Αποστολέας Θέμα: Ξεχασα οσα ήξερα μέχρι σημερα..!!!  (Αναγνώστηκε 60041 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: Ξεχασα οσα ήξερα μέχρι σημερα..!!!
« Απάντηση #100 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 04:59:38 μμ »
Τα doxa είναι από τις ιστορικές εταιρίες στον χώρο του καταδυτικου, άνετα χωράει σε κάθε συλλογή! Όμορφη κάσα μπομπε κρύσταλλο, αξιόλογη μηχανή, κουβαλάει αρκετή ιστορία, απλά δεν αξίζει καινούργιο, στα 1200€ αν το βρεις...

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 05:45:25 μμ »
Ρητα, κατηγορηματικά, οριστικά και αμετάκλητα ΟΧΙ Γιώργο.

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει την ανάγκη για ένα "καλό" ρολόι όπως ένα πανεραι ή ένα speedmaster.

Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 06:23:35 μμ »

Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να καλύψει την ανάγκη για ένα "καλό" ρολόι όπως ένα πανεραι ή ένα speedmaster.
Αυτο εννοουσα οταν ειπα ΟΧΙ.
Με καλυψε απολυτα ο Παναγιωτης.
Καλη, χρυση η Doxa, ομως ουτε Omega ειναι, ουτε Panerai και θα τολμησω να πω ουτε και Longines. Αυτο κολλαει στο LLD που ηδη εχεις.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 07:50:10 μμ »
Καλη, χρυση η Doxa, ομως ουτε Omega ειναι, ουτε Panerai και θα τολμησω να πω ουτε και Longines. Αυτο κολλαει στο LLD που ηδη εχεις.

+1
ωραίος ο Χρήστος ......!!!!!

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 08:34:34 μμ »
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 08:38:19 μμ »
Ακριβώς. Το επόμενο σου πρέπει να είναι κάτι που θες παααααααααρα πολυ. Κάτι που δεν θα σου έρθει αμέσως επιθυμία να πουλήσεις για κάτι καλύτερο.

Πάρε πρώτα αυτό και μετά πάντα θα υπάρχει χώρος και σιγά σιγά χρήμα για "μικρότερα" ρολόγια που θα μπορείς και να τραμπαρεις για να καλύψεις και την ανάγκη για ανανεώσεις.
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 08:40:35 μμ »
Eχει παρει πολλα `μικροτερα`σε αξια ρολογια,Παναγιωτη.
Καιρος να παρει κατι `δυνατο`.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 08:50:56 μμ »

Πολυ σωστοι και οι δυο!! Συμφωνω απολυτα... Γιωργο με αυτα τα "λαθη" που κανεις κ θα σου κοστισουν 1.000 κατι ευρω ποτε δε θα μπορεσεις να αποκτησεις κατι πολυ καλο και που δεν θα πουληθει σε λιγο καιρο.

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Φεβρουάριος 16, 2018, 08:57:18 μμ »
Δηλαδη θελεις να δωσεις το LLD για να πας σε DOXA;
Δηλαδη αυτο ειναι το παραπανω βημα που θελεις να κανεις οπως εγραψες στην αρχη;

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ξεχασα οσα ήξερα μέχρι σημερα..!!!
« Απάντηση #109 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 12:21:09 πμ »
Sorry guys, αλλά μεταξύ των δύο ρολογιών για τα οποία γίνεται η συζήτηση, τα οποία υπενθυμίζω ότι τα είχα κάποτε και τα έδωσα:

Αν θα ξανα-αγόραζα κάποιο, αυτό θα ήταν το Doxa.
Όπως έχω ξαναδηλώσει, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και περί ωρολογιακής αξίας (ή υπεραξίας) κολοκυθόπιτα εις τη ν-οστή...
Δεν αντιλαμβάνομαι δε, γιατί μεταξύ 2 ρολογιών με παρεμφερής (μήπως είναι και ίδιες; ) καλίμπρες και συγκρίσιμες τιμές, το LLD «κερδίζει» από τα αποδυτήρια, επειδή είναι της Longines.

