Αποστολέας Θέμα: Desktop PC  (Αναγνώστηκε 34593 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Desktop PC
« στις: Απρίλιος 02, 2016, 03:33:28 μμ »
Να βαλω ενα θεματακι διαφορετικο απο τα ρολογια μας... αν και θα ηθελα ενα Mac all in one δε το κρυβω... αλλα ειπα με το λιγοτερο κοστος να μπορεσω να ξαναζωντανεψω το pc του γραφειου μου που με εχει αφησει χρονια τωρα... λοιπον μετα απο πολυ καιρο αρχισα να ασχολουμε παλι με το κομματι του hardware... λοιπον βεβαια ακομα και εδω οι αποψεις διαφερουν υπαρχουν προτιμησεις σε εταιριες κτλ κτλ

λοιπον εχοντας κουτι απο τα παλια μου χρονια Cooler Master HAF 932 Advanced ATX Full Tower Case στο οποιο μεσα μου εχουν μεινει μονο 3 σκληροι, ειναι δυο Seagate Barracuda Sata II 500GB ο καθενας και ενας Samsung Sata II 160GB... λοιπον με αυτα δεδομενα παμε για τα υπολοιπα...

1. Cooler Master HAF 932 Advanced ATX Full Tower Case
2. 3 x Sata II
------------------------------------------------------------
3. Intel Pentium G3258 (64.90)
4. ASRock H97M pro4 (86,24)
5. G.Skill Ripjaws X series 8GB 1600Hz (50,10)
6. EVGA 430W Power Supply 80 PLUS (42,43)
------------------------------------------------------------
7. Samsung evo 850 250GB or Crucial BX200 240GB (88,50 or 65,00)
8. Samsung S22D300 (114,34)

ολα μαζι 243,67€ και ειμαι ετοιμος... βεβαια μου λειπει ακομα ενας ssd δισκος για το λειτουργικο και το virtual machine και μια οθονη 21,5 και πανω σιγουρα... δε τα εχω αποφασισει ακομα αν και ο σκληρος παιζει ο Samsung evo 850 250GB ή ο Crucial BX200 240GB και μετα σκεφτομαι την οθονη ποια θα ειναι... αν και στα υποψην εχω την Samsung S22D300...

τωρα στο pc πανω θα ριξω τα Linux Mint και μαζι θα βαλω το FreeNAS (ετσι ωστε να δωσω και το παλιο NAS που εχω τωρα που ειναι ενος καλου φιλου μου δανικο και αγυριστο μεχρι που πηρα την αποφαση να ζωντανεψω το Desktop μου χαχα)

τωρα οσοι σκεφτονται μια αναβαθμιση να πω οτι η cpu που διαλεξα ειναι παρα παρα πολυ δυνατη και καλυπτει πολλες αναγκες ακομα και επεξεργασια γραφικων... και δεν χρειαζεται να παει καποιος σε i3 i5 και να πληρωσει παραπανω λεφτα... η μητρικη ειναι μια αρκετα καλη πλακετα με πολλες υποδοχες σκληρων και usb... οι μνημες της G.Skill για μενα ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει... και το τροφοδοτικο μεχρι προτινος δε το ηξερα καν ειναι 430W αρκετα για να καλυψουν αυτα που θελω... δεν χρειαζομαι παραπανω watt σιγουρα... απο τα σχολια που διαβασα ειναι αρκετα αθορυβο και αυτο ειναι που με νοιαζει... ετσι ωστε μαζι με το κουτι να μην ακουω τιποτα...

τωρα για περιφεριακα δεν εχω βαλει τιποτα γιατι εκει ρολο παιζει τι αρεσει στον καθενα και ειναι το ευκολο κομματι της αγορας...  ;)

μολις παραλαβω θα ριξω και φωτογραφιες, μολις αρχισω και το στησιμο θα πεσουν και αλλες...

