Αποστολέας Θέμα: Τι φοράμε σήμερα;  (Αναγνώστηκε 26591534 φορές)

0 μέλη και 28 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Τι φοράμε σήμερα;
« Απάντηση #112660 στις: Ιούνιος 14, 2022, 06:37:22 μμ »
@sea_dweller
@andrey_
@exDIVER600
@maestro  :P

Ευχαριστώ για τις ευχές και χαίρομαι που αρέσει αυτό το ρολόι στους περισσότερους από εσάς  ;)

Σε κανέναν δεν αρέσει ρε άνθρωπε σε δουλεύουν

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #112661 στις: Ιούνιος 14, 2022, 06:38:01 μμ »
Γιατί πείραξε κάτι εμένα; Τέλεια περνούσα. Με τους mod να τα βάλεις που μπήκαν και χάλασαν το πάρτι σα να επέστρεψαν από ταξίδι στο εξωτερικό εκτός προγράμματος
Θα μας τρελάνετε εν μέσω πολέμου  στην Ουκρανία, επερχόμενου ντου απ´ την Τουρκία, τη βενζίνη στα 2,5€ και το σουβλάκι πάνω από 3€.

Βρε εσείς δεν αρπαχτήκατε ???
Εμείς καλά κοιμόμασταν τον ύπνο του… δικαίου mod :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Dimitris Real

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #112662 στις: Ιούνιος 14, 2022, 06:49:54 μμ »
Θα μας τρελάνετε εν μέσω πολέμου  στην Ουκρανία, επερχόμενου ντου απ´ την Τουρκία, τη βενζίνη στα 2,5€ και το σουβλάκι πάνω από 3€.

Δεν κατάλαβα να αρπαχτήκαμε, πλάκα κάναμε. Εγώ σε αυτή την φάση είμαι, νομίζω κι ο Μιχάλης το ίδιο.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #112663 στις: Ιούνιος 14, 2022, 06:53:10 μμ »

Το ότι θα του κάνω μήνυση για δυσφήμιση προϊόντος και Διαφυγόντα κέρδη … δεν σημαίνει ότι αρπαχτήκαμε κιόλας!

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #112664 στις: Ιούνιος 14, 2022, 07:03:40 μμ »
Δεν κατάλαβα να αρπαχτήκαμε, πλάκα κάναμε. Εγώ σε αυτή την φάση είμαι, νομίζω κι ο Μιχάλης το ίδιο.

Μόνο στον didorsi δεν έκανα πλάκα και εξήγησα γιατί

Αποσυνδεδεμένος Didorsi

• 46mm case
  • Love for Dive Watches
    • Προφίλ
« Απάντηση #112665 στις: Ιούνιος 14, 2022, 07:24:34 μμ »
.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #112666 στις: Ιούνιος 14, 2022, 07:24:59 μμ »
Σε κανέναν δεν αρέσει ρε άνθρωπε σε δουλεύουν

Σήμερα το πρωί είχα ραντεβού με Ολλανδό υποψήφιο πελάτη που φορούσε Breitling Super Ocean μαύρο 46αρι νομίζω, και όταν είδε το FF του έπεσε το σαγόνι. Μετά έσκασε μύτη ο Αυστριακός παλιός μου πελάτης που είναι ωρολογοποιός 3ης γενεάς, αυτός που με έβαλε στον κόσμο των ρολογιών, και τρελάθηκε μόλις το είδε. Μία λέξη είπε - MASTERPIECE
Εάν έβλεπαν το Explorer δεν νομίζω να αντιδρούσαν έτσι.

Εάν έβλεπαν το κίτρινο πράσινο gmt ίσως να πάθαιναν σοκ και δέος … ίσως, το πιο πιθανό, και να έτρεχαν στην τουαλέτα να ξεράσουν … γούστα είναι αυτά!

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #112667 στις: Ιούνιος 14, 2022, 08:25:38 μμ »
Προσωπικα πιστευω Δημητρη οτι ουτε με το submariner  ειναι δοκιμη η συγκριση.

Μονο κατ ονομα, απο τη στιγμη που και τα δυο αυτοπροσδιοριζονται ως  καταδυτικά.
Αλλα κατα τα αλλα δεν εχουν καμμια σχεση, με το ff να φιγουραρει στην ελιτ της κατηγοριας, τη στιγμή που το sub αποτελει τη χρυση μετριοτητα και το μεγαλο ατου του ειναι χρηματοοικονομικο και οχι ορολογιακο.

Να το χαρεις το μεγιστο, ειναι ρολογαρα!!

Συν 10.000....

