Αποστολέας Θέμα: Χρησιμοποιούμε τους χρονογράφους και τα ταχύμετρα στα ρολόγια μας?  (Αναγνώστηκε 30289 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Alexandris

• 38mm case
  • Seiko 7T59 is the worlds FIRST 1/100s Chronograph.
    • Προφίλ
Βασικά δέν ήξερα σε ποιά κατηγορία να βάλω το Thread.
Aν ενοχλεί εδώ ας μεταφερθει  ;D

Άραγε πόσοι απο εμάς που αγοράζουμε ρολόγια με ταχύμετρα και χρονογράφους τα έχουμε χρησιμοποιήσει?
Σίγουρα θα το έχουμε κάνει κάποια στιγμή αλλά τελικά μήπως είναι απλά ''accessory'' που κυρίως για ψυχολογικούς λόγους θέλουμε να έχει το ρολόι μας?

Θέλω να πώ πόσο σημαντικό είναι να τα έχει όλα αυτά? Προσωπικά είναι λίγες οι φορές που κάθησα να μετρήσω την ταχύτητα μου με το Seiko ή τον χρόνο.

Έχω δεί πολύ κόσμο που δεν ξέρει να χρησιμοποιήσει ούτε το ταχύμετρο ούτε τον χρονογράφο. Απλά τα αγοράζουν ας πούμε για το prestige.  ;D

Τελικά είναι θέμα εμφάνισης / αίσθηση πληρότητας του ρολογιού που φοράμε, να τα έχει όλα αυτά, ή πραγματικά είναι χρήσιμα και τα λειτουργούμε καθημερινά?

Αποσυνδεδεμένος houston

• 42mm case
    • Προφίλ
Οι περισσότεροι αγοραστές, δε λέω όλοι για να μη γίνω απόλυτος, δε γνωρίζουν -και δε τους ενδιαφέρει να μάθουν- να χρησιμοποιούν τις εξτρά λειτουργείες, απλές ή πολύπλοκες, του ρολογιού τους. Η ιδιαιτερότητα-σπανιότητα καθώς και οι ειδικές προδιαγραφές κάποιων υλικών κατασκευής θα παραμείνουν απλά μία έννοια προς εντυπωσιασμό και αυτοθεραπεία....

Η άποψη αυτή δεν αποτελεί "χολή" κατά των πολύπλοκων μηχανικών ρολογιών καθώς πολύ απλά είμαι και εγώ κάτοχος δύο ρολογιών όπου το ένα από αυτά μάλιστα είναι χρονογράφος!
Είναι μία αλήθεια.....που δε νομίζω να προσβάλλει κανέναν!

Όταν όμως το μάρκετινγκ με διάφορους τρόπους λειτουργεί είμαστε εν τέλει πεπεισμένοι -βλέπεις και εμείς λόγους προσπαθούμε να δώσουμε στον εαυτό μας- ότι όχι απλά περιττοί δεν είναι, αλλά ίσως να αποτελούν και επιτακτική ανάγκη....
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 29, 2008, 04:22:24 μμ από houston »

seamasterchrono

• Επισκέπτης
μου αρεσουν πολυ οι χρονογραφοι αλλα σπανια τους χρησιμοποιω. ΕΙναι θεμα design για εμενα

Αποσυνδεδεμένος Alexandris

• 38mm case
  • Seiko 7T59 is the worlds FIRST 1/100s Chronograph.
    • Προφίλ
μου αρεσουν πολυ οι χρονογραφοι αλλα σπανια τους χρησιμοποιω. ΕΙναι θεμα design για εμενα

Κάπως έτσι το βλέπω και εγώ. Και όταν μάθεις να τα χρησιμοποιείς, είναι το ίδιο εύκολα με τα ηλεκτρονικά ψηφιακά χρονόμετρα.
Το ταχύμετρο θέλει μόνο κομπιουτεράκι, ή χαρτί και μολύβι για να κάνεις την διαίρεση με το χίλια.  :headbash:

Δέν θα έλεγα όχι όμως σε μια ακριβή υλοποίηση και ας δείχνει μόνο την ώρα.  :smt003

Αχχχ... Submariner  :god:
« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 30, 2008, 05:56:24 μμ από Alexandris »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
ναι ,βεβαιως,αλλιως δεν εχει νοημα αγορας,εχει? ???

Αποσυνδεδεμένος TZAG

• 42mm case
  • 48mm case
    • Προφίλ
Είναι ωραίο να έχεις στο χέρι ένα εργαλείο και να το χρησιμοποιείς. Κι εγώ το κάνω αρκετά συχνά.
μόλις πάνω από τη θάλασσα

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Είναι ωραίο να έχεις στο χέρι ένα εργαλείο και να το χρησιμοποιείς. Κι εγώ το κάνω αρκετά συχνά.