Θα το αντιλαμβανόμουν σε ένα forum περί μόδας και brands, αλλά δεν το αντιλαμβάνομαι σε ένα ωρολογιακό forum...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 06:48:32 πμ »
Ολα ξεκιναν απο το ονομα και την ωρολογιακη αξια ενος brand.
Πως να το κανουμε ρε φιλε;  Αλλο Longines και αλλο Doxa.
Δεν μπαινω σε λεπτομερειες περι ιστοριας καθε εταιρειας. Ολα υπαρχουν στο ιντερνετ και μπορει να τα βρει ο καθενας.
Για να μην παρεξηγηθω, δεν εχω κατι με την Doxa, ουτε με το φιλαρακι μου, τον Αγγελο.  :)
Δυστυχως ομως αν βαλεις αγγελια ενα Doxa, οχι εδω που τα ξερουμε αλλα π.χ στη Χρυση ευκαιρια, θα σε παιρνουν τηλ. και θα σου λενε: τι ειναι αυτο, δοξα δραμας;
Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
Ολοι μας την εχουμε 'πατησει' καποια στιγμη σε καποια λαθος αγορα μας, στην οποια χασαμε αρκετα χρηματα οταν χρειαστηκε να πουλησουμε.
Δεν ειναι εποχες για πειραματα, εκτος αν εχεις λεφτα που σου περισσευουν. Εκει παω πασο.

Το θεμα μας ομως εδω ειναι τι θα παρει ο φιλος Γιωργος, ο οποιος αν δεν κανω λαθος, ψαχνει κατι δυνατο και σιγουρο. Οποτε Γιωργο προχωρα αφοβα για ενα Omega Moon, για ενα Breitling SOH 'η ενα Panerai Base αν μπορεσεις.
Αυτη ειναι η δικη μου κολοκυθοπιτα.  :)
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουάριος 17, 2018, 07:29:06 πμ από chris5 »

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/
« Απάντηση #111 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 10:41:10 πμ »
Πήρα το μήνυμα παιδιά
Τα Doxa είναι ρολόγια που γουστάρω χρόνια τώρα λόγω κάσας και ιστορίας.
Το Lld όμως δεν θέλω να φύγει.
Αυτό που χρειάζομαι τελικά είναι υπομονή και προσήλωση στο στόχο.
Οι πειρασμοί είναι πολλοί αλλά πρέπει να κρατηθώ.
Απλά ρε παιδιά φοβάμαι ότι το να μείνω με 1-2 ρολόγια κάποια στιγμή δεν θα με καλύπτει

Think different..

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #112 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 11:00:36 πμ »
Δωστα ολα (εκτος του LLD).
Προσθεσε καποια χρηματα και παρε ενα βαρυ ονομα.
Και μετα σιγα-σιγα παρε και καποια φτηνα.
Φτηνα παιρνεις ευκολα μιας και τα μικρα ποσα μαζευωνται ποιο ευκολα.
Τα μεγαλα ποσα ειναι το προβλημα.

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #113 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 11:12:31 πμ »
Πολυ σωστος ο Αρης.

Αποσυνδεδεμένος harolagoha

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #114 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 12:12:20 μμ »

+100
I have a weakness for watches. I have to stop myself buying more.

Tom Jones

• Tourbillion
    • Προφίλ
Ξεχασα οσα ήξερα μέχρι σημερα..!!!
« Απάντηση #115 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 12:25:28 μμ »
Ολα ξεκιναν απο το ονομα και την ωρολογιακη αξια ενος brand.
Πως να το κανουμε ρε φιλε;  Αλλο Longines και αλλο Doxa.
Δεν μπαινω σε λεπτομερειες περι ιστοριας καθε εταιρειας. Ολα υπαρχουν στο ιντερνετ και μπορει να τα βρει ο καθενας.
Για να μην παρεξηγηθω, δεν εχω κατι με την Doxa, ουτε με το φιλαρακι μου, τον Αγγελο. 
Δυστυχως ομως αν βαλεις αγγελια ενα Doxa, οχι εδω που τα ξερουμε αλλα π.χ στη Χρυση ευκαιρια, θα σε παιρνουν τηλ. και θα σου λενε: τι ειναι αυτο, δοξα δραμας;
Δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικοτητα.
Ολοι μας την εχουμε 'πατησει' καποια στιγμη σε καποια λαθος αγορα μας, στην οποια χασαμε αρκετα χρηματα οταν χρειαστηκε να πουλησουμε.
Δεν ειναι εποχες για πειραματα, εκτος αν εχεις λεφτα που σου περισσευουν. Εκει παω πασο.

Το θεμα μας ομως εδω ειναι τι θα παρει ο φιλος Γιωργος, ο οποιος αν δεν κανω λαθος, ψαχνει κατι δυνατο και σιγουρο. Οποτε Γιωργο προχωρα αφοβα για ενα Omega Moon, για ενα Breitling SOH 'η ενα Panerai Base αν μπορεσεις.
Αυτη ειναι η δικη μου κολοκυθοπιτα. 

