Αποστολέας Θέμα: ΓΑΜΟΡΟΛΟΓΟ εως 2000  (Αναγνώστηκε 7807 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nikos_1981

• 34mm case
    • Προφίλ
ΓΑΜΟΡΟΛΟΓΟ εως 2000
« στις: Ιούλιος 08, 2018, 05:50:10 μμ »
Καλησπέρα παιδιά. Ψάχνω τις τελευταίες μέρες για αγορά του λεγόμενου γαμορόλογου. Η αξία του στην τιμή λιανικής και όχι καταλόγου θα πρέπει να μην ξεπερνάει τα 2000 ευρώ (όσο πιο κοντά στα 1500 τόσο καλύτερα). Επειδή λοιπόν είναι το πρώτο μου ακριβό ρολόι αλλά κυρίως επειδή το αξίζει η περίσταση και δεν πρόκειται ποτέ να πουληθεί ψάχνω κάτι που θα το γουστάρω τρελά. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο όποτε κοιτάω ρολόγια σχεδόν πάντα με κερδίζουν οι χρονογράφοι τα άλλα μου φαίνονται λίγο φτωχά. Εξαίρεση αποτελούν τα divers. Έχω δει μέχρι στιγμής κάποια Hamilton-Tissot-longines. Όποια βοήθεια ευπρόσδεκτη σε μάρκα-μοντέλο και εκτός χρονογράφων, αρκεί να μην ξεπεράσουμε τα 2000άρικα.
Υπόψιν είμαι σε επαρχία οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα για επί τόπου αναγνώριση σε κεντρικά μαγαζιά των Αθηνών.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ΓΑΜΟΡΟΛΟΓΟ εως 2000
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 08, 2018, 07:41:07 μμ »
Αρχικά με το καλό ο γάμος!!
Πολύ σημαντικό γεγονός και ένα ρολόι είναι ωραίο δώρο για να σου υπενθυμίζει αυτή τη μέρα!

Σύμφωνα με την περιγραφή που κάνεις, θα σου πρότεινα να κοιτάξεις στα website των Longines, Oris, Tag Heuer.
Έχουν αρκετά ρολόγια στο εύρος τιμής που θέτεις και στα websites αναγράφονται και οι retail τιμές, πράγμα που θα κάνει την αναζήτηση ακόμη πιο εύκολη.

Στις τιμές που θα δεις, υπολόγισε ότι ένα 15-25% έκπτωση είναι εφικτό.
Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί τόσο από τη δική σου προσέγγιση, όσο και από τη διάθεση του εκάστοτε καταστήματος να κάνει μια καλή τιμή.

Δεν θα σου κάνω συγκεκριμένη πρόταση, αλλά γενικότερα θα σου πω πως αφού είναι το πρώτο σου ρολόι και θα μείνει για πάντα, καλό θα είναι να είναι αδιάβροχο και να έχει μπρασελέ.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 08, 2018, 09:03:38 μμ »
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,22382.0.html

Απο τους πιο όμορφους χρονογράφους μετά το moonwatch και εντός budget!
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 08, 2018, 09:28:46 μμ »
Αφου ειναι ρολοι που θα μεινει - αρα δε σε ενδιαφερει και η αξια μεταπωλησης - μπορεις να διευρυνεις την ερευνα σου ακομα περισσοτερο.
Για παραδειγμα, μπορεις να δεις καποιους χρονογραφους της Sinn (εξαιρετικη γερμανικη εταιρια με στιβαρα αδιαβροχα ρολογια):
https://www.sinn.de/mobile/en/Instrument_Chronographs.htm

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 08, 2018, 10:03:27 μμ »
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,22382.0.html

Απο τους πιο όμορφους χρονογράφους μετά το moonwatch και εντός budget!

