Αποστολέας Θέμα: Seiko premier kinetik  (Αναγνώστηκε 9465 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος orologakias

• 38mm case
  • Δεν κοιτάω την ώρα, το ρολόι κοιτάω........
    • Προφίλ
Seiko premier kinetik
« στις: Μάιος 20, 2017, 06:55:03 μμ »
Καλησπέρα σε όλους εχω ενα seiko premier kinetic και δε κραταει η φορτιση του μαλλον θελει πυκνωτη εχει κανεις να προτεινει που να το παω να μου κανουνε σωστη δουλεια και να μην με γδαρουνε ;οποιος εχει κανει κατι αναλογο ας μου πει παρακαλώ.
http://www.skroutz.gr/s/307166/Seiko-SNP019P1-Perpetual-Kinetic-Premier.html

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Seiko premier kinetik
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 20, 2017, 07:09:51 μμ »
Άλλαξα πριν από 2 χρόνια πυκνωτή (τώρα πια είναι επαναφορτιζόμενη μπαταρία λιθίου). Πήγα στη Seiko.
Πυκνωτής, αλλαγή τσιμούχες και μια επισκευή γιατί είχε φύγει το ζαφείρι από δυνατό κοπάνημα. Όλα μαζί 40€.
This post contains 100% recycled electrons

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 20, 2017, 07:46:19 μμ »
Καλησπερα στη seiko εννοεις στην 3η σεπτεμβριου κοντα στην ομονοια;λες να εχει και μενα μπαταρια λιθιου και να μην εχει πυκννωτη;

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 20, 2017, 08:02:00 μμ »
Καλησπερα στη seiko εννοεις στην 3η σεπτεμβριου κοντα στην ομονοια;λες να εχει και μενα μπαταρια λιθιου και να μην εχει πυκννωτη;

Μπαταρία λιθίου έχει μέσα και το κόστος πλέον στο εξουσιοδοτημένο σερβις μαζί με αλλαγή κάποιων εξαρτημάτων του ρότορα, έλεγχο και στεγανοποίηση είναι κάπου στα 80 ευρώ.

Είσαι σίγουρος ότι το ρολόι σου όντως θέλει αλλαγή της επαναφορτιζόμενης μπαταρίας; το ότι δεν κρατάει πλέον αν έχει να φορεθεί αρκετό καιρό θέλει και πολύ περισσότερο καιρό στο χέρι για να φορτίσει πλήρως (πάνω από μήνα στο χέρι).

Εναλλακτικά και εφόσον έχεις επαναφορτιζόμενη οδοντόβουρτσα της braun με επαγωγική φόρτιση δοκίμασε τον παρακάτω τρόπο (κλικ στο λινκ) όπως τον περιγράφω για να φορτίσεις πλήρως το ρολόι σου σε μόλις μια ημέρα. ;)

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,19310.msg294366.html#msg294366

''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 20, 2017, 08:09:47 μμ »
Ναι στην 3ης Σεπτ/ρίου, στην πλατεία Λαυρίου. Πάντως σκέψου αυτό που λέει ο Γιώργος. Εμένα ήταν κοντά 10 χρόνων ρολόι και πάλι κράταγε σχετικά καλά φόρτιση. Απλά το άλλαξα γιατί πήγε έτσι κι αλλιώς σέρβις.

Γιώργο δεν ήξερα ότι ακρίβυνε τόσο  ???
This post contains 100% recycled electrons

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 20, 2017, 10:09:50 μμ »
Εχω δοκιμασει με το φορτιστη της επαναφορτιζομενης οδοντουβουρτσας φορτιζει αλλα ειπα να το φτιαξω για να ειναι οκ .ναι το εχω τσεκαρει δε κραταει φορτιση το δοκιμασα μερες και ξεφορτιζει μαλιστα πολλες φορες χανει κι ολας.αλλα αν παω για ογδονταρα μαλλον θα μεινω με το φορτιστη

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 21, 2017, 12:09:54 πμ »
Εχω δοκιμασει με το φορτιστη της επαναφορτιζομενης οδοντουβουρτσας φορτιζει αλλα ειπα να το φτιαξω για να ειναι οκ .ναι το εχω τσεκαρει δε κραταει φορτιση το δοκιμασα μερες και ξεφορτιζει μαλιστα πολλες φορες χανει κι ολας.αλλα αν παω για ογδονταρα μαλλον θα μεινω με το φορτιστη

