Αποστολέας Θέμα: Μια συλλογη απο την αρχη...  (Αναγνώστηκε 9879 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
Μια συλλογη απο την αρχη...
« στις: Νοέμβριος 20, 2016, 06:15:01 μμ »
Απο το 2009 που ξεκινησα να μαθαινω και να εντυπωσιαζομαι απο τον κοσμο του ρολογιου περασαν απο τα χερια μου παρα πολλα.Για την μικρη μου ηλικια (17 τοτε και 24 τωρα)ηρθαν και εφυγαν ρολογια που ποτε δεν θα φανταζομουν.Τα περισσοτερα εφυγαν απο κοντα μου απο λαθη δικα μου,ρολογια που ποτε δεν επρεπε να φευγουν απο την συλλογη αυτα εφευγαν και μετανιωνα(ακομα και τωρα μετανιωνω για καποια)αργοτερα.Ομως πλεον ηρθε η σειρα να ξεκινησει η συλλογη απο την αρχη.Με αργα αλλα σταθερα βηματα να μαζευω κομματια που με ενδιαφερουν,μου αρεσουν,γουσταρω στην τελικη.Οποτε να σας παρουσιασω την μεχρι τωρα συλλογη μου και ελπιζω ανανεωμενη στο μελλον.

ΤΟ ΚΕΙΜΗΛΙΟ
Το μικροτερο αλλα και το χαμηλοτερης αξιας ρολοι μου.Ενα Orient μπαταριας επιχρυσο να ειναι 24mm ειναι ζητημα.Ωστοσο τεραστιας συναισθηματικης αξιας μιας και ειναι απο τον παππου μου.Ακομα και στην βαφτιση μου αυτο φορουσε.Ειναι λογικα ρολοι προς τα τελη 80 και αν σκεφτουμε οτι το μονο που ζηταει ειναι μια μπαταρια καθε 2-3 χρονια ειναι αυτο που λεμε σκυλι.

Ο ΔΥΤΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
Το diver που ηρθε κατα τυχη και εμεινε.Ειναι το μονο που αν τελικα παραμεινει θα μπει και στην θαλασσα(τα υπολοιπα αρνιουνται κατηγορηματικα).Με διαμετρο στα 42mm και με ωραιο μπρασελε ειναι ρολοι που θα μπει κατω απο χοντρες μπλουζες η πουκαμισα.Λεπτο οσο πρεπει και αυτοματο με την τιμιοτατη miyota.Ειναι ο μικρος αδερφος του Hydromax.

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ
Ενα απο τα πολλα τεραστια που ηθελα πολυ.Το Hydromax με την διαμετρο στα 52mm και το παχος στα 24mm μονο απαρατηρητο δεν περναει.Μολις το δα και απο κοντα ειπα πως αυτο ειναι για μενα.Γιατι?Δεν ξερω το αγαπησα ετσι απλα.Swiss Made Quartz Ronda GMT η μηχανη του,1000m αδιαβροχο με βαλβιδα ηλιου και το μπρασελε του στα 24mm διαμετρο στα lugs.Τι λουρι αραγε θα του πηγαινε απορω ακομα.Το κτηνος που λατρεψα.

Η ΧΕΛΩΝΑ
Ενας απο τους μονιμους ερωτες μου πριν ερθει και εγκατασταθει στη συλλογη.Το Certinακι με τη Valjoux 7750 και τα 300m θα κανει μονιμο desk diving.Ρολοι που μεχρι στιγμης δεν εχω πειραματιστει τοσο με λουρακια αλλα ειναι πασπαρτου απ οτι φαινεται.Η κασα του ειναι ερωτας για τους βινταζακηδες(οπως ειμαι και εγω)ενω το open back δεν αφηνει πολλα στην φαντασια.Ισως θα ηθελα να εχει καπακι με το χελωνακι αλλα δεν πειραζει.Το limited που κραταει την πρωτια της συλλογης.

Ο ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ
Αλλο ενα diver που δεν θα βουτηξει.Καρχαριας του γλυκου νερου που λενε το Squale αν και 101 atmos δεν θα μπει ουτε στο μισο μετρο στη θαλασσα.Αυτο το μπλε του καντραν σε συνδιασμο με την υπεροχη κασα σε παει πισω στην εποχη του 70.Στα 43mm με την γνωστη ETA 2824 βαλβιδα ηλιου στο 10 ειναι το diver που τραβηξε την προσοχη και κυνηγησα παρα πολυ.Μου αρεσε η περιστρεφωμενη πατητη στεφανη δυο κατευθυνσεων αλλα και η ομορφη λουμινοβα του.Το μπλεδακι μου με vintage χαρακτηρα.

