Αποστολέας Θέμα: Γεια σας!  (Αναγνώστηκε 6598 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Giorgios

• 34mm case
    • Προφίλ
Γεια σας!
« στις: Μάρτιος 05, 2019, 02:57:54 μμ »
Καλησπέρα σας. Ονομαζομαι Γιωργος και αν και δεν εχω γραψει σχεδον ποτε στο forum σας, ειμαι αρκετα συχνος αναγνωστης! Ειμαι σε μια φαση στη ζωη μου που θελω να αποκτησω το πρωτο μου ρολοι. Οχι αμεσα αλλα μεχρι το τελος του ετους μαλλον θα εχω προχωρησει στην αγορα του! Ειμαι στα 32 με πολυ λιγες γνωσεις πανω στο θεμα ρολοι αλλα διαβασα πολλα εδω μεσα και εχω περασει τους τελευταιους 6 μηνες να κοιταω ρολογια στο internet (oroeora, oroloi, inglessis κλπ) οποτε εχω εναν μπουσουλα λιγο στο περιπου τι ζηταω. Ποιο πολυ ανοιγω το θεμα γιατι θελω να το συζητησω μαζι σας να δω και εσεις τι αλλο θα μου προτεινατε σαν εναλλακτικη.

Αυτα που ζηταω ειναι ενα ρολοι αυτοματο (οχι quartz!), ταβανι τα 1200 ευρω, αναγνωρισιμο brand, με αξιοπιστο μηχανισμο και value for money. Δεν με ενοχλει αν το λουρακι ειναι μπρασελε η δερμα και δεν μου αρεσουν τα πολυ φορτωμενα dials με χρονογραφους κλπ. Επισεις μου αρεσουν αυτα που απο κατω φαινεται ο μηχανισμος χωρις να ειναι απαραιτητο κρητηριο να αγορασω η να απορριψω καποιο ρολοι για αυτο τον λογο. Επισεις να σας πω πως εχω ερωτα με το panerai  luminor marina: https://www.panerai.com/en/collections/watch-collection/luminor/pam01523-luminor-marina---42mm.html και ελπιζω καποια στιγμη στη ζωη μου να αγορασω ενα :)

Προς το παρων εχω επικεντρωθει κυριως στο longines hydroconquest που το θεωρω το ποιο υποψηφιο για αγορα: https://www.longines.com/watches/hydroconquest/l3-781-4-96-6 σε μπλε η μαυρο. Ενα που μου κεντρισε την προσοχη και απλα το παραθετω για να εχετε μια γενικοτερη εικονα του τι κοιταω ηταν το https://www.oroloi.gr/el-gr/product/2635733/Frederique-Constant-Classics-Moonphase-Automatic-Blue-Leather-Strap/ γιατι ειναι το ποιο φτηνο moonphase που βρηκα χωρις να ξερω καν τι φαση παιζει με αυτη την μαρκα αλλα φερνει λιγο σε Patek Philippe και για καποιο λογο τα moonphase ρολογια μου βγαζουν κατι πολυ εκλεπτισμενο!

Περιμενω τις γνωμες σας! Εκτως απο το Longines θα ειχα καποια αλλη επιλογη πανω κατω με αυτα που ζηταω?
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 05, 2019, 03:15:31 μμ από Giorgios »

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Γεια σας!
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 05, 2019, 03:37:35 μμ »
καλησπέρα Γιώργο και καλά posts να έχεις ..
Για μένα έχεις κάνει την καλύτερη επιλογή με το HQ και ειδικά σε μπλε dial (άλλωστε αυτό θα σου πρότεινα αν δεν το είχες βάλει )
Το FC είναι ένα όμορφο dress moonphase ρολόι από μια αρκετά καλή εταιρεία αλλά βέβαια σε άλλο ύφος το ρολόι
όχι τόσο σπορ casual όπως το HQ .
Η τελική επιλογή είναι δική σου ...well done  :up:

