Αποστολέας Θέμα: Mido Baroncelli II M8607.3.M1.42 γνώμες και εναλλακτικές  (Αναγνώστηκε 3426 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lotinia

• Just Registered
    • Προφίλ
Mido Baroncelli II M8607.3.M1.42 γνώμες και εναλλακτικές
« στις: Αύγουστος 03, 2017, 09:05:40 πμ »
Γειά παιδιά είμαι καινούριος στο site και σαν πρώτο Post θα ήθελα να ζητήσω την γνωμη σας για το ρολόι του τίτλου. Με περίπου 2000 ευρώ μπορώ να πάρω το Mido του τίτλου και θα ήθελα την γνώμη σας για αυτό σαν ρολόι(εταιρία, μηχανισμός , επιμετάλωση κλπ) και τι εναλλακτικές μου προτείνεται μέχρι 3500-4000 ευρώ. Οi λόγοι που μου αρέσει είναι οτι έχει αρκετά αλλά κομψά τοποθετημένους complications(δεν μπορώ να το μεταφράσω σωστά) και ιδιαίτερα τις φάσεις της σελήνης που λατρεύω στα ρολόγια. Επίσης η πρώτη μου επιλογή θα ήταν κατι σε χρυσό(κίτρινο ή κόκκινο) με λευκό καντράν και λουράκι αλλά είμαι ανοιχτός και σε άλλες χρωματικές επιλογές. Το ρολόι έχει βρεθεί στο or@#&i.gr οπότε μια κριτική του καταστήματος αναφορικά με την αξιοπιστία του θα ηταν χρήσιμη.

http://www.midowatches.com/ch-en/watches/m86073m142

Επίσης για να μην ανοίγω και άλλο θέμα με ενδιαφέρει για καθημερινό ρολόι το Citizen AS4020-44b. Μια σύντομη γνώμη και για αυτό ή προσωπική εμπειρία από κάποιον που το έχει θα βοηθούσε πολύ.Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
Απ: Mido Baroncelli II M8607.3.M1.42 γνώμες και εναλλακτικές
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 03, 2017, 09:24:48 πμ »
Όμορφο ρολόι, και συμφωνώ ότι η πολυπλοκότητα της φάσης της Σελήνης έχει κάτι το μαγικό. Θα ήθελα να πάρω και'γω κάποια στιγμή ένα κλασικό ρολόι τέτοιου ύφους με moonphase.

Προσωπικά όμως, δε θα ήθελα να δώσω τόσα χρήματα, και να πάρω ένα ρολόι με επίστρωση χρυσού. Ή stainless steel, ή υπομονή και αγορά κανονικού χρυσού μελλοντικά.

Δεύτερον, 42mm και 13,3mm πάχος είναι κάπως πολλά για κλασικό ρολόι με λευκή πλάκα. Τα 42mm παλεύονται αναλόγως του καρπού κτλ, αλλά τα 13,3 πάχος... Το έχεις δοκιμάσει?

Μηχανισμό η ιστοσελίδα δε λέει παρά μόνο automatic.

Τέλος δε γνωρίζω για το κατάστημα που ρωτάς.

Για εναλλακτικές δες και Frederique Constant.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 03, 2017, 09:46:31 πμ »
Ένα πολύ όμορφο κλασικό ρολόι με moonphase, Classics Auto Moonphase FC-330MC4P6 από την Frederique Constant.

Εδώ και σε βίντεο

https://www.google.gr/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiG4cv9x7rVAhVRlxQKHSTtA3IQjhwIBQ&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DSkaApfde8zU&psig=AFQjCNHpaNRIoilfdgyloOr5TOO3c2HvKw&ust=1501831740920533

Κάτω από 1.500 ευρώ απ'ότι είδα, και βγαίνει και με επίστρωση χρυσού, αλλά εγώ θα επέλεγα το απλό.

