι οποίος έχει mm300 είναι μάγκας και οποίος έχει αγοράσει ρόλεξ είναι κορόιδο ....;;;;

Το αντίθετο μάλιστα ούτε ένας ούτε δυο αλλά τουλάχιστον 4 μέλη εδώ μέσα που είχαμε την τύχει να έχουμε και τα δυο ρολόγια σ την κατοχή μας γράψαμε Ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δυο ρολογιών ....!!!!

Βάλτε καμία φωτό ... γράψτε κανένα τεχνικό ... γράψτε για τα χαρακτηριστικά ... για την μηχανή .... για το σύστημα στεγάνωσης της Κορώνας τους ..... γράψτε κάτι για τα ρολόγια ...!!!

Να μείνει και κάτι χρήσιμο για τους επόμενους που θα μπουν να διαβάσουν το θέμα ...!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 20, 2019, 03:09:07 μμ από capt-dim »

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #263 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 01:52:04 μμ »
Δεν είσαι; Πάρε κι εσυ ενα mm σε τιμή ληστεία ... στη μισή τιμή από τα breitling , καλύτερα είναι τα breitling ? Βρήκατε εκεί τη ρόλεξ το εύκολο θύμα .
Υγ. Ούπς , είχες mm... και το πούλησες ... γιατί;;;;;;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Το έδωσα και μετά απο αρκετά χρόνια πήρα Breitling σχεδόν μία η άλλη :p

Άλλωστε (όπως έχω ξαναματαπεί) δε δουλεύω ούτε σε πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου, ούτε είμαι επαγγελματίας δύτης, ιστιοπλόος κλπ. για να κρατήσω το ΜΜ.

Αλλά δε διαβάζετε αυτά που γράφω απ’ την αρχή, θα γλυτώνατε πολύ χρόνο :p

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #264 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 01:54:11 μμ »
Λοιπον οκ...
Μονη φλατζα για 300m υδατοστεγανοτητας ρολοι; Οταν το sub εχει triplock...
Κορωνα απο skx (υπερβολικο απλα θελω να τονισω τις αδυναμιες)...
Μπρασελε για τα σκυλια...
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος merlon

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #265 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 02:20:19 μμ »
Λοιπον οκ...
Ούτε τα σκυλιά δεν τρώνε το μπρασελε του ΜΜ. Θα προτιμήσουν το nato μου των 7 ευρώ που ακούμπησε πάνω στο Rolex.

Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #266 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 02:50:02 μμ »
Λοιπον οκ...

Για το νέο μπρασελε των sub συμφωνώ απόλυτα. Tο παλιό μπρασελέ των sub που ηλικιακά είναι ίδιας εποχής με του mm το βρίσκω (ποιοτικά) στο επίπεδο των μπρασελέ του skx = και τα δύο ψιλοχάλια. Από μπρασελέ τα Seiko (ασχέτως κόστους) τα βρίσκω αταίριαστα και ποιοτικά κάτω από τα ρολόγια με τα οποία ταιριάζονται. Όπως και αταίριαστα βρίσκω τα μπρασελέ στα Ω.

Για την κορώνα πέρα από την εμφάνιση δεν παρατηρώ ποιοτικές διαφορές αλλά πιθανώς δε γνωρίζω αρκετά για το συγκεκριμένο θέμα.

Για την υδατοστεγανότητα το mm είναι monocoque κάσα οπότε είναι διαφορετική κατασκευή γενικά. Δεν είμαι σίγουρος ότι σε 300μ WR (που δεν είναι τίποτα για τα σημερινά δεδομένα) δεν κάνει αρκετή δουλειά η μία φλάτζα έναντι των τριών.

Π.χ. απ'ότι ξέρω τα Breitling των 3,000μ WR πάλι μονή φλάτζα έχουν. Τα φθηνά seiko που μένουν χωρίς σερβις για πολλά χρόνια δεν υπολείπονται των αντίστοιχων rolex που μένουν και αυτά χωρίς σέρβις για καιρό -- άρα σε αντοχή δεν έχουν θέμα.

Αποσυνδεδεμένος kopiskrypteia

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #267 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 02:57:45 μμ »

Ρε παιδιά ποιος έγραψε ότι οποίος έχει mm300 είναι μάγκας και οποίος έχει αγοράσει ρόλεξ είναι κορόιδο ....;;;;

Το αντίθετο μάλιστα ούτε ένας ούτε δυο αλλά τουλάχιστον 4 μέλη εδώ μέσα που είχαμε την τύχει να έχουμε και τα δυο ρολόγια σ την κατοχή μας γράψαμε Ότι δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των δυο ρολογιών ....!!!!

