Αποστολέας Θέμα: Γνώμη για συλλογή  (Αναγνώστηκε 6244 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος patros21

• Just Registered
    • Προφίλ
Γνώμη για συλλογή
« στις: Ιανουάριος 30, 2019, 11:24:03 μμ »
Καλησπέρα στο φόρουμ,

Νέος στο hobby (περίπου 1 χρόνο με έχει πιάσει ο πυρετός), ξεκίνησα δειλά δειλά να φτιάχνω και γω τη συλλογή μου και μιας και παρακολουθώ το φόρουμ είπα και γω να ζητήσω την κολεκτιβιστική σας γνώση-εμπειρία σχετικά με το παρακάτω θέμα.

Αυτή τη στιγμή έχω περίπου 10 ρολόγια τα οποία ξεκινούν από ένα casio databank και φτάνουν σε ένα longines conquest χρονογράφο, με ενδιάμεσα μερικά seiko και το lunar pilot που αγόρασα πρόσφατα από φίλο του φόρουμ. Η ερώτηση μου προς εσάς που έχετε κάποια χιλιόμετρα παραπάνω από μένα στο σπορ είναι η εξής:

Να πουλήσω τη συλλογή μου και να κρατήσω μόνο το ένα κομμάτι που μου κάνει αυτό το "κλικ" και μετά να ανέβω σε level παραπάνω (tudor, breitling, rolex κτλπ.) ή είναι καλύτερο αυτό που κάνω μέχρι στιγμής με αρκετά κομμάτια σε ξεχωριστά price points τα οποία όμως φτάνουν μέχρι περίπου αυτό το επίπεδο που ανέφερα παραπάνω?

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Γνώμη για συλλογή
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 30, 2019, 11:32:19 μμ »
Ωραίο δίλημμα θέτεις ...!

Για εμενα η απάντηση είναι ότι σε γεμιζει περισσότερο...

Είναι καθαρά θέμα ωρίμανσης της ρολογομούρλας που δέρνει το καθένα από εμας....Στην αρχή είχα σχετικά μεγάλη συλλογή και ηθελα μεγαλύτερη, τώρα πια την έχω περιορίσει και θα την ελαφρύνω και άλλο ίσως μέχρι το 1-2 μοναδικά ...λέμε τώρα!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 30, 2019, 11:35:42 μμ »

Να πουλήσω τη συλλογή μου και να κρατήσω μόνο το ένα κομμάτι που μου κάνει αυτό το "κλικ" και μετά να ανέβω σε level παραπάνω (tudor, breitling, rolex κτλπ.)
Καλως ηρθες στο φορουμ.
Κατά την γνωμη αυτό που ξεχωρησα.
Εγω πιστευω ότι ο καθενας πρεπει να εχει τοσα ρολογια οσα μπορει να φορα και να τα ευχαριστιεται και όχι να τα χαιρονται τα κουτια τους.

Αποσυνδεδεμένος patros21

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 30, 2019, 11:41:15 μμ »
Ωραίο δίλημμα θέτεις ...!

Για εμενα η απάντηση είναι ότι σε γεμιζει περισσότερο...

Είναι καθαρά θέμα ωρίμανσης της ρολογομούρλας που δέρνει το καθένα από εμας....Στην αρχή είχα σχετικά μεγάλη συλλογή και ηθελα μεγαλύτερη, τώρα πια την έχω περιορίσει και θα την ελαφρύνω και άλλο ίσως μέχρι το 1-2 μοναδικά ...λέμε τώρα!

Thank you για τη συμβουλή αγαπητέ. Απλά παρατηρώ ότι κάθε νέο κομμάτι και μου "τρώει" χρόνο από άλλα που μου αρέσουν αλλά και δεν με γεμίζει το ίδιο ή όσο θα έπρεπε με βάση αυτό που περίμενα. Γι' αυτό νομίζω ότι απλά θα ψάξω να βρω τι μου αρέσει εμφανισιακά και μετά απλά θα ανέβω στην όσο το αντέχω καλύτερη εκδοχή που μπορώ να πάρω από το συγκεκριμένο diver, flieger, pilot κτλπ.