Ειδα σημερα από κοντά ολη τη γκαμα σχεδον της ρολεξ. Sub 41 126610 πρασινο και μαυρο, Sea Dweller, Explorer 2 μαυρο, ΟΡ 41, Batman, Yacht Master μπλε και Datejust 41 μισο μισο...

Με εξαιρεση τα μπατμαν κ datejust που μ αρεσουν πολυ ολα τα αλλα αδιαφορα... δεν θα εδινα οχι καπελο ουτε καν 8, 9, 10κ που εχουν ριτειλ.

Εαν τωρα καποιοι παμε να συγκρινουμε κανα σαμπ με το φφ φαινεται ποσο μαυρα μεσανυχτα εχουμε...

Στάλθηκε από το SM-A505FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος Efthimis

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #112668 στις: Ιούνιος 14, 2022, 08:36:58 μμ »
Σούπερ το FF εξαιρετικά και τα Sub, για μένα στο χέρι μου δεν έχει κάτσει καλύτερα άλλο ρολόι και δεν έχω χαρεί κανένα παραπάνω από το κεραμικό μαύρο 40αρι.. τα υπόλοιπα να είχαμε να λέμε παιδιά, άλλος φοράει Casio, άλλος πληρώνει 1500€ το moonSwatch και άλλος μετράει τα ευρώ του να πάρει ένα σουβλάκι.. πάντως απέκτησε ζωή το φορουμ

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #112669 στις: Ιούνιος 14, 2022, 08:52:55 μμ »
Σούπερ το FF εξαιρετικά και τα Sub, για μένα στο χέρι μου δεν έχει κάτσει καλύτερα άλλο ρολόι και δεν έχω χαρεί κανένα παραπάνω από το κεραμικό μαύρο 40αρι.. τα υπόλοιπα να είχαμε να λέμε παιδιά, άλλος φοράει Casio, άλλος πληρώνει 1500€ το moonSwatch και άλλος μετράει τα ευρώ του να πάρει ένα σουβλάκι.. πάντως απέκτησε ζωή το φορουμ

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Καλά τα λες.
Εγώ ας πούμε αυτές τις μέρες φοράω ένα Casio των 120€ με negative display, που δεν καταλαβαίνεις καν ότι το φοράς.
ΟΚ κάποια στιγμή θα επανέλθω σε κανένα κανονικό ρολόϊ, αλλά προς το παρόν με έχει καταβολέψει. Όχι για παραλία ή/και θάλασσα (λογικό) μιλάω για όλη μέρα στο γραφείο…

Τέσπα.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #112670 στις: Ιούνιος 14, 2022, 09:35:55 μμ »
Το sub το έχω απλά δοκιμάσει και δεν μου έκανε κάποια ιδιαίτερη αίσθηση σε αντίθεση με το Sea Dweller 116600 στα 40mm το οποίο με εντυπωσίασε.
Βέβαια μιλάω για απλές δοκιμές που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν εμπειρίες. Δεν είχα αυτά τα ρολόγια για πολλές ώρες - μέρες στον καρπό μου.
Έτσι είχα δοκιμάσει κάποτε το FF και το Offshore. Με εντυπωσίασε το Offshore, απλά μου άρεσε το FF. Σιγά σιγά τα αγόρασα και τα δυο όταν είχα την ευκαιρία και την δυνατότητα.

Βάση των εμπειριών - δοκιμών, στα δικά μου μάτια η σειρά αξιολόγησης είναι Offshore, FF, Sea Dweller, Submariner

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #112671 στις: Ιούνιος 14, 2022, 09:58:43 μμ »
Πάντως το SD43 πουλήθηκε σε μισή ώρα και στεναχωρήθηκαν και άλλοι πέντε που δεν το πρόλαβαν σε αντίθεση με το FF που ήταν παραπάνω από ένα χρόνο απούλητο. Και μιλάμε για ένα φόρουμ με γνώστες που ξέρουν ότι το FF είναι καλύτερο όπως μας είπαν οι ειδικοί απόψε. Πωτς γκένεν αυτό;;;

Εσύ Δημήτρη γιατί προτίμησες το ρόλεξ και μάλιστα στα 11200 (άσχετα που σε πρόλαβα) όταν ήταν και τα δύο στην αγγελία εδώ? Να σου πω γιατί; Γιατί σου αρέσει περισσότερο κ ήσουν έτοιμος να πληρώσεις 3000 παραπάνω απ' όσα έδωσες για το FF. Και καλά θα έκανες, η διαφορά τους είναι για πολύ παραπάνω.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #112672 στις: Ιούνιος 14, 2022, 11:07:03 μμ »
Πάντως το SD43 πουλήθηκε σε μισή ώρα και στεναχωρήθηκαν και άλλοι πέντε που δεν το πρόλαβαν σε αντίθεση με το FF που ήταν παραπάνω από ένα χρόνο απούλητο. Και μιλάμε για ένα φόρουμ με γνώστες που ξέρουν ότι το FF είναι καλύτερο όπως μας είπαν οι ειδικοί απόψε. Πωτς γκένεν αυτό;;;

