Αποστολέας Θέμα: Tag heuer vs Hamilton  (Αναγνώστηκε 6890 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος giampol

• Just Registered
    • Προφίλ
Tag heuer vs Hamilton
« στις: Νοέμβριος 17, 2018, 09:47:05 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,

Είμαι σε μεγάλο δίλημμα (για να μην πω τριλλημα!)
Είμαι ανάμεσα σε Hamilton khaki aviation x-wind automatic (https://www.hamiltonwatch.com/en-int/h77616533-khaki-aviation-x-wind-auto-chrono.html)
και σε tag formula 1 (https://www.oroeora.gr/el/products/tag-heuer-formula-1-caz1010ba0842?gclid=CjwKCAiAlb_fBRBHEiwAzMeEdhE1CWkxAkDVLfH3XZNpmqNjg3-ozRGFuPhbr85uMjjehqojOtpXcxoCOo8QAvD_BwE#lg=1&slide=0)
Τιμή είναι ίδια, είμαι ήδη κάτοχος tag formula 1(χωρίς κανένα παράπονο μετά από πολλά χρόνια καθημερινής χρήσης).
Ποιο από τα δυο προτείνετε;
(Στο τριλημμα μπαίνει το longines ακολουθώντας από πιο πίσω  https://www.longines.com/watches/conquest/l3-801-4-96-6 )
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 17, 2018, 10:03:44 μμ από giampol »

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Tag heuer vs Hamilton
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 17, 2018, 09:54:09 μμ »
Φίλε διόρθωσε το τρίτο να δούμε και το Longines

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος giampol

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 17, 2018, 10:04:41 μμ »
άλλαξε , ευχαριστώ για τη διόρθωση

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 17, 2018, 10:11:19 μμ »
Λοιπόν η γνώμη μου
το Hami δεν μου αρέσει το Τag από την στιγμή που ήδη έχεις δεν το βλέπω ως καλή ιδέα
προτιμώ Longines και με το μπλε πιο όμορφο

Αποσυνδεδεμένος giampol

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 17, 2018, 10:27:01 μμ »
Ποιοτικά η διαφορά ανάμεσα στις εταιρείες είναι μεγάλη; η hami είναι πολύ πίσω συγκριτικά με τις άλλες δυο;
Το πρόβλημα με το longines είναι ότι δεν "κάθεται" τόσο καλά όσο τα αλλά δυο στο χέρι μου

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 17, 2018, 10:35:30 μμ »
Μιας και τα χω δει και τα τρια θα πηγαινα στο hamilton...Βασικα να αναφερω οτι το x-wind (μαυρο dial) ειναι η επομενη μου αγορα.. ;D ;D Ειναι πιλοτος με χαρακτηρα, δεν μοιαζει με κανενα αλλο και εχει την απαραίτητη ογκοχωροταξικοτητα για να τραβαει τα βλέμματα...
Μιας και ειχα το x-wind σε ασημι dial και μπρασελε (το δωσα για προσωπικούς λογους) μπορω να πω πως ειναι ποιοτικοτατο και στα ιδια επιπεδα με τα αλλα δυο..Το ταγκ δεν μου κάνει καμια αισθηση, ενω το λονζιν μια απ τα ιδια..Βεβαια περι ορεξεως..

Εδω μια φωτο μου:

I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 17, 2018, 10:37:15 μμ »
Ποιοτικά η διαφορά ανάμεσα στις εταιρείες είναι μεγάλη; η hami είναι πολύ πίσω συγκριτικά με τις άλλες δυο;
Το πρόβλημα με το longines είναι ότι δεν "κάθεται" τόσο καλά όσο τα αλλά δυο στο χέρι μου
Τag και Longines ποιοτικά και ιστορικά καλύτερες

Αποσυνδεδεμένος giampol

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 12:17:06 πμ »
Κ γω προς το Hamilton κλείνω αλλά ήθελα κ την άποψη σας μιας που έχετε πολύ περισσότερες γνώσεις πει του θέματος
Ο πωλητής από την άλλη έκανε τα πάντα να μην κινηθώ προς Hamilton αλλά προς tag. Για το xwind έλεγε ότι είναι δύσκολο ρολόι κ έχει δύσκολο service κ πιο πολύπλοκο ενώ για ένα άλλο έλεγε πάλι ότι είναι δύσκολο κ ότι θα το βαρεθώ γρήγορα. Αν υποθέσω ότι είχε κάποιο "ιδιαίτερο" λόγο θα θεωρηθώ κακοπροαίρετος;

