Αποστολέας Θέμα: TAG Heuer Link Automatic Chronograph vs. Seiko Kinetic  (Αναγνώστηκε 3232 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Tsopanos

• Just Registered
    • Προφίλ
TAG Heuer Link Automatic Chronograph vs. Seiko Kinetic
« στις: Οκτώβριος 01, 2008, 08:34:17 μμ »
Γειά και χαρά

κατ' αρχήν να ζητήσω συγνώμη αν η ερώτηση έχει απαντηθεί ήδη στο forum, δεν έχω καιρό να ψάξω γιατί αύριο το πρωί θα πρέπει να έχω αποφασίσει και έχω δίλημμα χωρίς προηγούμενο.

Έχω εδώ και 12 χρόνια ένα SEIKO kinetic (http://203.208.135.228/seiko_diving_watch/SKJ001.htm) και είμαι τρισευτυχής, δεν χρειάστηκε το οτιδήποτε, αν εξαιρέσεις μια φορά που χάλασε ο πυκνωτής του. Άψογο και ακριβές.

Τώρα ήρθε η ώρα να αποκτήσω το όνειρό μου, ένα TAG Heuer Link Automatic Chonograph (http://www.tagheuer.com/the-collection/link/men/automatic-chronograph/index.lbl?w=CJF2110.BA0594).

Μου είπαν, ότι ο μηχανισμός αυτός (automatic chronograph) στην ουσία μεταφέρει την κινητική ενέργεια σε μηχανική, σε αντιδιαστολή με το kinetic μου, το οποίο μετατρέπει την κινητική σε ηλεκτρική και την ηλεκτρική την δίνει (σαν να είχε μπαταρία) σε Quartz και ως εκ τούτου είναι σαφώς "ανώτερος" μηχανισμός προσφέροντας μεγαλύτερη ακρίβεια. Επί πλέον, το automatic chronograph θέλει λέει και συχνότερη συντήρηση.

Αξίζει η αλλαγή; Αξίζει να δώσω τα 2.400€ να πάρω το Link ή θα έχω ένα ρολόι υποδεέστερο του τωρινού μου;

Ευχαριστώ πάρα πολύ!

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: TAG Heuer Link Automatic Chronograph vs. Seiko Kinetic
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 01, 2008, 08:37:10 μμ »
Με τα λεγόμενα σου/του όχι δεν αξίζει ...
Να μην πάρεις μηχανικό.

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Tsopanos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 01, 2008, 08:40:10 μμ »
Σε ευχαριστώ πολύ.

Στην ουσία θέλω μια δεύτερη γνώμη, έναν γνώστη επί των μηχανισμών που να μου επιβεβαιώσει ή όχι ότι το TAG είναι καλύτερο.

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 01, 2008, 08:51:42 μμ »
αγαπητε φιλε
προσπαθησε να διαβασεις λιγο περισσοτερα πραγματα μεσα στο φορουμ οποτε και θα δεις οτι δεν γινεται συγκριση των δυο ρολογιων καθοτι ειναι διαφορετικης ας πουμε φιλοσοφιας και τεχνικης
το ειπες και μονος σου το ενα ειναι ''ηλεκτρικο'' και το αλλο ''μηχανικο'' = αληθινο ρολοι υψιλης ωρολογοποιιας
αρα ναι αξιζει να δωσεις τα 2400 για να το παρεις
και ας εχεις λιγοτερη ακριβεια στην ωρα

Αποσυνδεδεμένος Tsopanos

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 01, 2008, 09:08:36 μμ »
αγαπητε φιλε
προσπαθησε να διαβασεις λιγο περισσοτερα πραγματα μεσα στο φορουμ οποτε και θα δεις οτι δεν γινεται συγκριση των δυο ρολογιων καθοτι ειναι διαφορετικης ας πουμε φιλοσοφιας και τεχνικης
το ειπες και μονος σου το ενα ειναι ''ηλεκτρικο'' και το αλλο ''μηχανικο'' = αληθινο ρολοι υψιλης ωρολογοποιιας
αρα ναι αξιζει να δωσεις τα 2400 για να το παρεις
και ας εχεις λιγοτερη ακριβεια στην ωρα

Megalos σε ευχαριστώ πολύ.

