Αποστολέας Θέμα: Ερώτηση για Omega  (Αναγνώστηκε 8982 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος bill

• Just Registered
    • Προφίλ
Ερώτηση για Omega
« στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 10:42:55 πμ »
Καλησπέρα. Είμαι καινούριος στο φόρουμ, στο οποίο επεσα τυχαία ψάχνοντας για ρολόγια και ομολογώ ότι το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον, αν και προς το παρών ακόμα διαβάζω και μαθαίνω. Ψάχνω αυτόν τον καιρό να αγοράσω το πρώτο "καλό" ρολόι περίπου στις 3000- 4000 Ευρώ. Θα ήθελά να ρωτήσω τη γνώμη σας σχετικά με το Omega Hour Vision. To βρήκα 3900 μετρητής, χωρίς πολύ παζάρι είναι η αλήθεια. Επίσης αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις γι΄αυτά τα χρήματα ευπρόσδεκτες. Γενικά δε θέλω ένα πολύ ογκώδες και βαρύ ρολόι, διότι με ενοχλεί στη δουλειά μου και επειδή το θέλω απλά για την ώρα, δε με πειράζει και πολύ εάν δεν υπάρχουν άλλες πιο πολύπλοκές δυνατότητες όπως χρονόμετρα κλπ. Βασικά να έχει καλό μηχανισμό και καθαρό καντράν- όχι πολύ φορτωμένο.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

warover

• Επισκέπτης
Απ: Ερώτηση για Omega
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 10:59:11 πμ »
πολυ καλο ρολοι απο αποψη μηχανισμου και αρκετα ιδιαιτερο απο αποψη σχεδιασης αλλα το βρηκες ακριβα η μεση τιμη ειναι 3400 με 3600 ευρο (-20% απο το retail)

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 11:02:11 πμ »
oriste kai merikes extra πληροφοριες
http://www.horomundi.com/forum/showthread.php?t=152

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 12:08:28 μμ »
Tα 3900 Ε είναι με έκπτωση 12% που είναι η επίσημη έκπτωση της Ωμέγα και ισχύει από φέτος. Κοινώς: αυτά που ξέρατε να τα ξεχάσετε!

Φιλικά
Δημήτρης

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 12:31:43 μμ »
τι να σου πω αυτο που λες δεν το ξερω αλλα δεν νομιζω κατι τετοιο αν μπει σε πρακτικη εφαρμογη παντος η τιμη στο ηρακλειο ειναι 3600 (πριν καμια εβδομαδα το ειδα)

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 01:09:48 μμ »
Μακάρι.

Έδω Θεσσαλονίκη κάποια μαγαζιά που ρώτησα για Ωμέγα μου είπαν 12%.
"Μα πέρυσι κάνατε 20%"
"Από φέτος 12% μας είπε η Ωμέγα"
Γκλουπ!!!

Φιλίκα
Δημήτρης

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Σεπτέμβριος 10, 2008, 01:13:29 μμ »
Μακάρι.

Έδω Θεσσαλονίκη κάποια μαγαζιά που ρώτησα για Ωμέγα μου είπαν 12%.
"Μα πέρυσι κάνατε 20%"
"Από φέτος 12% μας είπε η Ωμέγα"
Γκλουπ!!!

Φιλίκα
Δημήτρης

ακολουθει  και η omega πολιτικη  Panerai  :o

μαλον εβαλε μπρος τα σχεδια για την επανοδο στην Υ.Ω ;D
Φιλικα
Νικος

Αποσυνδεδεμένος bill

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Σεπτέμβριος 11, 2008, 08:25:42 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρων παιδιά. Κι εγώ στη Θεσσαλονίκη ρώτησα. Απ' όσο ξέρω μόνο 2 αντιπρόσωποι υπάρχουν. Ενδεχεται να το βρώ φθηνότερο στην Αθήνα όπου ούτως ή άλλως πηγαίνω ή να κοιτάξω και λύση από γερμανία όπου πηγαίνω για δουλειές;
Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Geosar

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 10, 2008, 10:46:48 μμ »
Αν δεν το εχεις ηδη αγορασει γιατι δεν βλεπεις και το ORIS ARTELIER;
Μεγαλη ομοιοτητα  και μεγαλη διαφορα στη τιμη.....
Αξια δεν εχει η κτηση, αξια εχει η ...χρηση

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 11, 2008, 02:08:18 μμ »
Αν δεν το εχεις ηδη αγορασει γιατι δεν βλεπεις και το ORIS ARTELIER;
Μεγαλη ομοιοτητα  και μεγαλη διαφορα στη τιμη.....