Αποσυνδεδεμένος patros21

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 30, 2019, 11:44:52 μμ »
Καλως ηρθες στο φορουμ.
Κατά την γνωμη αυτό που ξεχωρησα.
Εγω πιστευω ότι ο καθενας πρεπει να εχει τοσα ρολογια οσα μπορει να φορα και να τα ευχαριστιεται και όχι να τα χαιρονται τα κουτια τους.

Συμφωνώ απόλυτα, απλά δεν ξέρω αν έχω κατασταλάξει ακόμα όσον αφορά το τι μου αρέσει, έχοντας όμως ακυρώσει κάποια είδη (π.χ. έχω ένα sarb και αν και θεωρώ ότι για την τιμή του είναι φανταστικό ρολόι, δεν ξέρω αν είναι για μένα, ενώ το alpinist που έχω πραγματικά μου αρέσει).

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 30, 2019, 11:46:54 μμ »
Οπως εγραψες πριν ανεβα επιπεδο.
Λιγα και καλα.

Αποσυνδεδεμένος patros21

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 30, 2019, 11:50:54 μμ »
Οπως εγραψες πριν ανεβα επιπεδο.
Λιγα και καλα.

Εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξω και γω αλλά μετά ξεκινάει ο φαύλος κύκλος του "ποια λίγα και καλά?" και στα χαλάει όλα.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 30, 2019, 11:55:56 μμ »
Εκεί κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξω και γω αλλά μετά ξεκινάει ο φαύλος κύκλος του "ποια λίγα και καλά?" και στα χαλάει όλα.
Δυσκολη ερωτηση.
Ξεκινα πρωτα από σιγουρα χαρτια.
Ρολογια που οταν αποφασισεις να πουλησεις θα το δωσεις γρηγορα και ανεμακτα πχ. Ρολεξ και μετα προχωρας σε κατι άλλο.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 12:09:44 πμ »
..
Η ερώτηση μου προς εσάς που έχετε κάποια χιλιόμετρα παραπάνω από μένα στο σπορ είναι η εξής:

Να πουλήσω τη συλλογή μου και να κρατήσω μόνο το ένα κομμάτι ...

Όσα χιλιόμετρα και να γράψει κανείς το ίδιο ερώτημα θα έχει.
Μπορεί να ειπωθεί ότι και όσα περισσότερα γράφεις, τόσο πιο έντονα προβάλλει.

Καλώς ήρθες στους "προβληματισμούς"!  :)

Αποσυνδεδεμένος patros21

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 12:10:23 πμ »
Δυσκολη ερωτηση.
Ξεκινα πρωτα από σιγουρα χαρτια.
Ρολογια που οταν αποφασισεις να πουλησεις θα το δωσεις γρηγορα και ανεμακτα πχ. Ρολεξ και μετα προχωρας σε κατι άλλο.

Ναι είναι μία λύση αυτή αλλά για να πω την αλήθεια έχω σκεφτεί κάτι αντίστοιχο με navitimer για πρώτο. Ποια η γνώμη σου?

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 12:12:17 πμ »
Ναι είναι μία λύση αυτή αλλά για να πω την αλήθεια έχω σκεφτεί κάτι αντίστοιχο με navitimer για πρώτο. Ποια η γνώμη σου?
Καλη κατασκευή και πολύ ομορφο ρολοι.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Γνώμη για συλλογή
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 12:56:23 πμ »
Καλως ηρθες και καλα ποσταρισματα..
Στον καθενα εχει ωριμασει διαφορετικα αυτη η αναζητηση.
Στην αρχη ημουν της αποψης περισσοτερα και πιο οικονομικα, μετα που με ετρωγε ολο και πιο πολυ, περισσοτερα και πιο ακριβα και τελικα κατεληξα οτι προτιμω να εχω 3 «πολυτελη» (δε λεω καλα γιατι καλα ειναι ολα). Αυτο εγινε για 2 λογους: πρωτον, δεν μπορω να υποστηριξω περισσοτερα και δευτερον, απο 4 και πανω θα υπαρχουν παντα ενα ή περισσοτερα που θα τα τρωει το σκοταδι.
Καταληγοντας: αν υπαρχει η οικονομικη δυνατοτητα, 2-3 premium ειναι καλυτερα απο 10 μεσαιας κατηγοριας. Βοηθαει βεβαια το rotation αν ανηκουν σε διαφορετικες κατηγοριες: πχ. ενα dress, ενα καταδυτικο, ενας χρονογραφος κτλ.
Τωρα, αν το διλημμα ειναι πχ. 10 seiko, longines κτλ ή το fifty fathoms ή ενα ρολεξ μονο, παλι δε θα επελεγα τα πολλα και θα εμενα με ενα μονο ρολοι γιατι θα το χαιρομουν περισσοτερο.

