Καλημέρα και καλώς όρισες.
Προσωπικά μου αρέσουν όλα τα ρολόγια που ανέβασες, εκτός του 3ου. Εκτός της σχεδίασης που δε μου αρέσει τόσο, είναι και πολύ μεγάλο (46mm)
Το λευκό jazzmaster είναι ωραίο, το έχει ένας γνωστός μου στα 41mm, και είναι πολύ όμορφο. Στα 45mm, πιστεύω είναι πολύ μεγάλο και αυτό, ειδικά για λευκό, που δείχνει ακόμη μεγαλύτερο.
Τα tissot με ανοιχτόχρωμο καντράν, και το longines master collection με το μαύρο που έβαλες, είναι επίσης ωραία, αλλά λίγο μεγάλα επίσης. Το ίδιο και το πρώτο, αν και μαύρο στα 42 πιθανώς να είναι οκ.
Υπάρχει κάποιος λόγος που κοιτάς σε χρονογράφο? Είναι πιο μεγάλα αυτά σε σχέση με τις απλές τους εκδόσεις. Εφόσον σου αρέσει το πιο κλασικό/dress στυλ, και θες να διαθέσεις ένα σεβαστό ποσό για αγορά καλού μηχανικού ρολογιού, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις σε μικρότερης διαμέτρου ρολόγια, ώστε να είναι και πιο διαχρονικά ως στυλ, και μελλοντικά να παραμένουν κλασσικά, με σχεδιαστική αντοχή στο χρόνο. Εξαίρεση αποτελεί η περίπτωση του να έχεις πολύ μεγάλο και χοντρό καρπό, όπου τα παραπάνω θα δείχνουν πιο κανονικά σε μέγεθος.
Θα τολμήσω επίσης να κάνω και μια άλλη πρόταση, που σίγουρα δε θα την ακούσεις από αλλού. Τα αυτόματα μηχανικά ρολόγια, όσο περνάει ο καιρός, δεν έχουν καταφέρει να με πείσουν ως την καλύτερη επιλογή για μηχανικό ρολόι, με το πέρασμα του χρόνου και την ενασχόλησή μου με το αντικείμενο. Πλέον προσωπικά, στρέφομαι στην αναζήτηση ενός χειροκίνητου κουρδιστού ρολογιού, όπου ακόμα και να μη το φοράς, αφιερώνεις μισό λεπτό κάθε πρωί στο κούρδισμά του, και συνεχίζει και λειτουργεί.
Τα περισσότερα αυτόματα σήμερα έχουν και δυνατότητα χειροκίνητου κουρδίσματος από την κορώνα, αλλά ακούγεται ότι δεν είναι καλό πάντα για το μηχανισμό τους, να γίνεται συχνά.
Το ξέρω ότι είναι λίγο εξεζητημένη η παραπάνω άποψη, αλλά πάντα ελοχεύει η περίπτωση ο τρόπος ζωής σου, η δουλειά σου κτλ, να μη κρατάει καλά κουρδισμένο ένα αυτόματο, και να σου σταματάει κτλ. Και στα λεφτά που θες να δώσεις, και στο στυλ που σου αρέσει, θα μπορούσαν να βρεθούν ενδιαφέροντα κουρδιστά κομμάτια, αν και πιο δυσεύρετα από τα αυτόματα.
Αν πάλι ο τρόπος ζωής σου και το επάγγελμά σου είναι τέτοιο, που θα φοράς ένα αυτόματο 8-10 ώρες ημερησίως, και θα κουρδίζεται επαρκώς, τότε είναι καλά ως επιλογή.