Αποστολέας Θέμα: Που βαδιζει η υψηλη ελβετικη ωρολογοποιια-ποιο το μελλον της!!!!  (Αναγνώστηκε 11087 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος JpoL

• 38mm case
    • Προφίλ
Απ: Που βαδιζει η υψηλη ελβετικη ωρολογοποιια-ποιο το μελλον της!!!!
« Απάντηση #20 στις: Οκτώβριος 02, 2008, 10:34:35 μμ »
κριμα και εχω λατρεβα ολλα αυτα αλλα αφου τα φτιαχνουν για εφε πλεον δεν θα τα κοιταω καν  ;D

Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα ;).

για το cosc μιλαω

Μάλλον δεν ξανακατάλαβες τι έγραψα ;)

α και η ΥΩ νομιζω οτι Ξεκίνησε με σκοπό την αναζήτηση της μέγιστης ακρίβειας μιας και εφοδίαζε αστεροσκοπεία πλοία κλπ

Τον εν λόγω "εφοδιασμό" τον είχε αναλάβει η Ω. (χωρίς το Υ. ;D)
Η Υ.Ω. είναι σχετικά σύγχρονο ευφυολόγημα...
Ναδίρ...

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #21 στις: Οκτώβριος 02, 2008, 10:45:02 μμ »
Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψα ;).
μια χαρα καταλαβα αλλα το πηγα ενα βημα ποιο κατω αν στην τεχνη που αποθεώνει την μικρομηχανικη οι καινοτομιες ειναι απλα inovations και δεν αποτελουν την καρδια της τοτε ...
Μάλλον δεν ξανακατάλαβες τι έγραψα ;)
ναι αυτο δεν ηταν σαφες αλλα τα τρανζιστορ και γενικα τα ολοκληρωμενα κυκλωματα εχουν οντως πολους ελεγχους που εμενα σαν μηχανικο με αφορουν σε αλλους τομεις και οχι στο ρολοι μου
Τον εν λόγω "εφοδιασμό" τον είχε αναλάβει η Ω. (χωρίς το Υ. ;D)
Η Υ.Ω. είναι σχετικά σύγχρονο ευφυολόγημα...
δεν ηταν μονο η Ω αλλα και  πολες εταιρειες  ΥΩ κανε μια ερευνα ;)(το αλαξα οταν μου απαντουσες και απλα το αναφερω για να μην φανεις ανακολουθος)
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 02, 2008, 11:24:58 μμ από warover »

Αποσυνδεδεμένος JpoL

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Οκτώβριος 02, 2008, 11:03:33 μμ »
μια χαρα καταλαβα αλλα το πηγα ενα βημα ποιο κατω αν στην τεχνη που αποθεώνει την μικρομηχανικη οι καινοτομιες ειναι απλα inovations και δεν αποτελουν την καρδια της τοτε ...

Δυστυχώς από καταβολής της βρετανικής διαλέκτου η καινοτομία είναι απλώς innovation (& vice versa). Απο γλωσσολογικής πλευράς. :D

Στο θέμα μας τώρα, (προσωπική άποψη) η καρδιά της Υ.Ω. είναι κυρίως τα complications. Από το πρώτο πολυ-complique του μαστρο-breguet για την Μαρία Αντουανέτα, ο άτυπος πόλεμος στα ενδότερα της Υ.Ω. πιστεύω ότι διεξάγεται εις το αιματηρόν πεδίον των complications.

ναι αυτο δεν ηταν σαφες αλλα τα τρανζιστορ και γενικα τα ολοκληρωμενα κυκλωματα εχουν οντως πολους ελεγχους που εμενα σαν μηχανικο με αφορουν σε αλλους τομεις και οχι στο ρολοι μου

???

ηταν μονο η Ω αλλα πολες εταιρειες κανε μια ερευνα ;)

Η Ω. χωρίς το Υ. που ανέφερα δεν είναι η omega, αλλά η Ωρολογοποιία, άνευ της Υψηλής.
Αν το διαβάσεις πάλι θα δεις τι εννοώ ;)
Ναδίρ...

