Αποστολέας Θέμα: Πρώτο ταξιδάκι στο εξωτερικό  (Αναγνώστηκε 18367 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Πρώτο ταξιδάκι στο εξωτερικό
« Απάντηση #20 στις: Αύγουστος 26, 2017, 11:22:20 πμ »
Μην ξεχασεις,τρενο απο Βιεννη για Βουδαπεστη is a must ,1 ωρα και κατι μονο.
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Αύγουστος 26, 2017, 11:35:41 πμ »
Προς εκεί μας βλέπω... Έχω και ένα συνάδελφο στη δουλειά που είχε πάει με τη γυναίκα του Βιέννη, και μπορεί να μου πει και 2-3 πληροφορίες. Τους άρεσε πολύ.
Αν το αποφασισετε και θελεις πληροφοριες, στειλε μου π.μ.  ;)

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Αύγουστος 26, 2017, 11:36:22 πμ »
Από κρύο αρχές με μέσα Νοέμβρη τι λέει η Βιέννη? Στο περίπου, γιατί και ο καιρός είναι απρόβλεπτος.

Ευχαριστώ Ηλία  :)

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Αύγουστος 26, 2017, 11:43:33 πμ »

Και GiannisMast, μην ξεχνάς: Shoot first, sightsee later.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Αύγουστος 26, 2017, 11:45:36 πμ »
εγω θα προτιμουσα Βιεννη ή Πραγα για πρωτη φορα με ημερησια εκδρομη οπως ειπαν τα παιδια..

Παιδια αυτο για τη Μπρυζ το εχω ακουσει οτι ειναι μαγικη...   και το σκεφτομαι κι εγω... αλλα για φετος θελω πολυ να παω Ρωμη Φλωρεντια.. Ρωμη εχω παει 3 φορες αλλα εχω 5 χρονια απο την τελευταια και θελω να το συνδυασω με Τοσκανη κλπ.

Επισης θα προτεινα μετα το ταξιδι του Γιαννη και τις φωτο που θα ποσταρει να μεινει το νημα σαν ταξιδιωτικο!

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Αύγουστος 26, 2017, 11:56:49 πμ »
Τώρα παιδιά έβλεπα για ένα μουσείο ιστορίας της τέχνης στη Βιέννη. Πιστεύω θα μαγευτώ αν πάμε τελικά, μου αρέσουν πολύ τα καλλιτεχνικά, η ζωγραφική, η μουσική κτλ. Μάλιστα έχω περάσει από ένα στάδιο όπου μου άρεσε πολύ (και μου αρέσει ακόμη) και η κλασική μουσική. Γενικά η αίσθηση του παλιού και κλασικού μου προκαλεί ένα όμορφο συναίσθημα, και αν το βιώσουμε αυτό σε ένα ταξίδι, σε μια πόλη με σύγχρονη ζωή μεν αλλά και με αυτή την παραδοσιακή μεσαιωνική αίσθηση, θα είναι τέλεια.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Αύγουστος 26, 2017, 12:00:07 μμ »
Φιλε αν πας Βιεννη ειναι ο παραδεισος σε σχεση με κλασικη μουσικη... υπαρχουν τα σπιτια των κλασικων Μοτσαρτ κ.α. σαν μουσεια αλλα και του Ρηγα Φερραιου που ειναι απιστευτο.. ποσο μαλλον αν βρεις καποια παρασταση της φιλαρμονικης..

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Αύγουστος 26, 2017, 12:06:56 μμ »
Φιλε αν πας Βιεννη ειναι ο παραδεισος σε σχεση με κλασικη μουσικη... υπαρχουν τα σπιτια των κλασικων Μοτσαρτ κ.α. σαν μουσεια αλλα και του Ρηγα Φερραιου που ειναι απιστευτο.. ποσο μαλλον αν βρεις καποια παρασταση της φιλαρμονικης..

Απ'ότι είδα η κοπελιά ψήνεται και αυτή.

Τα μόνα που με προβληματίζουν λίγο είναι ο καιρός, αν και με προετοιμασία παλεύεται πιστεύω, και η ανασφάλεια για τρομοκρατία...αλλά με αυτή τη λογική βέβαια μη πάω και πουθενά :D

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Αύγουστος 26, 2017, 01:01:11 μμ »
Σιγουρα δεν θα κανει το κρυο του τελους Δεκεμβρη αρχες Γεναρη (γυρω στο 0 και πιο κατω) αλλα θα εχει ψυχρα και αφου θα ειστε εξω και θα περπατατε, θελει σιγουρα χοντρο μπουφαν, γαντια και σκουφο. Επισης ισως βρεχει, οποτε αδιαβροχο η ομπρελα ισως ειναι απαραιτητο. Τιποτα ομως εξτρημ, μια χαρα θα ειστε. Μια δυο μερες πριν φυγετε δες το μετεο για. Βιεννη και κανονιζεις αναλογα.
Αν σ αρεσει η κλασικη μουσικη και η ολη ατμοσφαιρα η Βιεννη ειναι η πολη σου.
Οτι θελεις μην διστασεις να ρωτησεις.