Ο ΝΕΟΣ
Τα diver και γενικα αυτα που βινταζοφερνουν οπως καταλαβατε ειναι τα αγαπημενα μου.Οποτε ηρθε αλλη μια επανεκδοση ενος ιστορικου μοντελου του Hydrosub.Με διαμετρο 43mm και με την περιεργη master lock κορωνα ειναι αυτο που πηγε και στο project North Pole και εγινε Cosc.Το δικο μου ειναι το απλο ωστοσο αλλα με μηδαμινες διαφορες(ειναι το ιδιο ακριβως ρολοι).Με μπρασελε που θυμιζει παλαιοτερες εποχες δεν ηταν δυνατον να ξεφυγει ενω η στεφανη με τα πολυγωνικα κοψιματα το κανει ακομα πιο ομορφο.Το Hydromax ενιωσε μοναξια και ηρθε για παρεα το Hydrosub.Το ιστορικο Edoxακι μου.

Η ΘΗΚΗ
Ας ειναι καλα το Skroutz που με λιγοτερο απο 20Ε με εκανε να παρω μια θηκη 6 θεσεων αρκετα ποιοτικη που χωραει ανετα τα ρολογια μου και εχει ωραια μαξιλαρακια.Με δερματινη οψη που ωστοσο δεν ειναι αλλα με τιμη τετοια τι αλλο να ζητησεις?

Ευχαριστω για την αναγνωση.Ευχομαι να εχουμε την υγεια μας και να χαιρομαστε τα ρολογακια μας.

Υ.Γ.Το Hydromax δεν χωραει με τιποτα στη θηκη μην ψαρωνετε :D

Φιλικα
Στεργιος

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Μια συλλογη απο την αρχη...
« Απάντηση #1 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 06:23:58 μμ »
Στέργιε να τα χαιρεσαι ολα και να συνεχίσεις το ωρολογιακό σου ταξίδι! Όμορφη παρουσίαση! Μέχρι το επόμενο ...

Sent from my iPad using Tapatalk
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 06:25:35 μμ »
Καλοφόρετα όλα Σέργιε.
Με το καλό να έρθουν και τα επόμενα!!!

Φιλικά Γιώργος
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 07:41:51 μμ »
Αρη και Γιωργο σας ευχαριστώ πολύ.Την υγεία μας να χουμε και όλα θα έρθουν.

Φιλικά
Στεργιος

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 07:44:36 μμ »
Σεργιε καλοφορετα!! ολα ιδιαιτερα, ολα ομορφα να τα χαρεις και να τα κρατησεις!! και να αγοραζεις οτι ποθεις σου ευχομαι!
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 07:47:55 μμ »
Ο χριστιανός στην υπογραφή γράφει Στέργιος....εσείς εκεί και οι δυο το χαβά σας...

Sent from my iPhone using Tapatalk
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 07:49:45 μμ »
Χαχαχαχαχ δεν πειράζει Αρη σε όλα τα ονόματα ακούω εγώ.Ευχαριστω bat να χαίρεσαι τα ρολόγια σου και εσυ με υγεία.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 08:25:26 μμ »
Χαχαχαχαχ δεν πειράζει Αρη σε όλα τα ονόματα ακούω εγώ.Ευχαριστω bat να χαίρεσαι τα ρολόγια σου και εσυ με υγεία.

:2thumbs: :2thumbs:
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 08:50:36 μμ »
Μπραβο Στεργιε, ωραια συλλογη και ωραια παρουσιαση!!!! :cheers: :cheers:
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος IronHawk

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 08:51:40 μμ »
Στέργιο να τα χαίρεσαι όλα.
Vangelis (aka IronHawk)

Αποσυνδεδεμένος corsair1965

• 50mm case
  • Χάρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 08:53:54 μμ »
Μπράβο Στέργιο!!! Να τα χαίρεσαι με υγεία φίλε!!!
Εξαιρετική η παρουσίαση σου!!!
 :applaus: :applaus: :applaus:
χο χο χο!

Αποσυνδεδεμένος SER

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 08:57:42 μμ »
Σπυρο,Βαγγελη και Χάρη σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.Και στα δικά σας.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 20, 2016, 09:15:21 μμ από SER »

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 09:03:56 μμ »
Να τα χαίρεσαι Στέργιε, πάντα χαρούμενες ώρες να δείχνουν !
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος jimko7

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 09:47:51 μμ »
Καλοφόρετα με υγεία! :)
ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 10:04:52 μμ »
Στεργιε καλοφόρετα να είναι και ευχωμαι του χρονου να εχεις και δευτερη θηκη γεματη φυσικα.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 10:20:45 μμ »

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ
...
Μολις το δα και απο κοντα ειπα πως αυτο ειναι για μενα.Γιατι?Δεν ξερω το αγαπησα ετσι απλα...

