Καλημέρα στο φόρουμ!
Έχοντας πρόσφατα αγοράσει ένα NOS Zenith (
http://www.mywatch.gr/index.php/topic,20455.80.html), συνειδητοποίησα ότι χρειάζομαι ένα ρολόι για κάθε μέρα, χωρίς να χρειάζεται να ανησυχώ για γρατσουνιές ή βρέξιμο. Ωραίο και πολύ ιδιαίτερο το Zenith αλλά πολύ ευαίσθητο.
Για να μην τα πολυλογώ, ψάχνω πλέον για κάτι απλό, κομψό και ανθεκτικό. Οπωσδήποτε μηχανικό και εταιρεία με κάποιο πρεστίζ.
Όσο για μπάτζετ, καλό θα ήταν να μην πολυξεφύγω από τα 1000-1500 ευρώ αλλά ίσως να μπορέσω να κάνω και μια μικρή υπέρβαση, αν θα μου δώσει το κάτι παραπάνω.
Τις προηγούμενες μέρες δοκίμασα τα Longines Hydroconquest στα 39mm αλλά και το Legend Diver στα 42mm. Ο καρπός μου είναι μικρός (17εκ) και μου αρέσουν τα μικρότερα ρολόγια.
Το hydroconquest το δοκίμασα σε quartz αλλά, αν το αποφασίσω, θα πάρω το αυτόματο. Κάθεται πολύ καλά στο χέρι μου και συνδυάζει χρηστικότητα και ανθεκτικότητα. Περίπου στα 800 ευρώ. Υπάρχει και το προηγούμενο μοντέλο που μάλλον προτιμώ, αν το βρω, με αραβικούς χαρακτήρες περιμετρικά και, ίσως, καλύτερο μηχανισμό. Αυτό είναι το quartz που δοκίμασα στα 39mm:
pic uploadΑυτό είναι το παλιότερο μοντέλο που μου αρέσει κι αυτό:
image upload no compressionΤο Legend Diver από την άλλη είναι πανέμορφο. Διπλάσια τιμή αλλά μάλλον τα αξίζει. Είναι 42άρι αλλά είχα την αίσθηση ότι μου κάθισε καλά όταν το δοκίμασα. Ίσως λόγω λουριού. Πολύ μακριά lugs βέβαια αλλά μοναδικός σχεδιασμός. Μου αρέσουν πολύ και τα vintage γενικώς. Ιδού:
host images
image hostingΘα ήθελα λοιπόν τη γνώμη σας. Καταρχήν για αυτά τα τρία Longines και κατόπιν αν έχετε κάποιες άλλες προτάσεις κοντά σε αυτά που ζητάω.
Να με συγχωρείτε για την ποιότητα των φωτογραφιών, είναι από κινητό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.