Αποστολέας Θέμα: Επιλογή ρολογιού με budget γύρω στα 1000 ευρώ!  (Αναγνώστηκε 15130 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος YannisV

• 34mm case
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή ρολογιού με budget γύρω στα 1000 ευρώ!
« Απάντηση #20 στις: Μάρτιος 16, 2016, 02:41:02 μμ »
Certina DS Chrono Ceramic

Το αγόρασα πριν 2 χρονια και είναι μακράν το αγαπημένο μου ρολοι. Σε ότι έχει να κάνει σε ποιότητα κατασκευής και λεπτομέρεια είναι άνετα στην κατηγορια 3-4 χιλιάδων Euro. Μονο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι αυτόματο.

« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 16, 2016, 02:47:28 μμ από YannisV »
PERSONAL COLLECTION:
CERTINA DS FIRST CERAMIC, SEIKO SPORTURA GMT, ROTARY EDITIONS, SEIKO PROSPEX SUN021, G-SHOCK BLUETOOTH

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάρτιος 16, 2016, 03:40:38 μμ »
πραγματι πολυ ωραιο! κ φαινεται ποιοτικο...

Στάλθηκε από το GT-I9301I μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάρτιος 21, 2016, 03:46:56 μμ »
Καλησπέρα! Επανέρχομαι στο θέμα. Σε περίπτωση που ανέβει το budget λίγο και καλύψω εγώ τη διαφορά, τι λέτε γι'αυτό:

https://www.prestigetime.com/item/Longines/Master-Automatic-Chronograph-44mm/L2.693.4.78.3.html

ή ίσως αυτό:

https://www.prestigetime.com/item/Longines/Master-Retrograde-Seconds-44mm/L2.717.4.71.3.html

Βάζω αυτά τα 2 γιατί με καλύπτουν ως προς τα 44mm. Εγώ προτιμώ το πρώτο και πιστεύω ότι μπορώ να το βρω με 2000 ευρώ. Η σύγκριση είναι μεταξύ αυτών και του hamilton maestro.

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάρτιος 21, 2016, 04:30:18 μμ »
Καλησπέρα! Επανέρχομαι στο θέμα. Σε περίπτωση που ανέβει το budget λίγο και καλύψω εγώ τη διαφορά, τι λέτε γι'αυτό:

https://www.prestigetime.com/item/Longines/Master-Automatic-Chronograph-44mm/L2.693.4.78.3.html

ή ίσως αυτό:

https://www.prestigetime.com/item/Longines/Master-Retrograde-Seconds-44mm/L2.717.4.71.3.html

Βάζω αυτά τα 2 γιατί με καλύπτουν ως προς τα 44mm. Εγώ προτιμώ το πρώτο και πιστεύω ότι μπορώ να το βρω με 2000 ευρώ. Η σύγκριση είναι μεταξύ αυτών και του hamilton maestro.

από τα δύο που δείχνεις με διαφορά το πρώτο. έχε υπόψη όμως ότι πρόκειται για μεγάλο ρολόι. Θα σου πρότεινα αν το αποφασίσεις, να πάρεις την έκδοση με μπρασελέ για το καλοκαίρι. Για τον χειμώνα, αγοράζεις ένα after market λουράκι. Θα σου βγει σημαντικά πιο φθηνό από το αντίθετο.
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 21, 2016, 04:53:00 μμ »
από τα δύο που δείχνεις με διαφορά το πρώτο. έχε υπόψη όμως ότι πρόκειται για μεγάλο ρολόι. Θα σου πρότεινα αν το αποφασίσεις, να πάρεις την έκδοση με μπρασελέ για το καλοκαίρι. Για τον χειμώνα, αγοράζεις ένα after market λουράκι. Θα σου βγει σημαντικά πιο φθηνό από το αντίθετο.

Από τα 2 και γω το πρώτο προτιμώ. Γενικά με καλύπτει στις προδιαγραφές που είχα θέσει. Για το μπρασελέ δεν ξέρω, γιατί δεν του πάει καθόλου κατά τη γνώμη μου και μάλλον δεν θα φορεθεί ποτέ με μπρασελέ. Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση στα λεφτά αυτά. Φαντάζομαι ότι αξίζει η υπέρβαση του budget για να πάω από hamilton σε longines.

