Γραφεις όμως
καθώς και ανεξάρτητοι ωρολογοποιοί
Αν θελεις να πεις ότι φτιαχνουν μηχανες και για αλλους αυτό δεν ισχυει για τον ΝΤΟΥΦΟΥΡ ενώ ο Αλτερ καποιες μικρες συνεργασιες εκανε (εφτιαξε το Οπους) αλλα όμως εχει και δικο του ρολοι.
Επισης κατά την γνωμη μου αν θελεις να περιορισεις το θεμα κοστους θα πρεπει να γινει φανερο.
Γιατι οι ανεξάρτητοι ωρολογοποιοι συνηθως κατασκευαζουν ακριβα ρολογια.
Έχεις δίκιο όπως το λες, αλλά με τον όρο "ωρολογοποιός" μπορεί να περιγράψει κανείς και όσους κάνουν τροποποιήσεις σε υπάρχοντες μηχανισμούς, κατασκευάζουν επιμέρους εξαρτήματα, καντράν, κάσες κ.λπ. Γι αυτό υπάρχουν π.χ. οι Pita, Dedegumo, Dagaz κ.ά.
Επίσης να διευκρινήσω ότι η λίστα δεν είναι δική μου, αλλά είναι προϊόν έρευνας από διάφορες πηγές (με κάποιες προσθαφαιρέσεις), που η καθεμία φυσικά έχει τα δικά της κριτήρια. Για παράδειγμα, ο Giuliano Mazzuoli με τα εξαιρετικά manometro πληροί όλες τις προαναφερθείσες προϋποθέσεις, αλλά απουσιάζει από όλες τις λίστες μάλλον επειδή διαθέτει κανάλι λιανικής.
Σαφώς και η συγκεκριμένη λίστα δεν είναι βίβλος, αλλά νομίζω πως είναι μια καλή βάση για όσους θέλουν να ασχοληθούν περαιτέρω.