Βάλτε καμία φωτό ... γράψτε κανένα τεχνικό ... γράψτε για τα χαρακτηριστικά ... για την μηχανή .... για το σύστημα στεγάνωσεις της Κορώνας τους ..... γράψτε κάτι για τα ρολόγια ...!!!

Να μείνει και κάτι χρήσιμο για τους επόμενους που θα μπουν να διαβάσουν το θέμα ...!!!!
Έχεις δίκιο, απόλυτα.
Εδώ βλέπουμε χαρακτηριστικά νεοέλληνα (εγωϊσμού, ειρωνείας, απαξίωσης κλπ)
....και από τις δύο πλευρές.. όχι όμως το ίδιο.
Τι να πεις.. ειρήνη ημήν !

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #268 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 03:00:23 μμ »
Εδώ το ζήτημα δεν είναι αν κάνει απλά τη δουλειά του. Πράγματι, και με ένα 007 θα κάνεις καταδύσεις χωρίς προβλήματα.
Το θέμα είναι γενικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και οι τεχνικές προδιαγραφές. Μιλάμε για ρολόγια πάνω από 3.000 ευρώ (το καινούριο ΜΜ με ζαφείρι, κορώνα με υπογραφή κτλ. κοστίζει 3.200), επομένως και οι φλάντζες έχουν σημασία.

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #269 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 03:07:43 μμ »
Συγκρίνονται 2 ρολόγια που το ενός το καπέλο/αέρας χρημάτων για να το αποκτήσεις, κοστίζει περισσότερο από την τιμή απόκτησης του άλλου.
Από εκεί θεωρώ ότι ξεκινάνε και οι συνιστώσες του να ξεφεύγει ο καθένας και να γράφει ότι θέλει.

Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος giannis3011

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #270 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 03:14:14 μμ »
Επίσης υπάρχουν φτιαγμενα σαξοραλα που.... πάνε και κολλάνε σε κάτι mercedes & Audi , οι οδηγοί των οποίων βέβαια δε δίνουν απολύτως καμία σημασία ΑΛΛΑ οι σαξοραλαδες χαίρονται.

Ε τωρα αν αυτοί νομίζουν ότι οι κουβαδες τους είναι καλύτερα αμάξια και βρίσκουν νόημα στη ζωή τους με τις κόντρες , εεεε να μην τους χαλάσουμε το όνειρο.

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σορυ για το οφ τοπικ...Οπως ολες οι απαντησεις βασικα εδω περα...
Μαργκα το nissan gtr ειναι supercar και δεν εχει καμμια σχεση με τα σαξοραλα που ανεφερες(και ουτε τα περισσοτερα audi mercedes ) Τιμη κοντα στα 150+ χιλ...

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος kopiskrypteia

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #271 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 03:17:58 μμ »
Εδώ το ζήτημα δεν είναι αν κάνει απλά τη δουλειά του. Πράγματι, και με ένα 007 θα κάνεις καταδύσεις χωρίς προβλήματα.
Το θέμα είναι γενικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και οι τεχνικές προδιαγραφές. Μιλάμε για ρολόγια πάνω από 3.000 ευρώ (το καινούριο ΜΜ με ζαφείρι, κορώνα με υπογραφή κτλ. κοστίζει 3.200), επομένως και οι φλάντζες έχουν σημασία.
Στο κομμάτι των καταδύσεων το έχω εξαντλήσει και είναι παρελθόν για μένα αλλά μιας και υπόθηκε,σε καταδύσεις ποτέ δεν φοράνε ρολόγια οι δύτες.. πλέον δουλεύει το dive computer για τη χρέωση,χρόνους ασφάλειας, κορεσμού κ.α...
Το πρόβλημα είναι που κάποιοι θεοποιούν τα ρολόγια τους λες και μιλάμε δεν ξέρω και γω γιατί...και γω θα φέρω παράδειγμα τον ανθρώπινο παράγοντα..όχι αμαξάκια κλπ
Σίγουρα υπάρχουν παιδιά (θαύματα) σαφώς καλύτερα από τα δικά μας, γονείς παππούδες κλπ....τι πάει να πει επειδή είναι δικά-δικοί μας είναι καλύτερα-οι των άλλων...;(τροφή για σκέψη)
Πάνω από όλα καλή καρδιά όχι φανατισμό,αν κάποιος πχ έχει ένα κινέζικο και πει ότι είναι καλύτερο από ένα ευρωπαϊκό η ιαπωνικό τότε οκ ..
Άστον να το πιστέψει αν αυτό τον κάνει ευτυχισμένο, το θέμα είναι να το χαίρεται πραγματικά οποίος ότι και να έχει.