Αποσυνδεδεμένος JpoL

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Οκτώβριος 02, 2008, 11:11:52 μμ »
Συνοψίζοντας, (και για να μην κουράζω το thread άλλο με τις τοποθετήσεις μου)

Το ζήτημα δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Μιλάμε για κατασκευάσματα παντελώς μηχανικά, των οποίων η απαιτούμενη τεχνολογία προυπάρχει των υπολογιστών.
Εξάλλου η οικονομία κλίμακος αφαιρεί από τη γοητεία των, ne c'est pas?

Jean...
Ναδίρ...

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #24 στις: Οκτώβριος 02, 2008, 11:16:05 μμ »
Συνοψίζοντας, (και για να μην κουράζω το thread άλλο με τις τοποθετήσεις μου)

Το ζήτημα δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Μιλάμε για κατασκευάσματα παντελώς μηχανικά, των οποίων η απαιτούμενη τεχνολογία προυπάρχει των υπολογιστών.
Εξάλλου η οικονομία κλίμακος αφαιρεί από τη γοητεία των, ne c'est pas?

Jean...
επειδη και εγω ειμαι πτωμα μετα απο 12 ωρες μαθηματων αυτο ακριβως λεω και εγω ειναι θεμα ποιοτητος που ειναι αδυνατο να γινει με το χερι αρα τα μηχανιματα περνουν θεση
ΥΓ
επειδη δε ν τραβαει το θεμα και εγω λεω να σταματησω να γραφω μονος μου μιας και εχω καντησει γραφικος
Φιλικα
Νικος

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Οκτώβριος 03, 2008, 03:07:31 μμ »
warover εδω ειναι η διαφωνεια μου μαζι σου
η ποιοτητα μπορει να γινει με το χερι- με χρονο και υπομονη οπως οι παλαιοι ρολογοποιοι- αλλα μπορει

Αποσυνδεδεμένος JpoL

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Οκτώβριος 03, 2008, 03:11:46 μμ »
That's right...
Ναδίρ...

Αποσυνδεδεμένος Nikos patra

• 46mm case
  • 233, Εl Primero
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Οκτώβριος 04, 2008, 01:19:57 πμ »
Η χειροποίητη κατασκευή έχει εξ ορισμού -κατά τη γνώμη μου πάντα- περιορισμένες δυνατότητες, αφού αντίστοιχα περιορισμένες δυνατότητες (όχι ως προς τις ιδέες αλλά σε καθαρά πρακτικό επίπεδο)έχει και ο ωρολογοποιός. Οπότε, ίσως είναι εξίσου γοητευτικό το να χρησιμοποιούνται καινοτόμες και  εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις για να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια ή οτιδήποτε άλλο (πράγματα που πρακτικά σε ελάχιστους χρειάζονται αλλά η αγάπη και ο θαυμασμός για την ωρολογοποιία μάς κάνει να τα εκτιμάμε). Φοβάμαι επίσης πως η εμμονή στο χειροποίητο από ένα σημείο και ύστερα ίσως στρέφει το ενδιαφέρον στο ρολόι ως κόσμημα/μόδα κυρίως και όχι ως όργανο μέτρησης χρόνου/μεράκι, αφού εκεί οι δυνατότητες -χειροποίητης- βελτίωσης είναι σαφώς περισσότερες απ' ό,τι στο καθαρά τεχνικό κομμάτι. Να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι δε θεωρώ σε καμμία περίπτωση πως η έμφαση στην τεχνολογία και μόνο μπορεί να καταστήσει οποιαδήποτε εταιρία "σημαντική" (εκτός αν μιλάμε για ρολόγια που χρησιμοποιούνται ως "εργαλεία" για συγκεκριμένες χρήσεις) υποκαθιστώντας την ιστορία και το "μεράκι" χρόνων.