Αποσυνδεδεμένος lotinia

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αύγουστος 03, 2017, 10:07:24 πμ »
To FC είναι μια απο τις επιλογές μου απλά θεωρώ πιο  ωραίο το Mido. Για την επίστρωση δεν έχεις άδικο αλλά όταν μιλάμε για μασιφ χρυσό ξεκινάς από τα 20.000 και πάνω για Moonphase.Υπάρχει και σε εκδοση με ανοξειδωτο ατσάλι αλλά χάνει πολύ κατά την γνώμη μου. Το ρολόι το είχα φορέσει και γενικά αν και ψηλό δεν με είχε ξενήσει ιδιαίτερα. Αυτό που δεν μπορώ να βρώ ακόμα και σε ακριβότερα ρολόγια είναι ο συνδυασμός κλασσικού με μοντέρνο αέρα αυτού του ρολογιού.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αύγουστος 03, 2017, 10:22:32 πμ »
Είναι ωραίο το mido, σίγουρα. Έχει όπως είπες και συ, διακριτικά τοποθετημένα τη μέρα, μήνα, ημερομηνία, moonphase κτλ.

Αν το σηκώνει ο καρπός σου ως μέγεθος και δε δείχνει αρκετά μεγάλο, τότε γιατί όχι. Δε γνωρίζω όμως για το μηχανισμό του, τι είναι. Και όπως σου είπα, να ξέρεις ότι η επίστρωση όσο καλή και να είναι, κάποια στιγμή θα αρχίσει να φθείρεται. Ως ιδέα αυτό, για ακριβό ρολόι, δε μου αρέσει τόσο.

Τα παιδιά εδώ πέρα σίγουρα θα σου πουν και άλλες απόψεις.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Αύγουστος 03, 2017, 11:12:41 πμ »
Καλως ηρθες φιλε! Ως εταιρεια η mido ανηκει στο swatch group και αρα φοραει μηχανες ετα.. με λιγο ψαξιμο στο νετ θα βρεις και ποια... υποθετω πως λογικα θα ειναι μια κλασικη 2824 η 2892 με προσθηκη του κοπλικασιον της σεληνης. Γενικα σε μερικα που εχω δει ειναι πολυ καλα ποιοτικα ρολογια... μονη εναλλακτικη που μπορω να σκεφτω ειναι το αντιστοιχο λονζιν μαστερ..
Τωρα σχετικα με το καταστημα δεν εχω κατι κακο να πω ειναι μια χαρα κ εχω αγορασει μερικες φορες κατι φθηνα απο κει.

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος lotinia

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Αύγουστος 03, 2017, 04:30:48 μμ »
Ο μηχανισμός του είναι ο ΕΤΑ 7751. Με βάση αυτόν είδα πολύ όμορφες εναλλακτικές όπως το Longines Classic Conquest Moonphase το οποίο για καποιο λόγο δεν έχει στο site της πλεον η εταιρία.

Αποσυνδεδεμένος georgehh

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Αύγουστος 03, 2017, 05:22:01 μμ »
Εγώ πάντως θα σου έλεγα Longines δε μου κολάει τέτοιο ποσό για mido...
myseiko.freeforums.net

Αποσυνδεδεμένος patsouris

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Αύγουστος 03, 2017, 06:19:16 μμ »
Εγώ πάντως θα σου έλεγα Longines δε μου κολάει τέτοιο ποσό για mido...

+1...Master Collection
Απόστολος

Αποσυνδεδεμένος pancho

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Αύγουστος 03, 2017, 06:35:17 μμ »
Εναλλακτικά θα μπορούσες να δεις και τις Maurice Lacroix (Les Classiques), Louis Erard (Excellence), Eterna (Tangaroa) ή ακόμη και σε κάτι πολύ πιο οικονομικό (εως ότου σου φύγει το μεράκι  :) )  το Certina DS-8 Chronograph Mondphase

...αν και η λογική προστάζει Longines.
....and after the first GP win over Alfa Romeos Alfettas, Enzo Ferrari cried out: " I’ve killed my mother"....

Αποσυνδεδεμένος lotinia

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Αύγουστος 03, 2017, 06:48:57 μμ »
Το master collection δεν μου αρεσε πολύ αλλα το classic conquest moonphase με τρελανε. Έχει σταματήσει να βγαίνει αυτό;