Αποστολέας Θέμα: Τι φοράμε σήμερα;  (Αναγνώστηκε 26562518 φορές)

0 μέλη και 32 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Τι φοράμε σήμερα;
« Απάντηση #98460 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 08:52:48 μμ »
Έχω την αίσθηση ότι διαβάζω διαρκώς παράλληλους μονόλογους σε αυτό το φόρουμ. Κι αυτή είναι η γοητεία μας.
Ε γράψε κι εσύ έναν ρε μάνα μου

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #98461 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 08:56:22 μμ »
Δεν διέγνωσα αυτό, απλά εσύ αυτό κατάλαβες
Δεν είναι θέμα το τι κατάλαβα εγώ αλλά αυτά που εσύ πριν από λίγο έγραψες!
Η ερμηνεία που μπορεί να δωθεί είναι απλή και τα συμπεράσματα μπορεί να τα βγάλει ο καθένας (ενδεχομένως και διαφορετικά μεταξύ τους αλλά αυτή είναι η γοητεία της ύπαρξης περισσότερων από ενός ατόμων).
Όπως εσύ στα γραφόμενα σου ορίζεις και δέχεσαι σαν μέτρο σύγκρισης κάποια υλικά τεχνουργήματα, κατα τον ίδιο ακριβώς τρόπο δημιουργείς το προσωπικό σου cheating.

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #98462 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:02:45 μμ »
Δεν διέγνωσα αυτό, απλά εσύ αυτό κατάλαβες. Η βασική διαφορά μας είναι ότι εγώ δε θα έλεγα ποτέ ότι το Rolex μου είναι Patek ή Audemars killer.
Γιατί απλά δεν είναι!

Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #98463 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:07:33 μμ »
Δεν είναι θέμα το τι κατάλαβα εγώ αλλά αυτά που εσύ πριν από λίγο έγραψες!
Η ερμηνεία που μπορεί να δωθεί είναι απλή και τα συμπεράσματα μπορεί να τα βγάλει ο καθένας (ενδεχομένως και διαφορετικά μεταξύ τους αλλά αυτή είναι η γοητεία της ύπαρξης περισσότερων από ενός ατόμων).
Όπως εσύ στα γραφόμενα σου ορίζεις και δέχεσαι σαν μέτρο σύγκρισης κάποια υλικά τεχνουργήματα, κατα τον ίδιο ακριβώς τρόπο δημιουργείς το προσωπικό σου cheating.

Εάν δεν υπάρχει τίποτα αντικειμενικό φίλε Χαρίλαε, δεν υπάρχει μέτρο και άρα δεν υπάρχει σύγκριση, ούτε καλό ούτε κακό. Θα ξεκινήσουμε με το θεώρημα ότι τα Rolex είναι καλύτερα ρολόγια από τα Seiko, για την ακρίβεια υψηλή ωρολογοποιία τα μεν και μη υψηλή ωρολογοποιία τα δε και θα συζητάμε με βάση αυτό αλλιώς θα μας στρίψει.

Επίσης, πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό που έγραψα δεν είναι η γνώμη μου ούτε η γνώμη κανενός άλλου, είναι ένα απλό γεγονός.

Σου παραθέτω μερικά παρόμοια γεγονότα παρακάτω:

- Η γη γυρίζει
- Τα Patek είναι πολύ ανώτερα από τα Rolex
- Η Mercedes φτιάχνει καλύτερα αμάξια από τη Scoda
- Ο Χαρίλαος είναι καπετάνιος και του αρέσουν τα Seiko

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #98464 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:11:34 μμ »
- Δεν έχω παντρευτεί γιατί μου αρέσει να κοιμάμαι διαγώνια στο κρεβάτι και με τα χέρια απλωμένα

Αποσυνδεδεμένος pasas21

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #98465 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:14:09 μμ »
Η διαφορά είναι ότι αν σε 5 χρόνια το sla κάνει 8.000 ευρώ επειδή το διαφημίζει το μισό πιντρεστ, ο Μπίμπερ, o sin boy, η Νίκι μιναζ, η Μενεγάκη o drake (αληθινά παραδείγματα ;D) δε θα το αγοράσω. Επίσης αν φτιάξουν έκδοση ροζουλι με διαμαντακια αξίας 80.000 ευρώ και το φορέσει η Καρντάσιαν επίσης θα ξεράσω.
Το σαμπ το αγόρασε συνάδελφος μου πριν 5 χρόνια 4.500 ευρώ.  Μήπως κάνει η ρολεξ cheating:)