Και μεγάλη διαφορά στην μηχανή !!!

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος sleepwalk

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 11, 2008, 10:42:48 μμ »
Μια και που άλλες προτάσεις είναι ευπρόσδεκτες δες και αυτά εκτός από omega (που είναι πράγματι όμορφο)

1) Αν βρίσκεις όμορφο ένα λιτό σχεδιαστικά ρολόι

http://www.thewatchquote.com/139-84-20-No_5524.htm
http://www.jaeger-lecoultre.com/eu/en/watches/master-control/master-control

2) Αν σου αρέσει να υπάρχει και κάτι παραπάνω πάνω του (λίγο "φορτωμένο" μάλλον για σένα αλλά το βάζω)

http://www.thewatchquote.com/IWC-IW378303-PdN.htm

Καλή επιλογή!

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 11, 2008, 10:52:21 μμ »
Το Master Control το έχω δοκιμάσει ;D και είναι πολύ πιω ωραίο live !
Το έχω δει και με άλλο χρώμα (μπλε σκούρο) λουράκι και του πάει ακόμα πιω πολύ !!!
Και γενικά το άσπρο καντράν ταιριάζει και με άσπρο και με καφέ και με μαύρο αλλά και με μπλε σκούρο  λουράκι,
αν είναι του ίδιου χρώματος οι δείκτες !!!

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Geosar

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 12, 2008, 10:14:15 πμ »
Και μεγάλη διαφορά στην μηχανή !!!

Φιλικά Στέφανος.

Και ποια η ουσιαστικη διαφορα; Θα χαλασει γρηγοροτερα το ORIS;
Χανει περισσοτερα δευτερολεπτα την ημερα;
Θελω να πω καλη η λεπτομερεια και η τεχνολογια αλλα εαν δεν την αντιλαμβανεσαι επι της ουσιας, γιατι να την πληρωνεις τοσο ακριβα;
Για μην παρεξηγηθω ειμαι λατρης των ρολογιων και κυριως των αυτοματων αλλα δε νομιζω να πληρωνουμε οτι αγοραζουμε σε ολες τις μαρκες των ρολογιων. Νομιζω οτι πληρωνουμε το marketing και την ...ιστορια της καθε ''κυριλε'' εταιρειας...
Εγω νιωθω λιγο...κοροιδο να δωσω 3πλασια λεφτα για ενα ρολοι μονο και μονο για το ονομα και για τον ... εξελιγμενο μηχανισμο του, που δεν γνωριζουμε (εγω τουλαχιστον) αν επινοηθηκε σε 1-2 ωρες....ή αν ειναι τροποποιηση ενος ηδη υπαρχοντα...ή.....ή.....
Χαριτολογωντας πιστευω οτι ουτε οι Ελβετοι δεν (αξιζει να) ασχολουνται τοσο......

Πολυ φιλικα!
Γιωργος
Αξια δεν εχει η κτηση, αξια εχει η ...χρηση

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 12, 2008, 10:59:49 πμ »
Και ποια η ουσιαστικη διαφορα;
Μονολεκτικά ΝΑΙ ...
Ουσιαστικά λέγετε Co-Axial.

Θα χαλασει γρηγοροτερα το ORIS;
Αυτό δεν το ξέρουμε εκ' των προτέρων και μιλάμε πάντα για ένα κολοσσό που λέγετε ΩΜΕΓΑ,
και μια καλή εταιρία που λέγετε ORIS.
Διαλέγεις και παίρνεις ή καλύτερα ότι πληρώσεις παίρνεις.
Και πάλι μονολεκτικά ΝΑΙ ...

