Αποστολέας Θέμα: ZRC Grands Fonds - Παρουσίαση  (Αναγνώστηκε 7926 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
ZRC Grands Fonds - Παρουσίαση
« στις: Ιανουάριος 20, 2018, 04:45:47 μμ »
Σκέφτηκα να ανοίξω ένα νέο "νήμα" για μία πρώτη παρουσίαση του ZRC.
Το οποίο σίγουρα δεν το βλέπεις και...κάθε μέρα !

Αφού λοιπόν πρώτα σας ευχαριστήσω για τις ευχές σας στο "ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΟ", συνεχίζω με τις πρώτες εντυπώσεις από το ρολόϊ.

Πρώτα απ΄όλα το "πακέτο".
Στην τεράστια κούτα που μου ήρθε από τη Γαλλία, υπήρχε μία ωραία σακουλίτσα και 2 κουτιά.
H σακουλίτσα:

Τα δύο κουτιά:

Το μικρό κουτάκι είναι το kit με τα κατσαβιδάκια:

Ένα ωραίο δερμάτινο kit, που περιλαμβάνει 4 κατσαβιδάκια. Δύο με κανονική μύτη, δύο με τριγωνική (λεπτομέρειες παρακάτω), δύο spare μύτες για τα κατσαβιδάκια και ένα μικρό μπουκαλάκι με loctite.

To μεγάλο κουτί, είχε μέσα το κουτί με τη θήκη του ρολογιού και διάφορα prospectus κλπ.

Η θήκη είναι μία πολύ όμορφη δερμάτινη (υποθέτω) θήκη με το μαξιλαράκι της κλπ.

Πάμε όμως στο "κυρίως πιάτο" που είναι το ρολόϊ:

Ποιοτικά το ρολόϊ φαίνεται να έχει πολύ καλό επίπεδο κατασκευής. Φυσικά αυτό είναι κάτι που το επιβεβαιώνει κάποιος σε βάθος (μεγάλο βάθος ιδανικά) χρόνου, αλλά μιλάω για την εντύπωση που δίνει.
Παρά την περίεργη αισθητική του (η οποία ήταν αυτή που μου τράβηξε το ενδιαφέρον) έκατσε πολύ καλά στον καρπό μου. Το lug-to-lug του είναι 49.2 δηλαδή πολύ κοντά σε αυτό του 114060 και αρκετά μικρότερο απ΄του ΡΑΜ000.

Επί του πρακτέου το ZRC "φοριέται" ακριβώς στην "μέση" αυτών των δύο. Είναι δλδ ένα "κλικ" πιο μεγάλο απ΄το 114060 και ένα "κλικ" πιο μικρό απ΄το 000.

Δείτε και την άμεση σύγκριση του με το 114060 σε μέγεθος:

Φυσικά "ξεγελάει" το μάτι ο αντάπτορας του ZRC για το λουρί. Ο οποίος επί της ουσίας, πάνω στο δικό μου καρπό τουλάχιστον, δε φαίνεται καθώς "πέφτει" προς τα κάτω.
Αν καταφέρετε να "απομονώσετε" οπτικά τον αντάπτορα, θα δείτε ότι το lug to lug των δύο ρολογιών είναι σχεδόν ίδιο.

Η κάσα του είναι πολύ δουλεμένη, με πολύ ωραίο chamfer στα lugs. Νομίζω ότι διακρίνεται αρκετά στην παρακάτω φωτό:

Κατά τ' άλλα το bezel του είναι πολύ όμορφο, έχει πολύ "θετικό" γύρισμα, έχει 60 θέσεις, γυρίζει φυσικά μόνο αριστερόστροφα και ξεχωρίζει το ECS (Easy Cleaning System όπως το λέει η ZRC) στη θέση "12":

Ουσιαστικά είναι ένα μικρό "άνοιγμα" στο bezel, από το οποίο το ξεπλένεις, ώστε να φεύγει το αλάτι ή οι σκόνες κλπ. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του ρολογιού. Το αν δουλεύει ή είναι απλά παπάτζα, θα το δούμε στην πορεία.

Το άλλο ιδιαίτερο σημείο του φυσικά, είναι η τοποθέτηση της κορώνας στο "6":

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ρολόϊ να είναι πολύ άνετο στο χέρι, καθώς η κορώνα δε σε ενοχλεί καθόλου.

Δυστυχώς όμως έχει και ένα "κατά". Το ότι το βίδωσε-ξεβίδωσε της κορώνας, το κούρδισμα και η ρύθμιση της ώρας είναι λίγο πιο δύσκολα απ΄ ότι σε ένα ρολόϊ με "νορμάλ" τοποθέτηση της κορώνας στο "3".

Πάντως σίγουρα είναι το σημείο που διαφοροποιεί ιδιαίτερα το ZRC.

