Να βαλω ενα θεματακι διαφορετικο απο τα ρολογια μας... αν και θα ηθελα ενα Mac all in one δε το κρυβω... αλλα ειπα με το λιγοτερο κοστος να μπορεσω να ξαναζωντανεψω το pc του γραφειου μου που με εχει αφησει χρονια τωρα... λοιπον μετα απο πολυ καιρο αρχισα να ασχολουμε παλι με το κομματι του hardware... λοιπον βεβαια ακομα και εδω οι αποψεις διαφερουν υπαρχουν προτιμησεις σε εταιριες κτλ κτλ
λοιπον εχοντας κουτι απο τα παλια μου χρονια Cooler Master HAF 932 Advanced ATX Full Tower Case στο οποιο μεσα μου εχουν μεινει μονο 3 σκληροι, ειναι δυο Seagate Barracuda Sata II 500GB ο καθενας και ενας Samsung Sata II 160GB... λοιπον με αυτα δεδομενα παμε για τα υπολοιπα...
1. Cooler Master HAF 932 Advanced ATX Full Tower Case
2. 3 x Sata II
------------------------------------------------------------
3. Intel Pentium G3258 (64.90)
4. ASRock H97M pro4 (86,24)
5. G.Skill Ripjaws X series 8GB 1600Hz (50,10)
6. EVGA 430W Power Supply 80 PLUS (42,43)
------------------------------------------------------------
7. Samsung evo 850 250GB or Crucial BX200 240GB (88,50 or 65,00)
8. Samsung S22D300 (114,34)
ολα μαζι
243,67€ και ειμαι ετοιμος... βεβαια μου λειπει ακομα ενας ssd δισκος για το λειτουργικο και το virtual machine και μια οθονη 21,5 και πανω σιγουρα... δε τα εχω αποφασισει ακομα αν και ο σκληρος παιζει ο Samsung evo 850 250GB ή ο Crucial BX200 240GB και μετα σκεφτομαι την οθονη ποια θα ειναι... αν και στα υποψην εχω την Samsung S22D300...
τωρα στο pc πανω θα ριξω τα Linux Mint και μαζι θα βαλω το FreeNAS (ετσι ωστε να δωσω και το παλιο NAS που εχω τωρα που ειναι ενος καλου φιλου μου δανικο και αγυριστο μεχρι που πηρα την αποφαση να ζωντανεψω το Desktop μου χαχα)
τωρα οσοι σκεφτονται μια αναβαθμιση να πω οτι η cpu που διαλεξα ειναι παρα παρα πολυ δυνατη και καλυπτει πολλες αναγκες ακομα και επεξεργασια γραφικων... και δεν χρειαζεται να παει καποιος σε i3 i5 και να πληρωσει παραπανω λεφτα... η μητρικη ειναι μια αρκετα καλη πλακετα με πολλες υποδοχες σκληρων και usb... οι μνημες της G.Skill για μενα ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει... και το τροφοδοτικο μεχρι προτινος δε το ηξερα καν ειναι 430W αρκετα για να καλυψουν αυτα που θελω... δεν χρειαζομαι παραπανω watt σιγουρα... απο τα σχολια που διαβασα ειναι αρκετα αθορυβο και αυτο ειναι που με νοιαζει... ετσι ωστε μαζι με το κουτι να μην ακουω τιποτα...
τωρα για περιφεριακα δεν εχω βαλει τιποτα γιατι εκει ρολο παιζει τι αρεσει στον καθενα και ειναι το ευκολο κομματι της αγορας...

μολις παραλαβω θα ριξω και φωτογραφιες, μολις αρχισω και το στησιμο θα πεσουν και αλλες...
οποιος εχει κατι καλο να πει εδω ειμαστε αν και τα 3,4,5,6 ειναι στον δρομο...υπαρχουν αρκετοι γνωστες που ξερω... οπως οι Κωστηδες(kosdome, Centaur) πχ...