Αποσυνδεδεμένος Nostradamus

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Αύγουστος 26, 2017, 06:01:28 μμ »
Μένω στην Αμβέρσα. Η αλήθεια είναι ότι σε απόσταση δύο ωρών υπάρχουν μερικές από τις πλέον εντυπωσιακές πόλεις.

Η Μπριζ,  η Γάνδη, η Χάγη,  Λουξεμβούργο, Ντίσελντορφ,  αιντχοβεν, Ρότερνταμ είναι όλα σε απόσταση βολής.

Γενικά το κόστος είναι ένα δύο κλικ πάνω σε σχέση με κεντρική Ευρώπη.

Αποσυνδεδεμένος ELBETAKIAS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Αύγουστος 26, 2017, 10:02:55 μμ »
Παρα πολυ ωραιο θεμα !Προτεινω και εγω να μεινει σα θεμα και να ανανεωνεται συνεχως !
Πριν λιγες ημερες γυρισα απο Ρωμη οπου εμεινα εκστασιασμενος !Δεν ειναι ομως αυτο που περιγραφεις μιας και ωρες ωρες ενιωθα πως ειμαι σα στο σπιτι μου..
Ο αδερφος μου φετος πηγε Βιεννη και Πραγα !Με βαση αυτα που εγραψες αρχικα νομιζω πως η Βιεννη ειναι ιδανικος προορισμος για εσενα....Ο αδερφος μου ως μουσικος,εκλεισε και πηγε και ειδε παρασταση με κλασσικη μουσικη ,πραγμα που θα σου προτεινα να κανεις και εσυ !!
Καλο και δημιουργικο ψαξιμο μεχρι την καταληξη του προορισμου ευχομαι !

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Αύγουστος 26, 2017, 10:25:35 μμ »
Ετσι ειναι οπως το λες... στη Ρωμη ειδικα αλλα και σε ολη την Ιταλια νιωθεις συνεχεια οτι βρισκεσαι σε καποιο ελληνικο χωριο ή πολη...

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Αύγουστος 28, 2017, 07:56:47 μμ »
Εγώ πάλι, ούτε στη Φλωρεντία, ούτε στα διάφορα χωριά & μικρές πόλεις στην Τοσκάνη ένιωθα ότι είμαι σε κάποιο Ελληνικό χωριό ή πόλη.
Εκτός του αισθητικού θέματος, οι άνθρωποι εκεί έχουν και κουλτούρα και γούστο, σε αντίθεση με εμάς τους μπαστουνόβλαχους που ακόμα και χωριά/πόλεις που θα μπορούσαν να είναι κούκλες, τα έχουμε κάνει σκατέ ολέ, ακόμα και σε συμπεριφορές, διέκρινα άλλη λογική.
Δεν ξέρω τι γίνεται όσο κατεβαίνεις στο Νότο, αλλά εκεί πάνω το ούνα φάτσα ούνα ράτσα, απλά δεν έχει καμία τύχη ως γνωμικό....
Οι Αυστριακοί και οι κεντροευρωπαίοι, υποθέτω βέβαια ότι είναι ακόμα πιο διαφορετικοί σε ψυχοσύνθεση, νοοτροπία & συμπεριφορές.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #33 στις: Αύγουστος 28, 2017, 08:01:24 μμ »
Εγώ πάλι, ούτε στη Φλωρεντία, ούτε στα διάφορα χωριά & μικρές πόλεις στην Τοσκάνη ένιωθα ότι είμαι σε κάποιο Ελληνικό χωριό ή πόλη.
Εκτός του αισθητικού θέματος, οι άνθρωποι εκεί έχουν και κουλτούρα και γούστο, σε αντίθεση με εμάς τους μπαστουνόβλαχους που ακόμα και χωριά/πόλεις που θα μπορούσαν να είναι κούκλες, τα έχουμε κάνει σκατέ ολέ, ακόμα και σε συμπεριφορές, διέκρινα άλλη λογική.
Δεν ξέρω τι γίνεται όσο κατεβαίνεις στο Νότο, αλλά εκεί πάνω το ούνα φάτσα ούνα ράτσα, απλά δεν έχει καμία τύχη ως γνωμικό....
Οι Αυστριακοί και οι κεντροευρωπαίοι, υποθέτω βέβαια ότι είναι ακόμα πιο διαφορετικοί σε ψυχοσύνθεση, νοοτροπία & συμπεριφορές.