οποιος εχει κατι καλο να πει εδω ειμαστε αν και τα 3,4,5,6 ειναι στον δρομο...υπαρχουν αρκετοι γνωστες που ξερω... οπως οι Κωστηδες(kosdome, Centaur) πχ... 
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Desktop PC
« Απάντηση #1 στις: Απρίλιος 02, 2016, 04:07:43 μμ »
Έχω μια αγάπη για την AMD και είναι και λίγο φθηνότερη. Σκέφτηκες επεξεργαστή της σειράς FX και μητρική Socket AM3+ ?
Χτυπάς και μια Gigabyte μητρική με ενσωματωμένη γραφικών (εκτός κι αν παίζεις παιχνίδια και θες super ταχύτητες οπότε χτυπάς και μια Radeon (με τουλάχιστο 4GB ενσωματωμένα).
RAM έχεις; Μη την τσιγκουνευτείς, εκεί παίζεται όλο το θέμα της ταχύτητας. (άκυρο - τώρα είδα τη ram)

SSD μπορείς να πας και σε λιγότερα GB αν τον θες μόνο για να τρέχει λειτουργικό. Εγώ πάντως έχω Crusial (τον BX200  που προτείνεις) είναι λίγο πιο ακριβοί αλλά έχουν καλύτερη εγγύηση σε βάθος χρόνου (εννοώ καλές κριτικές σε σχετικά fora) και επίσης είναι γρήγοροι σε read/write.

Και μια άσχετη πρόταση : αν δεν παίζεις παιχνίδια και δε σε ενδιαφέρουν τα γρήγορα γραφικά, σκέφτηκες για ένα φθηνό barebone;
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Απρίλιος 02, 2016, 04:15:45 μμ »
Και κάτι για τη μητρική. Η ASRock φαίνεται καλή, με μια ένσταση. Πάρε με δυο HDMI κι ας μην έχει καθόλου D-Sub. Ποιος το χρειάζεται το D-Sub σήμερα  :?

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Απρίλιος 02, 2016, 06:16:00 μμ »
Είχα μεγάλη αγάπη για τους Amd είχα τον πρώτο 64βιτο althon... είπα να γυρίσω σελίδα και να γω τον συγκεκριμένο... τα σχόλια είναι απλά απίστευτα... Χάρη σε αυτόν βγήκαν i5 i7 unlock... για την μητρική έχεις δίκιο αλλά δυστυχώς όσες είχαν 2 hdmi δεν είχαν τις ανάλογες sata που θα χρειαστώ... εξάλλου δεύτερη οθόνη δύσκολο να βάλω... και αν βάλω θα χρειαστώ κάρτα γραφικών...

Για τον σκληρό τα φορά με έψηναν προς κρουσιαλ... εξάλλου αυτόν πρότεινα όταν μου ζητήθηκε η άποψη μου στην εταιρία και δικαιώθηκα... Ευχαριστώ Κώστα

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος Centaur

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Απρίλιος 02, 2016, 07:33:46 μμ »
Δημήτρη ποιος ο σκοπος που θα φτιάξεις το pc; Τι χρήση θα γίνεται; Υπάρχει μια τάση decentralization με μικρά συστηματα να παιρνουν το ρόλο του παλιου desktop. Με ένα beaglebone, raspberry pi, κτλ, μπορείς να καλύψεις πλήρως συγκεκριμένα application (media player, home cinema, nas, torrents, κτλ). Και με κοστος μηδενικό.

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Απρίλιος 02, 2016, 11:18:41 μμ »
Όχι Κώστα θέλω Zfs οπότε θα πάω σε pc... και για να έχω ένα backup αν χρειαστεί κάτι... θα στήσω και το freenas σε virtualization Όπως και ένα lab που Θέλω πάλι σε virtualization οπότε μονόδρομος...