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 12:39:35 πμ »
Το tag quartz χρονογραφος δεν ειναι? Λογικο να μην εχει απαιτησεις σε θεματα σερβις σε σχεση με τον αυτοματο 7750 του x-wind..Κοιτα, ο πωλητης να ξεστοκαρει θελει και φυσικα να αποκομισει το μεγαλύτερο κερδος, και γι'αυτό θα σου πει αυτό που τον συμφερει...Το xwind λογω μηχανισμου εχει λιγο υψος αλλα ο ιδιαίτερος σχεδιασμός του dial και κασας ειναι μοναδικος και δεν νομιζω να το βαρεθεις οπως διατείνεται ο πωλητης.. Το φορας με οτι θελεις...Απεναντιας το ταγκ ειναι σπορτιφ χρονογραφος και φερνει σε πιο καζουαλ ντυσιμο..Για το λονζιν, αν και αξιοπρεπες και ποιοτικο, με αφηνει παγερά αδιαφορο, είναι θεμα χρονου να καταντησει η οψη του ανοστη και πληκτικη...

Στο αισθητικο κομματι μην ακούς κανεναν...

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος vero

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 12:59:06 πμ »
Καλησπέρα,το Hamilton το αυγκ δεν με ενθουσιάζει, ωραίο εντυπωσιακό αλλά δεν είναι του γούστου μου.
Τώρα ανάμεσα σε tag και longines , καθαρά εμφανισιακά το longines (αδυναμίες είναι αυτές) και φυσικά αφού έχεις  ήδη tag πάρε και κάτι άλλο για αλλαγή.
Καλή αγορά οποίο και να διαλέξεις.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

"And be a simple kind of man
Oh, be something you love and understand"

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 10:56:40 πμ »
Το Hamilton δε μου αρέσει. Και σαν εταιρεία δε συγκρίνεται με τα άλλα 2.

Επίσης είναι αυτόματο. Αυτό για καποιους είναι καλό και για κάποιους κακό. Δεν ξέρω αν το τωρινό σου Tag είναι αυτόματο, αλλά προφανώς με ένα αυτοματο μπαίνεις σε φάσεις με χρονομετριες και φυσικά σερβις που δε συγκρίνεται με την απλή αλλαγή μπαταρίας σ ένα quartz.

Ώρα ανάμεσα στα άλλα δύο από τη στιγμή που έχεις ήδη Tag προτείνω και εγώ το Longines αν δεν σε πειράζει το ότι και αυτό είναι αυτόματο.

Στάλθηκε από το SM-A520F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος giampol

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 01:08:18 μμ »
Ποσό δύσκολη είναι η χρήση του αυτόματου; είχα αγοράσει ένα αυτόματο certina πριν 6χρονια το οποίο για διάφορους λόγους το άφησα κ ξαναγύρισα στο tag.
Το κυριότερο ήταν ότι κάθε τρεις μέρες έμενε κάποια λεπτά πίσω. δεν το έκανα ποτέ service, απλώς άλλαζα την ώρα)
Αν είναι να χάνει στις 10 μέρες ένα λεπτό δεν με πειράζει.
Αυτό που με κρατάει κ δεν έχω πάρει ακόμα το χαμιλτον είναι ότι σκέφτομαι ότι αυτό είναι ενα "ακριβό" Nissan  qashqai ενώ τα αλλα είναι "φθηνά" Audi q3.
Ίδια κατηγορία αυτοκινήτου αλλά διαφορετική ποιότητα

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 02:33:28 μμ »
Τag και Longines ποιοτικά και ιστορικά καλύτερες

Ιστορικά γιατί?