Η καλίμπρα (μηχανή) του ρολογιού σου είναι η 7D56 η οποία φοράει ως επαναφορτιζόμενη μπαταρία την Panasonic MT920 (η οποία είναι από τις νεώτερες λιθίου και την φοράνε και όλα τα σύγχρονα citizen eco drive). Αυτό που αλλάζει ανα μοντέλο ενώ μιλάμε οτι φοράνε την ιδια μπαταρία είναι τα λαμάκια που φέρουν επάνω ως επαφές και βιδώνουν στην εκάστοτε καλίμπρα με διαφορετικό τρόπο.... στο δικό σου ρολόι λοιπόν ο ολοκληρωμένος κωδικός της μπαταρίας που κουμπώνει στην δική σου μηχανή είναι ο  302324X MT920
 (ΠΡΟΣΟΧΗ δεν ταιρίαζουν όλες οι ΜΤ920 στο ρολόι σου -αν τυχόν ψαχτεις μόνος σου- μονον αυτη που σου παραθετω)

Με λίγα λόγια αν πιάνουν λίγο τα χεράκια σου και εχεις ενα τσοκ (για το πίσω βιδωτό καπάκι) και κατσαβιδάκια ωρολογοποιού για τον ρότορα και τις βίδες της μπαταρίας βουαλά:

http://www.ebay.com/itm/Panasonic-MT920-Battery-Capacitor-f-Seiko-5J21-5J22-5J23-5J32-7D46-7D48-7D56-/172457050640?hash=item28273dc210:g:5c4AAOSw241YXakc
''Γιώργος''

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 21, 2017, 09:51:45 πμ »
Πολυ χρησιμες πληροφοριες ξερεις περιπου ποσο να κοστιζει αυτη  η μπαταρια και που μπορω να την προμηθευτω στη Αθηνα.κατι ψιλοπιανουν τα χερια μου.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Μάιος 21, 2017, 09:56:54 πμ »
Τωρα ειδα πως στο πισω καπακι στο δικο μου γραφει 7D48-0AA0  αυτο σημαινει οτι ειναι αλλη μηχανη ;και δε κανει η μπαταρια που μου προτεινε;

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Μάιος 21, 2017, 10:14:11 πμ »
Τωρα ειδα πως στο πισω καπακι στο δικο μου γραφει 7D48-0AA0  αυτο σημαινει οτι ειναι αλλη μηχανη ;και δε κανει η μπαταρια που μου προτεινε;

Η ίδια μηχανή είναι στην ουσία με αυτη που σου εγραψα, η 56 είναι η 48 βελτιωμένη ο τύπος της μπαταρίας είναι ακριβώς αυτός που σου έγραψα δεν αλλάζει και για τις 2, Αθήνα πέραν του εξουσιοδοτημένου (ρωτα κι εκεί δεν χάνεις κατι) δεν ξέρω ποιός θα μπορούσε να στην φέρει σαν ανταλλακτικό και αν θα αξιζε λόγω κόστους.....απο εξωτερικό συμφέρει σαφώς, πάρε κι άλλο ένα λινκ που μπορείς να την προμηθευτείς (η πρώτη στη λίστα είναι)

http://www.ofrei.com/page953.html

(σε αυτους στειλε ενα μειλ πρωτα δεν ξερω αν κανουν πλέον αποστολές εκτός Αμερικής)

« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 21, 2017, 10:20:34 πμ από cupra73 »
''Γιώργος''

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Μάιος 21, 2017, 10:53:46 πμ »
Θα ρωτησω και στη αντιπροσωπεια  της panasonic μηπως υπαρχει αυτη η μπαταρια

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Μάιος 21, 2017, 01:02:55 μμ »
Γιωργο τα μεταφορικα του Οφρει για Ελλαδα είναι πλεον απαγορευτικα.
Τελευταια φορα που ρωτησα το 2016 ζηταγε για μικροαντικείμενα 60 με 70 δολλαρια.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Μάιος 21, 2017, 02:35:22 μμ »
Γιωργο τα μεταφορικα του Οφρει για Ελλαδα είναι πλεον απαγορευτικα.
Τελευταια φορα που ρωτησα το 2016 ζηταγε για μικροαντικείμενα 60 με 70 δολλαρια.
Κατάλαβα Άρη ευχαριστώ...έχω κι εγώ καιρο να παραγγείλω, πριν 2 χρόνια είχα πάρει 2 επαναφορτιζομενες μπαταρίες με μόλις 8 ευρώ μεταφορικά με registered mail αλλά πλέον απο ότι είδα κάτι εχει αλλάξει και στη νομοθεσία τους και έχει θέμα...
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Μάιος 21, 2017, 02:42:04 μμ »
Κατάλαβα Άρη ευχαριστώ...έχω κι εγώ καιρο να παραγγείλω, πριν 2 χρόνια είχα πάρει 2 επαναφορτιζομενες μπαταρίες με μόλις 8 ευρώ μεταφορικά με registered mail αλλά πλέον απο ότι είδα κάτι εχει αλλάξει και στη νομοθεσία τους και έχει θέμα...
Γιωργο πανε οι καλες παλιες εποχες.
Το παραξενο είναι ότι εχω ξαναπαραγγελη σε αλλον από Αμερικη και δεν ειχε χρεωση τοσο ακριβα μεταφορικα.
Τι γινεται με τον Οφρει δεν ξερω.