Αποσυνδεδεμένος nt1969

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Απρίλιος 03, 2016, 07:20:10 πμ »
τα desktop εχουν πεθανει. παρε laptop (πλεον κανουν τα παντα ακομα και αν δεν είναι μακ) και ένα cloud δισκο για αυτοματο backup και εισαι ετοιμος

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Απρίλιος 03, 2016, 10:59:17 πμ »
Δε συμφωνώ ότι τα desktop έχουν πεθάνει. Με πολύ λιγότερα λεφτά κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου, κι έχεις και δυνατότητα για μικροεπισκευές αν κάτι καεί.
Το σύννεφο καλό είναι μέχρι να μείνεις χωρίς Internet. Σπάνιο αλλά συμβαίνει. :(
Αν έχεις πολλά tera, θεωρώ ότι το NAS είναι απαραίτητο.
Κι εγώ περιμένω το 16.04 Xenial Xerus για να έχω ZFS. Τέρμα πια το ntfs για μένα.
Μήτσο μια χαρά το σχεδιάζεις. Είμαι μέσα σε όλα.

Sent from Linux smartphone

Αποσυνδεδεμένος nt1969

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Απρίλιος 03, 2016, 11:09:07 πμ »
ο cloud δισκος δε θελει απαραίτητα ιντερνετ. σε περιπτωση μη δαθεσιμου δικτυου , λειτουργει σαν απλος εξωτερικος δισκος

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Απρίλιος 03, 2016, 12:18:48 μμ »
Έχω μια αγάπη για την AMD και είναι και λίγο φθηνότερη. Σκέφτηκες επεξεργαστή της σειράς FX και μητρική Socket AM3+ ?

Χτυπάς και μια Gigabyte μητρική με ενσωματωμένη γραφικών (εκτός κι αν παίζεις παιχνίδια και θες super ταχύτητες οπότε χτυπάς και μια Radeon (με τουλάχιστο 4GB ενσωματωμένα)
.
RAM έχεις; Μη την τσιγκουνευτείς, εκεί παίζεται όλο το θέμα της ταχύτητας.

SSD μπορείς να πας και σε λιγότερα GB αν τον θες μόνο για να τρέχει λειτουργικό. Εγώ πάντως έχω Crusial (τον BX200  που προτείνεις) είναι λίγο πιο ακριβοί αλλά έχουν καλύτερη εγγύηση σε βάθος χρόνου (εννοώ καλές κριτικές σε σχετικά fora) και επίσης είναι γρήγοροι σε read/write.

…. σκέφτηκες για ένα φθηνό barebone;

Και κάτι για τη μητρική. Η ASRock φαίνεται καλή, με μια ένσταση. Πάρε με δυο HDMI κι ας μην έχει καθόλου D-Sub. Ποιος το χρειάζεται το D-Sub σήμερα  :?

Είχα μεγάλη αγάπη για τους Amd είχα τον πρώτο 64βιτο althon... είπα να γυρίσω σελίδα και να γω τον συγκεκριμένο... τα σχόλια είναι απλά απίστευτα... Χάρη σε αυτόν βγήκαν i5 i7 unlock... για την μητρική έχεις δίκιο αλλά δυστυχώς όσες είχαν 2 hdmi δεν είχαν τις ανάλογες sata που θα χρειαστώ… …...

Υπάρχει μια τάση decentralization με μικρά συστηματα να παιρνουν το ρόλο του παλιου desktop. Με ένα beaglebone, raspberry pi, κτλ, μπορείς να καλύψεις πλήρως συγκεκριμένα application (media player, home cinema, nas, torrents, κτλ). Και με κοστος μηδενικό.

Όχι Κώστα θέλω Zfs οπότε θα πάω σε pc... και για να έχω ένα backup αν χρειαστεί κάτι... θα στήσω και το freenas σε virtualization Όπως και ένα lab που Θέλω πάλι σε virtualization οπότε μονόδρομος...

Αν έχεις πολλά tera, θεωρώ ότι το NAS είναι απαραίτητο.
Κι εγώ περιμένω το 16.04 Xenial Xerus για να έχω ZFS. Τέρμα πια το ntfs για μένα.
Μήτσο μια χαρά το σχεδιάζεις. Είμαι μέσα σε όλα.