Φιλικα
Στεργιος
Πολύ μ'αρέσεις!  :up:
Να τα χαίρεσαι όλα με υγεία!!  :cheers:

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 10:49:45 μμ »
Στέργιε πολύ ωραία παρουσίαση της συλλογής σου... μπράβο..! Να τα χαίρεσαι και πάντα χαρούμενες ώρες να δείχνουν...! Με την σειρά μου αρέσουν 1)squale 2)edox 3)certina 4)orient 5)invicta 42mm και 6) hydromax

Αποσυνδεδεμένος Watch-Collector

• Reviews/Super Moderator
  • Tourbillion
  • 8/10/08 - 21/12/08
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 11:13:24 μμ »
Η ΧΕΛΩΝΑ
Ενας απο τους μονιμους ερωτες μου πριν ερθει και εγκατασταθει στη συλλογη.Το Certinακι με τη Valjoux 7750 και τα 300m θα κανει μονιμο desk diving.Ρολοι που μεχρι στιγμης δεν εχω πειραματιστει τοσο με λουρακια αλλα ειναι πασπαρτου απ οτι φαινεται.Η κασα του ειναι ερωτας για τους βινταζακηδες(οπως ειμαι και εγω)ενω το open back δεν αφηνει πολλα στην φαντασια.Ισως θα ηθελα να εχει καπακι με το χελωνακι αλλα δεν πειραζει.Το limited που κραταει την πρωτια της συλλογης.

Μοναδικό, από τους ωραιότερους, με vintage ύφος, δύτες-χρονογράφους ever.

Ο ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ
Αλλο ενα diver που δεν θα βουτηξει.Καρχαριας του γλυκου νερου που λενε το Squale αν και 101 atmos δεν θα μπει ουτε στο μισο μετρο στη θαλασσα.Αυτο το μπλε του καντραν σε συνδιασμο με την υπεροχη κασα σε παει πισω στην εποχη του 70.Στα 43mm με την γνωστη ETA 2824 βαλβιδα ηλιου στο 10 ειναι το diver που τραβηξε την προσοχη και κυνηγησα παρα πολυ.Μου αρεσε η περιστρεφωμενη πατητη στεφανη δυο κατευθυνσεων αλλα και η ομορφη λουμινοβα του.Το μπλεδακι μου με vintage χαρακτηρα.

Φτιάχτηκε αποκλειστικά για την Ηorus και φέρει βαλβίδα ηλίου, όταν τα μέχρι σήμερα μοντέλα δεν έχουν.

http://www.horusorologi.com/squale

Το συγκεκριμένο είναι δυσεύρετο.

Ο ΝΕΟΣ
Τα diver και γενικα αυτα που βινταζοφερνουν οπως καταλαβατε ειναι τα αγαπημενα μου.Οποτε ηρθε αλλη μια επανεκδοση ενος ιστορικου μοντελου του Hydrosub.Με διαμετρο 43mm και με την περιεργη master lock κορωνα ειναι αυτο που πηγε και στο project North Pole και εγινε Cosc.Το δικο μου ειναι το απλο ωστοσο αλλα με μηδαμινες διαφορες(ειναι το ιδιο ακριβως ρολοι).Με μπρασελε που θυμιζει παλαιοτερες εποχες δεν ηταν δυνατον να ξεφυγει ενω η στεφανη με τα πολυγωνικα κοψιματα το κανει ακομα πιο ομορφο.Το Hydromax ενιωσε μοναξια και ηρθε για παρεα το Hydrosub.Το ιστορικο Edoxακι μου.

Σταμάτησε η παραγωγή του.
Πλέον και τα τρία δεν υπάρχουν. Ελπίζω να τα κρατήσεις και σου εύχομαι να τα χαρείς !!   ;D
Eνας Ελλην σοφος, ειπε καποτε:

«Η Δημοκρατια μας αυτοκαταστρεφεται διοτι κατεχρασθη το δικαιωμα της ελευθεριας και της ισοτητας, διοτι εμαθε τους πολιτες να θεωρουν την αυθαδεια ως δικαιωμα, την παρανομια ως ελευθερια, την αναιδεια του λογου ως ισοτητα και την αναρχια ως ευδαιμονια».

Αποσυνδεδεμένος pugman

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 11:19:11 μμ »
Να χαίρεσαι τη συλλογή σου Στέργιε κ πάντα καλές ώρες! Όμορφη παρουσίαση απο μια ιδιαίτερη συλλογή.

Send using Tapatalk

"buy a Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself"

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 20, 2016, 11:24:12 μμ »
Να τα χαίρεσαι ολα!!!

Θα ήθελα ενα πμ για τη θήκη παρακαλώ , θέλω κι εγώ μια σ αυτή τη τιμή

Sent from my iPad using Tapatalk