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #98466 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:15:26 μμ »
Εάν δεν υπάρχει τίποτα αντικειμενικό φίλε Χαρίλαε, δεν υπάρχει μέτρο και άρα δεν υπάρχει σύγκριση, ούτε καλό ούτε κακό. Θα ξεκινήσουμε με το θεώρημα ότι τα Rolex είναι καλύτερα ρολόγια από τα Seiko, για την ακρίβεια υψηλή ωρολογοποιία τα μεν και μη υψηλή ωρολογοποιία τα δε και θα συζητάμε με βάση αυτό αλλιώς θα μας στρίψει.

Κι όμως αυτό συμβαίνει. Δεν υπάρχει τίποτα αντικειμενικό. Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας βασίζεται σε παραδοχές. Ο Αϊνστάιν θεωρούσε ότι το σύμπαν διαστέλλεται και διαψεύστηκε, καθώς απ' ό,τι φαίνεται διαστέλλεται.
Δεν είσαι ειδικός σε θέματα ρολογιών μηχανολόγος μηχανικός, δεν έχεις επισκεφτεί τα εργοστάσια της Rolex και της Seiko, δεν έχεις παρατηρήσει από μόνος σου όλη την παραγωγική διαδικασία. Κάνεις λοιπόν μια παραδοχή: το sub είναι καλύτερο από το MM. Ε, ο Χαρίλαος κάνει την αντίθετη, λιγότερο προφανή αλλά εξίσου πιθανή, παραδοχή.
Το λες και μόνος σου. Αναγκαζόμαστε να συζητάμε με κάποια βάση, αλλιώς θα μας στρίψει. Μόλις περιέγραψες την Ιστορία του Νου, άθελά σου.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #98467 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:16:59 μμ »
Κι όμως αυτό συμβαίνει. Δεν υπάρχει τίποτα αντικειμενικό. Όλη η ιστορία της ανθρωπότητας βασίζεται σε παραδοχές. Ο Αϊνστάιν θεωρούσε ότι το σύμπαν διαστέλλεται και διαψεύστηκε, καθώς απ' ό,τι φαίνεται διαστέλλεται.
Δεν είσαι ειδικός σε θέματα ρολογιών μηχανολόγος μηχανικός, δεν έχεις επισκεφτεί τα εργοστάσια της Rolex και της Seiko, δεν έχεις παρατηρήσει από μόνος σου όλη την παραγωγική διαδικασία. Κάνεις λοιπόν μια παραδοχή: το sub είναι καλύτερο από το MM. Ε, ο Χαρίλαος κάνει την αντίθετη, λιγότερο προφανή αλλά εξίσου πιθανή, παραδοχή.
Το λες και μόνος σου. Αναγκαζόμαστε να συζητάμε με κάποια βάση, αλλιώς θα μας στρίψει. Μόλις περιέγραψες την Ιστορία του Νου, άθελά σου.
Ούτε της Mercedes έχω επισκεφτεί, άρα και αυτό σύμβαση είναι, μπορεί να είναι μάπα αμάξια

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #98468 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:21:23 μμ »
Ένα λακοστάκι πάντως που έχω 15 χρόνια, είναι ακόμα ίδιο. Σε αντίθεση με το pull and bear που τρύπησε στο μήνα.

(Κανένα από τα δύο εργοστάσια δεν έχω επισκεφτεί ούτε ξέρω από κλωστές και υφάσματα)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #98469 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:23:21 μμ »

Επίσης, πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό που έγραψα δεν είναι η γνώμη μου ούτε η γνώμη κανενός άλλου, είναι ένα απλό γεγονός.