Αποσυνδεδεμένος ksailclock

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Οκτώβριος 04, 2008, 09:29:47 πμ »
Απο τη στιγμη που η κατανοηση και η σημασια του χρονου αλλαξε ριζικα τη ζωη του ανθρωπου αποτελεσμα ειναι και το ρολοι να διαδραματιζει καθοριστικο επεσης ρολο ωσ μεσο μετρησης αλλα πλεον αξεσουαρ ως και ενδειξη πλουτισμου.εγω παντως θα προτιμουσα το αυθεντικο χειροποιητο ρολοι σε μια πολυ απλη και συναμα  ανθεκτικη κατασκευη χωρις υπερβολες δυνατοτητων και σε "ανθρωπινη" τιμη.Ομως δυστυχως ή ευτυχως τα πραγματα δεν ειναι ετσι...

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Οκτώβριος 04, 2008, 01:50:08 μμ »
Η χειροποίητη κατασκευή έχει εξ ορισμού -κατά τη γνώμη μου πάντα- περιορισμένες δυνατότητες, αφού αντίστοιχα περιορισμένες δυνατότητες (όχι ως προς τις ιδέες αλλά σε καθαρά πρακτικό επίπεδο)έχει και ο ωρολογοποιός. Οπότε, ίσως είναι εξίσου γοητευτικό το να χρησιμοποιούνται καινοτόμες και  εξειδικευμένες τεχνολογικές λύσεις για να επιτευχθεί ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια ή οτιδήποτε άλλο (πράγματα που πρακτικά σε ελάχιστους χρειάζονται αλλά η αγάπη και ο θαυμασμός για την ωρολογοποιία μάς κάνει να τα εκτιμάμε). Φοβάμαι επίσης πως η εμμονή στο χειροποίητο από ένα σημείο και ύστερα ίσως στρέφει το ενδιαφέρον στο ρολόι ως κόσμημα/μόδα κυρίως και όχι ως όργανο μέτρησης χρόνου/μεράκι, αφού εκεί οι δυνατότητες -χειροποίητης- βελτίωσης είναι σαφώς περισσότερες απ' ό,τι στο καθαρά τεχνικό κομμάτι. Να ξεκαθαρίσω βέβαια ότι δε θεωρώ σε καμμία περίπτωση πως η έμφαση στην τεχνολογία και μόνο μπορεί να καταστήσει οποιαδήποτε εταιρία "σημαντική" (εκτός αν μιλάμε για ρολόγια που χρησιμοποιούνται ως "εργαλεία" για συγκεκριμένες χρήσεις) υποκαθιστώντας την ιστορία και το "μεράκι" χρόνων.

Εν μέρει διαφωνώ ...
Ένας ωρολογοποιός και πόσο μάλλον ένας από τους κορυφαίους μπορεί να κατασκευάσει μόνος του τα πάντα !!!
Από ρολόγια μέχρι grand complication, και τα εργαλεία που θα χρειαστεί ...

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Οκτώβριος 04, 2008, 03:37:16 μμ »
Απίστευτο.
Ο τύπος
α. κατασκεύαζε, σύμφωνα με την JLC, μέρη ρολογιών τόσο τέλεια που κανένα εργαλείο δεν μπορούσε να μετρήσει την έλλειψη ακρίβειάς τους.
β. ως εκ τούτου, επινόησε το millionometer (όργανο μέτρησης έως και 1 εκατομυριοστό του μέτρου)

:respect:

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Οκτώβριος 09, 2008, 11:14:03 πμ »
Απίστευτο.
Ο τύπος
α. κατασκεύαζε, σύμφωνα με την JLC, μέρη ρολογιών τόσο τέλεια που κανένα εργαλείο δεν μπορούσε να μετρήσει την έλλειψη ακρίβειάς τους.
β. ως εκ τούτου, επινόησε το millionometer (όργανο μέτρησης έως και 1 εκατομυριοστό του μέτρου)

:respect:

:yes:
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.