Αποστολέας Θέμα: Sinn 104 ή Oris Aquis Date;  (Αναγνώστηκε 22225 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: Sinn 104 ή Oris Aquis Date;
« Απάντηση #40 στις: Δεκέμβριος 19, 2016, 08:04:07 μμ »
Δεν ειμαι βεβαιος οτι εχει καποια προστιθεμενη αξια. Ολοενα και πιο μεγαλες εταιριες χρησιμοποιησαν σελιτα. Η ζενιθ δεν το εκρυψε, ασχετα αν την εκραξαν, γιατι το κραξιμο θα το ετρωγε και με ετα. Η IWC επισης λεγεται οτι τις χρησιμοποιει. Η ορις ηδη εδω και καιρο.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Δεκέμβριος 19, 2016, 10:03:57 μμ »
Η Σέλιτα είναι κλώνος της ΕΤΑ. Το ίδιο ποιοτικά. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω.

Το λουρί είναι το ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Δεκέμβριος 19, 2016, 11:54:00 μμ »
Δεν έχω καταλάβει ούτε εγώ την μερική υστερία με τις έρημες τις Selita...
Είναι μάλλον αυτό που λένε "καλύτερα να σου βγει το μάτι..."

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Δεκέμβριος 19, 2016, 11:55:44 μμ »
Στο 65 μου η σελίτα φυσάει στο +1 την ημέρα.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Sinn 104 ή Oris Aquis Date;
« Απάντηση #44 στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 12:03:35 πμ »
Μεχρι στιγμης δεν εχει ακουστει κατι ασχημο..

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 12:05:49 πμ »
H Sel. ιδρύθηκε το 2002-2003.
Αυτό δεν πρέπει απαραίτητα να σημαίνει κάτι για την ποιότητα των μηχανισμών που φτιάχνει (αντιγράφει, για την ακρίβεια), όμως έτσι είναι.

Αποσυνδεδεμένος maktoumpis

• Just Registered
    • Προφίλ
Sinn 104 ή Oris Aquis Date;
« Απάντηση #46 στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 06:56:59 πμ »
Στο 65 μου η σελίτα φυσάει στο +1 την ημέρα.

Συνεπώς δεν τίθεται ούτε θέμα χρονομετρίας..

Μήπως η μικρή διάρκεια αυτόνομης ύπαρξης της εταιρίας, όπως αναφέρει ο svl, δημιουργεί ερωτηματικά για την αξιοπιστία των μηχανών σε βάθος χρόνου; Θα μπορούσε να ειναι ένας λογος για το σκεπτικισμό που τις συνοδεύει;
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 20, 2016, 07:03:36 πμ από maktoumpis »

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 07:21:20 μμ »
Οχι βέβαια. Η Σέλιτα ιδρύθηκε το 1950 και το 2003 ξεκίνησε την παραγωγή δικών της μηχανών. Εξάλλου ήταν για πολλά χρόνια υπεργολάβος της ΕΤΑ κατασκευάζοντας τμήματα μηχανών και συναρμολογώντας μηχανές για λογαριασμό της. Αυτό από μόνο του διαλυει οποιαδήποτε αμφιβολία περί αξιοπιστίας.
Οι κλώνοι ΕΤΑ που κατασκευάζει χρησιμοποιούνται από τις μεγαλύτερες εταιρείες που έχουν υψηλά στάνταρ.

Το λουρί είναι το ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 08:42:10 μμ »
Ωραίο σκεπτικό.
Οι εξωτερικοί συνεργάτες και οι συναρμολογητές αυτοκινήτων Πόρσε, ας ξεκινήσουν να κατασκευάζουν ένα δικό τους αντίγραφο Πόρσε.
Ουδεμία αμφιβολία περί της αξιοπιστίας του νέου αυτοκινήτου θα υπάρχει.

Η ΕΤΑ ιδρύθηκε το 1856 και... "although specializes in ébauches, is capable of making all components necessary for a completed watch and is therefore considered a manufacture d'horlogerie....
Through a series of mergers, ETA has become the largest manufacturer of Swiss watch movements and controls a virtual monopoly over their production and supply".

Συγκρίνοντας τις δύο εταιρείες (και όχι έναν ή δύο μηχανισμούς τους) είναι σαν να συγκρίνουμε μήλα με μπανάνες.
Αυτά καταλαβαίνω εγώ. :)

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 08:54:44 μμ »
Αν πάρει μια Selita η iwc και της ρίξει τις δικές της παρεμβάσεις όπως στις eta για παράδειγμα τότε δεν παίρνεις κάτι αξιόπιστο που έχει περάσει τα quality standards της iwc? Σε τελική ανάλυση το κόστος μιας eta είναι ένα μικρό κλασμα στο κόστος ενός ρολογιού αυτής της κλάσης. Η εταιρεία που τη χρησιμοποιεί την περιβάλλει με το δικό της κύρος και αξιοπιστία και αυτό θα γίνει και με τη Selita και την κάθε Selita.
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 08:56:43 μμ »
Εντάξει ρε παιδιά, μηχανές φτιάχνει η ΕΤΑ, ότι και να ήταν και όπως και να θεωρείται.
Τώρα η σελίτα φτιάχνει κλώνους της 2824, αφού για πολλά χρόνια έφτιαχνε τις ίδιες τις 2824 για λογαριασμό της ΕΤΑ.
Ναι ναι αυτής της σουπερκομπλικέ μηχανής, που είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτιαχτεί.
Μεταξύ μας άμα πάρουμε τίποτα τόρνους, αντί να πάμε για καφεμεζεδομάζωμα,  μαζευόμαστε  κάπου και φτιάχνουμε και μόνοι μας 2824 για να 'χουμε να παίζουμε. 