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 25, 2017, 05:42:18 μμ »
Το ρολο με συνεχομενο φορεμα και την νυχτα φορτιση στον φορτιστη της οδοντουβαρτσας δουλευει ρολοι και δεν χανει καθολου.κατι πολυ σημαντικο που παρατηρησα ειναι οτι οσο το ρολοι ηταν ξεφορτιστο δεν επεφτε και η ημερομηνια κατι που καποιος μπορει να νομιζε οτι για αυτο μπορει να εφταιγε καποιο γραναζι της ημερομηνιας, αυτο ισως γιατι ειναι και περπετουα και εχει να κανει και με ηλεκτρονικα;

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 25, 2017, 09:44:42 μμ »
Το ρολο με συνεχομενο φορεμα και την νυχτα φορτιση στον φορτιστη της οδοντουβαρτσας δουλευει ρολοι και δεν χανει καθολου.κατι πολυ σημαντικο που παρατηρησα ειναι οτι οσο το ρολοι ηταν ξεφορτιστο δεν επεφτε και η ημερομηνια κατι που καποιος μπορει να νομιζε οτι για αυτο μπορει να εφταιγε καποιο γραναζι της ημερομηνιας, αυτο ισως γιατι ειναι και περπετουα και εχει να κανει και με ηλεκτρονικα;

Άστο στο φορτιστή της braun για τουλάχιστον 2 ήμερες για να πάρει πλήρως τα πάνω του και φρόντισε να εφάπτεται το κέντρο του καλά με το πίσω γυαλί στο σημείο ανάμεσα στα 2 πηνία (καταλαβαίνεις ότι έχει φορτίσει όταν βγάζοντας το νιώθεις το πίσω καπάκι ελαφρώς ζεστό)....δεν παθαίνει τίποτε καθώς στο κύκλωμα υπάρχει προστασία υπερφόρτισης. Όταν το ρολόι δεν είναι φορτισμένο καλά λογικό είναι να μην δουλεύουν όλες οι λειτουργίες του σωστά.
''Γιώργος''

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 26, 2017, 06:01:20 μμ »
Δεν εχει πισω γυαλι και ετσι προσπαθω να πετυχω ξερεις το σημειο που φορτιζει κατα προσεγγιση εχεις δικιο εχει μεγαλη σημασια που ακουμπαει μια φορα το ειχα ενα.βραδυ και δεν πηρε καθολου.θα το συνεχισω ετσι να δουμε αν κραταει μετα.πληρως φορτισμενο ποσες μερες πρεπει να κραταει;

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 29, 2017, 12:10:21 πμ »
Α και κατι ασχετο ο φορτιστης δεν ειναι της braun ειναι του lidl και ο βασικος λογος που την ειχα αγορασει αυτη την επαναφορτιζομενη οδοντοβουρτσα ηταν για να φορτιζω ρολογια...

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 29, 2017, 07:32:24 πμ »
Α και κατι ασχετο ο φορτιστης δεν ειναι της braun ειναι του lidl και ο βασικος λογος που την ειχα αγορασει αυτη την επαναφορτιζομενη οδοντοβουρτσα ηταν για να φορτιζω ρολογια...
Δεν είναι καθόλου άσχετο....αν δεν σου δίνει στο output (δες στα specs του)  0.5 εως πολύ 1 Amber στα 9 volt τότε δεν κάνει....(τα γράφω όλα αυτά αναλυτικά στο θέμα της επαγωγικής φόρτισης)
''Γιώργος''

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 29, 2017, 08:27:42 μμ »
Τα στοιχεια που γραφει πισω ειναι Naz 3,7 A1 100-240v 50/60Hz 1.4W