Αποστολέας Θέμα: Φ ω τ ο γ ρ α φ ί α  (Αναγνώστηκε 456927 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Φ ω τ ο γ ρ α φ ί α
« Απάντηση #1560 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 01:49:20 μμ »
Κατσε να συνέλθει λίγο το φόρουμ από τον πρώτο γύρο και βλέπουμε  :D
Παναγιωτη καλησπεραα! Δικαιολογημενος και σωστος ο προβληματισμος σου... οι τυποι ομως των "φωτογραφων κινητου" ποικιλουν... ενω αυτοι της φωτ.μηχανης ειναι λιγοτεροι...

Στους πρωτους ειναι απο τις χαζες σελφι των σοσιαλ μιντια μεχρι πραγματικοι χομπιστες... ενω στους δευτερους απο επαγγελματιες μεχρι οσους ασχολουνται σοβαρα με το χομπι. Γενικα οι φυσικοι περιορισμοι μιας μηχανης λογω βαρους κοστους κλπ.. την εχουν κανει να απευθυνεται σε περιορισμενο κοινο πια...

Ακομα κι εγω που τελευταια ασχολουμαι λιγο ολο το σκεφτομαι να παρω μια και τελικα.παλι μενω στο κινητο... το ξερω οτι οι δυνατοτητες του ειναι ελαχιστες, αλλα το δεχομαι μιας που φωτογραφιζω μονο περιστασιακα και "τη στιγμη"

Στάλθηκε από το SM-J530F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος Marga

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1561 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 02:45:48 μμ »
Εγώ έχω Nikon d5200 με 2 φακούς.

Την έβγαλα από την τσάντα τα Χριστούγεννα να τραβήξω κάτι φωτο τα σκυλιά να δω αν λειτουργεί ακόμα

Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος dennis66

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1562 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 03:47:14 μμ »
Συμβάσεις δεν υπάρχουν, κανόνες δεν υπάρχουν –κι αν ακόμη υπάρχουν δεν είναι υποχρεωτικοί. Ο καθένας τραβάει όπως μπορεί, ό,τι μπορεί, όποτε μπορεί και με ό,τι μέσο έχει στη διάθεσή του και τον βολεύει.  Ιδίως, τραβάει ό,τι θέλει και δημοσιεύει ό,τι θέλει, πάντα ταύτα αυτονόητα.  Για μένα δεν τίθεται ζήτημα συνάρτησης της  αισθητικής με το μέσο, αλίμονο, φανταστικές φωτογραφίες από κινητά έχω δει πολλές φορές -και εδώ μέσα. Υπάρχουν ήδη σήμερα πολλοί καλλιτέχνες που τραβάνε αποκλειστικά με κινητό.  Όπως επίσης  έχω δει τραγικές φωτογραφίες από κατά δήλωσή τους «φωτογράφους», με εξοπλισμό πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Και έχω ακούσει, από υποτιθέμενους επαγγελματίες ό,τι παπαριά χωράει ο νούς, ότι ας πούμε το RAW είναι άχρηστο, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε φλας διότι δεν είναι καλλιτεχνικό, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε PS διότι επίσης δεν είναι καλλιτεχνικό ή  ότι το καλύτερο φυσικό φως της ημέρας είναι μεσ’ το νταλαμεσήμερο. Έχω δει με τα μάτια μου  τύπο, επαγγελματία επί είκοσι χρόνια, να συγκρίνει μηχανές της ίδιας εταιρείας (προηγούμενο και τρέχον μοντέλο) και να καταλήγει ότι η παλιά έχει «πιο ζωντανά χρώματα», αγνοώντας –επί επίσης είκοσι χρόνια- ότι οι  μηχανές διαθέτουν profiles και ότι αν είναι να τις συγκρίνεις φρόντισε τουλάχιστον να τραβάνε στο ίδιο προφίλ. Έχω δει εκθέσεις κουλτουριαρέϊκες, όπου το κοινό θαυμάζει εκστατικά , ξέρω ΄γω, μια πλαστική σαγιονάρα φλουταρισμένη ή μια ζώνη ασφαλείας πιασμένη άξω από την πόρτα ως δημιουργήματα εφάμιλλα –τουλάχιστον- αυτών του Ansel Adams. Όπως έχω δει και τύπους να τρώνε τα χρόνια τους στο Instagram, παίζοντας το παιχνίδι follow/unfollow – like for like, λες κι έχει καμία σημασία.