Θα συμφωνησω με τον Αρη!!
Καταπληκτικο ρολοι!!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 08, 2018, 10:37:11 μμ »
Καταρχήν σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις ευχές. Sinn και Oris θα τα κοιτάξω αλλά δεν έχω βρεί κατάστημα που να πουλάει τις συγκεκριμένες μάρκες για να τα δω στο χέρι, οπότε δύσκολη η αγορά. Το longines της αγγελίας ωραίο μεν αλλά στα ίδια λεφτά έχω βρεί το master collection με τους λατινικούς αριθμούς που μου άρεσε πολύ και θα το προτιμούσα ανάμεσα στα 2.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 08, 2018, 11:05:20 μμ »
Αν δεν πρόκειται να πας σύντομα στη Φρανκούρτη, πράγματι είναι δύσκολο να δοκιμάσεις sinn. Αντίθετα, τουλάχιστον στην Αθήνα, υπάρχουν καταστήματα με oris.

Αποσυνδεδεμένος vero

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 10, 2018, 05:58:25 μμ »
Με το καλό, και η ώρα η καλή.
Αγαπημένη η longines για την σχέση ποιότητας/τιμής,αλλά και σαν σχεδιασμό,για το προσωπικό μου γούστο πάντα.
Δύο επιλογές , ίσως να τις έχεις δει ή δοκιμάσει ,που πιστεύω ότι ταιριάζουν και για την περίπτωση και για την διαχρονικότητα.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

"And be a simple kind of man
Oh, be something you love and understand"

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 10, 2018, 06:17:45 μμ »
LLD
ακόμη και με το μπρασελέ, με μία καλή έπτωση είσαι εντός προϋπολογισμού.....
μπορείς να το δεις και σε επαρχιακά μαγαζιά να το δοκιμάσεις
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 11, 2018, 01:51:46 μμ »
Το LLD το έψαξα αλλά δεν το βρήκα πουθενά. Ωραία τα longines  που παραθέσατε αλλά με τραβάει το πιο φορτωμένο καντράν και γι αυτό το λόγο προτιμώ το χρονογράφο master collection (με τους λατινικούς αριθμούς). Το βρίσκω 1900 από 2560 αρχική. Είναι καλά σαν τιμή; Σε αυτή την τιμή μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε value for money;
Επίσης γιατί σχεδόν όλα τα ακριβούτσικα ρολόγια έχουν υδατοστεγανότητα μόνο 3 bar και μόνο τύπου diver έχουν παραπάνω συνήθως. Τόσο πολύ τους στοιχίζει; Δεν νομίζω...Παίζει να υπάρχει θέμα μελλοντικά με τα 3 bar σε πλύσιμο χεριών κτλ;

Αποσυνδεδεμένος arvac

• Tourbillion
  • Addicted to Mods
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 11, 2018, 02:03:26 μμ »
Το LLD το έψαξα αλλά δεν το βρήκα πουθενά. Ωραία τα longines  που παραθέσατε αλλά με τραβάει το πιο φορτωμένο καντράν και γι αυτό το λόγο προτιμώ το χρονογράφο master collection (με τους λατινικούς αριθμούς). Το βρίσκω 1900 από 2560 αρχική. Είναι καλά σαν τιμή; Σε αυτή την τιμή μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε value for money;
Επίσης γιατί σχεδόν όλα τα ακριβούτσικα ρολόγια έχουν υδατοστεγανότητα μόνο 3 bar και μόνο τύπου diver έχουν παραπάνω συνήθως. Τόσο πολύ τους στοιχίζει; Δεν νομίζω...Παίζει να υπάρχει θέμα μελλοντικά με τα 3 bar σε πλύσιμο χεριών κτλ;

Έχει αγγελία ο γιατρός ολοκαίνουργιο LLD στο χιλιάρικο, χτύπα το γιατί είμαι έτοιμος να ακυρώσω τις διακοπές μου για να το πάρω εγώ!