Τέλος τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καθενός σίγουρα δεν είναι ίδια μιας και τα δύο έχουν τα υπέρ και τα κατά τους....

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #272 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 03:35:11 μμ »

Μαζί σου...η κάθε λεπτομέρεια έχει σημασία...
Απλά δεν έχω καταλάβει ακριβώς το triplock που υπερτερεί. Δηλαδή μια φλάτζα στο κεντρικό σημείου απ'όπου μπορέι να μπει νερό είναι χειρότερη από τρείς φλάτζες;

Το σημείο απ'όπου μπορεί να μπει νερό από την κορώνα είναι το ίδιο και στα δύο ρολόγια.

Αν δεν κάνω λάθος και η Rolex και η Seiko χρησιμοποιούν φλάτζες από nitrile το οποίο είναι πολύ καλό για γενική στεγανότητα, αλλά το viton π.χ. που χρησιμοποιούν διάφοροι Γερμανοί (sinn, damasko κ.α.) είναι πιο ανθεκτικό.

Η Rolex έχει το triplock και η Seiko τη monocoque κάσα. Και τα δύο εμένα μου λένε "overengineering" απλά με διαφορετικό τρόπο.

Συνδεδεμένος glg

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #273 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 03:48:25 μμ »
-Συγγνώμη, αυτό τώρα από που προέκυψε  ; Θα ήθελα να υποδειχθούν το/τα σχόλια που υποστηρίζουν, υπονοούν έστω, κάτι τέτοιο.
Εκτός πια αν πρόκειται για εικασία, κάτι σαν "είμαι μέσα στο μυαλό σας και ξέρω τι σκέφτεστε".

Δεν είμαστε το μόνο φόρουμ στον κόσμο με vs και απόψεις.
Αναφέρομαι στις χιλιάδες απόψεις που έχουν γραφτεί παγκόσμια και στα χιλιάδες vs που έχω διαβάσει .
Δεν θα αναφερθώ σε απόψεις του νήματος .
Να θυμίσω ότι είχα δυο mm, 001 και 017 όποτε δεν περιμένω κανένα να μου υποδείξει ποιο είναι καλύτερο .
Για μένα ποτε υπήρξε θέμα vs.
Είχα και δυο planet ocean με 2500 και 8500 και black bay που θεωρώ πιο σωστή σύγκριση .
Αν μπορούσα να τα έχω όλα ακόμα θα το έκανα .

Συνδεδεμένος glg

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #274 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 03:57:34 μμ »

Βάλτε καμία φωτό ... γράψτε κανένα τεχνικό ... γράψτε για τα χαρακτηριστικά ... για την μηχανή .... για το σύστημα στεγάνωσης της Κορώνας τους ..... γράψτε κάτι για τα ρολόγια ...!!!

Εσυ δηλαδή μέσα από τα vs τι αποκομίζεις ;
Την απαξίωση των ρολεξακιδων προς την σεικο και την εικόνα που περιέγραψα παραπάνω .
Δεν υπάρχει πλέον ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων παρά μόνο ποιανού η γνώμη υπερισχύει , οποίος έχει το μεγαλύτερο εγωισμό θα νικήσει . Τα φόρουμ έχουν γίνει αρένες .
Δεν είναι θέμα προϊόντος αλλά πως έχει επιλέξει ο καθένας να ξοδέψει τα λεφτά του

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #275 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 04:36:04 μμ »
Ναι, χθες έγινε ολόκληρο θέμα για το τσουβάλισμα και τις γενικεύσεις.  Αυτό το «όποιος αγοράζει mm νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τα α&@&), νιώθει ότι γνώρισε από κοντά  το επιστέγασμα της τεχνολογίας και οι άλλοι που αγοράζουν όλεξ και ωμέγα και breitling είναι κορόιδα», αφ’ ενός είναι ξεκάθαρο τσουβάλιασμα, αφ’ετέρου δεν ισχύει στο παρόν thread.  Κανείς δεν μίλησε εδώ για επιστέγασμα της τεχνολογίας, κανείς δεν μίλησε για κορόϊδα.

