Αποστολέας Θέμα: SEIKO SKX 007 COSC ???  (Αναγνώστηκε 8365 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος mic

• 36mm case
    • Προφίλ
SEIKO SKX 007 COSC ???
« στις: Ιανουάριος 30, 2016, 12:19:28 πμ »
Απόκτησα το ρολογάκι αυτό το καλοκαίρι,από φίλο του φόρουμ,σε αρίστη κατάσταση. Το συμπάθησα από την πρώτη στιγμή και σχεδόν δεν φοράω άλλο ρολόι μου πλέον κι ας έχω μπόλικα. Όλο το καλοκαίρι βουτούσε μαζί μου στα γαλανά νερά της Κρήτης και συνεχίζει να με συντροφεύει και τώρα. Οι χρόνοι όμως που κρατούσε ήταν στο περίπου... Είναι γνωστό στα φόρουμ ότι αυτή η μηχανή δεν φημίζεται για την ακρίβειά της. Στην αρχή λοιπόν έχανε από 20-40 δευτ. την ημέρα. Μετά από λίγο καιρό,το πήρε αλλοιώς που λέμε και άρχισε πλέον να κερδίζει από 20-40 την ημέρα. Ε,εντάξει θα μου πείτε,μέσα στους χρόνους που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είσαι. Σωστά,γι αυτό κι εγώ δεν έδινα ιδιαίτερη σημασία μέχρις ότου το ρολογάκι εντελώς αιφνιδίως άρχισε πλέον να πηγαίνει δύο με τρία λεπτά μπροστά την ημέρα! Αυτό το παρουσίασε μετά από συνεχές μαστόρεμα δύο ημερών με ηλεκτρικό τρυπάνι,που το φορούσα το καημένο αδιαλείπτως. Στην αρχή σκέφτηκα το ενδεχόμενο να έχει μαγνητιστεί. Τα μαγνητισμένα όμως μπορεί να πηγαίνουν μπροστά ακόμα και ώρες. Επίσης δεν ακούγονται πλέον σωστά,δεν κάνουν υγιές τικ-τακ. Το πλησίασα και σε μια πυξίδα αλλά αυτή έμεινε ατάραχη,ενώ αν ήταν μαγνητισμένο θα κουνούσε η βελόνα της όπως διάβασα. Αποφάσισα λοιπόν να το ανοίξω...  :)

Αποσυνδεδεμένος mic

• 36mm case
    • Προφίλ
Απ: SEIKO SKX 007 COSC ???
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 12:20:01 πμ »
Παρατηρώντας προσεκτικά με φακό στο μάτι την κίνηση της τρίχας του μπαλάνς,είδα ότι έτσι όπως βλέπουμε το μπαλάνς από πάνω,στην απέναντι πλευρά από το τιμόνι,δηλαδή αριστερά,η εξωτερική σπείρα της τρίχας ήταν πολύ κοντά με την αμέσως επόμενη και ψιλοακουμπούσαν. Αυτό συμβαίνει βασικά και με τον μαγνητισμό,όμως εκεί το φαινόμενο είναι ακόμα πιο έντονο,οι τρίχες ακουμπούν συνεχώς,επηρεάζεται τελείως η κίνηση του μπαλάνς,το ρολόι δεν ακούγεται καθόλου καλά και πάει πάρα πολύ μπροστά. Βγάζω λοιπόν το μπαλάνς,το τοποθετώ ανάποδα και βάζω τον άξονα κίνησης στο κέντρο,δηλαδή μέσα στο ρουμπίνι της γέφυρας του μπαλάνς και βλέπω πλέον ακόμα πιο καθαρά ότι η τρίχα είναι παράκεντρη,δηλαδή από την μια μεριά τα διαστήματα ανάμεσα στην τρίχα είναι πολύ στενότερα απ' ό,τι στην άλλη. Ρίχνω μια ματιά στο net και βρίσκω ότι δεν είμαι ο πρώτος φυσικά που έχει κάνει αυτή την παρατήρηση και μάλιστα την μεγάλη ευαισθησία στην τρίχα την έχει η 7s26b και πάνω,γιατί έχουν κάνει αλλαγές στο τιμόνι,κάτι σαν το etachron της eta.Παίρνω λοιπόν την μεγάλη απόφαση και λέω,εδώ είμαστε θα ισιώσω την τρίχα,ή αν δεν μου βγει θα αγοράσω μπαλάνς κομπλέ. Παίρνω τηλέφωνο στην Αθήνα,το ανταλλακτικό υπάρχει,5 Ευρώ για 7s26a και 10 Ευρώ για 7s26b και το παραγγέλνω. Εντάξει λέω,μας παίρνει,προχώρα. Παίρνω μια λεπτή λαβίδα 3c,φακό στο μάτι 3 1/2,οπλίζομαι με θάρρος και στο σημείο της εξωτερικής τρίχας,μετά τον ρεγουλατόρο,εκεί που κάνει μια κάμψη,τονίζω πολύ ελαφρά με την λαβίδα αυτή την κάμψη. Και ω,ως δια μαγείας,οι αποστάσεις πλέον έγιναν απολύτως ίσες και η τρίχα ολοστρόγγυλη. Πρέπει να είναι η τυχερή μου μέρα λέω! Ξαναβάζω το μπαλάνς στη θέση του και η κίνηση του ήταν πια τελείως υγιής. Παρακολουθώ το ρολόι μια μέρα και βλέπω ότι επέστρεψε στους κανονικούς του ρυθμούς,πηγαίνοντας μπροστά δευτερόλεπτα κι όχι λεπτά. Το παρακολουθώ άλλη μια μέρα και ρύθμισα το ρεγουλατόρο τρεις φορές. Ε λοιπόν από την τελευταία ρύθμιση,το ρολόι έχει μείνει στο απίστευτο 0-1 τέσσερις μέρες τώρα. Αυτή την στιγμή είναι στο 0 !!! Το ξέρω ότι απλά μου 'κατσε,δεν είμαι ωρολογοποιός,οδοντίατρος είμαι και απλά ασχολούμαι ερασιτεχνικά,χαλώντας τα δικά μου ρολόγια και μόνο!   :)  Πάντως το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστο είναι ότι η μηχανή αυτή βγαίνει μάλλον αρρύθμιστη από το εργοστάσιο και ένας επαγγελματίας που φυσικά έχει και ηλεκτρονικό όργανο ελέγχου,μπορεί να κάνει θαύματα.