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 21, 2016, 04:54:01 μμ »
Και εγω προτιμώ το πρώτο ... Αλλα 44mm και λευκό ... θα πρέπει Να ειναι και να δείχνει τεράστιο ... Δύσκολο ρολόι ...!!!

Μιλάω έκ πείρας ... Έχω 42αρι λευκό ...!!!!

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 21, 2016, 05:08:57 μμ »
Το πρωτο longines και για μενα. Η΄ το hamilton.  Στο Hamilton μου αρεσει καλυτερα το καθαρο λευκο καντραν,στο longines καλυτερα οι κλασικοι αριθμοι που δε κοβονται.

44 οντως ειναι μεγαλο μεγεθος για κλασικο/dress στυλ ρολογιου με ανοιχτοχρωμο/λευκο καντραν.Εγω εχω ενα orient 41mm με καταλευκο καντραν και οντως μεγαλοδειχνει λογω χρωματος.

Οπωσδηποτε δοκιμη πριν την αγορα,γιατι οταν δινουμε πολλα λεφτα,καλο ειναι να παιρνουμε και κατι all time classic (και σαν μεγεθος).Αν εχεις λεπτο καρπο και γενικα εισαι λεπτος,θα μεγαλοδειχνουν ισως.

Λεγοντας τα παραπανω να επαναλαβω παλι πως το hamilton το 45αρι με το λευκο καντραν το εχει ενας γνωστος μου,και επειση ειναι γεροδεμενος,πιο γεματουλης,του στρωνει ωραια,ενω εχει και μια φοβερη,καθαρη και εκλεπτυσμενη παρουσια στο χερι.

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 21, 2016, 10:17:53 μμ »
Το maestro μου αρέσει εδώ και πολύ καιρό. Το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν και το μέγεθος ήταν μια χαρά. Ο λόγος που δεν πήγα κατευθείαν να το πάρω είναι ότι έχω ήδη ένα hamilton. Ψάχνοντας λοιπόν είδα το longines που επίσης μου άρεσε πολύ. Θεωρώ την longines καλύτερη εταιρία και γι'αυτο μπήκα στη διαδικασία να ανεβάσω το budget. Το μέγεθος δεν αποτελεί πρόβλημα καθως και τα 2 ρολόγια βγαίνουν και σε μικρότερη διάμετρο. Θέλω τη γνώμη σας για την εμφάνιση των 2 και κυρίως αν υπάρχει όντως διαφορά στην ποιότητα μεταξύ τους. Ευχαριστώ!

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 21, 2016, 10:21:15 μμ »
Καλημέρα! Από όσα έχουμε πει προτιμώ εμφανισιακά το maestro. Απλά έπεσε το μάτι μου και σ' αυτό που είναι στη λογική του maestro:

http://www.amazon.com/Edox-Vauberts-Automatic-Watch-91001-3-ABN/dp/B00JM33TWC

το οποίο βγαίνει με λατινικούς χαρακτήρες:

http://www.amazon.com/Edox-Vauberts-Automatic-Watch-91001-3-AR/dp/B00LWHUWY4/ref=pd_srecs_cs_241_1?ie=UTF8&dpID=51qOg1x%2BQgL&dpSrc=sims&preST=_AC_UL250_SR170%2C250_&refRID=0T4Z5A2M8W28BWG2D1X1

Πως σας φαίνονται; Και ποια είναι η γνώμη σας για τα Edox γενικά;;

Πολυ ωραια ρολογια και τα δυο. Δε ξερω ομως πολλα για την εταιρια,γνωστη ειναι,αλλα σιγουρα αλλα μελη εδω μπορουν να σου πουν καλυτερα.

Κατι μου λεει ομως οτι θα σε κατευθυνουν στα αλλα δυο (hamilton-longines).

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 21, 2016, 10:30:00 μμ »
Το maestro μου αρέσει εδώ και πολύ καιρό. Το έχω δοκιμάσει στο παρελθόν και το μέγεθος ήταν μια χαρά. Ο λόγος που δεν πήγα κατευθείαν να το πάρω είναι ότι έχω ήδη ένα hamilton. Ψάχνοντας λοιπόν είδα το longines που επίσης μου άρεσε πολύ. Θεωρώ την longines καλύτερη εταιρία και γι'αυτο μπήκα στη διαδικασία να ανεβάσω το budget. Το μέγεθος δεν αποτελεί πρόβλημα καθως και τα 2 ρολόγια βγαίνουν και σε μικρότερη διάμετρο. Θέλω τη γνώμη σας για την εμφάνιση των 2 και κυρίως αν υπάρχει όντως διαφορά στην ποιότητα μεταξύ τους. Ευχαριστώ!