Sent from Linux smartphone

Με προλαβατε ρε παιδια,αυτα ακριβως ηθελα να πω κι εγω στον Μητσαρα για το μηχανημα του!!Κριμα  :(

Μητσο,την αλλη φορα  ;) ;D 

Ουτε κινεζικα να διαβαζα!!! :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Απρίλιος 03, 2016, 01:43:08 μμ »
τα desktop εχουν πεθανει. παρε laptop (πλεον κανουν τα παντα ακομα και αν δεν είναι μακ) και ένα cloud δισκο για αυτοματο backup και εισαι ετοιμος
Δε συμφωνώ καθόλου ούτε εγώ... ειδικά δε τα μακ σε τέτοιες περιπτώσεις... το κλαουντ με το νας δεν είναι τα ίδια πράγματα... μπορεί σε απλό χρήστη να προσφέρουν το βασικό να έχει πρόσβαση σε όλες τις συσκευές του κάποια δεδομένα...

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Απρίλιος 08, 2016, 01:53:08 μμ »
Το σχόλιο του Πάνου με έκανε να αναθεώρησω για οθόνη... και λέω να πάω σε 27" πάντα όνειρο μου ήταν μια liyama ιαπωνικές οθόνες για απαιτητικούς gamers... έχει κανείς καμία τέτοια; άλλες προτάσεις; βέβαια εκεί τείνω αλλά δεν είναι κακό να ακούσω μερικές ακόμα... Τι λέτε;

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Απρίλιος 08, 2016, 02:38:58 μμ »
Το σχόλιο του Πάνου με έκανε να αναθεώρησω για οθόνη... και λέω να πάω σε 27" πάντα όνειρο μου ήταν μια liyama ιαπωνικές οθόνες για απαιτητικούς gamers... έχει κανείς καμία τέτοια; άλλες προτάσεις; βέβαια εκεί τείνω αλλά δεν είναι κακό να ακούσω μερικές ακόμα... Τι λέτε;

Για οθόνη φίλε Δημήτρη πιστεύω θα πρέπει να δεις και τις παρακάτω (σαφώς πολύ καλές και οι Liyama) ;)

http://www.eizo.gr/#
''Γιώργος''

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Απρίλιος 08, 2016, 08:18:47 μμ »
Η δικιά μου είναι iiyama, αλλά όχι 27". Είναι μια 24" πολύ γρήγορη στα 2ms με εξαιρετική εικόνα αλλά όχι στις αναλύσεις που βγαίνουν οι μεγάλες.
Αν έχεις τα λεφτά να πας σε αυτή την κατηγορία μην το συζητάς. Σαν μάρκα μαζί με τις EIZO είναι οι καλύτερες αλλά λίγο πιο φθηνές και πιο γρήγορες. Προσωπικά θα πήγαινα σε οθόνη 2ms και κάτω.

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Απρίλιος 08, 2016, 11:02:26 μμ »
Η δικιά μου είναι iiyama, αλλά όχι 27". Είναι μια 24" πολύ γρήγορη στα 2ms με εξαιρετική εικόνα αλλά όχι στις αναλύσεις που βγαίνουν οι μεγάλες.
Αν έχεις τα λεφτά να πας σε αυτή την κατηγορία μην το συζητάς. Σαν μάρκα μαζί με τις EIZO είναι οι καλύτερες αλλά λίγο πιο φθηνές και πιο γρήγορες. Προσωπικά θα πήγαινα σε οθόνη 2ms και κάτω.

http://iiyama.com/gl_en/products/g-master-gb2788hs-b1/

ειναι στον δρομο Κωστα...

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 13, 2016, 11:24:22 πμ »
Τελικα μετα απο σκεψεις επιτελους στηθηκε το desktop του σπιτιου μετα απο πολλα χρονια!! και ειναι μολις το 2 μου desktop... το πρωτο ηταν το 2004... και το δευτερο το 2016... παμε να δουμε τι εκανα τελικα...