Θελω να πω καλη η λεπτομερεια και η τεχνολογια αλλα εαν δεν την αντιλαμβανεσαι επι της ουσιας, γιατι να την πληρωνεις τοσο ακριβα;
Εάν δεν αντιλαμβάνεσαι όπως και εμείς πριν μερικά χρόνια ...
Ρωτάς, διαβάζεις, μαθαίνεις ...
Και αν όλα αυτά τα θεωρείς ανούσια δικαίωμα σου αλλά δεν αγοράζεις μηχανικό ρολόι παίρνεις ένα Quartz και δεν χρειάζεται να διαβάσεις πιω κάτω.

Για μην παρεξηγηθω ειμαι λατρης των ρολογιων και κυριως των αυτοματων αλλα δε νομιζω να πληρωνουμε οτι αγοραζουμε σε ολες τις μαρκες των ρολογιων. Νομιζω οτι πληρωνουμε το marketing και την ...ιστορια της καθε ''κυριλε'' εταιρειας...
Αν και εγώ έχω πει στο παρελθών για γυαλισμένες και μη ΕΤΑ, ακόμα και εγώ όταν είδα ότι λύνουν τελείως όλο το μηχανισμό τον επί ασημώνουν ή τον γαλβανίζουν και του γυαλίζουν ΌΛΑ του τα κομμάτια ένα προς ένα και μετά τον επανασυρναμολογούν από την αρχή ...
Δύστυχος ή ευτυχώς στην Ελβετική ωρολογοποιία ισχύει κατά μεγάλο βαθμό όπια εργασία πληρώνεται και πάλι ότι αγοράσεις παίρνεις !!!
Όσο για το marketing υπάρχει ακόμα και στην πιω μικρή εταιρία !!!

Εγω νιωθω λιγο...κοροιδο να δωσω 3πλασια λεφτα για ενα ρολοι μονο και μονο για το ονομα και για τον ...
Δεν είναι όλα ή του ύψους ή του βάθους ούτε εμένα μου περισσεύουν,
αλλά όταν διαβάσεις πίσω από το όνομα τι ιστορία κρύβει θα καταλάβεις ...
Και επειδή έχει γίνει πολύ μεγάλος λόγος για ΟΝΌΜΑΤΑ, είναι το Νο1 για την αξία μιας εταιρίας ...
Για να μην επεκταθώ περισσότερο σκέψου πόσες φορές το ΌΝΟΜΑ σε μία εταιρία σε έκανε να την προτιμήσεις αυτήν και όχι μια άλλη !!!

εξελιγμενο μηχανισμο του, που δεν γνωριζουμε (εγω τουλαχιστον) αν επινοηθηκε σε 1-2 ωρες....ή αν ειναι τροποποιηση ενος ηδη υπαρχοντα...ή.....ή.....
Ακόμα και αυτούς που πιστεύεις ότι τους έφτιαξαν σε μια ώρα
από πίσω από τα σχέδια υπάρχουν χρόνια μελετών εξελίξεις και πειραμάτων !!!
Σαν παράδειγμα δες σήμερα πόσες εταιρίες κατασκευάζουν δικές τους Calibres, πραγματικά δικές τους
και κάθε πόσα χρόνια κατασκευάζουν νέους μηχανισμούς !!!

Χαριτολογωντας πιστευω οτι ουτε οι Ελβετοι δεν (αξιζει να) ασχολουνται τοσο......

Πολυ φιλικα!
Γιωργος
Φίλε μου οι Ελβετοί ασχολούνται με την κάθε λεπτομέρεια
γι' αυτό και κατασκευάζουν τα καλύτερα ρολόγια στον κόσμο !!!

Πολύ φιλικά
Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 12, 2008, 02:36:33 μμ »
Και ποια η ουσιαστικη διαφορα; Θα χαλασει γρηγοροτερα το ORIS;
Εγω νιωθω λιγο...κοροιδο να δωσω 3πλασια λεφτα για ενα ρολοι μονο και μονο για το ονομα και για τον ... εξελιγμενο μηχανισμο του, που δεν γνωριζουμε (εγω τουλαχιστον) αν επινοηθηκε σε 1-2 ωρες....ή αν ειναι τροποποιηση ενος ηδη υπαρχοντα...ή.....ή.....