Και κάπου μέσα σ’ όλη αυτή τη φασαρία, α, εμένα η δική μου μηχανή είναι πιο καλή, α, εγώ έχω κάνει εκθέσεις, α, εγώ έχω τόσους followers, χάνεται και το ζητούμενο, δηλαδή να τραβάμε εικόνες που ευχαριστούν εμάς τους ίδιους –μόνο αυτό μετράει, τίποτε άλλο.  Ή και να μη μας ευχαριστούν, ακόμη καλύτερα καμιά φορά, ώστε να παλεύουμε να πάμε πιο μπροστά.

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1563 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 04:21:29 μμ »
Όλα καλά, αυτό με τη φλουταρισμένη σαγιονάρα με πίκρανε.

Οι σαγιονάρες αποτελούν το αγαπημένο μου θέμα από τότε που έπηξε το insta στις φωτό με τα βαμμένα νύχια στην παραλία...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1564 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 04:49:11 μμ »
Εννοείται ότι ο καθένας τραβάει ότι του αρέσει και τον ελκύει και με όποιο μέσο εκείνος επιλέξει.

Όταν όμως τραβάμε μια φωτογραφία και την εκθέτουμε κάπου και εκείνος που την βλέπει έχει το δικαίωμα της γνώμης του αλλιώς θα την είχαμε στο αρχείο μας να την καμαρώνουμε μόνοι μας.

Εγώ λοιπόν ανέφερα ότι με έχουν κουράσει οι υπερβολικά επεξεργασμένες (και στην ουσία αλλοιωμένες) φωτογραφίες που μας κατακλύζουν.

Κάτι το οποίο δεν συνέβαινε μέχρι την άνθιση των κινητών τηλεφώνων.

Πάντως έκθεση χωρίς κριτική και βελτίωση χωρίς κριτική δεν υπάρχει εκτός και αν το μόνο που έχει ανάγκη σήμερα ο άνθρωπος είναι παλαμάκια και κοροϊδία.
Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος GiannisTissot

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1565 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 06:29:06 μμ »
Συμβάσεις δεν υπάρχουν, κανόνες δεν υπάρχουν –κι αν ακόμη υπάρχουν δεν είναι υποχρεωτικοί. Ο καθένας τραβάει όπως μπορεί, ό,τι μπορεί, όποτε μπορεί και με ό,τι μέσο έχει στη διάθεσή του και τον βολεύει.  Ιδίως, τραβάει ό,τι θέλει και δημοσιεύει ό,τι θέλει, πάντα ταύτα αυτονόητα.  Για μένα δεν τίθεται ζήτημα συνάρτησης της  αισθητικής με το μέσο, αλίμονο, φανταστικές φωτογραφίες από κινητά έχω δει πολλές φορές -και εδώ μέσα. Υπάρχουν ήδη σήμερα πολλοί καλλιτέχνες που τραβάνε αποκλειστικά με κινητό.  Όπως επίσης  έχω δει τραγικές φωτογραφίες από κατά δήλωσή τους «φωτογράφους», με εξοπλισμό πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Και έχω ακούσει, από υποτιθέμενους επαγγελματίες ό,τι παπαριά χωράει ο νούς, ότι ας πούμε το RAW είναι άχρηστο, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε φλας διότι δεν είναι καλλιτεχνικό, ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε PS διότι επίσης δεν είναι καλλιτεχνικό ή  ότι το καλύτερο φυσικό φως της ημέρας είναι μεσ’ το νταλαμεσήμερο. Έχω δει με τα μάτια μου  τύπο, επαγγελματία επί είκοσι χρόνια, να συγκρίνει μηχανές της ίδιας εταιρείας (προηγούμενο και τρέχον μοντέλο) και να καταλήγει ότι η παλιά έχει «πιο ζωντανά χρώματα», αγνοώντας –επί επίσης είκοσι χρόνια- ότι οι  μηχανές διαθέτουν profiles και ότι αν είναι να τις συγκρίνεις φρόντισε τουλάχιστον να τραβάνε στο ίδιο προφίλ. Έχω δει εκθέσεις κουλτουριαρέϊκες, όπου το κοινό θαυμάζει εκστατικά , ξέρω ΄γω, μια πλαστική σαγιονάρα φλουταρισμένη ή μια ζώνη ασφαλείας πιασμένη άξω από την πόρτα ως δημιουργήματα εφάμιλλα –τουλάχιστον- αυτών του Ansel Adams. Όπως έχω δει και τύπους να τρώνε τα χρόνια τους στο Instagram, παίζοντας το παιχνίδι follow/unfollow – like for like, λες κι έχει καμία σημασία.

