Αποστολέας Θέμα: Rolex Sub 1680 "ghost" bezel (year 1977)  (Αναγνώστηκε 21931 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος NavalArchitect

• 50mm case
    • Προφίλ
Rolex Sub 1680 "ghost" bezel (year 1977)
« στις: Οκτώβριος 07, 2016, 11:38:34 μμ »
Την Τετάρτη που μας έρχεται θα είμαι στο Λονδίνο για μία σημαντική επαγγελματική συνάντηση/πιθανή έναρξη συνεργασίας.
(Ελπίζω να είμαι δηλαδή μιας και σήμερα δεν μπόρεσα να βγάλω εισητήριο, θα έχουν λέει απεργία οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας).

Τέλος πάντων - το ευχάριστο γεγονός (αν με το καλό συμφωνηθεί) θα γιορταστεί με το ...γνωστό τρόπο (δηλαδή με άλλο ένα ρολόι).

Εκτός από τη ρολογότσαρκα που ετοιμάζω εκεί να κάνω, έχω κι έναν παλιό συμμαθητή ο οποίος μου σφύριξε πως θέλει να δώσει το "...με ξεθωριασμένη στεφάνη Rolex του πεθερού..." του.
Μετά από τηλεφωνική συνομιλία έμαθα πως πιθανόν μιλάμε για ένα 1680 Sub του '77, αφόρετο από το 2006, full set, το οποίο φυσικά θέλει service ή και κάποια μαζέματα.

Φωτογραφία δεν έχω μιας και το φιλαράκι μου είναι εκτός Αγγλίας ως την Τρίτη, αλλά έχω μερικές ερωτήσεις:

- αυτά τα -έστω λίγα- που σίγουρα θα έχει μαζεύονται αν θέλει κανείς, αλλά αξίζει τον κόπο λ.χ. να διορθώσεις με τον όποιο τρόπο το μπρασελέ (αν ας πούμε είναι αρκετά χαλαρωμένο;
- αν δεν έχει φερ'ειπείν αρκετά links, τι γίνεται; το θέμα είναι αν το αγοράσει κανείς, να το φροντίσει τόσο ώστε να μη χαλάσει τον vintage χαρακτήρα του ρολογιού αλλά τουλάχιστον να μπορεί να το φορά καθημερινά με ασφάλεια (μιλάμε για ένα ρολόι που σε λίγους μήνες θα είναι 40 ετών)...

Θα πάρω τλφ έναν από τους ωρολογοποιούς εδώ του φόρουμ, βέβαια, τη Δευτέρα, αλλά αν κανείς έχει καμμιά συμβουλή - μετά πολλών ευχαριστιών ευπρόσδεκτη...

Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: Rolex Sub 1680 "ghost" bezel (year 1977)
« Απάντηση #1 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 12:00:08 πμ »
Σε ανάλογο ρολόι μου, 5513, το σέρβις της Ρόλεξ το σερβίρισε, στεγανοποίησε, άλλαξε το πλέξι και την κορώνα (απαραίτητο για τη στεγανοποίηση) και άλλαξε κι ένα σύνδεσμο στο μπρασελέ που ήταν ετοιμόρροπος. Ζήτησα να μην αλλάξουν καντράν, δείκτες και στεφάνη και να μην το γυαλίσουν. Με 450€ και διετή εγγύηση ήταν έτοιμο για καταδύσεις.

Το λουρί είναι το ρολόι.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 12:36:41 πμ »
Μάλιστα - πολύ ωραίος. Σε ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Stratos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 01:37:38 πμ »
Το 1680 ειναι για μενα το Sub to have.

Και μονο που ειναι full set, προχωρα.
Σιγουρα δεν θα χασεις.

Sent from my iPad using Tapatalk HD
Παράθεση από: blackbird
Αμήν. Αντικείμενα είναι γαμώτο μου. Όχι άνθρωποι για να τα θρηνούμε.
Το φόρεσες, το χάρηκες, άμε στο διάλο τώρα.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 02:17:53 πμ »
Στράτο ευχαριστώ.

Κάτσε να δούμε και καμμιά φωτογραφία.
Η τιμή βέβαια -λόγω του ότι είναι φίλος- είναι πολύ καλή, αλλά τί στο καλό και μ'αυτή την απεργία πάλι, να πάμε να το δούμε κι από κοντά.....