Πολυ φιλικα!
Γιωργος

εαν φορανε τις ιδιες μηχανες ετα και οι πιο πολλες εταιρειες δεν κανουν και δεν μπορουν τροποποιησεις. η μονη διαφορα ,θα το βρεις εαν διαβασεις στο φορουμ,ειναι η εξης,ποια εκδοση της μηχανης εχουν στο ρολοι,βασικα μιλαω για μια την 2824-2 που θα βρεις στην πλειοψηφια .των ρολογιων
The five flavours are Economique, Standard, Elaboré, Top and Chronomètre. Various choices of finish are available

Standard (regulated in two positions)
Mean daily rate +/- 12 s/d
Elaboré (regulated in three positions)

Mean daily rate +/- 7 s/d
Max variation across 5 positions: 20 s

Top (regulated in five positions)

Mean daily rate +/- 4 s/d
Max variation across 5 positions: 15 s

Chronomètre Version to COSC specification

ετσι να τα λεμε για να θυμομαστε! ;D

μια ερωτηση βρε παιδια ασχετη και να με συγχωρειτε κιολας,βλεπω πολυ τωρα τελευταια ολες αυτες τις "επιθεσεις φιλιας" του στυλ με φιλια ,πολυ φιλικα ,παρα πολυ φιλικα,με παρα πολυ φιλια! περα απο ενα δυο ατομα που το εχουν απο καιρο στην υπογραφη τους και το χω συνδεσει μαζι τους ,φορες φορες μου φαινονται καπως ,δεν ξερω πως να το πω..ΝΙΝ βοηθεια,γραψε εσυ για μενα ;D 8)

με παρα πολυ φιλια ,σας αγαπω ολους
 ;D :P

« Τελευταία τροποποίηση: Οκτώβριος 12, 2008, 03:23:37 μμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος bill

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 13, 2008, 05:22:38 μμ »
Ωραίες και οι τρεις προτάσεις, από IWC είχα δει το Portuguese grand reserve. Προς το παρόν περιμένω να πάω γερμανία να δω κι εκεί τι τιμές παίζουν. Πάντως Θεσ/νίκη τα μαγαζιά δεν κατεβαίνουν κάτω από 15% στο μετρητοίς πράγμα που θα με κάνει, εάν δεν πάρω από εξωτερικό, να κατέβω αθήνα για αυτή τη δουλειά εν τέλει. Ήδη από το φόρουμ έχω δει κάποια μαγαζιά που λέγεται πως κάνουν καλύτερες εκπτώσεις.

Αποσυνδεδεμένος geogal86

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 13, 2008, 05:50:07 μμ »
Ριξε και μια ματια στο διαχρονικο υπεροχο Speedmaster Professional ειναι λιγο φορτωμενο

http://www.omegawatches.com/index.php?id=303

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 13, 2008, 08:22:06 μμ »
Οχι και φορτωμενο το moonwatch φιλε geogal86,εκτος κι αν εννοεις φορτωμενο με ιστορια και περγαμηνες ;)
Μακραν απ τα πιο ευαναγνωστα καντραν σε χρονογραφο,δεν εχει τιποτα πανω του που να στοχευει σε εντυπωσιασμο,εμφαση στην πρακτικοτητα&λειτουργικοτητα.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 04:11:42 πμ »
ηθελα να ρωτησω την νεα τιμη καταλογου του monnwatch και που θα μπορουσε να βρει καποιος την καλυτερη τιμη απο επισημο/ανεπισημο?ενδιαφρει αρκετο κοσμο και θα ηθελα οσοι γνωριζουν να αναφερουν την εμπειρια τους(για τον πωλητη ;D)

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 16, 2008, 04:15:28 πμ »
Ριξε και μια ματια στο διαχρονικο υπεροχο Speedmaster Professional ειναι λιγο φορτωμενο

http://www.omegawatches.com/index.php?id=303

δηλαδη?που ?πως?