+1

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος n_wildgirl

• Just Registered
    • Προφίλ
Λοιπόν μιας και δεν εχω κλεισει ουτε 24ωρο που αγορασα ρολόι με χρονογράφο+ταχυμετρο...και επειδη πάντα ειχα την απορια πώς λειτουργουν αυτα τα διαολεμενα...μπορεί να μου εξηγησει καποιος; (ψυχραιμια για την ηλιθιοτητα της ερωτησης μου...ειμαι κοπελα...λιγη κατανοηση!!!)  ;)
“If God gives you a watch, are you honoring Him more by asking Him what time it is or by simply consulting the watch?”

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Λοιπόν μιας και δεν εχω κλεισει ουτε 24ωρο που αγορασα ρολόι με χρονογράφο+ταχυμετρο...και επειδη πάντα ειχα την απορια πώς λειτουργουν αυτα τα διαολεμενα...μπορεί να μου εξηγησει καποιος; (ψυχραιμια για την ηλιθιοτητα της ερωτησης μου...ειμαι κοπελα...λιγη κατανοηση!!!)  ;)

πανω κουμπι ,εναρξη ,αρχιζει η καταγραφη χρονων ,τα τρια κυκλακια δειχνουν (στο δικο σου) δεκατα(πανω δεξια),λεπτα(πανω αριστερα ),κατω στο κεντρο οπου ειναι ο αριθμος 6 συνεχομενα δευτερολεπτα του ρολογιου .νομιζω ετσι ειναι σε αυτα.

Αποσυνδεδεμένος n_wildgirl

• Just Registered
    • Προφίλ
πανω κουμπι ,εναρξη ,αρχιζει η καταγραφη χρονων ,τα τρια κυκλακια δειχνουν (στο δικο σου) δεκατα(πανω δεξια),λεπτα(πανω αριστερα ),κατω στο κεντρο οπου ειναι ο αριθμος 6 συνεχομενα δευτερολεπτα του ρολογιου .νομιζω ετσι ειναι σε αυτα.

Ευχαριστω, αρχιζω και μπαινω στο νοημα! Ο δακτυλιος γυρω απο το καντραν που γραφει...km/h(!) τι εξυπηρετει;
“If God gives you a watch, are you honoring Him more by asking Him what time it is or by simply consulting the watch?”

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
H ταχυμετρική σκάλα είναι αυτή που ρωτάς. Λειτουργεί ως εξής:
Είσαι σε ένα όχημα ή παρατηρείς ένα όχημα (ή οτιδήποτε κινείται), που κινείται, το οποίο θα διανύσει 1 χιλιόμετρο. Μόλις περάσει το σημείο έναρξης ξεκινάς τη χρονογράφηση και μόλις συμπληρώση την απόσταση τη σταματάς και διαβάζεις το χρονογράφο σου. Ας υποθέσουμε πως κατέγραψε 30". Στν κλίμακα τα 30" αντιστοιχούν στο νούμερο 120, άρα το όχημα κινήθηκε με μέση ωριαία ταχύτητα 120χμ/ώρα. Αν η απόσταση ήταν μίλι ή ναυτικό μίλι ή εκατοστό τότε την καταγραφή σου θα τη διάβαζες 120μίλ/ώρα ή 120ν.μίλ/ώρα ή 120 εκ/ώρα (αν χρονομετρούσες σαλιγκάρι :D).
Μπορεί επίσης να καταγράψει ρυθμό παραγωγής. Πχ μετράς 10 επαναλήψεις σε ένα μηχάνημα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε 15". Στην κλίμακα διαβάζεις 240. Άρα παράγει με ρυθμό 240Χ10=2400/ώρα.

Φιλικά
Δημήτρης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 15, 2009, 10:05:16 πμ από blackbird »

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
Καλώς ήρθες και καλοφόρετο.
Σου απάντησαν οι φίλοι george_ και blackbird.

Εδώ όλοι ρωτάμε και όλοι μαθαίνουμε, αυτός είναι και ο σκοπός του φόρουμ.