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος gmaras

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 05, 2019, 03:43:40 μμ »
Καλα ποσταρισματα!
Το oris το aquis ειναι ενα ωραιο toolwatch με opencaseback... Βεβαια ειναι λιγο μεγαλουτσικο αλλα ολα εξαρτωνται απο τον καρπο σου... Κι εχει διαφορα χρωματακια!
Γιωργος

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 05, 2019, 04:06:22 μμ »
Καλως ηρθες! Πρωτα θα σου ελεγα να κατασταλαξεις στην χρηση που το θες και μετα να αρχισεις να βλεπεις...Και τα dress ειναι ωραια, και τα diver, και οι πιλοτοι και και και...Θα το φορας καθημερινα? Με τι ενδυμασια? Αν κοιτας μονο βασει της ομορφιας των σιγουρα θα χασεις την μπαλα, γιατι υπαρχουν πολλα θελτικα ρολογια και σιγουρα σχεδον ολα εχουν τις «παραξενιες» τους..Παντως σ´αυτα τα χρηματα, περιοριζεις καπως το ευρος των εταιρειων..Θα κοιταξεις σιγουρα σε swatch group (tissot, hamilton, certina, mido, longines), σε καποια φθηνα tag heuer καθως και απο Ιαπωνια μερια (seiko, orient, citizen)..Αυτα που παρεθεσες ειναι αξιολογα κομματια, το hydro φρεσκαριστηκε περσι ενω και η fc βρισκεται κατω απ την ομπρελα της υπερδυναμης σιτιζεν..

Σε diver θα σου συνιστουσα να δεις και το aquis που προανεφερε ο gmaras, με την εκπτωση πιστευω καπου εκει παιζει, γυρω στα 1300€..Ισως καποιο aquaracer με ατσαλινο μπεζελ θα ηταν επισης πιθανο να βρεθει..Επισης η σεικο εχει καλες προτασεις γυρω στα 700-1000€, sbdc051/053 και sbdc061/063/065, shogun...Η χαμιλτον εχει απειρα μοντελα για να δεις, οπως επισης να δεις και τα προσφατα certina action ds..
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 05, 2019, 04:47:28 μμ »
Καλως ηρθες και καλα ποστ!!! Εισαι σε πολυ καλο δρομο για αρχη εχω να πω... αυτα που κοιτας σε σχεση με τα χρηματα που αναφερεις ειναι οτι καλυτερο...

Εγω με τη σειρα μου θα ελεγα να επικεντρωθεις σε λονζιν, ορις, ταγκ ή και τισσο χαμιλτον αν θες κατι φθηνοτερο αλλα αξιοπιστο και με καλες μηχανες... επισης η frederique constant ειναι μια πολυ αξιολογη εναλλακτικη... για παραδειγμα το νεο hydroconquest με την κεραμεικη στεφανη ή η ντρεςς σειρα master της λονζιν ειναι εξαιρετικα ρολογια..

Στάλθηκε από το SM-J530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος ioannis229

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 05, 2019, 04:51:36 μμ »
Γιωργο, εγω δν θα σου προτεινω συγκεκριμενη μαρκα, υπαρχουν δεκαδες αξιολογες κ οι πιο εμπειροι εδω μπορουν να σου δωσουν πιο εξειδικευμενες συμβουλες. Θα σου πω μονο το εξης:   επειδη ειπες οτι καποια στιγμη θες να αποκτησεις ενα Panerai, κοιταξε το ρολοι που θα παρεις να εχει,  (εκτος απο εμφανιση αξιοπιστια value for money κτλ) και καλη μεταπωληση, δηλ οταν κ αν θελησεις να το πουλησεις να παρεις μια αξιοπρεπη τιμη κ οχι να το σκοτωσεις (θες να δεις ποιο ρολογια εχουν μεταπωληση; απλα κοιτα τις ολοκληρωμενες αγγελιες!!)

