Αποστολέας Θέμα: "29 και σέκο, σεβάλ 8 5 μετά..."  (Αναγνώστηκε 6778 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
"29 και σέκο, σεβάλ 8 5 μετά..."
« στις: Οκτώβριος 18, 2017, 08:05:42 πμ »
Πάνω που οι φίλοι μου λοιπόν έδιναν το σ/κ που μας πέρασε συμβουλές μέσω Viber σ'έναν άλλο καλό φίλο που έπαιζε στη ρουλέτα στο Las Vegas (κι ήθελε λίγο βοήθεια με το ποντάρισμα), εγώ ετοιμαζόμουν για μία σημαντική συνάντηση που είχα στο Λονδίνο Δευτέρα-Τρίτη.

Χωρίς να έχω τη θέρμη ρολογότσαρκας παλαιοτέρων εποχών, αλλά έχοντας λίγο ελεύθερο χρόνο στο Λονδίνο, βρήκα ευκαιρία να φάω ramen (που τόσο μου είχε λείψει) αλλά και να δοκιμάσω μερικά ωραία ρολόγια. Πλησιάζουμε όλο και πιό κοντά σε νέο εισερχόμενο μιας και η όποια επόμενη επαγγελματική επιτυχία θα εορταστεί με ρολόι, οπότε λίγη προπόνηση δεν βλάπτει.

Περίεργος ο τίτλος, κουραστική ίσως η αρχή, αλλά ας περάσουμε στην ουσία.

Οι δοκιμές έγιναν στο νέο section του Selfridges με ρολόγια Υ.Ω. (στο ισόγειο) δειγματοληπτικά μεν σκόπιμα δε σε 2 μάρκες (AP & VC), μην ξεχνώντας βέβαια πως σε high street μέρη (κι ειδικά στο Λονδίνο) οι πιθανότητες του να ψωνίσει κάποιος σε ρεαλιστικά συμφέρουσες ή ανταγωνιστικές τιμές είναι λίγες. Παρ'όλα αυτά η επίσκεψη έγινε για να δω το νέο χώρο, να δω τί τιμές έχουν, να δω πόσο ανεκτική ή απλησίαστη είναι η εξυπηρέτηση, κλπ.

Πολλές μάρκες, IWC, JLC, Panerai, AP, Cartier, Longines, κλπ. κι έμαθα πως θα έχουν και Breguet κάποια στιγμή μέσα στο '18.

Ξεκινάμε με Novelty 2017 από την αγαπημένη πολλών, την ΑΡ:

"The Brick", YG + blue dial, περίπου €65k αν θυμάμαι καλά (δεν πρόλαβα να βγάλω φωτό και το καρτελάκι).

Δοκίμασα και το ίδιο σε RG, η τιμή είναι ίδια αν θυμάμαι καλά, το RG νομίζω πάει καλύτερα στο χέρι (έχει βεβαια λιγότερο όμορφο χρώμα στο dial) αλλά πάει και στον τόνο του δέρματος πιό πολύ.

Το ρολόι είναι ιδιαίτερα βαρύ, είναι λίγο χοντροκομμένο (όπως δυστυχώς είναι κι ο καρπός μου), το μπρασελέ είναι ένα τέρας σε πάχος και σχεδίαση, σώζεται λίγο η κατάσταση βέβαια λόγω του ότι είναι το 42-άρι ROO (κι όχι το 44-άρι), και φυσικά 'φωνάζει' πολύ λόγω χρώματος. Οι δοκιμές βέβαια γίνονται και γιατί πρέπει να δοκιμαστούν κάποια κομμάτια πριν αποκλειστούν, κι όχι μόνο για να δει κάποιος αν του πάει αυτό που ήδη έχει βολιδοσκοπήσει από stock φωτογραφίες.

Δοκίμασα επίσης και το ίδιο σε RG με δερμάτινο λουρί, το οποίο είναι πιό φθηνό (€42k αν δε με γελά η μνήμη μου) αλλά και σχετικά πιό ευκολοφόρετο. Η έκδοση με το μπρασελέ όμως έχει standard μέσα στο σετ και δερμάτινο λουρί.

