Σημερα φορουσα το πιστο μου SKX009 200m diver automatic.Παρατηρω-κατά έναν περιεργο τροπο-ότι οποτε το φοραω,μου προσφερει μια ευχαριστηση που συγκρινεται αμεσα με μοντελα κατα πολύ ποιοτικοτερα και ακριβοτερα.

Σκεφτηκα λοιπον(σαν τεστ) αν μπορω ν απαριθμησω 10 λογους που κανουν ιδιαιτερο-για εμενα τουλαχιστον-αυτό το βασικο μοντελο της Seiko,και γιατι μ ευχαριστει τοσο η κατοχη και η συμβιωση μαζι του.

Αποτελεσμα…βρηκα 15.

Λοιπον φιλοι μου,μ αρεσει το SKX009 γιατι:
1)Εχει απλες λειτουργικες σχεδιαστικες γραμμες στην κασσα και το καντραν,χωρις τις εξαρσεις που παρατηρουμε σε πολλα ιαπωνικα μοντελα για λογους εντυπωσιασμου.Mε μια λεξη
κλασσικο.2)Εχει τις ιδανικες διαστασεις. ετσι ωστε οσες φορες και ν αλλαξει η μοδα,δε θα το κανουν να δειχνει ποτε ουτε μικρο ουτε μεγαλο,σε οποιοδηποτε καρπο.
3)
Δεν είναι ένα τυχαιο μοντελο της Seiko ευρειας παραγωγης.Αντιθετα είναι ένα Seiko ευρειας παραγωγης,που συνεχιζει την 43χρονη συνεπεστατη πορεια της μαρκας στα entry level Scuba Divers ρολογια (που ξεκινησε το
1965 με το συλλεκτικο σημερα 6217 η 62MAS)
4)Στο σκοταδι φωσφοριζει απιστευτα,πραγματικα χαζευεις.
5)Η αισθηση της στεφανης κατά γενικη ομολογια συγκαταλεγεται μεταξυ των καλυτερων εκει εξω,ανεξαρτητου τιμης και κατηγοριας.
6)Το κρυσταλλο
Hardlex είναι φοβερη πατεντα.
7)Ενώ εχει μπλε-κοκκινη στεφανη καταφερνει να μη μοιαζει με Rolex.
8 )Οποτε το κοιταω και θυμαμαι ότι το χα παρει 110ευρω(μεσω νετ),αναρωτιεμαι μηπως επιασα κοροιδο τον εμπορο.
9)Δεν αγχωνεσαι μηπως πλησιαζει η ωρα για service,απλα δεν πλησιαζει ποτε.
10)Είναι το μοναδικο μου inhouse ρολοι

11)Οι ενδειξεις
SAT &
SUN της ημερομηνιας,είναι γαλαζια και κοκκινη αντιστοιχα,φτιαχνοντας σου την ψυχολογια για τις 2 καλυτερες ημερες της εβδομαδας.
12)Κανει το ΜΜ300 να φαινεται αδικαιολογητα ακριβο.
13)Το <<τσουναμι>> της Seiko στο καπακι είναι το τελειο logo για ένα καταδυτικο ρολοι.
14)Πολυαριθμα σαιτ εξω με τρελλαμενους από κάθε χωρα,ασχολουνται μ αυτό το μοντελο και τα αδελφακια του με ατελειωτες αναλυσεις & συζητησεις αλλα και εμπνευσμενες η κακογουστες custom μηχανικες και αισθητικες επεμβασεις.Αν μη τι άλλο αυτό το ταπεινο ρολογακι εχει δημιουργησει ρευμα…
15)Είναι Seiko φυσικα.