Μιχάλης
« Τελευταία τροποποίηση: Ιανουάριος 30, 2016, 12:25:15 πμ από mic »

Αποσυνδεδεμένος Triainoforos

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 01:49:47 πμ »
Ο τολμων νικα  :D

Αποσυνδεδεμένος corsair1965

• 50mm case
  • Χάρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 02:08:57 πμ »
Μπράβο σου Μιχάλη!!!
Όπως και να το κάνουμε, ως οδοντίατρος "πιάνουν" τα χέρια σου περισσότερο από τα δικά μας που είμαστε....πνευματικοί άνθρωποι  :lol: :lol:

Ρε συ Σπύρο, δεν το ρίχνεις κι εσύ στα service των Panerai να βγάζεις κανένα εξτραδάκι;;;
 :lol: :lol:
Καλά, ο Άγγελος θα aναλάβει τα JLC - έχει και το ειδικό εργαλείο να τα ανοίγει  :headbash: :headbash: :lol: :lol:
(....Άγγελε με παίρνεις βοηθό να....ακονίζω το σουγιαδάκι;;; )
 :lol: :lol:
χο χο χο!

Αποσυνδεδεμένος mic

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 02:29:01 πμ »
Παιδιά αν είναι ευχαρίστηση το να συλλέγεις ρολόγια,που φυσικά και είναι,πιστέψτε με δεν συγκρίνεται με την ευχαρίστηση να τα μαστορεύεις... Μην σας φαίνεται ακριβό να τα μαστορεύεις και να τα χαλάς  :). Η ουσία στο μαστόρευμα,είναι ότι μπορείς να φτιαχτείς με πολύ ταπεινά ρολόγια,δεν χρειάζεσαι vacheron,patec κ.λ.π.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 03:01:27 πμ »
Συνάδελφε Μιχαλη,εγω αναλαμβάνω τα γυαλισματα και εσυ τα σέρβις.

Το στήσαμε το μαγαζι ;) :lol: :jg: :lol: :jg:
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος mic

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 03:08:08 πμ »
Συνάδελφε Μιχαλη,εγω αναλαμβάνω τα γυαλισματα και εσυ τα σέρβις.

Το στήσαμε το μαγαζι ;) :lol: :jg: :lol: :jg:

Γεια σου συνάδελφε! Στην αεροπορία πριν κάποια χρόνια,είχα ένα συνάδελφο αξιωματικό με το επίθετό σου.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 08:44:08 πμ »
Τι να πω... Respect.
Ελπίζω μόνο να μην έχεις το δικό μου "σύνδρομο", δλδ να σου περισσεύουν "πραγματάκια" όταν κλείνεις το ρολόϊ :lol:

Sent from my i-phone, using my fingers

Αποσυνδεδεμένος strifteros

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 09:09:57 πμ »
ωραίος γιατρέ!
Τα άλογα στα αυτοκίνητα είναι όπως η μνήμη στον Η/Υ. Θέλεις πάντα παραπάνω. Μήπως ισχύει το ίδιο και για τα ρολόγια?

Αποσυνδεδεμένος omegasnik

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 09:14:19 πμ »
Αυτή είναι η απλή πραγματικότητα! Τα Seiko βγαίνουν αρρύθμιστα και οποιοσδήποτε ικανός ρολογάς ή ακόμη και ερασιτέχνης όπως εμείς μπορεί να τα ρυθμίσει. Την πρώτη φορά που έκανα κάτι παρόμοιο κι εγώ θεώρησα ότι ήταν pure luck αλλά στη συνέχεια έγινε πολλές φορές ακόμα με άριστα αποτελέσματα οπότε μάλλον δεν είναι σύμπτωση! Υπομονή θέλει και κάποιες βασικές γνώσεις και φυσικά σχετική δεξιότητα στα χέρια!
ΑΚΑ justnik
όποιος πρόλαβε ...

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 09:32:04 πμ »
Γεια σου συνάδελφε! Στην αεροπορία πριν κάποια χρόνια,είχα ένα συνάδελφο αξιωματικό με το επίθετό σου.

Τον Βασιλη εννοείς;

Αποσυνδεδεμένος Aris2176

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 10:33:55 πμ »
Μερακλής, μπραβο Μιχάλη!
Watches; I am not an addict. I can stop any time I want to...

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 12:26:14 μμ »
Μπραβο Μιχαλη για την προσπαθεια και το αποτελεσμα!
Χαιρομαι που επιτελους το φορουμ εχει ενα σοβαρο οδοντιατρο...

Αποσυνδεδεμένος mic

• 36mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 01:15:27 μμ »
Τον Βασιλη εννοείς;

Ναι τον Βασίλη. Όταν εγώ έκανα την στρατιωτική μου θητεία,τον είχα γνωρίσει. Ήταν φίλος με τον προιστάμενό μου,επίσης οδοντίατρο. Τότε το 1992 ήταν σμηναγός.

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 01:16:12 μμ »
Μπραβο Μιχαλη για την προσπαθεια και το αποτελεσμα!
Χαιρομαι που επιτελους το φορουμ εχει ενα σοβαρο οδοντιατρο...

με φωναξες;
τι θελεις,λεγε.

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 01:17:09 μμ »
με φωναξες;
τι θελεις,λεγε.

Ειδες; Αυτό εννοώ...

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 01:19:23 μμ »
Ναι τον Βασίλη. Όταν εγώ έκανα την στρατιωτική μου θητεία,τον είχα γνωρίσει. Ήταν φίλος με τον προιστάμενό μου,επίσης οδοντίατρο. Τότε το 1992 ήταν σμηναγός.

Με τον Βασιλη υπηρετησαμε μαζι για περιπου 2 χρονια στο ΓΝΑ κατα τη διαρκεια της θητειας μου,(δεν εχουμε ακριβως το ιδιο επωνυμο,θα τα πουμε),μετα ο Βασιλης υπηρετησε στο Ελληνικο οπου ηταν γιατρος στη μοναδα της γυναικας μου και τελικα εφτασε στο βαθμο του ταξιαρχου και ΔΥΓ (αρχηγος υγειονομικου).

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 01:20:06 μμ »

Αποσυνδεδεμένος karteo

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 02:23:55 μμ »
με φωναξες;
τι θελεις,λεγε.
Αν ήσουν σοβαρός θα ήξερες τι θέλει.
Μοντερειτορ να σου πετυχει
Γαυρος οπαδος....

Αποσυνδεδεμένος Triainoforos

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιανουάριος 30, 2016, 02:29:10 μμ »
Τι να πω... Respect.
Ελπίζω μόνο να μην έχεις το δικό μου "σύνδρομο", δλδ να σου περισσεύουν "πραγματάκια" όταν κλείνεις το ρολόϊ :lol:

Sent from my i-phone, using my fingers

:smt044 :smt044 :smt044