Αποσυνδεδεμένος Giorgios

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 05, 2019, 05:05:46 μμ »
Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας :) Δεν θα το φοραω καθημερινα. Κυριως για εξοδους μαζι με πουκαμισο, μπλουζακι polo, πουλοβερ κλπ. Σκεφτηκα και TAG πολυ ταβανι και με πολυ ζορι αλλα λιγο που εψαξα στο internet ολοι το συγκρινουν με το HQ και βγαζουν το Longines ποιο value for money. Επισεις προτιμω κατι προς Ελβετια πλευρα. Χωρις να μειωνω την Seiko εννοειται! Στα Hamilton μου αρεσει η σειρα Jazzmaster οπως και το Spirit of Liberty αλλα η Longines μου δινει την αισθηση πως ειναι ενα σκαλι ποιο πανω! Οπως διαβασα απο πολλους, παιρνεις "ποιο ρολοι" για τα λεφτα που δινεις.

Για μεταπωλισιακη αξια επειδη στο πισω μερος του μυαλου μου υπαρχει και αυτο, δισταζω λιγο με εταιριες οπως η ORIS, MIDO κλπ γιατι ο μεσος κοσμος δεν τις πολυξερει. Μην κοιτατε εδω που ειστε forum και ψαγμενοι. Αν πας στον γειτονα που ειναι ασχετος και του δειξεις ενα Seiko και ενα MIDO θα σου πει το Seiko. Δεν ξερει ποιο ειναι καλυτερο αλλα στο ενα εχει δει σιγουρα την μαρκα! Kαι ως συνηθως ο κοσμος τινει να αγοραζει λογοτυπα που γνωριζει. Το παιρνει γιατι ειναι Seiko ασχετα που ενα ocean star μπορει να κανει οσο 5 seiko! Μπορει να το σκεφτομαι και εντελως λαθος. Εσεις θα μου πειτε!
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 05, 2019, 05:55:35 μμ από Giorgios »

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 05, 2019, 06:12:15 μμ »
Το Frederique Constant που έβαλες στο πρώτο ποστ, είναι ένα από τα αγαπημένα μου ρολόγια, όσον αφορά τη σχεδίαση και το στυλ του. Κομψό, με κλασικά σχεδιασμένους λατινικούς αριθμούς, και τη φάση σελήνης, που προσφέρει μια επιπλέον ρομαντική και καλλιτεχνική αίσθηση, σε ένα ρολόι με ρετρό προσανατολισμό, αλλά όχι εκτός στυλ/εποχής.
Εύκολα, θα ήταν η επιλογή μου αυτή. Επίσης ως μέγεθος και πάχος είναι καλό, ενώ και η αδιαβροχοποίησή του είναι καλή, για κλασικό/dress ρολόι.

Εάν επιλέξεις αυτό, θα έχεις ένα ρολόι διαχρονικό, που δε θα είναι ποτέ εκτός μόδας, και που θα έχει κάτι από τη σχεδιαστική απλότητα και την ιδιαίτερη μαγεία που είχαν τα ρολόγια σε παλιότερες εποχές.

Όσον αφορά τη μεταπωλητική αξία, ίσως να μην είναι τόσο καλή όσο άλλων γνωστότερων εταιριών, αλλά η FC είναι γνωστή, και βλέπεις ρολόγια της σε πολλά μαγαζιά. Έχει και το όνομά της κάτι χαρακτηριστικό, που παραπέμπει σε κάτι εκλεπτυσμένο, καλόγουστο και πολυτελές. Δε σου κρύβω πάντως ότι θα μου άρεσε να βλέπω καμιά φώτο αυτού το ρολογιού μελλοντικά, στο νήμα "τι φοράμε σήμερα", εδώ στο φόρουμ (αφού στην παρούσα φάση δε βολεύει οικονομικά εμένα να πάρω κάτι τέτοιο) :) :)

Καλή επιλογή ότι και αν πάρεις, αλλά για μένα αφού είναι στα ρολόγια που σου αρέσουν το συγκεκριμένο FC, πάρε αυτό. :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάρτιος 05, 2019, 06:25:32 μμ »
Ομορφιά

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάρτιος 05, 2019, 06:42:23 μμ »
Ομορφιά

Πολυ ομορφο ειναι Γιαννη.