Αποσυνδεδεμένος afnios

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 07:55:31 πμ »
ευχη μου να  γινει το ντιλ και να παρεις την δουλεια,
μετα το 1680 θα γινει απλα το κερασακι στην τουρτα και ολα γινονται,
λινκ υπαρχουν πολλα,τεχνιτες αφθονοι σε βινταζιες,ολα καλα.
με ενα ρολοι ξερεις παντα τι ωρα ειναι,με δυο δεν εισαι ποτε σιγουρος

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 08:32:13 πμ »
Κωνσταντίνε, δεν υπαρχει περιπτωση να μην μπορει να αποκατασταθεί τελεια, οπως ειπε και ο Δημητρης άλλωστε.
Καλη τιμη, ρολοι must, εορτασμός γεγονότος,.........go for it!!!!

Με το καλο και το ρολοι και η συμφωνία!!
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 08:50:11 πμ »

ευχη μου να  γινει το ντιλ και να παρεις την δουλεια,
μετα το 1680 θα γινει απλα το κερασακι στην τουρτα και ολα γινονται,
λινκ υπαρχουν πολλα,τεχνιτες αφθονοι σε βινταζιες,ολα καλα.

+1000

Οτι καλύτερο Κώστα!

Sent from my iPad using Tapatalk
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 09:34:26 πμ »
Κωνσταντίνε με το καλό το deal της δουλειάς!!! Για το ρολόι στα είπαν οι ειδικοί της δουλειάς... καλή επιτυχία εύχομαι!!

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος glg

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 09:48:45 πμ »
Συμφωνω με τον Μιχάλη , το βασικό είναι το deal της δουλειάς , όσο για το ρολόι , προσωπικά θα το έπαιρνα μόνο αν είχα κι αλλά να φοράω και για αισθητικούς λόγους , βιτρίνα κτλ .

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 10:00:38 πμ »
Κωνσταντίνε με το καλο η συμφωνια για τη δουλεια! Οσο για το ρολόι αν σε ιντριγκαρει και ειναι σε καλη κατασταση προχωρα το...!

Στάλθηκε από το SM-A310F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 10:10:01 πμ »
Κωσταντίνε, τα καλύτερα σου εύχομαι για τη δουλειά :up:
Για το ρολόϊ, θα τη βρεις την άκρη. Ρολόγια υπάρχουν :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 10:16:02 πμ »
Κωνσταντίνε, είσαι σίγουρος ότι μετά από τα ρολόγια με τα πολύτιμα μέταλλα, τα αψεγάδιαστα και ακραιφνώς πολυτελή, θα μπορείς να δεις στο χέρι σου ξεθωριασμένο ρολόι;

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 02:03:58 μμ »
Κωνσταντινε καλη επιτυχια με την δουλεια σου ευχωμαι.

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 08:21:41 μμ »
Ευχαριστώ όλους για τα καλά λόγια και τις ευχές. Η δουλειά είναι που έχει σημασία, όχι το ρολόι - έτσι είναι.

Τώρα, αναφορικά με τα ξεθωριασμένα κλπ. και το πώς χωρούν σε μία μικρή συλλογή 3-4 καλών κομματιών, θα πάρω λίγες γραμμές για να πω αυτά που πιστεύω.

Η δουλειά μου από το Φεβρουάριο του 2012 ήταν σε γραφείο - corporate/senior management θέση σε διεθνή οργανισμό, συχνές συναντήσεις κυρίως με προέδρους εταιριών/πελατών, είχα από 15 ως 40 άτομα από κάτω μου κλπ. Ένα πολύ καλό ρολόι φοριόταν άνετα. Ζούσα σε χώρες που βγαίνεις από το σπίτι σου για να πας στο γυμναστήριο και αφήνεις άνετα πίσω ένα Λάνγκε κι ένα ολόχρυσο Daytona, ή δύο Πατέκ συν τα λοιπά 'ελαφρά' Panerai και Breitling.

Από το καλοκαίρι του 2015 είμαι στην Ελλάδα. Η δουλειά μου είναι πιό αυτόνομη, πιό πολύ του τύπου "ελεύθερος επαγγελματίας", θα πάω να δω έναν πελάτη σε γραφείο αλλά θα κάνω κι ένα ταξίδι στην Κίνα ή στην Κορέα όπου θα πάω και σε ένα ναυπηγείο για να μείνω ένα μικρό διάστημα. Ο ρόλος είναι πλέον πιό επιχειρηματικός αλλά και πιό μικτός. Τώρα συζητώ να πάω σε ένα project στο Azerbaijan, με 2-3 χρόνια συμβόλαιο. Τσιγγάνος, το ταξίδι συνεχίζεται. Δεν το είχα προγραμματίσει, άλλα κανόνιζα κι άλλα μου βγήκαν. Θα σέρνω το RG Daytona και το Pt Lange από πίσω μου;