Διάβαζω σαν παλαβός να κατατοπιστώ καλύτερα. Η αλήθεια είναι ότι κάπου μέσα μου ήξερα ότι το Tag Heuer είναι ανώτερο ρολόι, αλλά διάβαζα σε πολλά posts ιστορίες για άλλα με αυτόματους μηχανισμούς (π.χ. Omega Seamaster) που είχαν αποκλίσεις της τάξεως +-10" τη μέρα - εγώ με το SEIKO τέτοιες αποκλίσεις έχω στο ... δίμηνο.

Η άλλη μου επιφύλαξη είναι η συντήρηση που πιθανώς να χρειαστεί - βεβαίως ως αντικείμενο "τέχνης" θα θέλει τη φροντίδα του.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 01, 2008, 10:57:58 μμ »
τα μηχανικά ρολόγια ή τα λατρεύεις ή δεν ασχολήσε καθόλου,αν είναι να το πάρεις και να σου βγει ξινό,τότε άστο καλύτερα.......
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος JpoL

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 01, 2008, 11:24:26 μμ »
   Όπως αναφέρουν οι προλαλήσαντες, η ιδιαίτερη αξία των μηχανικών ρολογιών (και η εν γένει γοητεία των) δεν είναι η ακρίβεια.
Είναι ο χορός όλων αυτών των μικροσκοπικών μηχανικών μερών, αυτή η συναυλία μετάλλων, τα οποία (σε πείσμα των τεχνοκρατικών καιρών) διατηρούν την αντίθεσή τους στην όποια προσπάθεια ορθολογικής "βελτίωσης". Στον κόσμο των μηχανικών ρολογιών καλύτερο δεν θεωρείται το πιο αποδοτικό (efficient ελληνιστί), αλλά το πλέον πολύπλοκο, παρόλο που μπορεί αυτή η πολυπλοκότητα να συμπαρασύρει και να καταβαραθρώνει την αξιοπιστία και την ακρίβεια ενός ρολογιού που λειτουργεί με ηλεκτρονικό παλμό.

Περί ορέξεως...   

Γιάννης.
Ναδίρ...

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 01, 2008, 11:26:42 μμ »
Φιλε tsopanos δυστυχως η συγκριση που εβαλες δεν ειναι εφικτη.Αν το θεμα για σενα ειναι κυριως η ακριβεια,καλυτερα ενα kinetik,που οπως σωστα ειπες δε θελει και συντηρηση.

Αποσυνδεδεμένος kwtsos

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Δεκέμβριος 11, 2008, 09:04:18 μμ »
Καλησπέρα σας,

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω το Tag Heuer Aquaracer αυτό δηλαδή

http://www.tagheuer.com/the-collection/aquaracer/man/automatic-watch/index.lbl?w=WAF2010.BA0818

Το κόστος του είναι στα 1400 €.

Θα μου το προτείνατε?

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Δεκέμβριος 11, 2008, 09:39:33 μμ »
Σε αυτα τα λεφτα, αν κ δεν ξερω αν βγαινει ακομα, μπορεισ να βρεις το Omega Seamaster Diver 300M Mens Watch 2254.50
http://www.jomashop.com/2254-50.html
καθως κ το Ομεγα Seamaster Planet Ocean (http://www.omega.ch/index.php?id=557)

Το ομεγα εχει πιο δυνατο brand name k καλυτερη μεταπωλητικη αξια αλλα αν η καρδια σου ειναι στο Τag τοτε κυνηγατο!!!
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,1333.0.html
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος kwtsos

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Δεκέμβριος 11, 2008, 09:59:54 μμ »
Βασικά μου αρέσει πολύ το tag.

Ξέρεις που μπορώ να το βρώ σε καλύτερη τιμή?