Κατά τ΄άλλα το dial του το βράδυ είναι πραγματικά πανηγύρι !!! Ξαναβάζω τη φωτό που είχα ανεβάσει την πρώτη μέρα:

Πιο πολλά dots δε γίνεται να βάλεις σε ρολόϊ. Τα έξωτερικά dots είναι του bezel. Εκεί που είναι τρία τα dots, είναι θέση "12" του bezel. Από δύο dots είναι στις θέσεις 3-6-9.
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα μπορούσαν να λείπουν τελείως τα εσωτερικά dots και να έχουν luminova οι αριθμοί και οι γραμμές-ενδείξεις των ωρών (όπως δηλαδή στο ΡΑΜ000) αλλά προφανώς αλλιώς το οραματίστηκε ο designer :)
Πάντως το σίγουρο είναι ότι και μέσα στα μαύρα σκοτάδια βλέπεις και την ώρα και τις ενδείξεις στο bezel χωρίς κανένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει επίσης καμία περίπτωση να "μπερδέψεις" τον ωροδείκτη με τον λεπτοδείκτη. Ο δευτερολεπτοδείκτης είναι "γλυφιτζουράκι".

Τι άλλο;

Το ρολόϊ συνολικά είναι τελείως διαφορετικό από ο,τιδήποτε άλλο κυκλοφορεί. Έχει σχεδίαση που κατά τη γνώμη μου είναι "take it or leave it". Ή αρέσει ή δεν αρέσει. Δε νομίζω ότι χωράει "μέση λύση". Αυτό είναι αποτέλεσμα της διαφορετικότητας του.
Με προβλημάτισε πάρα πολύ η αγορά του, καθώς δεν το λες low-budget ρολόϊ, αλλά κυρίως επειδή δεν υπήρχε καμία περίπτωση να το δοκιμάσω πριν το πάρω.
Ευτυχώς "έκατσε" πολύ καλά στο χέρι μου, με εξαίρεση το μπρασελέ. Το οποίο μου "έπεσε" μεγάλο και λόγω περίεργης (και ακατανόητης κατά τη γνώμη  μου) κατασκευής, δεν επιδέχεται περαιτέρω μείωσης του μήκους του. Αυτό το είχα υπόψην μου φυσικά από όσα είχα διαβάσει στο internet για το  ΖRC και γι΄αυτό άλλωστε πήρα και το ΝΑΤΟ με τον αντάπτορα στον οποίο μπορείς να βάλεις και λουριά. Τα lugs του είναι 24-άρια, οπότε ορισμένα από τα λουριά του ΡΑΜ του έκατσαν μία χαρά.

Στο θέμα της αλλαγής λουριών όμως, έχω και την κυριότερη "ένσταση". Υποτίθεται ότι το ρολόϊ είναι tool-watch. Και (κατά τη γνώμη μου) ένα tool watch πρέπει να σου εμπνέει απόλυτη εμπιστοσύνη στο θέμα της στήριξης του λουριού του στην κάσα.
Εκεί κατ΄εμέ, η ZRC έχει κάνει "φάουλ". Στο μέρος που ο αντάπτορας του λουριού (ή το κάτω μέρος του μπρασελέ του) πιάνει στην κάσα, στο "6" που είναι η κορώνα, η σύνδεση γίνεται με δύο βίδες με τριγωνικό "κεφάλι". Προφανώς εκεί δεν μπορούσε να μπει μπαρέτα (καθώς παρεμβάλεται η κορώνα). Οπότε οι βίδες είναι μονόδρομος.
Πες ότι αυτό είναι αντιληπτό. Ιδανικά φυσικά θα μπορούσε αυτός ο αντάπτορας να είναι σταθερός στην κάσα και να "δένει" και το μπρασελέ σε αυτόν. Δηλαδή να μην μπορεί να φύγει από το ρολόϊ.
Το πρόβλημα είναι ότι και στο πάνω μέρος της κάσας, αλλά και στο κάτω μέρος του αντάπτορα, η ZRC χρησιμοποιεί την πιο "σπαστική" μέθοδο. Τουτέστιν τις τραγικές μπαρετόβιδες στις οποίες η μία πλευρά είναι μία μικρή βιδούλα και η άλλη σταθερή βιδούλα.
Αυτό σημαίνει ότι για να τις βάλεις-βγάλεις πρέπει να έχεις:
1) Δύο κατσαβιδάκια (ΟΚ στο σετ της ZRC έχει από δύο κατσαβιδάκια).
2) Χώρο και χρόνο.
3) Σημείο για να στηρίζεις πολύ σταθερά το ρολόϊ.
4) Την ηρεμία σου και την ησυχία σου και πολύ καλό φως.
5) Πολύ σταθερό χέρι και πολύ υπομονή, καθώς για να περάσει η μπαρέτα και από τη δεύτερη τρύπα και να καταφέρεις μετά να βιδώσεις και την μικρή βιδούλα, ειδικά στο πάνω μέρος της κάσας, θέλεις χέρι χειρουργού και μάτι αετίσιο (και λεπτό λουρί...).