Σωστά το έθεσε πιο πάνω ο Κάπτεν, ότι τουλάχιστον 4  σ’αυτό το thread είχαμε/έχουμε ταυτόχρονα ΜΜ και Sub –κι ας μου επιτραπεί εδώ να παρατηρήσω ότι, εύλογα, κάπως μεγαλύτερη αξία έχουν οι γνώμες αυτών, χωρίς βέβαια να εννοώ ότι όποιος δεν είχε και τα δυο ρολόγια δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη.  Απλά, σε όποιον τυχαίνει να μην ξέρει λεπτομέρειες, θα μπορούσε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι μιλάμε για κανένα SEIKO από την πολύ φθηνή  γκάμα.
Κι αυτό επειδή στο κομμάτι της φήμης, η μεν Rolex έχει αναμφισβήτητα  το πάνω χέρι, αφού η ποιότητά της συνιστά αμάχητο τεκμήριο  για γνώστες και μη, ενώ στον αντίποδα,  πολύς κόσμος στην Ελλάδα (ακόμη και από το χώρο του ρολογιού)  θεωρεί ακόμη ότι Seiko, γενικά,  ίσον τρία κατοστάρικα ρολόϊ-και πολλά λέω.

Όταν κυκλοφόρησε το SLA025 (που τελικά αγόρασα απ’ έξω) τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία να ρωτήσω μήπως τυχόν επρόκειτο να φέρουν κανένα κομμάτι. Νόμιζαν ότι συνδέθηκαν με πλανήτη Αφροδίτη, εντελώς αδιανόητη τους φάνηκε η ερώτηση. Σε Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Γερμανία, τουλάχιστον, τα Grand Seiko διατίθενται κανονικά και υπάρχει και τεχνική υποστήριξη, εδώ δεν πρόκειται να συμβεί τέτοιο πράγμα στον αιώνα τον άπαντα. Τις ξέρουν τις καλές αγορές τους οι εταιρείες, ας πούμε η Rolex διακινεί τώρα δα που μιλάμε, εν καιρώ κρίσης -και μάλιστα με τις  στρόφιγγες της κατασκευάστριας μισόκλειστες- 9.000 ολοκαίνουργια κομμάτια ετησίως και μιλάμε μόνο για τις πωλήσεις του AD.  Χώρια ο τζίρος των grey dealers, χώρια ο τζίρος των μεταχειρισμένων. Που ν’ ανοίξει boutique Grand Seiko στην Ελλάδα o καψερός ο Ιάπωνας, ένα ρολόϊ το μήνα θα πουλάει κι αν το πουλάει κι αυτό. Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται, οπότε δεν ασχολούνται μαζί μας και οι Ιάπωνες, δεν αποτελούμε target group, oύτε κατά διάνοια.  Αντίθετα, η Rolex ξέρει ότι η Ελλαδάρα τραβάει σταθερά πάνω από το 1% της ετήσιας παραγωγής της –είναι μεγάλο νούμερο αυτό, ειδικά για τόσο μικρή –και σε κρίση- χώρα – κι αν της δώσεις κι άλλο τόσο, θα το τραβήξει κι αυτό.

Λοιπόν, το ΜΜ δεν είναι επιστέγασμα της τεχνολογίας. Αλλά μήπως είναι το Sub ; Δε νομίζω. Το DSSD, αυτό μάλιστα, είναι  ρολόϊ-ορόσημο, είναι όντως τεχνολογικό επίτευγμα, ασχέτως βάρους, μεγέθους κλπ. Το Sub είναι αυτό που είναι, το πιο αναγνωρίσιμο ρολόϊ στην ιστορία της ωρολογοποιίας. Δεδομένου ότι αυτή ακριβώς η αναγνωρισιμότητα συνιστά αυτοτροφοδοτούμενη δυναμική, το MM και το κάθε ΜΜ στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας χάνει hands down. Με την ίδια ευκολία, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, χάνει κοτζάμ Fifty Fathoms, ένα ρολόϊ που σε επίπεδο ποιότητας και τεχνικών χαρακτηριστικών υπερέχει κατά πολύ του Submariner (και μάλιστα η ανωτερότητά του αυτή είχε ιστορικά πιστοποιηθεί από την εποχή της γέννησης των δύο μοντέλων).  Δεν έχει σημασία,  έχει ;