Οι τιμές είναι full retail φυσικά και παίρνουν ένα 17.6% off αν κανείς κάνει χρήση του VAT exemption (λ.χ. αν το ρολόι αγοραστεί στο όνομα φίλου που είναι κάτοικος εκτός Ε.Ε.), όπως κι άλλο ένα 5% maximum έκπτωση από το κατάστημα για αγορές σε τέτοιο επίπεδο τιμής. Οι πωλητές είναι με commission. Δεν έχω τσεκάρει ακόμη αν μετά από αυτές τις εκπτώσεις η τελική τιμή αγοράς είναι competitive σε σχέση με Ασία (SIN/HKG), θα το ψάξω, αν και δεν νομίζω πως τελικά θα είναι. Ο πωλητής στην ΑΡ που με εξυπηρέτησε, όταν τον ρώτησα τί εγγύηση έχει το ρολόι, μου είπε "...2 χρόνια..." κάτι που είναι λάθος διότι το νέο policy της ΑΡ είναι πως από το 2017 και μετέπειτα όποιο ρολόι αγοράζεται από authorised AP dealer έχει πλέον 5 χρόνια εγγύηση, όσα χρόνια δηλαδή έδιναν πάντα μόνο οι μπουτίκ της εταιρίας.

Μετά την ΑΡ πήγα δίπλα στα VC τα οποία τόσο πολύ ήθελα να δοκιμάσω εδώ και καιρό, κυρίως το Overseas, σε ατσάλι και χρυσό.

Συνεχίζω λοιπόν σε λίγο.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: "29 και σέκο, σεβάλ 8 5 μετά..."
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 08:23:41 πμ »
Ramen???
Pix or didn't happen.  ;D

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 09:25:39 πμ »
Πάμε λοιπόν στα VC:

Ξεκινάμε με το Overseas σε χρυσό (RG), το οποίο έρχεται με δύο λουριά (δέρμα και καουτσούκ):

Πρώτη παρατήρηση, για το dial: το βρήκα πιό αστραφτερό από όσο περίμενα ή και θα ήθελα. Συγκριτικά, για παράδειγμα, με το silver dial ενός 116000 είναι αρκετά πιό αστραφτερό, πιό φωτεινό, χωρίς να έχει αυτή τη γλυκύτητα που επιδεικνύει το πολύ προσεγμένο dial της Rolex. Ίσως στη συγκεκριμένη δοκιμή εχθές να ήταν τόσο δύσκολος ο φωτισμός εκεί, που χάλασε λίγο την όλη εικόνα.

Δεύτερη παρατήρηση: προσωπικά το όλο fit στον καρπό μου έδωσε λίγο χειρότερο αίσθημα από αυτό που περίμενα. Η κάσα είναι μεγάλη (42.5mm) και το δείχνει στο φόρεμα, το λουρί δίνει κάτι που ψιλο-απογοητεύει, δεν ξέρω, ίσως φταίει που το σύνολο είναι κάπως 'top heavy' (που λέει κι ο Ben του TRF για το 5980R, αν και βέβαια το συγκεκριμενο ΡΡ είναι πραγματικά top heavy).

Στις φωτό δείχνει καλό στο χέρι (νομίζω) αλλά ίσως περίμενα περισσότερα και πιθανώς γι'αυτό να απογοητεύθηκα λίγο στην πρώτη δοκιμή.

Συνεχίζουμε με τo ss version, παραμένοντας στην έκδοση με το χρονογράφο:

Εδώ με το μπρασελέ, το ρολόι έχει πολύ καλό (και απροσδόκητο) fit σε όλο τον καρπό, δεν είναι πολύ βαρύ, και συνολικά δίνει εξαιρετική αίσθηση. Μόνη μικρή παραφωνία το ότι η κάσα δεν είναι μικρή, αν μπορεί κανείς αυτό να το πει μικρή παραφωνία μιας κι αυτά τα πράγματα είναι βασικά κομμάτια του συνολικού σχεδιασμού και έχουν μελετηθεί προσεκτικά. Έχοντας τώρα ή και παλαιότερα πολύ ωραία κομμάτια στην κατοχή μου (diam. 37 - 39mm) πλέον πάντα προσέχω και σέβομαι τη συνολική διάσταση/διάμετρο κάσας, όπως και το πάχος αυτής, κυρίως κι αν δυνατόν στο να μην ξεφεύγουν από λογικές διαστάσεις.