Στην Ελλάδα πήγα διακοπές το καλοκαίρι και το αψεγάδιαστο πλατινένιο ρολόι το άφησα στη θυρίδα. Το (όποιο) χρυσό Daytona ή ακόμη και President δεν μπορείς να το βάλεις σε επαγγελματικό χώρο εδώ στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, γιατί μόνο ζημιά μπορεί να σου κάνει. Είτε το θέλουμε είτε όχι, και θα καρφωθούν τα μάτια τους πάνω του, και στο κατ'ελάχιστον δεν συνεισφέρει το φόρεμά του στο να φαίνεται κανεις ταπεινός μπροστά στον πελάτη. Μόνος του ο καθένας μπορεί να φορά ό,τι θέλει και να είναι όσο ψηλομύτης του καπνίζει, όταν πας όμως και προσπαθείς να πουλήσεις μία υπηρεσία και φοράς ρολόι 25 χιλιάδων στο χέρι που γυαλίζει ο χρυσός, πιό πολύ θα σε κάψει παρά θα σε βοηθήσει.

Στην Ελλάδα θέλω να πάω γυμναστήριο, θέλω να βγω για περπάτημα, θέλω να πάω στο Σχοινιά για μπάνιο. Το Γερμανικό πλατινένιο των 35 χιλιάδων Ευρώ με το δερμάτινο λουράκι και τον μνημειώδη κουρδιστό μηχανισμό δεν μπορώ να το φορέσω, δεν μπορώ να το αφήσω και πίσω. Αν μπούνε μέσα στο σπίτι, μέρα ή βράδυ, την έκατσα. Μικρή η πιθανότητα αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Ασφάλιση δεν υπάρχει. Στην Αμερική τα ασφαλίζουν με 100, 200, δεν ξέρω ίσως και 300 δολλάρια το χρόνο. Εδώ δεν υπάρχουν αυτά. Το πάω στη θυρίδα. Βάλε, βγάλε, βάλε, βγάλε, βάλε, βγάλε. Σου βγαίνει ξυνό το όλο θέμα στο τέλος.

Το ρεζουμέ είναι ότι το όποιο ρολόι έχει κανείς, ή όποια συλλογή, πρέπει να ταιριάζει με το lifestyle που κάνει ο ίδιος. Όταν η δουλειά σε πάει από 'δω κι από 'κει και την ακολουθείς γιατί κάπου πάλι έτσι ήρθαν τα πράγματα, και θες αλλά και πρέπει, τότε κάπου στα υπόλοιπα πρέπει να κάνεις αναπροσαρμογές. "...Μα..." θα πει κάποιος, τόσο ωραίο κομμάτι, τόσο από 'δω, τόσο από 'κει... Ναι, αλλά κι εγώ θα του πω "...Εσύ έχεις τη δουλίτσα σου ή την επιχείρησή σου κάθε μέρα, πας Γλυφάδα-Κηφισιά ή Πανόραμα-Χαλκιδική και πίσω, πας το απόγευμα τα παιδιά στο καράτε και στα Αγγλικά, έχεις τη γυναικούλα σου, πας 3 βδομάδες σταθερά το καλοκαίρι τις διακοπές σου, κι όλα αυτά λίγο πολύ παραμένουν σταθερά... ...Αν πήγαινες 3 χρόνια διεθνή μετακόμιση από 'δω και μετά 3 χρόνια από 'κει, θα σου άρεσε να έχεις την έννοια να κουβαλάς ρολόγια 55 χιλιάδων Ευρώ πάνω σου;"

Άλλο ένα σημείο - το όποιο Ρόλεξ, ατσάλινο η χρυσό, το πας όπου θες και το φτιάχνεις. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορείς να φτιάξεις πάνω στο ρολόι, στην Ελλάδα. Σε μία Ινδία, σε ένα Αζερμπαιτζάν, το Ρόλεξ το φτιάχνω οπουδήποτε και αντέχει οτιδήποτε, συν το ότι δεν προκαλεί πολύ. Το Λάνγκε, το Πατέκ, το Βασερόν, το όποιο άλλο haute horologie, πού θα το πας; Και πόσο θα σου κοστίσει; Πρέπει να το έχεις κάπου συνεχώς λοιπόν φυλασσόμενο, να το κουράρεις, να το βγάζεις έξω ενίοτε και να το κοιτάς ή να το φοράς - είναι δηλαδή συμπληρωματικό (σαν κερασάκι στην τούρτα) στο ήδη στημένο και καλοδουλεμένο με σταθερούς ρυθμούς lifestyle που έχεις καθημερινά/εβδομαδιαία.