Επομένως, o τίτλος του thread αποτελεί ψευδοδίλημμα του σατανικού Ρασπούτιν-Andrey. Αν ο νικητής είναι να κριθεί δια βοής, νικητής άνευ αγώνος είναι το Submariner. Και με το Aquanaut να τα βάλουμε, πάλι το Sub θα κερδίσει, ποιός αμφιβάλλει ; Βάλτε στο MΜ μπρασελέ  από Grand Seiko. Kαι πάλι το Sub θα κερδίσει. Βάλτε του υδατοστεγανότητα 4.000 μέτρων. Ποιος θα κερδίσει ; Το Sub και πάλι. Βάλτε του εφτά μέρες power reserve. Τζίφος, πάλι το Sub τον πήρε τον αγώνα. 
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 20, 2019, 04:42:03 μμ από dennis66 »

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #276 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 04:42:07 μμ »
Εσυ δηλαδή μέσα από τα vs τι αποκομίζεις ;
Την απαξίωση των ρολεξακιδων προς την σεικο και την εικόνα που περιέγραψα παραπάνω .
Δεν υπάρχει πλέον ανταλλαγή απόψεων και γνώσεων παρά μόνο ποιανού η γνώμη υπερισχύει , οποίος έχει το μεγαλύτερο εγωισμό θα νικήσει . Τα φόρουμ έχουν γίνει αρένες .
Δεν είναι θέμα προϊόντος αλλά πως έχει επιλέξει ο καθένας να ξοδέψει τα λεφτά του

εγώ αυτό που ξέρω ειναι οτι κάποτε ήθελα 3 μηνιάτικα μέσα στην χρονιά να πάρω ένα ρολεξ .....

σήμερα θέλω 10 μηνιάτικα .... γιατί ακρίβαιναν πολύ , μπήκαν και τα καπέλα .... απο την άλλη  μειώθηκε ο δικός μου μισθός ...

ρολεξ μόνο στα όνειρα μας πλέον ...

τι με νοιάζει αν το ρολεξ ειναι το καλύτερο ρολόι στον κόσμο (που δεν ειναι ) ....

για εμένα το καλύτερο ρολόι στον κόσμο ειναι αυτό που φοράω στο χέρι μου ...

ας ειναι καλά η μεγάλη SEIKO που μπορούμε και αγοράζουμε κανένα ρολογακι της και ασχολούμαστε ακομα με το αντικείμενο !!!!

έχει χαθεί το νόημα με αυτην την ρολεξ τα τελευταία χρόνια .... συναντάω ρολόγια στους εμπόρους μεταχ 4-5-6 χρόνων και ειναι με τα αυτοκόλλητα τους και εντελώς αφόρετα ... τι ειναι αυτό ...;;;; αυτοί που τα αγόρασαν γιατί τα αγόρασαν ... γιατί δεν τα φόρεσαν ... και τι χαρήκανε απο αυτα τα ρολόγια ...;;;

έχουμε και εδώ μέσα παιδιά που έχουν τέτοια ρολόγια ... θαμμένα μέσα στις θυρίδες τους ....!!!!

οι έμποροι μεταχ για ρολόγια που ενδιαφέρομαι μου δίνουν τιμή σήμερα ... και την άλλη βδομάδα μου δίνουν άλλη τιμή και μετά απο ενα μήνα μου δίνουν άλλη τιμή ....

τους ρωτάω τι ειναι αυτό ρε παιδιά ... και μου απαντάνε  ''φίλε τα ρολεξ έχουν γίνει  χρηματιστήριο''

τα ρολεξ ειναι τα καλύτερα ρολόγια του κόσμου ... και να τα χαίρονται όσοι τα έχουν  ... εγώ δεν συμμετέχω όμως σ αυτόν τον παραλογισμό !!!!

το εχω γράψει πολλές φορές εδώ μέσα ... πριν 5-6 μήνες προσπάθησα να πάρω ενα ρολεξ ... μόνο που δεν έπεσα στα γόνατα να τους παρακαλέσω για να τους δώσω τα ωραία χρήματα μου ...

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #277 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 04:47:11 μμ »

... πριν 5-6 μήνες προσπάθησα να πάρω ενα ρολεξ ... μόνο που δεν έπεσα στα γόνατα να τους παρακαλέσω για να τους δώσω τα ωραία χρήματα μου ...