Το date aperture δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, και το μπρασελέ έχει κάτω στο deployant αυτό το 5mm tolerance με επέκταση - το οποίο να σημειωθεί είναι με κλικ-κλικ, όχι δηλαδή όπως στο Rolex SDDS όπου το ανοίγεις και γλιστρά ως εκεί που το θες, σε διάφορα μήκη. Στο VC το extension link είναι κλικ-κλικ πάει είτε έξω 5mm είτε είναι κανονικά στην αρχικά σχεδιασμένη θέση του, όχι ενδιάμεσα. Τιμή €30k προ εκπτώσεων και VAT claim φυσικά.

Με δεδομένο την εικόνα που έδωσε το αρκετά φωτεινό dial χρώματος ασημί και λαμβάνοντας υπ'όψιν ότι πιθανόν (και ως πιό λογικό) η κάσα του απλού Overseas (time/date) να είναι πιό καλή στον καρπό, συνέχισα με δοκιμή του μικρότερου Overseas, με μπλε dial και πάλι μπρασελέ ss.

H έκπληξη εδώ έρχεται από το μπλε dial, το οποίο είναι απροσδόκητα και συναρπαστικά ωραίο. Είναι ένα βαθύ (pacific blue) μπλε που ταιριάζει πάρα πολύ στο ρολόι. Αναφορικά με την κάσα των 41mm, το 'μικρότερο' Overseas είναι και νιώθει πιό λογικό και εύκολο στο χέρι. Το γνωστό 'πρόβλημα', μικρότερο (κι άρα πιό λογικό για τον καρπό) ρολόι, complications που όμως ίσως είναι λίγο βαρετά - κι απ'την άλλη, μεγάλο chrono, ίσως πιό ενδιαφέρον αυτό το complication φυσικά αλλά και η κάσα σε επίπεδα μεγάλα. Προσωπικά βέβαια δεν βρίσκω τόσο πρακτικά χρήσιμο το εν λόγω complication, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση.

Πάμε να δούμε λίγο το μικρό VC με silver dial:

150m WR και τα δύο, anti-magnetic και τα δύο, με τριπλή επιλογή (ως standard) στα λουριά/μπρασελέ, κάνουν την επιλογή αυτού του ρολογιού πολύ δελεαστική. Είτε στη διάσταση των 41mm με ώρα και date είτε στα 42.5mm με το χρονογράφο και date.

Εν συντομία συμπερασματικά θα έλεγα πως πρακτικά (για καθημερινή χρήση σε μία ευρεία γκάμα περιβάλλοντων και καταστάσεων) αυτά τα μοντέλα είναι πάρα πολύ πρακτικά. Απ'την άλλη κι ενώ οι νέες μηχανές φαίνονται να μην έχουν δώσει ακόμη μεγάλα θέματα, το dial και πιό συγκεκριμένα οι δείκτες παρ'όλο που είναι σωστά στημένα σχεδιαστικά εν τούτοις δεν δίνουν μία inspiring αίσθηση ως μέρος αυτού (λ.χ. όπως όταν έχεις ένα JLC στον καρπό).

Συνεχίζω σε λίγο με Traditionnelle World Time και Traditionnelle Day Date PR και τα δύο σε RG.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 09:36:27 πμ »
Ramen???
Pix or didn't happen.  ;D
Έχεις δίκιο, αλλά έπεσα με τα μούτρα και πού να σκεφτώ να βγάλω φωτό απ'το φαγητό.....

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 10:41:20 πμ »
Συνεχίζουμε με άλλα δύο κομμάτια από τον ίδιο κατασκευαστή (VC).
Αυτή τη φορά είναι από τη σειρά Traditionnelle.