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 02:44:41 μμ »
Ιστορικά γιατί?
ως παλαιότερες της Hami

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 04:22:05 μμ »
ως παλαιότερες της Hami
Τη σημερινή Χαμιλτον δεν μπορεί να την πει κάποιος παλιά εταιρεία.
Το όνομα μόνο είναι παλιό. Κατά τα αλλά δεν υπάρχει ιστορική συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 08:28:32 μμ »
Τη σημερινή Χαμιλτον δεν μπορεί να την πει κάποιος παλιά εταιρεία.
Το όνομα μόνο είναι παλιό. Κατά τα αλλά δεν υπάρχει ιστορική συνέχεια.

σχεδόν καμία εταιρία δεν είναι ιστορική πλέον...σχεδόν όλες fashion είναι...

Τι σχέση έχει η Tag με την Heuer ας πούμε? ή η ιστορική Longines με τη σημερινή?

Ειδικά μέσα στο Swatch group είναι όλες "ιδιες" και απλά αποφασίζει η διοίκηση ποιες θα πουλάνε σε ποιο εύρος τιμών...εκεί που είναι η Longines τώρα θα μπορούσε να ήταν η Hamilton εάν ήταν πιο γνωστή στην Ευρώπη π.χ.

Αποσυνδεδεμένος nikos_1981

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 08:35:55 μμ »
+1 για το Hamilton. Πήρα προχθές το αδερφάκι του το απλό όχι το χρονογράφο και είναι πολύ όμορφο ρολόι. Τώρα περί ορέξεως...

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 10:12:32 μμ »
σχεδόν καμία εταιρία δεν είναι ιστορική πλέον...σχεδόν όλες fashion είναι...

Τι σχέση έχει η Tag με την Heuer ας πούμε? ή η ιστορική Longines με τη σημερινή?

Ειδικά μέσα στο Swatch group είναι όλες "ιδιες" και απλά αποφασίζει η διοίκηση ποιες θα πουλάνε σε ποιο εύρος τιμών...εκεί που είναι η Longines τώρα θα μπορούσε να ήταν η Hamilton εάν ήταν πιο γνωστή στην Ευρώπη π.χ.

Πολυ σωστα, το οτι το γκρουπ έχει αποφασίσει οτι η χαμιλτον θα ειναι στο middle range ενω η λονζιν στο high δεν μου λεει τιποτα απολυτως, δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με το
ενδοξο παρελθον τους,

giampol: Η χαμι ειναι vfm ατα προϊόντα της, απ το ιδιο ραφι με την λονζιν παιρνει τα υλικα και μηχανες, καμια απολυτως διαφορα...Απλα εχει αποφασισει το γκουπ πως  η λονζιν θα είναι πιο ακριβη, καθαρά λογω μάρκετιγκ...Συνεπως αυτη η αντιστοιχια με car makes δεν ισχυει...Πως λεμε στο vag group audi και vw; Καμια σχεση..!! Λονζιν και χαμι ειναι το ιδιο και το αυτο, προσεγμενες κατασκευες με τα ιδια ποιοτικά στάνταρ..

Tom Jones

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 10:19:31 μμ »
Εδω δυο φωτο μου απ το 44αρι automatic hydroconquest και το xwind..

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 18, 2018, 10:33:22 μμ »
Τι λέτε ρε παιδιά θα μας τρελάνετε
Η swatch αποφάσισε έτσι γιατί της κάπνισε ή γιατι σέβεται την μεγάλη ιστορία της Longines; και την αναγνωρισιμότητα της
και το ότι την μηχανή που παίρνει την τροποποιεί όσο δεν παίρνει είναι το ίδιο με την hami;
μπορεί να είναι vfm αλλά μέχρι εκεί δηλαδή η omega  certina mido και άλλες επειδή είναι στο ίδιο group είναι μια από τα ίδια όλες;
Το ότι δεν έχουν σχέση με την παλιά ιστορία τους αυτό ισχύει στις περισσότερες και με μεγάλο όνομα στο χώρο....
Τότε όλοι να παίρνουμε από microbrands που προσφέρουν τα ''πάντα'' ( μηχανές αξιόπιστες, κεραμικά, κρύσταλα, ποιότητα αποδεκτή) με λίγα χρήματα και τέλος.