Στενοχώρια σου. 
Κρατάς τα λεφτά.
Τα πιάνεις σε δεσμίδα με αυτοκόλλητα.
Τα χώνεις στη θυρίδα.
Ε, είναι σα το ΄χεις το Rolex, ποιά η διαφορά δηλαδή ;

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #278 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 05:04:07 μμ »
Στενοχώρια σου. 
Κρατάς τα λεφτά.
Τα πιάνεις σε δεσμίδα με αυτοκόλλητα.
Τα χώνεις στη θυρίδα.
Ε, είναι σα το ΄χεις το Rolex, ποιά η διαφορά δηλαδή ;

εεε εκεί ειναι το θέμα φίλε μου Ντένη ... αν το έκανα αυτό που λες δεν θα ήμουν ωρολογοφιλος ... πιθανών να ήμουν τραπεζίτης η επενδυτής ...

όπως δεν ειναι ωρολογοφιλος και αυτός που αγοράζει ρολεξ και το θάβει για πολλά χρονιά στην θυρίδα με τα αυτοκόλλητα του .... 

εγώ ήθελα να αγοράσω ένα ρολογακι που γούσταρα πολύ .... και κάποιοι με τον τρόπο τους μου είπαν  οτι δεν μπορώ να το πάρω .. προσπάθησα αλλά δεν τα κατάφερα ... !!!

η μπορεί και να μου είπαν φιλαράκι αυτό το ρολόι που θέλεις ειναι το καλύτερο ρολόι του κόσμου .... όποιος το φοράει ειναι πετυχημένος με μεγάλο κύρος και ψηλώνει 10 πόντους σε μπόι ...και του ανοίγουν όλες οι πόρτες απο όπου περνάει ...και όποια γυναίκα γουστάρει την έχει στο λεπτό γονατιστή μπροστά του ....

όπως καταλαβαίνεις αυτό που ψάχνεις ειναι υπέρ πολύτιμο και υπέρ σπάνιο

επίσης όταν το βαρεθείς και αποφασίσεις να το πουλήσεις ... θα σε κάνει και πλούσιο ...!!!!

για αυτό θα πληρώσεις κάτι της παραπάνω για να στο βρούμε και να στο δώσουμε !!!!! :jg: :jg: :jg: :jg: :jg: :jg:

Συνδεδεμένος glg

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #279 στις: Σεπτέμβριος 20, 2019, 05:09:29 μμ »
Ναι, χθες έγινε ολόκληρο θέμα για το τσουβάλισμα και τις γενικεύσεις.  Αυτό το «όποιος αγοράζει mm νομίζει ότι έπιασε τον παπά από τα α&@&), νιώθει ότι γνώρισε από κοντά  το επιστέγασμα της τεχνολογίας και οι άλλοι που αγοράζουν όλεξ και ωμέγα και breitling είναι κορόιδα», αφ’ ενός είναι ξεκάθαρο τσουβάλιασμα, αφ’ετέρου δεν ισχύει στο παρόν thread.  Κανείς δεν μίλησε εδώ για επιστέγασμα της τεχνολογίας, κανείς δεν μίλησε για κορόϊδα.

Σωστά το έθεσε πιο πάνω ο Κάπτεν, ότι τουλάχιστον 4  σ’αυτό το thread είχαμε/έχουμε ταυτόχρονα ΜΜ και Sub –κι ας μου επιτραπεί εδώ να παρατηρήσω ότι, εύλογα, κάπως μεγαλύτερη αξία έχουν οι γνώμες αυτών, χωρίς βέβαια να εννοώ ότι όποιος δεν είχε και τα δυο ρολόγια δεν μπορεί να εκφέρει γνώμη.  Απλά, σε όποιον τυχαίνει να μην ξέρει λεπτομέρειες, θα μπορούσε να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι μιλάμε για κανένα SEIKO από την πολύ φθηνή  γκάμα.
Κι αυτό επειδή στο κομμάτι της φήμης, η μεν Rolex έχει αναμφισβήτητα  το πάνω χέρι, αφού η ποιότητά της συνιστά αμάχητο τεκμήριο  για γνώστες και μη, ενώ στον αντίποδα,  πολύς κόσμος στην Ελλάδα (ακόμη και από το χώρο του ρολογιού)  θεωρεί ακόμη ότι Seiko, γενικά,  ίσον τρία κατοστάρικα ρολόϊ-και πολλά λέω.