Και κάπου μέσα σ’ όλη αυτή τη φασαρία, α, εμένα η δική μου μηχανή είναι πιο καλή, α, εγώ έχω κάνει εκθέσεις, α, εγώ έχω τόσους followers, χάνεται και το ζητούμενο, δηλαδή να τραβάμε εικόνες που ευχαριστούν εμάς τους ίδιους –μόνο αυτό μετράει, τίποτε άλλο.  Ή και να μη μας ευχαριστούν, ακόμη καλύτερα καμιά φορά, ώστε να παλεύουμε να πάμε πιο μπροστά.

Ντενις πολλα μπραβοο...!! Και για το ποστ και για τη φωτο..!

The front tells the time and the back tells the story.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1566 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 06:52:56 μμ »
Παναγιωτη καλησπεραα! Δικαιολογημενος και σωστος ο προβληματισμος σου... οι τυποι ομως των "φωτογραφων κινητου" ποικιλουν... ενω αυτοι της φωτ.μηχανης ειναι λιγοτεροι...

Στους πρωτους ειναι απο τις χαζες σελφι των σοσιαλ μιντια μεχρι πραγματικοι χομπιστες... ενω στους δευτερους απο επαγγελματιες μεχρι οσους ασχολουνται σοβαρα με το χομπι. Γενικα οι φυσικοι περιορισμοι μιας μηχανης λογω βαρους κοστους κλπ.. την εχουν κανει να απευθυνεται σε περιορισμενο κοινο πια...

Ακομα κι εγω που τελευταια ασχολουμαι λιγο ολο το σκεφτομαι να παρω μια και τελικα.παλι μενω στο κινητο... το ξερω οτι οι δυνατοτητες του ειναι ελαχιστες, αλλα το δεχομαι μιας που φωτογραφιζω μονο περιστασιακα και "τη στιγμη"

Γιάννη δοκίμασε να πάρεις μια DSLR ή mirrorless (όχι ακριβή, δεν έχει σημασία) και θα δεις ότι θα αρχίζεις να πειραματίζεται περισσότερο από ότι με το κινητό και σίγουρα θα σε κάνει καλύτερο.

Διάβασε και κανένα ωραίο βιβλίο για να κατανοήσεις τα περί της έκθεσης και θα εκπλαγείς.

Αυτά βέβαια με την προϋπόθεση να γουστάρεις την φωτογραφία.

Δεν ξέρω για εσάς αλλά οι δικές μου καλύτερες φωτογραφίες είναι τραβηγμενες με μηχανή. Και καλύτερες δεν εννοώ πιο άρτιες τεχνικά.
Ακόμα και τα "κάδρα" μου είναι καλύτερα.

Λογικά επειδή γουστάρω να κρατάω μηχανη. Με βάζει στο σωστό mood.

Τσαντίζομαι με κάποιους τύπους που το παίζουν κουλτουριάρηδες και μιλάνε για τον Mozart χωρίς να έχουν δει ούτε έναν πίνακά του...

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1567 στις: Οκτώβριος 09, 2019, 08:26:57 μμ »
Για τη φωτογραφία είχα συμπάθεια από την εποχή του φίλμ. Μόνο πρόσφατα πήρα μια DSLR.
Νομίζω ότι το hoby είναι πρωτίστως η ευχαρίστηση του να παίζεις με τη μηχανή για να αποτυπώσεις στο χρόνο. Αν δεν είσαι pro και έχεις χρόνο να ξοδέψεις τότε με τα χρόνια μαθαίνεις πολλά πράγματα, για το φως το χρώμα τη σύνθεση κάνεις τοπίο, πορτραίτο, φωτό δρομου, δεν έχει τέλος η εξερεύνηση.
Ακόμα τραβάω φωτογραφίες με το κινητό, αλλά η μηχανή είναι αλλού, και ως προς το αποτέλεσμα και ως προς την ευχαρίστηση.

https://youtu.be/43n-2iSZ_OU
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1568 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 02:31:04 μμ »
Εγώ λοιπόν ανέφερα ότι με έχουν κουράσει οι υπερβολικά επεξεργασμένες (και στην ουσία αλλοιωμένες) φωτογραφίες που μας κατακλύζουν.

Δίκην παραβολής, η (άμετρη) χρήση φίλτρων ή η υπερβολική επεξεργασία σε μια φωτογραφία θυμίζει λίγο την υπερβολική χρήση make-up σε ένα πρόσωπο. Κάθε στρώση και μια προσπάθεια τεχνητής ωραιοποίησης, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1569 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 03:07:59 μμ »
Συμφωνώ απόλυτα....