Τέλος εμένα αυτό το σύστημα (το είχε και το Glycine το "κολοκύθι") εκτός του ότι είναι αντικειμενικά πανδύσκολο στο βάλε-βγάλε, μου δημιουργεί και μία απίστευτη ανασφάλεια.
Τι θαμπορούσε να έχει κάνει; Να έχει βάλει πολύ απλά μπαρετόβιδες σαν της Panerai, οι οποίες να βιδώνουν σταθερά στο ένα lug και να έχουν φυσικά και το ίδιο "κεφάλι". Έτσι θα χρειαζόσουν μόνο ΕΝΑ κατσαβιδάκι για τις αλλαγές και θα είχες και ένα πολύ πιο safe αποτέλεσμα. Και θα μπορούσες με αυτό το κατσαβιδάκι, σε 3'' να κάνεις και έναν έλεγχο που και που...
Τέλος πάντων, θα το στείλω σαν πρόταση στην  ZRC γιατί καλά παιδιά οι Γάλλοι αλλά από πρακτικότητα προφανώς δεν το ΄χουν :lol:

Φυσικά τα παραπάνω αφορούν σε ψυχάκια σαν εμένα που οι αλλαγές λουριών κλπ. είναι στο ημερήσιο πρόγραμμα. Οι περισσότεροι νορμάλ άνθρωποι ούτε που θα ασχοληθούν...

Αυτά τα ολίγα από το ZRC. Αρκετοί από την παρέα θα το δείτε και κάποια στιγμή από κοντά σε κάποια μάζωξη :up:

Αποσυνδεδεμένος Alexspat

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: ZRC Grands Fonds - Παρουσίαση
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 04:52:39 μμ »
 =D> =D> καλοφόρετο  :)

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 05:02:40 μμ »
Rock on compadre!  :booze: :booze: :booze:
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 05:30:18 μμ »
Καλοφόρετο!!
Μπράβο που όπως τονίζεις τα καλά, τονίζεις ακομα περισσότερο και τα κατά.
Απόστολος

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 06:03:04 μμ »
Καλοφόρετο!!
Μπράβο που όπως τονίζεις τα καλά, τονίζεις ακομα περισσότερο και τα κατά.

Φίλε αυτό προσπαθώ να κάνω με όλα τα ρολόγια, αυτοκίνητα κλπ. που έχω στην κατοχή μου. Επειδή το θέμα δεν το βλέπω "οπαδικά", λέω τα (κατά τη γνώμη μου) "υπέρ" και "κατά".

Στην τελική μπορεί να βοηθήσουν και κάποιον να αποφασίσει και για κάποια αγορά, ειδικά σε περιπτώσεις (όπως του ZRC) που δεν μπορεί να το δει ή να βρει αμέσως τα όποια "αδύνατα" σημεία ;)

Από εκεί και πέρα φυσικά, ο καθένας σταθμίζει αν αυτό που για εμένα είναι "κατά", τον ίδιο τον προβληματίζει.

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 06:09:13 μμ »
Μπράβο Αγγελε!
Εξαιρετικό το ΖRC, καλοφόρετο με υγεία!!  :cheers:
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 06:47:58 μμ »
Εμφάνιση 8 στα 10. (Συνεχίζω να έχω μια αμφιβολία για τη θέση της κορώνας).
Ποιότητα εργαλείου 9 στα 10 (θα χρειαστούμε βέβαια περισσότερο input από τον χρήστη στο μέλλον, προς επιβεβαίωση της εκτίμησης).
Παρουσίαση Άγγελου 10 στα 10  =D> =D> =D>

Ξανακαλοφόρετο  :)

Παράθεση
καλά παιδιά οι Γάλλοι αλλά από πρακτικότητα προφανώς δεν το ΄χουν
Συμφωνώ και επαυξάνω. Για να αλλάξω μπαταρία στο Peugeot πρέπει να κατεβάσω μηχανή, ψυγείο, φίλτρα μη σου πω και σασμάν.
This post contains 100% recycled electrons

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 07:10:28 μμ »
Εμφάνιση 8 στα 10. (Συνεχίζω να έχω μια αμφιβολία για τη θέση της κορώνας).
Ποιότητα εργαλείου 9 στα 10 (θα χρειαστούμε βέβαια περισσότερο input από τον χρήστη στο μέλλον, προς επιβεβαίωση της εκτίμησης).
Παρουσίαση Άγγελου 10 στα 10  =D> =D> =D>

Ξανακαλοφόρετο  :)

Συμφωνώ και επαυξάνω. Για να αλλάξω μπαταρία στο Peugeot πρέπει να κατεβάσω μηχανή, ψυγείο, φίλτρα μη σου πω και σασμάν.