Traditionnelle Day Date PR in RG

To DD της VC φέρει μιά χαρά κάσα των 39.5mm σε διάμετρο με 10.65mm πάχος, κι όμως το ρολόι στο χέρι είναι λες και χάνεται, λες και βυθίζεται, δείχνει σαν 36-38mm το πολύ.... Απογοήτευση, προσωπικά πάντα μιλώ. Αυτό είναι όμως το καλό μιας δοκιμής - one man's cherry is another man's poison....

Πάμε για άλλα, και η έκπληξη της ημέρας ήλθε από το Traditionnelle World Time, το οποίο ήταν ως αίσθηση στο χέρι μου σκέτο ποίημα (ανεξαρτήτως του τί μπορεί να δείχνουν οι φωτό):

Το συγκεκριμένο (RG case με το μπλε dial) σταματά να βγαίνει από φέτος, ήδη δεν υπάρχει στο site της VC.

Ωραίο, πολύ ωραίο στο χέρι, 42.50mm dia., 11.62mm πάχος κάσας. Έχει 22/20mm πλάτος σε lugs και deployant buckle αντίστοιχα (αν θέλει κανείς να είναι naughty boy με άλλα λουριά), εξαιρετικά σχεδιασμένα hour + minute hands, 37 timezones των οποίων το font φαίνεται με αρκετή δυσκολία (έχω .75 πρεσβυωπία στο ένα μάτι και 1.00 στο άλλο), ξεκάθαρα δηλαδή το ξεχνάς να προσπαθείς να διαβάσεις ποιά είναι η ώρα στο Νεπάλ. Κάπου στις 40 χιλιάδες Στερλίνες τιμή λιανικής, μάλλον πολλά για αυτά που δίνει ειδικά τη στιγμή που δεν έχει DST function compensation, είτε είναι κάποιος συλλέκτης είτε όχι. Απρόσμενα εκπληκτικό στον καρπό όμως.

Τελειώνουμε με την VC δοκιμάζοντας ένα κομμάτι που το έχω στη λίστα καιρό (WG version) κι ήθελα πολύ να το δω σε πρώτο πρόσωπο.

Historiques Cornes de Vache 1955, και το πέτυχα στην Platinum version του:

Διακριτικό στο χέρι, 38.50mm διάμετρος, 10.90mm πάχος κάσας, άμεση βέβαια η σύγκριση με το Datograph πρώτης γενιάς. Δεν είναι κακό, τα teardrop lugs που έχει εμένα προσωπικά δεν μου έβγαλαν κάτι σε αίσθηση, αλλά για εβδομήντα-κάτι χιλιάδες Στερλίνες που έχει λιανική δεν νομίζω πως είναι κάτι που θα τολμήσει εύκολα κανείς. Σε τέτοιο επίπεδο βρίσκεις pre-owned 5270G, βρίσκεις διάφορα τρελλά άλλα πράγματα. Από το open back εξαιρετική η θέα αλλά το dial θέλει αρκετή δόση δημιουργίας και εκτέλεσης για να πιάσει την άριστη τεχνική και συνολική εικόνα (μέρα/νύχτα) του Dato.

Έχω και μερικές φωτό βιτρίνας (τις ανεβάζω σε λίγο) από το Τ2 στο LHR με τιμές Rolex after αλλά και pre tax. Έχει ένα μικρό μαγαζί η Watches of Switzerland, αν θυμάμαι καλά.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 11:54:36 πμ »

Αυτά τα νήματα με τις αναζητήσεις/περιπλανήσεις/δοκιμές σου Κωνσταντίνε, είναι σκέτη απόλαυση ;) ;)

Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 12:12:35 μμ »
Κωσταντίνε,να ποστάρεις πιο συχνά! Απολαυστικός!!! :) :)

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 01:33:57 μμ »
Συμφωνω απολυτως με τους προλαλησαντες! Απολαυστικο θεμα.

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 01:52:30 μμ »
Ερωτηση: Το overseas chrono φοραει ακομα μηχανη γιεγκερ η εχει inhouse χρονογραφο?

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 02:42:13 μμ »
Πλεον εχει inhouse.

Κωνσταντινε σ´ ευχαριστουμε για το υλικο!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 02:44:39 μμ »
Μπραβο Κωνσταντινε!!!