Σου παραθέτω μερικά παρόμοια γεγονότα παρακάτω:

- Η γη γυρίζει
- Η Mercedes φτιάχνει καλύτερα αμάξια από τη Scoda
- Ο Χαρίλαος είναι καπετάνιος και του αρέσουν τα Seiko
Που την είδες την υψηλή ωρολογοποιία στα ROLEX? Αυτό είναι άποψη
Αυτό είναι που δεν εννοείς να καταλάβεις!
Γεγονός είναι πως η γη γυρίζει
Σύγκριση είναι μεταξύ PATEK & ROLEX
Σύγκριση είναι μεταξύ Μερσεντές και Σκόντα
Γεγονός είναι πως είμαι καπετάνιος και γνώμη πως μου αρέσουν τα Σέικο.
Τα μέτρα σύγκρισης μπορεί να συζητηθούν και να συμφωνηθούν για να έχουμε μια σωστή σύγκριση.
Και επανέρχομαι στο προηγούμενο ποστ μου όπου αν σε κάνει να νιώθεις καλά το θεώρημα σου περί ανωτερότητας της ROLEX με’γεια σου με χαρά σου.
Οι συγκρίσεις θα γίνονται (όπως γινόταν πάντα) και οι όποιες θέσεις θα συζητούνται με επιχειρήματα.

Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #98470 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:24:09 μμ »
Την αξία στα αντικείμενα την δίνουν οι άνθρωποι με αντικειμενικά  ( πχ υλικά κατασκευής ) αλλά και υποκειμενικά κριτήρια ( στυλ, ομορφιά )

Ας μείνουμε σε αυτό και ας δούμε λίγη μπαλίτσα ήσυχα για την ώρα ...!!!! :)

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #98471 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:27:07 μμ »
Που την είδες την υψηλή ωρολογοποιία στα ROLEX? Αυτό είναι άποψη
Αυτό είναι που δεν εννοείς να καταλάβεις!
Γεγονός είναι πως η γη γυρίζει
Σύγκριση είναι μεταξύ PATEK & ROLEX
Σύγκριση είναι μεταξύ Μερσεντές και Σκόντα
Γεγονός είναι πως είμαι καπετάνιος και γνώμη πως μου αρέσουν τα Σέικο.
Τα μέτρα σύγκρισης μπορεί να συζητηθούν και να συμφωνηθούν για να έχουμε μια σωστή σύγκριση.
Και επανέρχομαι στο προηγούμενο ποστ μου όπου αν σε κάνει να νιώθεις καλά το θεώρημα σου περί ανωτερότητας της ROLEX με’γεια σου με χαρά σου.
Οι συγκρίσεις θα γίνονται (όπως γινόταν πάντα) και οι όποιες θέσεις θα συζητούνται με επιχειρήματα.

Άποψη είναι ότι η Rolex κάνει υψηλή ωρολογοποιία;

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #98472 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:27:16 μμ »

Πάμε να καούμε, συμφωνώ εν μέρη αλλά πρέπει να δώσεις παράδειγμα πιο πατεκ εννοείς;

Γιατί αν μιλήσουμε για το ικονικ ρολόι της πατεκ... ναυτιλο 5711 φοβάμαι ότι διαφωνώ και λέω ότι το Rolex παίζει να είναι καλύτερο...

Sent from Huawei P8 using Tapatalk Pro

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #98473 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:28:08 μμ »
Ούτε της Mercedes έχω επισκεφτεί, άρα και αυτό σύμβαση είναι, μπορεί να είναι μάπα αμάξια

Εάν έχεις Mercedes και Skoda, μπορείς να κρίνεις από τη δική σου εμπειρία.
Εδώ μάλιστα θα συμφωνήσουμε όλοι στην ίδια παραδοχή, τα Mercedes είναι καλύτερα από τα Skoda. Ο λόγος είναι ότι το παράδειγμα είναι ατυχές, καθώς είναι πολύ πιο πολύπλοκο να συγκρίνεις δύο ρολόγια σε σχέση με δύο αυτοκίνητα. Δε χρειάζεται καν επίσκεψη στο εργοστάσιο, νομίζω. Είναι οι προδιαγραφές, ο εξοπλισμός, η απτή ποιότητα των υλικών, η αντοχή στο χρόνο, τα προβλήματα που παρουσιάζουν κτλ. Έχεις αντίστοιχα επιχειρήματα για τη Seiko;

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #98474 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:31:06 μμ »
Ένα λακοστάκι πάντως που έχω 15 χρόνια, είναι ακόμα ίδιο. Σε αντίθεση με το pull and bear που τρύπησε στο μήνα.