Μήπως αντί να αλλάξεις την μπαταρία, είναι πιο οικονομικό να αλλάξεις το αυτοκίνητο ??? :lol:

Κατά τ΄άλλα, ευχαριστώ ;)

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 09:00:43 μμ »
Καταπληκτικό ρολόι!Καλοφόρετο και πάλι Άγγελε!

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 09:16:23 μμ »
Λοιπόν τα συμπεράσματα της παρουσίασης του ZRC από τον Άγγελο:
1) Ο Άγγελος κάνει καλές παρουσιάσεις
2) Ο Άγγελος διαλέγει "ιδιάτερα" ρολόγια ("κόκκαλα" για τους κακοπροαίρετους!)
3) Ο Άγγελος πιάνει προσωπικές φιλίες και πάρε-δώσε με τους CEO των εταιριών των ρολογιών του
4) Ο Άγγελος πλέον αποκτάει άλλο παρατσούκλι: αντί του γνωστού "πρόεδρος" θα ονομάζεται πλέον "κατσαβιδάκιας"!!!!!!
5) Το ρολόι τα "σπάει" και είναι τυπικός "γκομενομαγνήτης"!!!!!!!
6) ΦΥΣΙΚΑ και το OFC Hellas θα συνεργαστεί στενά με το νεοιδρυθέν ZFC για έναν καλύτερο ωρολογιακό ορίζοντα της λιμνάζουσας Ελληνικής πραγματικότητας.
7) BRAVO AGGELE!!!!!!!!!

+ = ΤΡΕΜΕ ROLEX!!!!

Sent from my iPad using Tapatalk
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 09:39:49 μμ »
Λοιπόν τα συμπεράσματα της παρουσίασης του ZRC από τον Άγγελο:
5) Το ρολόι τα "σπάει" και είναι τυπικός "γκομενομαγνήτης"!!!!!!!
Εσυ αυτο που το ξερεις;
Μονο σε φωτο το εχεις δει.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 09:40:39 μμ »
Καλοφορετο και παλι Αγγελε.
Ιδιαιτερο ρολοι.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 09:41:39 μμ »
μπραβο Αγγελε!!
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 20, 2018, 10:05:08 μμ »
Εσυ αυτο που το ξερεις;
Μονο σε φωτο το εχεις δει.
Πφφφφφφ!!!!!!
Πως φαίνεται πως είσαι ο τυπικός γέρος του εξώστη των μάπετ σόου!!!!!!!
ΦΥΣΙΚΑ και είναι γκομενομαγνήτης μιας και έχει τόσα πολλά φωτάκια και αστράφτει με γωνίες και όγκο!!!!!!!!!
Οπερ εδει δειξαι!

Sent from my iPad using Tapatalk
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 21, 2018, 01:16:00 πμ »
Καλοφορετο και παλι Αγγελε!!!

Σουπερ παρουσιαση για ενα σουπερ ρολοι!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος shmaioforos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 21, 2018, 09:16:59 πμ »
Πολύ ωραία παρουσίαση και ...
Καλοφόρετο κι από μένα φίλε μου... :) :) :)
Μην κοιτάζεις το ρολόι, κάνε ό,τι κάνει. Προχώρα...

Αποσυνδεδεμένος ELBETAKIAS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 21, 2018, 12:11:01 μμ »
Καλοριζικο Αγγελε !!
Πανεμορφο ρολοι και πολυ καλη παρουσιαση !!

Ντρεπομαι που το λεω αλλα μ'αρεσει πιο πολυ και απο το
OWC !! ;) :D :D

Αποσυνδεδεμένος arvac

• Tourbillion
  • Addicted to Mods
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 21, 2018, 12:22:43 μμ »
Καλοριζικο Αγγελε !!
Πανεμορφο ρολοι και πολυ καλη παρουσιαση !!

Ντρεπομαι που το λεω αλλα μ'αρεσει πιο πολυ και απο το OWC !!
;) :D :D

Ιεροσυλία, ρε φίλε!

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 21, 2018, 04:26:37 μμ »
Πφφφφφφ!!!!!!
Πως φαίνεται πως είσαι ο τυπικός γέρος του εξώστη των μάπετ σόου!!!!!!!
:lol: :lol: :lol:

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 21, 2018, 05:05:45 μμ »
Ωραια παρουσιαση, ομορφο ρολοι! Να το χαιρεσαι με υγεια!
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones