Αποστολέας Θέμα: Πρός γνώση και συμμόρφωση  (Αναγνώστηκε 1332 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος DOCORTHO

• Tourbillion
    • Προφίλ
Πρός γνώση και συμμόρφωση
« στις: Αύγουστος 29, 2008, 03:27:24 πμ »
Όπως είχα υποσχεθεί λοιπόν σας περιγράφω την περιπέτεια με το CORUM
Αποφάσισα λοιπόν να αγοράσω ενα CORUM BUBBLE XL QUARTZ μετά λοιπόν απο ενα προσεκτικό και εκτεταμένο  review κατέληξα σε γνωστό και και ευρέως διαφημιζόμενο αλλα μη εξουσιωδοτημένο ηλεκτονικο κατάστημα πώλησης.
Κάνω λοιπόν την παραγγελεία και μετα 4 εργάσιμες εχω στα χέρια μου το ρολόι ,πανευτυχείς το φοράω και βγάινω έξω για φαγητό στο δρόμο λοιπόν λέω να το θαυμάσω στο φως του ήλιου και βλέπω με πολλύ μεγάλη στεναχώρια χαραγματιές στο πάνελ ή στο κρύσταλλο επάνω απο τον αριθμό 6 αντίστοιχα με τον αριθμό 6 και δεξιά του .Εγινα μούσκεμα στον ιδρώτα λέω δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτο σε εμένα γυρίζω σπίτι και τους γράφω email μου λένε λοιπόν οκ γυριστε το ρολόι εφοσων δεν το φορέσατε  τους στέλνω απάντηση πως είναι δυνατόν να μην το έχω φορέσει αφού υπο το φώς του ήλιου στο χέρι μου ανακάλυψα οτι το ρολόι ειναι ελαττωματικό .
Μου στέλνουν απάντηση οκ θα κάνουμε μια εξαιρεση με εσάς και θα το πάρουμε πίσω μάλιστα με έξοδα αποστολής δικά τους ο,το στέλνω πίσω λοιπόν και μου στέλνουν μετα 8 εργάσιμες αλλο CORUM BUBBLE XL μες την χαρά εγώ το ανοίγω αλλα πρωτού βγάλω πλαστικά κ.λ.π το ελέγχω στον ήλιο ε και όπως αντιλαμβάνεσται πάλι τα ίδια μονο που τώρα είχε μια χαραγματιά σε άλλο σημείο του πάνελ ή ρωγμή στο κρύσταλλο ε τους ξαναέστειλα εμαιλ αυτη την φορά όμως ζητώντας τους να ακυρώσουν την αγο΄ρα .
Έστειλα λοιπόν το ρολόι πισω ξανά αυτη την φο΄ρα πληρώνοντας τα έξοδα αποστολής ο ίδιος και αφού πέρασαν σχεδόν 2 εβδομάδες ακυρώσαν την παραγγελια απο την πιστωτική κάρτα.Μέσα στην στεναχώρια εγω διότι χαλάστηκα πρώτον διότι δεν πήρα το ρολόι που ήθελα και δευτερον διότι ενοιωσα εξαπατημένος 2 φορές μου την έδωσε πηγα σε έναν εξουσιοδοτημενο έμπορο και πηρα το ωμέγα .
Αυτά λοιπόν τα ολίγα ,δεν ξέρω αλλα ψιλοκρύωσα με την ιντερνετική αγορά ρολογιών και οτι είχα σκοπό να παρω κατι ακριβο τα χριστούγεννα (γύρω στα 15000 $) με χαλάσαν και δεν υπάρχει πιθανότητα να ξαναπλησιάσω σε τέτοιο μαγαζί εκτός αν πρόκειτε για ευτελούς αξίας αντικείμενο που και ελαττωματικό να είναι δεν θα μου κοστίσει ακριβά

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Πρός γνώση και συμμόρφωση
« Απάντηση #1 στις: Αύγουστος 29, 2008, 09:19:34 πμ »
παλι καλα που το πηραν πισω
τα κακα νεα θα ηταν να σου εμενε το σπασμενο ρολοι

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
Απ: Πρός γνώση και συμμόρφωση
« Απάντηση #2 στις: Αύγουστος 29, 2008, 09:42:21 πμ »
Νομίζω ότι το παράδειγμά σας καταδεικνύει σαφώς 2 πράγματα:
1. Τά "ώριμα" αγοραστικά δικαιώματα των καταναλλωτων στην Αμερική, και
2. Το ότι πρέπει να είμαστε τρομακτικά προσεκτικοί με τις αγορές μέσω internet, πόσο δε μάλλον στην περίπτωση που οι αγορές γίνονται εκτός των τοιχών της χώρας μας.....
Φανταστείτε να συνέβαινε αυτό σε αγορά μέσω Ελλάδας. Προσωπική μου άποψη ότι οι αγορές μέσω νετ (δεν βάζω μέσα την antiquorum κλπ) όσο σεξυ και να φαντάζουν (κυρίως λόγω τίμής αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και λόγω μοντέλων) ενέχουν μεγάλο ρίσκο, το οποίο κατ'εμέ είναι μάλλον περιττό! 

Αλήθεια θα ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να μας πείτε και άλλες εμπειρίες για την πρωτογενή (ΑD) αλλά και δευτερογενή (nonAD, used etc) αγορά των ρολογιών στήν Αμερική.....
Εχοντας ζήσει για αρκετά χρόνια ως φοιτητητής στην Βοστωνη, αλλά λαμβάνοντας υπόψη την ισοτιμία του γιουροδόλαρου, νομίζω ότι έιναι πραγματικά the place to be ... ;)

« Τελευταία τροποποίηση: Αύγουστος 29, 2008, 10:11:54 πμ από lambros »