(Κανένα από τα δύο εργοστάσια δεν έχω επισκεφτεί ούτε ξέρω από κλωστές και υφάσματα)

Επομένως οδηγείσαι, δικαιολογημένα και από ίδια εμπειρία, σε μία προφανή παραδοχή: το λακοστ είναι καλύτερο από το pull and bear. Βέβαια, μιλάμε για ένα λακοστ και ένα pull and bear. Όχι για όλα όσα παράγονται. Θα σου το δώσω όμως αυτό. Μάλλον ισχύει για όλα.
Είχες ΜΜ και σου χάλασε;

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #98475 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:32:39 μμ »
Χιχιχι, έχουν πονέσει παρα πολύ τα rolex serial killings !

Λοιπόν, κάποια παιδιά εδώ νομίζουν ότι ξέρουν περισσότερα από τους άλλους, επειδή ακούμπησαν περισσότερα λεφτά στη μπουτίκ της Βαλαωρίτου, με τη μυστική σκάλα που οδηγεί απευθείας στην κεντρική πύλη του παραδείσου. Κάποια παιδιά δεν ξέρουν τι εστί Tuna, δεν έχουν ακούσει ποτέ ότι τα ρολόγια αυτά κουβαλάνε μια ιστορία κάμποσων δεκαετιών, οπότε κάπου μπέρδεψαν τα ρολόγια με τ΄αρνιά, λησμονώντας το κούρεμα με την ψιλή που πέφτει στο γκισέ της Βαλαρωρίτου -ποιος είναι το πρόβατο  δεν ξέρω. 

Αυτοκόλλητε, καρδιά μου, με αντικειμενικά κριτήρια τώρα, τα ρολεξάκια μας, και τα δικά σου και τα δικά μου και του καθενός εδώ μέσα, έχουν τόση σχέση με την υψηλή ωρολογοποιϊα όση η Ελένη με το πολεμικό ρεπορτάζ. Το ότι πχ ένας συμβατικός  καλός, προσεγμένος ατσάλινος χρονογράφος, ήδη καρα-υπερκοστολογημένος ως λιανική, πωλείται αυτή τη στιγμή σε τιμές υπερδιπλάσιες της ήδη φουσκωμένης αρχικής τιμής του, δεν τον καθιστά προιόν ΥΩ.

Το ότι σε ρωτάνε με ποιά κριτήρια αποκαλείς ένα ρολόϊ "ρολογάρα" κι εσύ απαντάς ότι το γεγονός και μόνο ότι πωλείται από τη μπουτίκ της Βαλαωρίτου το καθιστά ρολογάρα, δείχνει ποιά είναι τα κριτήριά σου.

Και τέλος, είναι τόσο ξεκάθαρα μειονεκτική η θέση σου στην όλη συζήτηση, στο βαθμό που επιμένεις να κατακρίνεις μπράντες των οποίων τα προϊόντα δεν έχεις δει ούτε σε φωτογραφία -μιας και δεν καταδέχεσαι από το νομιζόμενο ρετιρέ της ρόλεξ να κοιτάξεις ο,τιδήποτε άλλο. Μιλάς, επομένως, για πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα και αυτό φαίνεται. Η όλη θεώρησή σου είναι μονόπλευρη, μονοδιάστατη και ατελής, η προσέγγισή σου είναι επενδυτική μάλλον παρά ωρολογιακή -άσε που ακόμη και σε επενδυτικό επίπεδο φαίνεται να αγνοείς τα στοιχειώδη.

-Σόρρυ, ε ;

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #98476 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:34:06 μμ »

Πάμε να καούμε, συμφωνώ εν μέρη αλλά πρέπει να δώσεις παράδειγμα πιο πατεκ εννοείς;

Γιατί αν μιλήσουμε για το ικονικ ρολόι της πατεκ... ναυτιλο 5711 φοβάμαι ότι διαφωνώ και λέω ότι το Rolex παίζει να είναι καλύτερο...

Μπράβο ρε Μήτσο. Εκεί πάσχει ο συλλογισμός του Μιχάλη. Δεν έδωσε παράδειγμα στο Rolex vs Patek. Κατά τα άλλα είναι ολόσωστος.

Τώρα θα βάλω φατσούλες για να είναι λιγότερα αυστηρά τα ποστ.