Όταν κυκλοφόρησε το SLA025 (που τελικά αγόρασα απ’ έξω) τηλεφώνησα στην αντιπροσωπεία να ρωτήσω μήπως τυχόν επρόκειτο να φέρουν κανένα κομμάτι. Νόμιζαν ότι συνδέθηκαν με πλανήτη Αφροδίτη, εντελώς αδιανόητη τους φάνηκε η ερώτηση. Σε Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία, Ισπανία, Γερμανία, τουλάχιστον, τα Grand Seiko διατίθενται κανονικά και υπάρχει και τεχνική υποστήριξη, εδώ δεν πρόκειται να συμβεί τέτοιο πράγμα στον αιώνα τον άπαντα. Τις ξέρουν τις καλές αγορές τους οι εταιρείες, ας πούμε η Rolex διακινεί τώρα δα που μιλάμε, εν καιρώ κρίσης -και μάλιστα με τις  στρόφιγγες της κατασκευάστριας μισόκλειστες- 9.000 ολοκαίνουργια κομμάτια ετησίως και μιλάμε μόνο για τις πωλήσεις του AD.  Χώρια ο τζίρος των grey dealers, χώρια ο τζίρος των μεταχειρισμένων. Που ν’ ανοίξει boutique Grand Seiko στην Ελλάδα o καψερός ο Ιάπωνας, ένα ρολόϊ το μήνα θα πουλάει κι αν το πουλάει κι αυτό. Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται, οπότε δεν ασχολούνται μαζί μας και οι Ιάπωνες, δεν αποτελούμε target group, oύτε κατά διάνοια.  Αντίθετα, η Rolex ξέρει ότι η Ελλαδάρα τραβάει σταθερά πάνω από το 1% της ετήσιας παραγωγής της –είναι μεγάλο νούμερο αυτό, ειδικά για τόσο μικρή –και σε κρίση- χώρα – κι αν της δώσεις κι άλλο τόσο, θα το τραβήξει κι αυτό.

Λοιπόν, το ΜΜ δεν είναι επιστέγασμα της τεχνολογίας. Αλλά μήπως είναι το Sub ; Δε νομίζω. Το DSSD, αυτό μάλιστα, είναι  ρολόϊ-ορόσημο, είναι όντως τεχνολογικό επίτευγμα, ασχέτως βάρους, μεγέθους κλπ. Το Sub είναι αυτό που είναι, το πιο αναγνωρίσιμο ρολόϊ στην ιστορία της ωρολογοποιίας. Δεδομένου ότι αυτή ακριβώς η αναγνωρισιμότητα συνιστά αυτοτροφοδοτούμενη δυναμική, το MM και το κάθε ΜΜ στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας χάνει hands down. Με την ίδια ευκολία, για τον ίδιο ακριβώς λόγο, χάνει κοτζάμ Fifty Fathoms, ένα ρολόϊ που σε επίπεδο ποιότητας και τεχνικών χαρακτηριστικών υπερέχει κατά πολύ του Submariner (και μάλιστα η ανωτερότητά του αυτή είχε ιστορικά πιστοποιηθεί από την εποχή της γέννησης των δύο μοντέλων).  Δεν έχει σημασία,  έχει ;

Επομένως, o τίτλος του thread αποτελεί ψευδοδίλημμα του σατανικού Ρασπούτιν-Andrey. Αν ο νικητής είναι να κριθεί δια βοής, νικητής άνευ αγώνος είναι το Submariner. Και με το Aquanaut να τα βάλουμε, πάλι το Sub θα κερδίσει, ποιός αμφιβάλλει ; Βάλτε στο MΜ μπρασελέ  από Grand Seiko. Kαι πάλι το Sub θα κερδίσει. Βάλτε του υδατοστεγανότητα 4.000 μέτρων. Ποιος θα κερδίσει ; Το Sub και πάλι. Βάλτε του εφτά μέρες power reserve. Τζίφος, πάλι το Sub τον πήρε τον αγώνα.

Τότε θα μου επιτρέψεις ,ελπίζω, να έχω άποψη μιας και είχα και sub και mm,
Αλλά το θέμα είναι γιατί νιώθεις την ανάγκη να υπερασπιστείς τη σεικο  και πετάγεσαι ως βασιλικότερος του βασιλέως , εκτός κι αν έχεις καμία μύγα .