Εσύ Δημήτρη γιατί προτίμησες το ρόλεξ και μάλιστα στα 11200 (άσχετα που σε πρόλαβα) όταν ήταν και τα δύο στην αγγελία εδώ? Να σου πω γιατί; Γιατί σου αρέσει περισσότερο κ ήσουν έτοιμος να πληρώσεις 3000 παραπάνω απ' όσα έδωσες για το FF. Και καλά θα έκανες, η διαφορά τους είναι για πολύ παραπάνω.

Από τα τέλη του 2021 μέχρι σήμερα έχει κυλίσει πολύ νερό στο αυλάκι.
Αλλιώς αγόραζα τότε κι αλλιώς αγοράζω τώρα.
Τότε η συλλογή μου απλά μεγάλωνε κι αγόραζα με παράξενα και όχι συγκεκριμένα κριτήρια…κι έκανα αρκετά λάθη που με έκαναν να νιώσω εντελώς "καμένος" απο το hype και την "χρηματιστηριακή" αξία. Τώρα βρίσκομαι σε εντελώς διαφορετική φάση. Θέλω να μικρύνω την συλλογή και να ανεβάσω την ποιότητα. Φυσικά, η αξία των ρολογιών μου στην αγορά δεν με αφήνει αδιάφορο αλλά δεν είναι αυτός ο κύριος παράγοντας που λαμβάνω υπόψιν. Δεν είμαι έμπορος.
Μπορεί η αγορά του FF να αποδειχτεί λάθος, μπορεί και όχι. Ανάλογα πόσο θα το φορέσω και πόσο θα το αγαπήσω. Δεν λέω ότι το FF είναι καλύτερο από το SD γιατί δεν έχω αποκτήσει ποτέ SD. Έτσι τα έφερε η ζωή να αποκτήσω το ένα και όχι το άλλο. Κι επειδή ο κάθε ένας έχει διαφορετικά κριτήρια αγοράς, δεν μπορείς εσύ να ξέρεις ούτε μπορείς να μου πεις για ποιον λόγο προτίμησα τότε το SD43 από το FF….εκτός κι αν γνωρίζεις πράγματα για εμένα που εγώ δεν γνωρίζω.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #112673 στις: Ιούνιος 14, 2022, 11:08:52 μμ »
εκτός κι αν γνωρίζεις πράγματα για εμένα που εγώ δεν γνωρίζω.

ΌΛΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Τι φοράμε σήμερα;
« Απάντηση #112674 στις: Ιούνιος 14, 2022, 11:47:01 μμ »

Γιατι πολλοι δεν αγοραζουν με κριτηριο την ωρολογιακη αξια.
Αυτο παρατηρουνταν και πριν 5 και 10 χρονια στο φορουμ.
Κανε μια αναζητηση τη λεξη «κόκκαλο» και θα δεις συζητησεις οπως κι αυτη εδω.
Οχι οτι ειναι κακο προφανως να αγοραζεις με κριτηριο τη μεταπωλητικη αξια. Ολοι λιγο πολυ το κανουμε.
Απλα απαντω στο ερωτημα που εθεσες.

Τωρα οσον αφορα στη συγκριση FF με SD ή Sub κτλ., το FF καθαρα ωρολογιακα ειναι ενα επιπεδο πανω απο αποψη φινιρισματος και μηχανης (3 βαρελια με 120 ωρες αυτοδυναμια, δουλεια στο χερι και ρυθμισμενη κανει θαυματα απο χρονομετρια). Θα μπορουσε να πει καποιος για το μπρασελε της rolex που ειναι επιτευγμα μηχανικης, αλλα εχω διαβασει απο πολλους κατοχους και γνωστες οτι ο μπρασελες του FF ειναι ο,τι καλυτερο κυκλοφορει (δεν εχω ιδια αποψη). Στα συν οι εστω λιγες επιλογες σε χρωμα καντραν και μεταλλο (ατσαλι, τιτανιο κτλ).
Εκει που ισως χανει το FF ειναι σε εργονομια, καθως ως κατοχος FF και πολλων μοντελων rolex σε διαστημα ετων μπορω να πω οτι τα rolex ειναι γενικα πιο ανετα ρολογια.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #112675 στις: Ιούνιος 15, 2022, 12:17:00 πμ »
Γιατι πολλοι δεν αγοραζουν με κριτηριο την ωρολογιακη αξια.
Αυτο παρατηρουνταν και πριν 5 και 10 χρονια στο φορουμ.
Κανε μια αναζητηση τη λεξη «κόκκαλο» και θα δεις συζητησεις οπως κι αυτη εδω.
Οχι οτι ειναι κακο προφανως να αγοραζεις με κριτηριο τη μεταπωλητικη αξια. Ολοι λιγο πολυ το κανουμε.
Απλα απαντω στο ερωτημα που εθεσες.