Οι νότιοι είναι πιο κοντά σε εμάς. Π.χ. Νάπολι έχεις 40% πιθανότητα να περάσεις το δρόμο χωρις να σε πατήσουν -- και να σε βρίσουν και από πάνω.

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Αύγουστος 28, 2017, 08:16:00 μμ »
... εχω πάει σχεδόν παντού στην Ιταλία ....

καμιά σχέση ο Βορράς με τον Νοτο ....  αναφέρομαι στην αισθητική αρχιτεκτονικη στις πόλεις τους, το φυσικο περιβάλλον  αλλά και στην κουλτούρα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που ζουν σ αυτά τα μέρη .....

το ίδιο πιστεύουν και οι Ιταλοί .... οι βόρειοι πιστεύουν ότι είναι πιο κοντά με τους κέντρο-ευρωπαίους παρα με του νότιους πατριώτες του βλέπε ''λίγκα του βορρά'' .....

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Αύγουστος 28, 2017, 08:26:48 μμ »
Οι νότιοι είναι πιο κοντά σε εμάς. Π.χ. Νάπολι έχεις 40% πιθανότητα να περάσεις το δρόμο χωρις να σε πατήσουν -- και να σε βρίσουν και από πάνω.
Ετσι ειναι.. Ναπολη Σικελια πχ ειναι σαν εμας η νοοτροπια.. η αισθητικη των χωριων αλλη ιστορια...

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Αύγουστος 28, 2017, 09:07:50 μμ »
Ε ναι. Φυσικά το Μιλάνο και οι Μιλανέζοι, απέχουν αρκετά από τους Νότιους. Έτσι είναι.
Άλλο Ρώμη, άλλο Μιλάνο, άλλο Σικελία κλπ.
Απλά λέω ότι αυτό είναι αρκετά ορατό...
Και η Τοσκάνη ως περιοχή είναι σαφώς προς τα Βόρεια και ουχί προς τα Νότια.
Τουλάχιστον την τελευταία φορά που είχα πάει :lol:

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Αύγουστος 28, 2017, 11:30:42 μμ »
Καλησπέρα κι από μένα παιδιά.Κι εγώ με την κοπέλα μου ψάχναμε για πρώτο ταξίδι στο εξωτερικό και είχαμε Βιέννη Πράγα και Βουδαπέστη. Σας γράφω αυτή την στιγμή απο Πράγα και δηλώνω εκστασιασμενος.Έχω έρθει με γκρουπ και δεν έχουμε καμία έννοια.Είναι όλα κανονισμενα.Επισκεφθηκαμε και το Καρλοβυ βαρυ και το Τσεσκι Κρουμλοβ.Μαγευτικα μέρη και τα τρία
Το μόνο που με κούρασε ήταν οτι όλη η Πράγα είναι πλακόστρωτη με αποτέλεσμα να κουραστώ. Αύριο γυρνάμε

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Αύγουστος 29, 2017, 01:39:50 μμ »
Από Ευρωπαϊκό Βορρά με ιδιαίτερο χρώμα, αρχιτεκτονική και ράθυμη κίνηση προτείνω:

Φλωρεντία Φλώρινα με το ποτάμι της.

Κόμο Καστοριά με τη λίμνη της

μη βλέπεις τα χιόνια

Πράγα Τρίκαλα με το κάστρο του

Γενικά στο Βορρά έχεις πολλές επιλογές.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτέμβριος 15, 2017, 10:34:06 μμ »
Τελικά κλείσαμε για Βιέννη 15-20 Νοέμβρη   :)

Μέχρι τότε θα σας κάνω κάποιες ερωτησούλες, όποιος ξέρει να μου πει.

Ξενοδοχείο δε κλείσαμε ακόμα, η κοπελιά έχει καταλήξει σε ένα που λέγεται Wombats.

Ωραίο φαίνεται, μοντέρνο. Αλλά επειδή ακριβώς μ'αρέσει λίγο καλύτερα το κλασικό από το μοντέρνο, έχετε να προτείνετε κάποιο καλό ξενοδοχείο, οικονομικό (να μη ξεπερνάει τα 60-65 ευρώ τη βραδιά), το οποίο να έχει κλασικό στυλ και διακόσμηση, σαν ένα παλιό αρχοντικό, να δίνει τέτοια αίσθηση? Να έχει βέβαια τουαλέτα δικιά του το δωμάτιο και όχι κοινόχρηστη, και αν έχει και ψυγειάκι είναι ένα συν.
Επίσης να είναι κοντά στο κέντρο ή στο μετρό ώστε να μετακινούμαστε εύκολα σχετικά, όπως επίσης να έχει και καλή πρόσβαση σε κάποια μουσεία και αξιοθέατα που θέλουμε, όπως πχ στο μουσείο ιστορίας της τέχνης, στο μουσείο φυσικής ιστορίας, στο παλάτι της πριγκίπισσας Σίσσυ κτλ.