DeskTop:
CASE: CoolerMaster HAF X
CPU: Intel Pentium G3258
MOBO: Asrock H97M Pro4
RAM: G.Skill RipjawsX 16GB @ 1600MHz
GPU: OnBoard
HDDs: Samsung EVO 850 250gb
Displays: HP 27xw

τωρα ηδη εχω ανοιξει και φτιαχνω το nas μου...

Αποσυνδεδεμένος PanosI

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Μάιος 13, 2016, 11:49:48 πμ »
Τελικα μετα απο σκεψεις επιτελους στηθηκε το desktop του σπιτιου μετα απο πολλα χρονια!! και ειναι μολις το 2 μου desktop... το πρωτο ηταν το 2004... και το δευτερο το 2016... παμε να δουμε τι εκανα τελικα...

Αυτή είναι οθόνη ρε πστ μου !

Έχεις χώρο να βάλεις και μία ίδια αριστερά με την ίδια γωνία σε σχέση με το πληκτρολόγιο σου.

Σαν άρρωστος κομπιουτεράκιας, η αρχή μου πάντα ήταν τα περιφερειακά με τα οποία "επικοινωνείς" με τον υπολογιστή σου, ήτοι οθόνη(ες), πληκτρολόγιο και ποντίκι, έπρεπε να τα Top of the top και πάντα να τα κρατάς updated με ότι καλύτερο βγαίνει κάθε χρόνο ή το πολύ δεύτερο χρόνο.

EDIT :

ρε συ μπάτμαν Ε-Λ-Ε-Ο-Σ !!! Στήνεις μηχανάκι μετά από τόσα χρόνια και βάζεις κάρτα γραφικών On board ρε συ ;!;!;! Ένα, ένα λέμε, παιχνίδι της προκοπής (και δεν σou λέω για simulator) δεν  θα βάλεις ; Mε τι θα το τρέξεις ρε συ ;

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Μάιος 13, 2016, 12:37:17 μμ »
χεχεχεχε θα βαλω απλα ακομα δεν εχω βρει ποια... εχεις καμια υποψην; ακομα ψαχνομαι!

συμφωνω για τα περιφερειακα! ειναι τρελοοοοοο κολλημα εγω πηρα ολη την σειρα της coolermaster storm λογω οτι και το κουτι που ειχα παρει πιο παλια ηταν το Haf X special edition strorm!! το πληκτρολογιο μολις χτες μου ηρθε απο Αμερικη! ειναι μηχανικο με απιστευτη αισθηση!!!! η οθονη τελικα σε ακουσα και πηγα για 27 και οχι 21,5 που ηταν το αρχικο μου πλανο! ειναι φανταστικη και IPS!!

ειμαι στο ψαξιμο οπως ειπα για καρτα γραφικων! τωρα στηνω το nas σε virtual και στηνω και ενα μηχανακι με debian server για media server να μπει πανω στο δικτυο να ηρεμησω απο στικακια και σκληρους και αμα εχεις καμια νεα ταινια κτλ! μολις τα ετοιμασω θα ριξω φωτο! για κουτακι επειδη θα το βαλω στο σαλονι  λεω για το coolermaster elite 110 το θελω για mini itx εχουμε κανενα πιο ομορφο υποψιν; ειναι το παρακατω

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/ve47gXwkvaI" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ve47gXwkvaI" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Μάιος 13, 2016, 12:47:42 μμ »
GTX 1080. Έρχεται σε λίγο.

Δεν ξέρω τι budget έχεις βέβαια, θα κάνει κάνα 600ρι. :o

Αλλά ξενοιάζεις για 2-3 χρόνια.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Μάιος 13, 2016, 01:32:01 μμ »
μας πεθανες 600;;;; μεχρι 150 ελεγα...  ;D