Αποστολέας Θέμα: AVI8 ή Aviator?  (Αναγνώστηκε 2880 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Nikos88

• Just Registered
    • Προφίλ
AVI8 ή Aviator?
« στις: Μάρτιος 07, 2017, 12:41:09 μμ »
Έψαχνα και εγώ ένα ωραίο πιλοτικό - vintage ρολογάκι και έπεσα πάνω στα AVI8. Βέβαια υπάρχουν και τα Aviator και δεν ξέρω που πρέπει να κινηθώ.
Ξεχώρισα κάποια σχέδια τα οποία είναι πραγματικά εντυπωσιακά και μάλλον θα αγοράσω κάποιο από την official αντιπροσωπία. Μου άρεσαν κυρίως τα αυτόματα ρολογάκια τους, μόνο που δεν είμαι σίγουρος εάν θα είναι και από κοντά τόσο εντυπωσιακά όσο φαίνονται στις φωτογραφίες. Υπάρχει περίπτωση να ξέρετε κάτι;
Επίσης εάν τα παραγγείλω από το εξωτερικό θα έχω πρόβλημα κατά την εισαγωγή τους στην χώρα? Μάλλον θα χρειαστώ 2 καθώς το ένα θέλω να το κάνω δώρο.

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: AVI8 ή Aviator?
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 07, 2017, 07:47:55 μμ »
Για μένα τίποτε από τα παραπάνω......εξεζητημένα σχέδια (κάποια όντως ωραία αν και περίεργα) και δεν τα λες vintage καθώς ξεφεύγουν από το κλασσικό στυλ, μεγάλες κάσες σε αρκετά μοντέλα, πάνω από 48mm χωρίς την κορώνα, και μηχανή low cost της miyota στα αυτόματα (8215)....
Αν θες κάτι πιο ποιοτικό και αξιόπιστο σε ''πιλότο''-military με Ελβετική μηχανή καλύτερης ποιότητας πας καρφωτός σε steinhart (μιλάω πάντα για την συγκεκριμένη κατηγορία χρημάτων). Σε λίγες ημέρες στο χέρι σου και χωρίς δασμούς μιας και έρχονται από Γερμανία.

https://www.steinhartwatches.de/en/flieger-watch.html

https://www.steinhartwatches.de/en/weitere-modelle.html

''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος Nikos88

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 08, 2017, 02:19:21 μμ »
Πάρα πολύ ωραία και αυτά που μου έστειλες και μου πρότεινες απλά λίγο τσιμπημένη η τιμή απ' ότι είδα. Τώρα θα μου πεις ρολόι παίρνεις και ειδικά εάν πρόκειται για κάτι τόσο ποιοτικό όπως φαίνονται τα Steinhart.

Επειδή έχω φάει ένα κολληματάκι βέβαια με τα AVI-8, όντας μεγάλος fan των Hawker Hurricane λέω να δοκιμάσω την τύχη μου και να παραγγείλω ένα. Λογικά από την επίσημη αντιπροσωπεία για να μην έχω προβλήματα και ας ελπίζω να είναι όλα κομπλέ (έχω μια φοβία με τις διαδικτυακές αγορές μετά απο 2-3 θεματάκια που είχα).

Τώρα σε ελληνικό eshop δυσκολάκι να τα βρω καθώς έιναι πολύ εξεζητημένα.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!!!

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 08, 2017, 04:20:44 μμ »
Πάρα πολύ ωραία και αυτά που μου έστειλες και μου πρότεινες απλά λίγο τσιμπημένη η τιμή απ' ότι είδα. Τώρα θα μου πεις ρολόι παίρνεις και ειδικά εάν πρόκειται για κάτι τόσο ποιοτικό όπως φαίνονται τα Steinhart.

Επειδή έχω φάει ένα κολληματάκι βέβαια με τα AVI-8, όντας μεγάλος fan των Hawker Hurricane λέω να δοκιμάσω την τύχη μου και να παραγγείλω ένα. Λογικά από την επίσημη αντιπροσωπεία για να μην έχω προβλήματα και ας ελπίζω να είναι όλα κομπλέ (έχω μια φοβία με τις διαδικτυακές αγορές μετά απο 2-3 θεματάκια που είχα).

Τώρα σε ελληνικό eshop δυσκολάκι να τα βρω καθώς έιναι πολύ εξεζητημένα.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!!!

Δεν κάνει τίποτε....εννοείται ότι θα πάρεις αυτό που σου κάνει κέφι και σου αρέσει πιο πολύ, ενημερωτικά πάντως τα avi8 υπάρχουν και σε Ελληνικό κατάστημα (google it) ;)
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 08, 2017, 07:05:59 μμ »
Τα AVI-8 ειναι μια νεοφερμένη micro brand που λανσαρει "αεροπορικού" υφους και στυλ ρολόγια με ονόματα βασισμένα σε γνωστά βρεττανικά αεροσκάφη. Μηχανες γιαπωνεζικες αξιοπιστες αλλά για μενα τιποτα ιδιαιτερο.
Τα Aviator από την άλλη, ήταν μεχρι το 2011 ρωσικης προελευσης ρολόγια με ρωσικες μηχανες αρκετα αξιοπιστες (μεταξύ τους και οι γνωστες και ιστορικές 3133, 3105, 31681 κ.α). Προκειται μάλλον (τουλάχιστον επροκειτο μεχρι το 2011 που εγιναν "ελβετοί" ;D) για εταιρία με περισσότερη ιστορία, υπόσταση και "βάθος".

Σαφώς τα Steinhart που σου προταθηκαν υπερτερουν σε όλους τους τομείς. Ιστορική ακρίβεια στο σχεδιο, ελβετικές μηχανές και ποιότητα με χρονια στην αγορά με εξαιρετικά feedbacks. Σαφως πολύ καλυτερη επιλογή από τα οποιαδήποτε "AVI-8". Και σε τιμές απόλυτα προσιτές για αυτά που προσφέρουν.

Πάντως από τα δύο που προτεινες, θα διαλεγα Aviator, αν και απ'ό,τι ειδα αν και quartz, οι τιμές τους ειναι τσιμπημένες.   

Αποσυνδεδεμένος IliasG

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 08, 2017, 09:00:00 μμ »
Tωρα ειδα ότι αν τολμήσεις και ζητησεις αυτόματο με ETA2824 ή ούτε καν, μπορεί και Sellita, η Αviator ζητά σχεδόν 1500 και 1650 €!! :o

Όταν η Steinhart ζητά κάτω από 500!!  :o
Έλεος...

http://aviatorwatch.ch/collections/propeller/details/r-3-08-0-090-4.html
http://aviatorwatch.ch/collections/bristol/details/v-3-07-0-081-4.html

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
AVI8 ή Aviator?
« Απάντηση #6 στις: Μάρτιος 09, 2017, 12:12:34 μμ »
...

Αποσυνδεδεμένος Nikos88

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάρτιος 09, 2017, 01:54:25 μμ »
Τα βρήκα και σε ελληνικό κατάστημα ναι, δεν μου είχε πάει καν το μυαλό και δεν το είχα googlarei καθόλου, είμαι λίγο άσχετος με τα του διαδικτύου είναι η αλήθεια.

Ευχαριστώ και πάλι θα ψάξω τα διαθέσιμα μοντέλα στην ελλάδα και θα πάω να τα δω από κοντά κι' όλας. Αν δε μου γυαλίσει κανένα θα μαζέψω κάτι παραπάνω να πάρω κάτι σε Steinhart.