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάρτιος 05, 2019, 08:08:34 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Giorgios

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάρτιος 05, 2019, 08:17:51 μμ »
Το LLD νομιζα πως ειχε κανενα 2χιλιαρο! Ειναι μεσα στο budget μου και μου αρεσει σαν ρολοι αρκετα αλλα θα το ηθελα με δερματινο λουρακι :)

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 05, 2019, 08:32:21 μμ από Giorgios »

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάρτιος 05, 2019, 09:00:18 μμ »
Ομορφιά

.... αλλά για μένα αφού είναι στα ρολόγια που σου αρέσουν το συγκεκριμένο FC, πάρε αυτό. :)

+1  :up:

Πανέμορφο!
Επίσης, σε σωστή διάσταση και σχετικά σε λογική τιμή.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 05, 2019, 09:06:02 μμ από svl »

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάρτιος 05, 2019, 09:48:16 μμ »
Το LLD νομιζα πως ειχε κανενα 2χιλιαρο! Ειναι μεσα στο budget μου και μου αρεσει σαν ρολοι αρκετα αλλα θα το ηθελα με δερματινο λουρακι :)

Το λλδ δεν το προτεινα αν και το χω... πολυ καλη επιλογη επισης... εδω με δερμα...

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #14 στις: Μάρτιος 06, 2019, 04:27:55 μμ »
σε αυτά τα χρήματα … ενα ρολοι που τα κανει ολα .... και με ΚΆΠΟΙΑ μεταπωλητική αξια για οταν το αποφασίσεις .....

1η επιλογή

https://www.google.com.co/search?q=longines+legend+diver&tbm=isch&source=hp&sa=X&ved=2ahUKEwjG37XWyuvgAhUssaQKHcKdCgsQsAR6BAgEEAE&biw=1366&bih=651&dpr=1#imgrc=q_RNmtuOpCeYxM:

2η επιλογη

https://www.google.com.co/search?biw=1366&bih=651&tbm=isch&sa=1&ei=Erp-XK6CN9LUwALIwYmIDA&q=oris+sixty+five&oq=oris+&gs_l=img.1.6.0l5j0i67l2j0l3.58722.64542..68168...0.0..0.213.3096.0j19j2......0....1..gws-wiz-img.....0..0i30.HVft4GpzfX4
+1000000

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #15 στις: Μάρτιος 06, 2019, 04:30:17 μμ »
Εδώ είσαι

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάρτιος 06, 2019, 05:35:40 μμ »
Εδώ είσαι

Φοβερές φωτό Γιώργο!!  :up:

Αποσυνδεδεμένος Giorgios

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάρτιος 06, 2019, 07:40:08 μμ »
Το LLD αρεσει πολυ και στην γυναικα μου! Βεβαια εκανα ενα μικρο λαθακι. Το LLD κανει 1900 ευρω! Παει λιγο πολυ ακριβα! Στα 2000 ευρω ξαφνικα υπαρχουν πολλες αλλες επιλογες!!! Ασε που εχει φυγει πολυ εκτως του budget! Ειναι ομως πολυ ομορφο! Το βλεπω και μου αρεσει τοσο πολυ!

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάρτιος 06, 2019, 07:45:45 μμ »
Το LLD αρεσει πολυ και στην γυναικα μου! Βεβαια εκανα ενα μικρο λαθακι. Το LLD κανει 1900 ευρω! Παει λιγο πολυ ακριβα! Στα 2000 ευρω ξαφνικα υπαρχουν πολλες αλλες επιλογες!!! Ασε που εχει φυγει πολυ εκτως του budget! Ειναι ομως πολυ ομορφο! Το βλεπω και μου αρεσει τοσο πολυ!
Ειναι πανεμορφο και με μια καλη εκπτωση πεφτει κοντα στο μπατζετ σου...

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάρτιος 06, 2019, 08:20:24 μμ »
Με μια μικρή υπέρβαση έρχεται κοντά στα χρήματα που διαθέτεις ....

Πίστεψε με αξίζει να το κανείς .... δεν περνεις κάθε ημέρα τέτοιο ρολόι!

Κανε υπομονή και μάζεψε το ποσο που σου λείπει ...   

Όταν έρθει η ώρα ενημέρωσε για να σου πούμε από που να πας για να βρεις καλή έκπτωση  :smt023