Αποσυνδεδεμένος vero

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 02:11:10 πμ »
Καλωσηρθες ,
Για εμένα το όριο είναι μαξ 3  ρολόγια .
Ωραία είναι να λέμε για συλλογές κτλ στο πρακτικό κομμάτι όμως θα έχεις κάποια κλεισμένα και θα τα τρώει η θήκη.
Γνώμη μου ,αν μπορείς να κάνεις το κλικ παραπάνω κάντο,και με λιγότερα ρολόγια.
Ένα "καλό" με βαρύ όνομα και ένα πιο καθημερινό (για να προφυλάξεις λίγο το ακριβό πχ σε παραλίες)  νομίζω ότι είναι μια χαρά,για να μπορείς να τα χαίρεσαι.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

"And be a simple kind of man
Oh, be something you love and understand"

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 08:13:12 πμ »

Πανέμορφο, κλασικό, δεν το βλέπεις παντού.

Το μόνο θέμα με το Navi, είναι ότι θα χρειαστείς και άλλο ένα για πιο «ανέμελη» χρήση (διακοπές, γυμναστήριο, δουλειές κλπ.) γιατί δε θα σου πηγαίνει η καρδιά να μην το λυπάσαι...

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 08:17:13 πμ »
Συμφωνώ απόλυτα, απλά δεν ξέρω αν έχω κατασταλάξει ακόμα όσον αφορά το τι μου αρέσει, έχοντας όμως ακυρώσει κάποια είδη (π.χ. έχω ένα sarb και αν και θεωρώ ότι για την τιμή του είναι φανταστικό ρολόι, δεν ξέρω αν είναι για μένα, ενώ το alpinist που έχω πραγματικά μου αρέσει).

Να κρατησεις ρολογια που «κολλανε» με το στυλακι σου, τον τροπο ζωης σου, τις καθημερινες σου δραστηριοτητες...Καθε ρολοι εχει καποιο δικο του προσανατολισμο αλλα ο φορεας του ειναι αυτος που θα του δωσει το τελευταιο συστατικο για να δεσει η συνταγη...Βλεπεις ομορφα ρολογια σε καποια ατομα που λογω στυλ ή ενδυματολογικων προτιμησεων δεν μπορουν να το υποστηριξουν και χανονται..Να εχεις λιγα και καλα, τον αριθμο στο «λιγα» θα τον ορισεις εσυ, δεν υπαρχει ο μαγικος αριθμος, αρκει ομως αυτα που θα κρατησεις να ειναι συνδεδεμενα με το στυλ σου, τα δικα σου γουστα (σχεδιαστικα, χρωματικα λπ) κι οχι της μαζας...
Τωρα εισαι στο ταξιδι της εξερευνησης, προσπαθεις να ταξινομησεις μεσα σου τα χιλιαδες οπτικα ερεθισματα που δεχεσαι καθημερινα, διυλιζεις, πειραματιζεσαι...Με το καιρο ομως ωριμαζεις, πολλα απ τα ρολογια θα τα βλεπεις «της σειρας, ανοστα, βαρετα κλπ» αλλα οχι επειδη ειναι ετσι ακριβως απλα επειδη θα εχεις κατασταλλαξει στα δικα σου θελω...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 31, 2019, 09:40:32 πμ από harolagoha »
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος ELBETAKIAS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 09:03:28 πμ »
Καλημέρα και καλωσόρισες

Θα είμαι σύντομος.Μετά απο περίπου 10 χρόνια ενασχόλησης έχω καταλήξει στο λίγα και καλά.Αυτό βέβαια έχει να κάνει με το μπάτζετ που διαθέτεις και τα γούστα σου.