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 09:03:24 μμ »

Λες;  :lol:

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 09:07:12 μμ »
Μεταξύ μας άμα πάρουμε τίποτα τόρνους, αντί να πάμε για καφεμεζεδομάζωμα,  μαζευόμαστε  κάπου και φτιάχνουμε και μόνοι μας 2824 για να 'χουμε να παίζουμε.
Αυτό είναι ωραίο και για project, να φτιάξουμε ένα ρομποτάκι που θα κόβει όλα τα parts για μια μηχανή ρολογιού.
mywatch.gr Manufacture Horlogère  :o

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 11:19:06 μμ »
Μην ξεχνάμε ότι έχουμε και τον gerogian στην παρέα, με πολύχρονη εμπειρία στις καλίμπρες της IWC.
Μετατρέπουμε τα οδοντιατρικά εργαλεία του σε ωρολογιακά και το κλείσαμε το θέμα !
Μία νέα σελίδα για την Ελληνική ωρολογοποιΐα :up:

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Δεκέμβριος 20, 2016, 11:36:18 μμ »
Σπύρο η Karmann έφτιαχνε για χρόνια τα καμπριολέ της Πόρσε,  ’ουντι, VW και άλλων. Κατασκευή, συναρμολόγηση (μόνο κινητήρα έπαιρνε έτοιμο) και το παρέδιδε με το κλειδί στο χέρι. Η Σέλιτα δεν παράγει κάτι πολύπλοκο όπως ένα αμάξι, αλλά τις πλατίνες, τις γέφυρες, τα γρανάζια και τους τροχούς των μηχανών (δηλαδή τη δουλειά ενός καλού μηχανουργείου) και με εξαρτήματα της Nivarox έκανε την τελική συναρμολόγηση.

Το λουρί είναι το ρολόι.

Αποσυνδεδεμένος DIMITRIS-MILANO

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Δεκέμβριος 21, 2016, 06:13:23 πμ »
Πάντως η ουσία ειναι οτι την ετα σιγά σιγά την χαιρετάμε και αυτο φαίνεται στις τιμές του οτι εχει ετα . Το γκρουπ θα κρατήσει εσωτερικά για longines, Hamilton τους μηχανισμούς και μετα να δούμε τι θα γίνει. Φίλε μου πάρε το LLD ειναι ιδιαίτερο κομμάτι !

Sent from my iPad using Tapatalk
Be plural, like the Universe
www.rolexmagazine.com

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #56 στις: Δεκέμβριος 21, 2016, 09:50:30 μμ »
Πήγα χθες μια βόλτα και κατάφερα να δοκιμάσω το LLD (αυτο βρήκα, για ορις ή φορτις ουτε λογος). Αυριο θα ανεβάσω φωτό...

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #57 στις: Δεκέμβριος 22, 2016, 10:33:19 πμ »
Όπως προανέφερα, προχθές έριξα μια ματιά στα μαγαζιά. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτό (τα LLD με καφέ λουρί είναι μεταχειρισμένα, γι'αυτό και δεν έχουν το αυθεντικό μαύρο). Από μέγεθος, πώς σας φαίνεται; Μήπως είναι λίγο μεγάλο; («πετάγονται» τα lugs; )
Το Hydroconquest το είδα στο μαγαζί και είπα να το δοκιμάσω. Δεν είναι άσχημο, αν και ίσως να μου φάνηκε λίγο μικρό (ίσως έχω συνηθίσει τα 42mm χωρίς στεφάνη των seiko και το hamilton pilot που έχω).

hosting immagini

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #58 στις: Δεκέμβριος 22, 2016, 10:43:30 πμ »
Επιπλεον, υπαρχουν δημοσιευματα που θελουν το group να συνεχιζει την παροχη μηχανων σε τριτους για λογους επιβιωσης.
Βικτωρα αυτο κατα 99% ξεχνατο.
Καμια ενημερωση απο μεσα προς τους προμηθευτες χονδρικης.
Αφου δεν εγινε καποια ενημερωση μεχρι τωρα που μιλαμε θεωρω οτι και το 2017 ετσι θα παει.
Το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει και καποια ενημερωση για παροχη ανταλλακτικων και απο Σελιτα μερια.

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #59 στις: Δεκέμβριος 22, 2016, 11:16:48 πμ »
Όπως προανέφερα, προχθές έριξα μια ματιά στα μαγαζιά. Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτό (τα LLD με καφέ λουρί είναι μεταχειρισμένα, γι'αυτό και δεν έχουν το αυθεντικό μαύρο). Από μέγεθος, πώς σας φαίνεται; Μήπως είναι λίγο μεγάλο; («πετάγονται» τα lugs; )
Το Hydroconquest το είδα στο μαγαζί και είπα να το δοκιμάσω. Δεν είναι άσχημο, αν και ίσως να μου φάνηκε λίγο μικρό (ίσως έχω συνηθίσει τα 42mm χωρίς στεφάνη των seiko και το hamilton pilot που έχω).

Ένα ρολόι που σου φαίνεται λίγο μεγάλο σήμερα, το πιθανότερο είναι να σου φαίνεται -σκέτο- μεγάλο αύριο.
Ένα ρολόι που σου φαίνεται λίγο μικρό σήμερα, θα σου φαίνεται μια χαρά αύριο.

Και επειδή ο χρόνος είναι σχετικός και η σχετικότητα είναι χρονική, όπου "αύριο" βάλε διάστημα x.

Πάντως το LLD, εμένα προσωπικά, μου φαίνεται μια από τις ωραιότερες επανεκδόσεις ρολογιών που έχουν βγει ποτέ.