:) :D

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #98477 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:37:06 μμ »
Επομένως οδηγείσαι, δικαιολογημένα και από ίδια εμπειρία, σε μία προφανή παραδοχή: το λακοστ είναι καλύτερο από το pull and bear. Βέβαια, μιλάμε για ένα λακοστ και ένα pull and bear. Όχι για όλα όσα παράγονται. Θα σου το δώσω όμως αυτό. Μάλλον ισχύει για όλα.
Είχες ΜΜ και σου χάλασε;
Είχα Rolex και Panerai και μου χάλασαν στο μήνα και τα δύο. So what? Από πότε στην υψηλή ωρολογοποιία είναι κριτήριο το αν το ρολόι χαλάει; Στα Vacheron χαλάει το ένα στα δύο. Στα Casio δεν χαλάει ποτέ κανένα ακόμα και αν το πετάξεις από ρετιρέ.

Και; Τα μεν είναι έργα τέχνης τα δε μαζική παραγωγή.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #98478 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:38:40 μμ »
Χιχιχι, έχουν πονέσει παρα πολύ τα rolex serial killings !

Λοιπόν, κάποια παιδιά εδώ νομίζουν ότι ξέρουν περισσότερα από τους άλλους, επειδή ακούμπησαν περισσότερα λεφτά στη μπουτίκ της Βαλαωρίτου, με τη μυστική σκάλα που οδηγεί απευθείας στην κεντρική πύλη του παραδείσου. Κάποια παιδιά δεν ξέρουν τι εστί Tuna, δεν έχουν ακούσει ποτέ ότι τα ρολόγια αυτά κουβαλάνε μια ιστορία κάμποσων δεκαετιών, οπότε κάπου μπέρδεψαν τα ρολόγια με τ΄αρνιά, λησμονώντας το κούρεμα με την ψιλή που πέφτει στο γκισέ της Βαλαρωρίτου -ποιος είναι το πρόβατο  δεν ξέρω. 

Αυτοκόλλητε, καρδιά μου, με αντικειμενικά κριτήρια τώρα, τα ρολεξάκια μας, και τα δικά σου και τα δικά μου και του καθενός εδώ μέσα, έχουν τόση σχέση με την υψηλή ωρολογοποιϊα όση η Ελένη με το πολεμικό ρεπορτάζ. Το ότι πχ ένας συμβατικός  καλός, προσεγμένος ατσάλινος χρονογράφος, ήδη καρα-υπερκοστολογημένος ως λιανική, πωλείται αυτή τη στιγμή σε τιμές υπερδιπλάσιες της ήδη φουσκωμένης αρχικής τιμής του, δεν τον καθιστά προιόν ΥΩ.

Το ότι σε ρωτάνε με ποιά κριτήρια αποκαλείς ένα ρολόϊ "ρολογάρα" κι εσύ απαντάς ότι το γεγονός και μόνο ότι πωλείται από τη μπουτίκ της Βαλαωρίτου το καθιστά ρολογάρα, δείχνει ποιά είναι τα κριτήριά σου.

Και τέλος, είναι τόσο ξεκάθαρα μειονεκτική η θέση σου στην όλη συζήτηση, στο βαθμό που επιμένεις να κατακρίνεις μπράντες των οποίων τα προϊόντα δεν έχεις δει ούτε σε φωτογραφία -μιας και δεν καταδέχεσαι από το νομιζόμενο ρετιρέ της ρόλεξ να κοιτάξεις ο,τιδήποτε άλλο. Μιλάς, επομένως, για πράγματα για τα οποία δεν έχεις ιδέα και αυτό φαίνεται. Η όλη θεώρησή σου είναι μονόπλευρη, μονοδιάστατη και ατελής, η προσέγγισή σου είναι επενδυτική μάλλον παρά ωρολογιακή -άσε που ακόμη και σε επενδυτικό επίπεδο φαίνεται να αγνοείς τα στοιχειώδη.

-Σόρρυ, ε ;
Ακόμα δεν έσβησαν τα φώτα στον θάλαμο;

(Από tuna μόνο σε Rio mare έχω δοκιμάσει)

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #98479 στις: Οκτώβριος 02, 2019, 09:38:56 μμ »
Μπράβο ρε Μήτσο. Εκεί πάσχει ο συλλογισμός του Μιχάλη. Δεν έδωσε παράδειγμα στο Rolex vs Patek. Κατά τα άλλα είναι ολόσωστος.

Τώρα θα βάλω φατσούλες για να είναι λιγότερα αυστηρά τα ποστ.

:) :D
Χαχαχαχαχα!

Εγώ δίνω τροφή για σκέψη μόνο!

Sent from Huawei P8 using Tapatalk Pro

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!