Αποσυνδεδεμένος Jiorg

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 09:51:31 πμ »
Ναι αλλα και το λιγα και καλα, δεν ειναι πολυ σχετικο?
Για τον Α  λιγα ειναι να συμμαζευτει απο τα 45 στα 20 (αναφερω τυχαια για παραδειγμα :D :D)
Για τον Β  που φοραει 1 μονο ολη μερα, τα 5 ειναι ατελειωτα...
Οπως αναφερθηκε παραπανω πολυ ευστοχα τί θα πει καλο?
Ολα τα ρολογια ειναι καλα αν τα αγαπας, απλα καποια ειναι πιο ακριβα και πολυτελειας και θεωρητικα δινουν μια αισθηση κυρους.
Άλλα ειναι καλα γιατι ειναι παρα πολυ σπανια και δεν υπαρχουν σε αφθονια....ειναι διαφορετικες οπτικες.

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 10:27:17 πμ »
Ο καθένας όντως το βλέπει αλλιώς.
Νομίζω κρίνοντας και από τον εαυτό μου, σε μεγαλύτερο ποσοστό οι περισσότεροι όταν μπεις μέσα στο χώρο κοιτάνε δεξιά κι αριστερά με σκοπό να μαζέψουν αρκετά τεμάχια,... στη συνέχεια όμως όσο ζεις μαζί τους βλέπεις ότι υπάρχουν ρολόγια που δεν περνούν χρόνο στον καρπό σου, ταυτόχρονα διαβάζεις και μαθαίνεις, άρα και ζηλεύεις με την καλή έννοια άλλα μοντέλα με χαρακτηριστικά που εκτιμάς (νέα, σπάνια κλπ...) και προσπαθείς να τα τραμπάρεις ή να τα μειώσεις... Εκεί μπαίνει και το μικρόβιο του αφού μειώνω, ταυτόχρονα να είναι θεωρητικά και "καλύτερα" ρολόγια που αυτό συνήθως όπως ειπώθηκε σε οδηγεί σε ακριβότερα κομμάτια.

Προσωπικά για τα δικά μου δεδομένα θεωρώ ότι τα ρολόγια μου δε θα πρέπει να είναι περισσότερα από τα δάχτυλα του ενός χεριού.
Όσο το συνειδητοποιώ ότι περνάω για λίγο αυτό το νούμερο μου μπαίνει και το μικρόβιο ότι θα πρέπει να ξε-φορτωθώ...

*Κάτι το οποίο δε θα πρέπει να περνάει αμελητέο είναι και το κόστος συντήρησης... γιατί νομίζω ότι θα πρέπει να τα συντηρείς εφόσον τα κρατάς και να μην τα αφήσεις στην τύχη τους.
Θα μου πεις το να έχεις να συντηρήσεις  5 τεμάχια ακριβά Ελβετικά, ίσως βγει όμοιο με το να συντηρήσεις 30 φτηνά Ιαπωνικά... αλλά δε θα πρέπει να το προσπεράσεις και να μην το υπολογίσεις.
 :)
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος Jiorg

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 10:51:10 πμ »
Να ξεφορτωσεις Αποστολη, να ξεφορτωσεις ;D
Ειδικα κατι παλιομπλερολογιαπουκαποιοικακεντρεχειςλενεοτιμοιαζουνμεκατιαλλαακριβα........ ;) ;)

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 31, 2019, 11:08:01 πμ »
Να ξεφορτωσεις Αποστολη, να ξεφορτωσεις ;D
Ειδικα κατι παλιομπλερολογιαπουκαποιοικακεντρεχειςλενεοτιμοιαζουνμεκατιαλλαακριβα........ ;) ;)
Περιμενεις σαν το γερακι βλεπω Γιωργο :D