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,22392.0.html

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 11, 2018, 02:07:56 μμ »
Συνήθως αυτού του τύπου τα ρολόγια 3-5 bar έχουν
για πλύσιμο χεριών δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα (για να μιλάς για πλύσιμο χεριών μάλλον το θέλεις με μπρασελέ)

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 11, 2018, 02:16:17 μμ »
Τα 3 bar δεν δημιουργουν προβλημα στο πλυσιμο χεριων.
Τα ρολογια αυτα ειναι ντρες (περιπου), αρα οχι καθημερινο, αρα η χρηση ειναι ποιο προσεγμενη.
Μεγαλυτερη στεγανοτητα σημαινει δυνατοτερη κατασκευη, αρα ποιο παχυ, αρα αλλαζει και το στυλ.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 11, 2018, 02:44:39 μμ »
Πολυ ωραιο ρολοι το μαστερ ο χρονογραφος και η τιμη ειναι μια χαρα.. αν σου αρεσει χτυπα το! Η λονζιν προσφερει κορυφαια ποιοτητα σ αυτες τις τιμες... αλλιως βουρ για το λλδ που υπαρχει στις αγγελιες..

Στάλθηκε από το SM-J530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 11, 2018, 03:42:40 μμ »
Με μπρασελέ ναι. Για την ακρίβεια είναι το παρακάτω
https://www.longines.com/watches/the-longines-master-collection/l2-859-4-51-6

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούλιος 11, 2018, 05:33:30 μμ »
Με μπρασελέ ναι. Για την ακρίβεια είναι το παρακάτω
https://www.longines.com/watches/the-longines-master-collection/l2-859-4-51-6
Πολυ καλο!

Στάλθηκε από το SM-J530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 11, 2018, 07:10:14 μμ »
προσωπικά θα σε συμβούλευα να το ξανασκεφτείς για  το λοντζιν στις αγγελίες  του φόρουμ ….

και μάλιστα να κανονίσεις μια συνάντηση να το δεις από κοντά ζωντανά και να το φορέσεις  στο χέρι σου ...

είναι αυτό που ψάχνεις και είναι πιο καζουαλ ευκολοφόρετο σε allaround χρηση από τα φορτωμένα και δυσκολοφορετα ντρεσσ της σειράς master collection που ψάχνεις ...

το συγκεκριμένο είναι άψογο ρολόι και σχεδόν αφόρετο …. 

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 13, 2018, 02:58:42 μμ »
Παιδιά μια τελευταία ερώτηση που δεν την είχα υπολογίσει.. Τα σέρβις από θέμα κόστους και περιοδικότητας διαφέρουν στις 3 εταιρείες (longines-tissot-hamιlton) ή είναι τα ίδια πάνω κάτω; Χοντρικά για να ξέρω τι με περιμένει μελλοντικά, το σέρβις είναι κάθε 5 έτη; Το κόστος πόσο περίπου είναι; Αν περάσει η 5ετία παθαίνει κάτι το ρολόι πχ να χαλάσει κάποιο εξάρτημα ή απλά είναι θέμα καλής λειτουργίας-χρονομετρίας;

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 13, 2018, 03:16:49 μμ »
Παιδιά μια τελευταία ερώτηση που δεν την είχα υπολογίσει.. Τα σέρβις από θέμα κόστους και περιοδικότητας διαφέρουν στις 3 εταιρείες (longines-tissot-hamιlton) ή είναι τα ίδια πάνω κάτω; Χοντρικά για να ξέρω τι με περιμένει μελλοντικά, το σέρβις είναι κάθε 5 έτη; Το κόστος πόσο περίπου είναι; Αν περάσει η 5ετία παθαίνει κάτι το ρολόι πχ να χαλάσει κάποιο εξάρτημα ή απλά είναι θέμα καλής λειτουργίας-χρονομετρίας;

όσο πιο ακριβό το ρολοί τόσο πιο ακριβό το service...προφανώς οι χρονογράφοι έχουν πιο ακριβό service από τα απλά με ώρα/λεπτά/ημερομηνία

νομίζω ότι ίσως υπάρχει κάπου αναρτημένο το επίσημο κόστος service της Swatch

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 13, 2018, 03:59:15 μμ »
Το σερβις για μενα κατι που δεν πρεπει να ειναι κριτηριο στην αγορα ρολογιου.
Απο αυτα που εβαλες ειναι σχεδον το ιδιο.
Αυτο που πρεπει να σε ενδιαφερει ειναι να σου αρεσει αυτο που φορας.
Το ρολοι φορας οχι το τεχνικο τμημα.