Σαν να ειμασταν και μεις εκει μαζι σου!!!!

Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 02:50:42 μμ »
Εύγε Κωνσταντίνε!!!! Όμορφη βόλτα μας έκανες!

Κουκλί!

Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 03:43:06 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια, είναι αλήθεια πως είχα καιρό να κάνω trip report και μου είχε λείψει κι εμένα το γράψιμο.

Overseas RG strap & buckle
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 18, 2017, 03:49:42 μμ από NavalArchitect »

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 03:58:02 μμ »

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 04:32:48 μμ »
Βλεποντας τα Ρολεξ στο ταπατοκ, κολλησε το ματι μου στο WG DD με το green dial.

Βλεπω το ξεχωριζεις κι εσυ στην τελευταια φωτο.

Το εχω δει απο κοντα και πραγματικα προκειται για εντυπωσιακο ρολοι...

Sent by someone else.
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 18, 2017, 07:18:42 μμ »
Ναι και κακώς δεν μπήκα μέσα να το δοκιμάσω.
Είναι ιδιαίτερα δελεαστικό, σπέσιαλ κομμάτι.

Από 'κει και πέρα εγώ προσωπικά είμαι συνεχώς torn between αυτού και του 36mm, διάσταση την οποία θεωρώ απόλυτα κλασική και ιδιανική για αυτό το ρολόι.
Όμως με το 40-άρι DD παίρνεις το νέο calibre με 70h PR, το βελτιωμένο μπρασελέ, κλπ. κλπ.

Στο Selfridges μου είπαν ότι λαμβάνουν περίπου 2-3 κομμάτια AP RO 15202 το μήνα, τα οποία φεύγουν εν ριπή οφθαλμού...
Στη βιτρίνα του Watches of Switzerland στη Regent St. είχε το WG World Timer της ΡΡ, άλλο να το βλέπεις κι άλλο να το περιγράφεις....
Το εντυπωσιακό με αυτά τα κομμάτια είναι πως και εμπειρία να έχει κανείς (μέσω ιδιοκτησίας παρόμοιων κομματιών), δεν παύει να εκπλήσσεται με το πόσο καλό είναι αυτό που φτιάχνουν εταιρίες όπως η ΡΡ. Δεν το περίμενα να μου αρέσει τόσο πολύ το συγκεκριμένο world timer.

Πέρασα κι από pre-owned dealers εκεί στο Burlington Arcade, New Bond St., κλπ. αλλά είδα λίγα πράγματα, έχουν κομμάτια αλλά είναι φυσικά ακριβά. Όλα αυτά τα μαγαζιά εκεί δίνουν μία περίεργη εντύπωση, δεν ξέρω, σαν μαγαζιά καθεαυτά δεν σε προδιαθέτουν να ψωνίσεις, πολύ heavy security απ'έξω, κλπ.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 19, 2017, 08:37:00 πμ »
Ωραια παρουσιαση και καλο φωτογραφικο υλικο για οχι και τοσο γηινα και καθημερινα κομματια!! Μπραβο σου και παντα τετοια!!  :)
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

Αποσυνδεδεμένος spirosg75

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 19, 2017, 03:57:17 μμ »
Πολύ φωτογραφικό υλικό και τέλεια παρουσίαση...μας τρέλανες!!!!

Αποσυνδεδεμένος arvac

• Tourbillion
  • Addicted to Mods
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 19, 2017, 04:14:37 μμ »
Πολύ ωραία τα όσα μας μετέφερες, Κωνσταντίνε. Καλή επιτυχία στις δουλειές σου!

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 19, 2017, 06:03:44 μμ »
Κωσταντίνε οι δοκιμές σου και τα σχόλια σου, είναι πάντα απολαυστικά !
Ομολογώ ότι τώρα που τα διάβασα στο laptop, τα ευχαριστήθηκα κιόλας, γιατί απ΄το τηλέφωνο χάνω την μπάλα.

Συνέχισε τις δοκιμές, των υπέροχων αυτών ρολογιών και φυσικά τους υπέροχους σχολιασμούς σου :up:

Α! Και φυσικά καλή επιτυχία στα επαγγελματικά meetings ;)