Χρήστο μου και εδώ που τα ξέρουμε τα DOXA, αν το βάλεις αγγελία, δε θα ενδιαφερθεί κανένας.
Εάν τώρα συνδέουμε τη δυνατότητα εύκολης μεταπώλησης με την αγορά ενός ρολογιού (θεμιτό και αυτό φυσικά) τότε το πράγμα είναι μονόδρομος.
Καλώς ή κακώς (κακώς κατ´ εμέ αλλά έτσι είναι) αν δεν έχεις διάθεση να ανοιχτείς σε πωλήσεις στο εξωτερικό, το μόνο brand που έχει σοβαρή μεταπώληση σε αυτή τη χώρα, είναι τα Rolex.
Οπότε αν κάποιος θέλει να αισθάνεται σχετικά «εξασφαλισμένος» με την αγορά του, παίρνει ένα sub και τελειώνει η συζήτηση.
Και σε μικρότερο βαθμό ένα moonwatch, ένα planet ocean και κάποιο PANERAI (base κατά προτίμηση).
Μιλώντας για budget μέχρι τις 5.000-6.000 φυσικά. Δεν μιλάμε για ναυτίλους και ΑΡ κλπ.
Απλά τα πράγματα.
Α! Και τα SEIKO φεύγουν, αλλά εκεί εν γένει μιλάμε για πολύ μικρότερα budget.

Γνώμη μου, μετά τα πάρε-δώσε τόσων ρολογιών

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #116 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 12:32:23 μμ »
Μεγαλη αληθεια αυτη με τα ρολεξ.
Πολυ σωστο το σκεπτικο σου.
Εδω ομως ο Γιωργος δεν διαθετει τετοιο μπατζετ.
Οποτε πιο σοφη κινηση ειναι να κινηθει στις τρεις εταιρειες που προανεφερα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #117 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 12:40:19 μμ »
Μεγαλη αληθεια αυτη με τα ρολεξ.
Πολυ σωστο το σκεπτικο σου.
Εδω ομως ο Γιωργος δεν διαθετει τετοιο μπατζετ.
Οποτε πιο σοφη κινηση ειναι να κινηθει στις τρεις εταιρειες που προανεφερα.

Μεγάλη και πικρή (η αλήθεια...)
Όπως βλέπω ταυτιζόμαστε στις 2 από τις 3 εναλλακτικές.
Οπότε μένει το Breitling SOH vs του Planet Ocean.
Με το SOH να είναι σαφώς πιο “dress” έναντι του PO που πάει πιο πολύ προς το sport.
Νομίζω όμως ότι από άποψη αναγνωρισιμότητας/εμπορικότητας, το ΡΟ έχει ένα προβάδισμα...

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #118 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 12:46:56 μμ »
Εγω παλι ειμαι κατα να αγοραζεις ρολοι με πρωτο σκεπτικο να παρω τα λεφτα μου αν το πουλησω.
Οπως ειμαι κατα και των πολλων ρολογιων.
Τα ρολογια κατα την γνωμη μου πρεπει να ειναι τοσα σε αριθμο οσα μας επιτρεπεται να φοριουνται συχνα.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #119 στις: Φεβρουάριος 17, 2018, 02:14:11 μμ »
Εγω παλι ειμαι κατα να αγοραζεις ρολοι με πρωτο σκεπτικο να παρω τα λεφτα μου αν το πουλησω.
Οπως ειμαι κατα και των πολλων ρολογιων.
Τα ρολογια κατα την γνωμη μου πρεπει να ειναι τοσα σε αριθμο οσα μας επιτρεπεται να φοριουνται συχνα.

Μαζί σου.
Γι’ αυτό έδωσα χρήματα για ένα ρολόϊ με μηδενική αναγνωρησιμότητα/μεταπώληση και προσπαθώ να μην έχω ταυτόχρονα πάνω από 3 «ακριβά» ρολόγια. Οπότε βγήκε και το Ω Seamaster στο σφυρί...
Πάνω από 3 «βαριά» 4 εμένα δεν μου χρειάζονται. Μη σου πω ότι όταν (με το καλό) έρθει το μπρασελέ του ZRC, αν δω ότι με βολεύει στο 100% και για καθημερινή χρήση, παίζει να δώσω και κανένα “blue chip” να «ξεφορτώνω» σιγά-σιγά.
Καλά να είμαστε & να ασχολούμαστε μόνο με τέτοια ;)