Τωρα οσον αφορα στη συγκριση FF με SD ή Sub κτλ., το FF καθαρα ωρολογιακα ειναι ενα επιπεδο πανω απο αποψη φινιρισματος και μηχανης (3 βαρελια με 120 ωρες αυτοδυναμια, δουλεια στο χερι και ρυθμισμενη κανει θαυματα απο χρονομετρια). Θα μπορουσε να πει καποιος για το μπρασελε της rolex που ειναι επιτευγμα μηχανικης, αλλα εχω διαβασει απο πολλους κατοχους και γνωστες οτι ο μπρασελες του FF ειναι ο,τι καλυτερο κυκλοφορει (δεν εχω ιδια αποψη). Στα συν οι εστω λιγες επιλογες σε χρωμα καντραν και μεταλλο (ατσαλι, τιτανιο κτλ).
Εκει που ισως χανει το FF ειναι σε εργονομια, καθως ως κατοχος FF και πολλων μοντελων rolex σε διαστημα ετων μπορω να πω οτι τα rolex ειναι γενικα πιο ανετα ρολογια.
Εγω θέλω να πιστεύω ότι οι 9 στους 10 εδώ αγοράζουμε αυτό που μας αρέσει να βλέπουμε στο χέρι μας και τίποτε άλλο. Με βάση αυτό το κριτήριο, αν ο Δημήτρης μου χάριζε το ff στα γενέθλια μου, παίζει και να μην το έπαιρνα. Νομίζω για τον ίδιο λόγο έμεινε απούλητο ένα χρόνο και για κανέναν άλλον. Επειδή είναι ένα αντικειμενικά άσχημο ρολόι στο μέσο μάτι.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #112676 στις: Ιούνιος 15, 2022, 12:27:43 πμ »
Εγω θέλω να πιστεύω ότι οι 9 στους 10 εδώ αγοράζουμε αυτό που μας αρέσει να βλέπουμε στο χέρι μας και τίποτε άλλο. Με βάση αυτό το κριτήριο, αν ο Δημήτρης μου χάριζε το ff στα γενέθλια μου, παίζει και να μην το έπαιρνα. Νομίζω για τον ίδιο λόγο έμεινε απούλητο ένα χρόνο και για κανέναν άλλον. Επειδή είναι ένα αντικειμενικά άσχημο ρολόι στο μέσο μάτι.
Εσυ τρολλαρεις προφανως αλλα να ξερεις οτι το FF θεωρειται απο τα πιο ομορφα ρολογια στα φορα.
Ειναι νομιζω σαφες γιατι δε βλεπεις τοσα να κυκλοφορουν και δε σχετιζεται με την αισθητικη.

Αποσυνδεδεμένος Chameleon

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #112677 στις: Ιούνιος 15, 2022, 12:33:13 πμ »

Αν σου φαίνεται άσχημο στο μέσο μάτι, τότε  εχεις άλλα πιο σοβαρά προβλήματα....

Sorry... Δεν μπόρεσα να συγκρατησω την τρολιά...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Τι φοράμε σήμερα;
« Απάντηση #112678 στις: Ιούνιος 15, 2022, 12:37:48 πμ »
Εγω νομιζω οτι αντικειμενικα το χτυπαει η καρδια μου δυνατα τα τα τα τα ειναι ανωτερο απο το φιναλε της 2ης του Μαλερ.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #112679 στις: Ιούνιος 15, 2022, 12:44:54 πμ »
Εσυ τρολλαρεις προφανως αλλα να ξερεις οτι το FF θεωρειται απο τα πιο ομορφα ρολογια στα φορα.
Ειναι νομιζω σαφες γιατι δε βλεπεις τοσα να κυκλοφορουν και δε σχετιζεται με την αισθητικη.
Καθόλου δεν τρολαρω. Ένα όμορφο ρολόι σε ολόσωστη τιμή δε μένει απούλητο ένα χρόνο σε φόρουμ με γνώστες και καλόγουστους. Και κάνε την προσευχή σου μην το βαρεθεί ο Μήτσος γιατί μετα θα το βλέπουμε καμία πενταετία μπροστά μας στις αγγελίες