Προσωπικα μου αρεσει λιγο καλυτερα το longines λογω των αριθμων.Μου αρεσουν πολυ οι αριθμοι κλασικης σχεδιασης. Απλα το καντραν δεν ειναι σαν του hamilton ακριβως,αλλα εχει μια μικρη αναγλυφη σχεδιαση και ειναι λιγο προς το ασημι καπως.
Το Hamilton που το εχει ο γνωστος μου,δε ξερω αν ειναι εντελως λευκο το καντραν του,αλλα δειχνει λευκο και ειναι πολυ ωραιο.

Προσοχη ομως γιατι η γνωμη μου ειναι πολυ υποκειμενικη,σου μιλαει καποιος που το προσωπικο γουστο στα ρολογια ειναι : λευκο καντραν-ολοι οι αριθμοι σε κλασικη σχεδιαση-καφε λουρακι.Ολα τα αλλα στυλ ρολογιων (divers,pilot κτλ) ειναι στα ματια μου σε μια τεραστια αποσταση απο το παραπανω στυλ.

Τωρα σαν ποιοτητα θα σε γελασω.Τα αλλα παιδια ξερουν καλυτερα. :)

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 22, 2016, 12:26:23 πμ »
στο δευτερο ρολοι που οι δεικτες χορευουν ειναι σιγουρα πιο φετιχ... ομως να σου πω και γω μια γνωμη λιγο πιο αλητικη... αυτο το ρολοι που θα σου δειξω με χαλαει επειδη εχει ημερομηνια φυσικα δε το εχω δει απο κοντα ποτε... το παλιο μοντελακι δεν ειχε ημερομηνια αλλα δεν μου αρεσε η κασα του και η κορωνα του... οποτε πρεπει να παρω το καινουργιο που θα σου δειξω και να βρω ενα παλιο dial να το αλλαξω για να ειμαι οκ χαχαχα

ειναι αλητικο ειναι περιεργο ειναι vintagia δεν ειναι πολυ ακριβο κανενα 500€ νομιζω αυτη την ημερομηνια να μην ειχε και θα το ειχα!! ειναι 45... με 22 λαγκς...

ιδου...

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 08, 2016, 10:18:53 πμ »
Καλημέρα σε όλους! Λοιπόν , μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα σε 2 Longines. Το πρώτο είναι ο χρονογράφος στα 44mm και το δεύτερο είναι το moonphase στα 42mm. Τα έχω δοκιμάσει και τα 2 και δυσκολεύομαι να διαλέξω. Θεωρώ το moonphase πιο εντυπωσιακό αλλά με προβληματίζει το μέγεθος. Βέβαια μετά τις παραινέσεις όλων σχεδόν των φίλων εδώ άρχισα όντως να σκέφτομαι ότι τα 44mm σε λευκό ίσως είναι πολλά. Χτες έβγαλα και φωτογραφίες. Δεν έχουν πολύ καλή ποιότητα λόγω κινητού.                                                                                                                                                                                                                                                 Ο χρονογράφος:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Το moonphase:                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 08, 2016, 10:27:18 πμ από tzimis »

Αποσυνδεδεμένος enzo

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 08, 2016, 10:49:10 πμ »
Οσον αφορά το μέγεθος και τα δυο σου πάνε μια χαρά . Αλλά προσωπικά μου άρεσε περισσότερο το πρώτο , το moonphase το βρίσκω πολύ "φορτωμένο" για τα δικά μου γούστα.
Άρης

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 08, 2016, 10:54:18 πμ »
44άρι λευκό ρολόι που "dressίζει", κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο. Κινδυνεύεις να το απαξιώσεις μελλοντικά λόγω μεγέθους.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απρίλιος 08, 2016, 11:14:52 πμ »
44άρι λευκό ρολόι που "dressίζει", κατά τη γνώμη μου είναι μεγάλο. Κινδυνεύεις να το απαξιώσεις μελλοντικά λόγω μεγέθους.