Εμένα αυτά μου έμαθε η πορεία μου ως τώρα. Και το ρολόι δεν κάνει τον άνθρωπο. Τις θέσεις και τις δουλειές που είχα, τις πήρα όταν φόραγα Daytona και IWC (κι αυτά πολύ ήταν), όχι όταν άρχισα κι έπαιρνα τα ΑΡ και ΡΡ. Κι όταν ήμουν φοιτητής που τα πήγα μιά χαρά και το ευχαριστήθηκα, ένα Casio G-Shock είχα. Ο άνθρωπος κάνει τη ζωή του κι όχι το ρολόι τον άνθρωπο - όχι ότι είπε κανείς εδώ κάτι αντίθετο, ούτε βέβαια λέμε να φοράμε μόνο όλοι G-Shock αλλά απλά λέω πως νοιώθω.

Το 1680 "ghost" μπορεί να είναι ξεθωριασμένο αλλά είδα πρόσφατα ένα Sub ενός φίλου (που έφυγε η στεφάνη στο ρολόι) και στον καρπό του έδειχνε πολύ ωραία με αυτό το "διάφανο" κενό/στεφάνι γύρω-γύρω. Το ghost Sub είναι κάπως έτσι. Επίσης, ένα τέτοιο κομμάτι αν δεν μου 'βγει' σε γούστο (ως γνωστόν δεν έχω ασχοληθεί με vintage Rolex καθόλου), στη χειρότερη περίπτωση το δίνω και πιθανότατα δεν χάνω χρήματα. Το ίδιο και για ένα Hulk, κλπ. κλπ.

Σε χώρες που δύσκολα κομμάτια δεν φοριούνται, επισκευάζονται ή χρησιμοποιούνται εύκολα, η μόνη λύση είναι Ρόλεξ, Ωμέγα και λίγα άλλα τέτοιου τύπου. Το φοράς, αντέχει, αν χαλάσει το πας στους γνωστούς φίλους μας ωρολογοποιούς, κι αν έρθει η ώρα να το δώσεις το κάνεις γρήγορα και δεν χάνεις και πάρα πολλά. Εδώ στην Ελλάδα έτσι είναι η κατάσταση, αν θέλουμε να μιλάμε πρακτικά. Όμορφο είναι νά'χεις και το καλό κομμάτι που ξεχωρίζει, ναι, αλλά μόνο αν το lifestyle που έχεις στο επιτρέπει. Το πολύ καλό κομμάτι δεν είναι απαραίτητο στη ζωή, αν όμως έχεις κλείσει με όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις και μπορείς να γευθείς κι αυτή την ομορφιά ως έξτρα απόλαυση, τότε ναι γιατί όχι.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 08:41:46 μμ »
Κωνσταντινε εγω συμφωνω απολυτα μαζι σου... παρολο που δεν εχω την εμπειρια που κουβαλας... γιαυτο τα καλα κομματια θα βγουν οταν πρεπει (αυτο παει σε μενα) συμφωνω απολυτα μαζι σου!!

Ειλικρινα σου ευχομαι να βρεις την δουλεια που θες!!
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 09:34:36 μμ »
Ξεφορτώσου τα, Κωνσταντίνε,  στην Σιγκαπούρη, εκεί που τα Lange κυκλοφορούν σαν swatch και ούτε γάτα, ούτε ζημιά. Πάμε γι' άλλα.

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 09:36:55 μμ »
Να το πάρεις μόνο αν σου αρέσει στον καρπό και μόνο!!!!!!
Όλα τα άλλα είναι απλά σκέψεις και υποθέσεις!
Στον καρπό σου θα το δεις!!!!!
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Οκτώβριος 08, 2016, 11:44:42 μμ »
Συμφωνώ ειδικότερα με Άγγελο αλλά και Χαρίλαο: ρολόγια όλοι μας θα βρούμε - και πάντα ό,τι είναι καλύτερο στον καρπό και την καρδιά!
'Ξεφόρτωμα' είτε σε φθηνά, είτε σε ακριβά, μόνο όταν είναι απαραίτητο - κι αυτό για το κέφι πάντα!

Αποσυνδεδεμένος Jiorg

• 44mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Οκτώβριος 09, 2016, 08:18:59 πμ »
Φιλε Κωνσταντινε  περιεγραψες πολυ σωστα τα δεδομενα που σε κανουν να εχεις αυτο τον τροπο σκεψης που με βρισκει απολυτα συμφωνο.
Τα βλεπεις πολυ ωραια τα πραγματα και να συνοψισω  " ας ελαχιστοποιησουμε το αγχος" (εννοω αυτα περι φυλαξης, επισκευης σε περιπτωση ζημιας, θυριδα in & out etc).
Καλη τυχη στη δουλεια