Εντάξει η τιμή αγοράς/πώλησης του οιουδήποτε ρολογιού είναι πολύ μεγάλη κουβέντα και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.
Εκτός φυσικά του πόσο βιάζεται/πιέζεται κάποιος να πουλήσει.
Βασικό για εμένα εάν το υπό πώληση ρολόϊ είναι 1ο ή 20ο "χέρι". Άλλο να παίρνεις ρολόϊ με έναν μόνο προηγούμενο ιδιοκτήτη, άλλο ρολόϊ του οποίου οι...τίτλοι ιδιοκτησίας και το "ιστορικό" του χάνονται κάπου στο Βυζάντιο...
Εξίσου βασικό φυσικά η κατάσταση του ρολογιού και το πως "εκλαμβάνει" κάποιος την κατάσταστη του ρολογιού. Π.χ ο φίλος μου ο Πάνος και εγώ έχουμε αρκετά διαφορετικές απόψεις. Ένα ρολόϊ που για εμένα έχει "φυσιολογικές" φθορές χρήσης, για τον Πάνο μπορεί να είναι απορριπτέο. Σίγουρα ο Πάνος είναι εξαιρετικός για να αγοράσει κάποιος ρολόϊ (θα το πάρει σε κατάσταση εργοσασίου) εγώ για να πουλήσει του κάποιος ρολόϊ (θα το δω στα πεταχτά και αν δεν έχει μέσα καμία ψόφια ή ζωντανή μύγα, θα θεωρήσω ότι είναι "ΟΚ").
Δε νομίζω ότι μπαίνουν εύκολα "νόρμες" στο θέμα. Άλλος θεωρεί ότι το Ω του παππού του με "τρέχουσα αξία" 2,000, επειδή έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για τον ίδιο "κοστίζει" 5.000. Άλλος βιάζεται γιατί θέλει να αγοράσει τηλεόραση για το σπίτι του και "σκοτώνει" χωρίς τύψεις ό,τι έχει εύκαιρο.
Για άλλον το να "χάσει" 200Ε είναι ψιλοαδιάφορο, για άλλον το να "χάσει" 50Ε είναι θέμα ζωής και θανάτου.
Μεγάλη κουβέντα, όντως. Με πολλές παραμέτρους.