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1570 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 04:18:23 μμ »
Δίκην παραβολής, η (άμετρη) χρήση φίλτρων ή η υπερβολική επεξεργασία σε μια φωτογραφία θυμίζει λίγο την υπερβολική χρήση make-up σε ένα πρόσωπο. Κάθε στρώση και μια προσπάθεια τεχνητής ωραιοποίησης, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.
Γεια σου φίλε και συνονόματε Χάρη!!!
Αλλιώς και μετρ της τέχνης της φωτογραφίας!!!!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1571 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 04:49:33 μμ »
Έδω έχουν κράξει μεγάλους, βραβευμένους και καταξιωμένους φωτογράφους για επεξεργασία και φίλτρα στις φωτό τους .....

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1572 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 05:12:40 μμ »
Γεια σου φίλε και συνονόματε Χάρη!!!
Αλλιώς και μετρ της τέχνης της φωτογραφίας!!!!

Ο μέτρ στην προκειμένη περίπτωση είναι σύντμηση του μέτριος. Χαχα, καλό ε;
Πέρα από την πλάκα, δεν ισχύει φυσικά αυτό που λες, αρνούμαι ευγενικά τον χαρακτηρισμό.

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1573 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 05:30:14 μμ »
Ο μέτρ στην προκειμένη περίπτωση είναι σύντμηση του μέτριος. Χαχα, καλό ε;
Πέρα από την πλάκα, δεν ισχύει φυσικά αυτό που λες, αρνούμαι ευγενικά τον χαρακτηρισμό.
Οι ευγένειες θα σε φάνε!
Κάνε και λίγο «προμόσιον» τον εαυτό σου!
Δεν είδες η άλλη NASA και καλά δούλευε

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1574 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 06:06:21 μμ »

Νίκος Οικονομόπουλος, Magnum Photos

Αποσυνδεδεμένος exDIVER600

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1575 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 06:46:16 μμ »
Αυτη πάντως δεν έχει φίλτρο:

Απλά από την μεγάλη έκθεση, φωτίζει τόσο πολύ το lume, που φαίνεται ότι είναι & φλουταρισμενη...

Κατά τ´ αλλά όταν μία φωτό «δείχνει» και μία ιστορία (και όχι ας πούμε απλά ένα ρολόϊ) κερδίζει πολλούς πόντους, για εμένα μιλάω πάντα...

Και ειδικά όταν έχει περάσει (ο φωτογράφος) δια πυρός και σιδήρου για να τη βγάλει.
Καλές & οι φωτό των ρολογιών, δε λέω, αλλά δε φοβάσαι μη φας και καμία σφαίρα στο κεφάλι.
Εκτός φυσικά αν σε πυροβολήσει η γυναίκα/φίλη σου, που έχει σκυλοβαρεθεί και εσένα και τα ρολόγια :lol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος nin

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1576 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 07:07:17 μμ »

Και ειδικά όταν έχει περάσει (ο φωτογράφος) δια πυρός και σιδήρου για να τη βγάλει.
Καλές & οι φωτό των ρολογιών, δε λέω, αλλά δε φοβάσαι μη φας και καμία σφαίρα στο κεφάλι.
Εκτός φυσικά αν σε πυροβολήσει η γυναίκα/φίλη σου, που έχει σκυλοβαρεθεί και εσένα και τα ρολόγια :lol:

Καλύτερα από σφαίρα, παρά από καρκίνο.

Αποσυνδεδεμένος Alexspat

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1577 στις: Οκτώβριος 11, 2019, 10:34:55 μμ »
Ωραίο το θέμα φωτογραφικές μηχανές ενάντια στα κινητά, ανεβάζω κάποιες φωτογραφίες από τις 27/09/2019 που ήταν η Ευρωπαϊκή μέρα Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Μουσείο Βεργίνας.

Μέσα στο μουσείο γινόταν χαμός, κόσμος πολύς, σκοτάδια και εγώ να κυνηγάω τους πιτσιρικάδες μου και τον ξεναγό. Οι φωτογραφίες στα γρήγορα και στο σκοτάδι. Οι φωτογραφίες με ημερομηνία είναι από Nikon D60 με φακό Tamron SP17-50mm F/2.8 στο χειροκίνητο και στις ίδιες συνθήκες φωτογράφησης η γυναίκα μου με Huawei P30. 

Αποσυνδεδεμένος fovos

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #1578 στις: Οκτώβριος 12, 2019, 06:08:31 μμ »

Το καλύτερο ρολόι στον κόσμο;
Αυτό που έχεις τώρα στον καρπό σου.

Αποσυνδεδεμένος WasteG8

• 50mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #1579 στις: Οκτώβριος 12, 2019, 08:26:46 μμ »