Προσωπικά τους χρονογράφους, τους χρησιμοποιώ  για να βλέπω τον χρόνο σε από σημείο σε σημείο, πηγαίνοντας
απο διαφορετικούς δρόμους.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος Voodooman

• 44mm case
    • Προφίλ
Και εγώ τον χρησιμοποιώ αρκετά συχνά.
Όταν πρωτοαγόρασα τον χρονογράφο έλεγα "σιγά μην τον χρησιμοποιήσω ποτέ", αλλά τελικά τον συνήθισα
και τώρα με εξυπηρετεί πολύ. Στο κάτω κάτω δεν είναι ένα όργανο στο οποίο θα είσαι πεσμένος από πάνω του όλη την ημέρα και θα κάνεις μετρήσεις, αλλά λίγο-πολύ όλοι κάποια στιγμή θα χρειαστούν ένα χρονόμετρο.

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
+1
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος adastra

• 38mm case
    • Προφίλ
Εγω οποτε εβαζα χρονογραφο για να μετρησω διαρκεια αποστασεων, παντα ξεχνουσα να τον κοιταξω οταν εφτανα στον προορισμο μου και κατεληγε να δουλευει ολη μερα οποτε το παρατησα το σπορ.  :D

Αποσυνδεδεμένος georges

• Tourbillion
    • Προφίλ
Εγω οποτε εβαζα χρονογραφο για να μετρησω διαρκεια αποστασεων, παντα ξεχνουσα να τον κοιταξω οταν εφτανα στον προορισμο μου και κατεληγε να δουλευει ολη μερα οποτε το παρατησα το σπορ.  :D

Σημασία έχει οτι τον χρησιμοποιούσες :D :D :D :D
Βοήθησε τον Φλίπερ να κρατήσει τον τίτλο του...Γίνε κι εσύ ΔΩΡΟ*, μπορείς!!!

* ΔΩΡΟ  = ΔΩρητής ΡΟλογιών

Αποσυνδεδεμένος alexisvas

• 44mm case
  • τα δευτερόλεπτα βαριά στους λεπτοδείκτες
    • Προφίλ
Εγω παντως χρησιμοποιω το χρονογραφο του Carrera μου μονο στο μαγειρεμα, αντε και σε κανενα πειραμα στο εργαστηριο που δουλευω, καθως ειμαι βιολογος.
Πω πω αδερφακι μου,εισαι φουλ αντι-Ω εεε?  :o

Παράθεση από: Jeremy Clarkson
Το μονο πραγμα που ειναι χειροτερο απο ενα ψευτικο Rolex ειναι ενα αληθινο!

Αποσυνδεδεμένος pontioz1

• Tourbillion
  • Πισγιουνίκ.
    • Προφίλ
έχω ένα Tissot με χρονογράφο quartz ο οποίος μου ήταν ιδιαίτερα απαραίτητος στην προπόνηση στο τρέξιμο (χώρια το βαρίδιο που ήταν με ο μπρασελέ)! και με βολεύει πολύ περισσότερο καθώς οι δείκτες του είναι ορατοί με μειωμένο φως και δεν ήθελα να πάρω ηλεκτρονικό ρολόι! τώρα με το Suunto Vector (πήρα ηλεκτρονικό ρολόι...) είναι αλλιώς τα πράγματα! Και η στεφάνη όταν δεν χρησιμοποιείται στις καταδύσεις είναι μια χαρά χρονομέτρης μιας ώρας!

βέβαια πάντα είχα την απορία -ίσως γιατί δεν είχα ποτέ αυτόματο χρονογράφο: αντέχουν αυτοί σε συχνή χρήση;

Ρε σεις το πρόβλημα είναι καθαρά σεξουαλικό!

Αποσυνδεδεμένος johnkampol

• Just Registered
    • Προφίλ
Και εγω χρησιμοποιώ τον χρονογραφο οταν κανω γυμναστική. Πολλές φορές όμως τον είχα ξεχάσει και δούλευε για ημέρες.

Αποσυνδεδεμένος Petros1

• 40mm case
    • Προφίλ
Αν και τα περισσότερα ρολόγια μου είναι χρονογράφοι,δε μπορώ να πω ότι τους χρησιμοποιω σε καθημερινή βάση...
Όμως όποτε το έχω κάνει,μου έχει φανεί πολύ χρήσιμο όπως για παράδειγμα σε  κάποια υπερατλαντικά ταξίδια που έχω κάνει,ή και κάποιες φορές στη δουλειά μου,που έχει να κάνει πάρα πολυ με τη μέτρηση συγκεκριμένων χρονικών σημείων,και γι αυτο υπαρχουν σχεδον παντου ψηφιακά όργανα μέτρησης χρόνου...Όμως 2-3 φορές που είτε δεν υπηρχαν,είτε είχαν υποστεί κάποια βλάβη αυτά,ο χρονογράφος του ρολογιού μου αποδείχτηκε πολύτιμος... ;)