Και γω έτσι το σκέφτομαι! Παρότι στην αρχή μπήκα στο μαγαζί γι'αυτό μετά άρχισε να με προβληματίζει. Επειδή θα το φοράω για "καλό" και επειδή θα θέλω να το φοράω για πολλά χρόνια σκέφτομαι ότι μακροπρόθεσμα θα το μετανιώσω αν πάρω το 44αρι! Η γνώμη σου για το moonphase;;;

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Απρίλιος 08, 2016, 12:15:07 μμ »

... σκέφτομαι ότι μακροπρόθεσμα θα το μετανιώσω αν πάρω το 44αρι!

Το πιο πιθανό είναι αυτό που λες. 
Με εξαίρεση π.χ. τα πανεράι που δεν γίνεται να είναι μικρά, καλύτερα το ρολόι να μικροδείχνει παρά να μεγαλοδείχνει.

Αποσυνδεδεμένος svl

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Απρίλιος 08, 2016, 12:25:54 μμ »
Το πιο πιθανό είναι αυτό που λες. 
Με εξαίρεση π.χ. τα πανεράι που δεν γίνεται να είναι μικρά, καλύτερα το ρολόι να μικροδείχνει παρά να μεγαλοδείχνει.

:up:

Πάντως, όλοι αναγνωρίζουμε ότι στις μέρες μας στη μόδα είναι τα κάπως μεγαλύτερα.
Θα έλεγα φίλε τζίμη να σταθμίσεις τα πράγματα σε σχέση και με την γενικότερη εικόνα σου.
Αν για παράδειγμα είναι κανείς 2μετρος δεν νομίζω ότι θα του πήγαινε κάτι μικρό.
(το moonphase δεν είναι μικρό στα 42, αλλά ΦΑΙΝΕΤΑΙ μικρό, λόγω φορτωμένου dial).

Αποσυνδεδεμένος tzimis

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Απρίλιος 08, 2016, 12:37:41 μμ »
:up:

Πάντως, όλοι αναγνωρίζουμε ότι στις μέρες μας στη μόδα είναι τα κάπως μεγαλύτερα.
Θα έλεγα φίλε τζίμη να σταθμίσεις τα πράγματα σε σχέση και με την γενικότερη εικόνα σου.
Αν για παράδειγμα είναι κανείς 2μετρος δεν νομίζω ότι θα του πήγαινε κάτι μικρό.
(το moonphase δεν είναι μικρό στα 42, αλλά ΦΑΙΝΕΤΑΙ μικρό, λόγω φορτωμένου dial).

Σε σχέση με όλα  αυτά να επεκτείνω τον προβληματισμό! Ο χρονογράφος βγαίνει και σε 42mm. Οπότε μεταξύ των 2 που είναι στο ίδιο μέγεθος, ποιο;                                                                         
« Τελευταία τροποποίηση: Απρίλιος 08, 2016, 01:11:39 μμ από tzimis »

Αποσυνδεδεμένος niko_kat

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Απρίλιος 08, 2016, 12:44:10 μμ »
στο δευτερο ρολοι που οι δεικτες χορευουν ειναι σιγουρα πιο φετιχ... ομως να σου πω και γω μια γνωμη λιγο πιο αλητικη... αυτο το ρολοι που θα σου δειξω με χαλαει επειδη εχει ημερομηνια φυσικα δε το εχω δει απο κοντα ποτε... το παλιο μοντελακι δεν ειχε ημερομηνια αλλα δεν μου αρεσε η κασα του και η κορωνα του... οποτε πρεπει να παρω το καινουργιο που θα σου δειξω και να βρω ενα παλιο dial να το αλλαξω για να ειμαι οκ χαχαχα

ειναι αλητικο ειναι περιεργο ειναι vintagia δεν ειναι πολυ ακριβο κανενα 500€ νομιζω αυτη την ημερομηνια να μην ειχε και θα το ειχα!! ειναι 45... με 22 λαγκς...

ιδου...

παρεπιπτοντως αυτο το Hamilton σε ποιο μαγαζι Αθηνα μπορουμε να το δουμε ?
ευχαριστώ
LESS BUT BETTER

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απρίλιος 08, 2016, 01:29:50 μμ »
Αν βρεις μαγαζί στείλε ένα μήνυμα Θέλω να το δω και γω...

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!