Αποστολέας Θέμα: Ποια η γνώμη σας για το sunray/sunburst φινίρισμα καντράν.  (Αναγνώστηκε 1335 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisMast

• 50mm case
    • Προφίλ
Ποια η γνώμη σας για το sunray/sunburst φινίρισμα καντράν.
« στις: Ιανουάριος 14, 2016, 07:11:35 μμ »
Καταρχην,να πω οτι με το sunray/sunburst,εννοω οταν μια πλακα (καντραν) δεν εχει εντελως ομοιομορφη οψη επιφανειας,ματ,ή πιο γυαλιστερη,ή ασημιζουσα κτλ,αλλα κανει αυτο το αστραφτερο-οταν πεφτει κυριως το φως πανω- ακτινωτο εφε,απο το κεντρο προς την περιφερεια,το οποιο κανει κυκλικα-περιστροφικα παιχνιδια με το φως οπως προσπιπτει πανω κτλ.

Ενα βιντεο-παραδειγμα που εχω βρει στο youtube,απο το νεο Orient Monarch,το οποιο στις φωτογραφιες φαινεται σαν να εχει λευκη πλακα,αλλα στην ουσια ειναι καπως ετσι:

https://www.youtube.com/watch?v=AU7hkqz52KA

Η προσωπικη μου αποψη,ειναι οτι σε γενικες γραμμες ειναι καλυτερα να μην υπαρχει αυτο το εφε στα ανδρικα ρολογια.Αλλα οπως εγραψα,ειναι προσωπικη αποψη.Και βεβαια,εχω δει ρολογια με αυτο το εφε στο καντραν τους,που μου αρεσαν,αν και για να ειμαι ειλικρινης,και παλι θα τα προτιμουσα χωρις αυτο,και ας ειχαν εν τελει μια καποια αισθηση οτι ασημιζει το καντραν,οτι χρωμα και αν ειναι-αλλα χωρις το εφε αυτο.

Βεβαια μπορει να συναντησει καποιος sunray dials σε πολλα στυλ ρολογιων (dress,divers κτλ),και σε πολλα χρωματα (νομιζω σε χρωματιστα dial ισως να ταιριαζει λιγο καλυτερα),αλλα και παλι ειναι κατι που αν ανακαλυψω προσωπικα οτι υπαρχει σε ενα σχεδιο που μου αρεσει,ειναι 90 τα εκατο σιγουρο οτι θα ειναι ενα μειον για μενα.
Εκτος του οτι μου φερνει λιγο για "γυναικειο" αυτο το εφε,καποιες φορες ειναι και κουραστικο στα ματια οπως χτυπαει το φως.
Αλλα οπως ειπα περι ορεξεως...Μπορει ξαναλεω σε καποια συγκεκριμενα καντραν,λογω χρωματος,σχεδιασης,σχηματος καντραν και κρυσταλλου,καθως και λογω της ιδιας της εντασης και της οψης του εφε αυτου σε καποιο ρολοι,να μου αρεσει το τελικο αποτελεσμα.Αλλα και παλι ξαναλεω,θα προτιμουσα να μην υπηρχε,και ας ειχε το καντραν πανω καποια απλη και ηπια ασημιζουσα υφη,ή καποιο αναγλυφο μοτιβο,δε με πειραζε τοσο,αρκει να δειχνει πιο ομοιομορφο σαν εμφανιση.

Βεβαια η αληθεια ειναι οτι αυτη την αποψη την εχω διαμορφωσει λογω ενος οικονομικου quartz lorus,που εχει λευκη πλακα με αυτο το sunray εφε,κλασικους αριθμους και μπλε δεικτες.Αν η πλακα ηταν λευκη (ή οταν δειχνει λευκη υπο σκια),το ρολοι ειναι σουπερ,το αγαπημενο μου στυλ.Οταν ομως φαινεται με αυτο το περιστροφικο αστραφτερο εφε,χαλαει την εικονα του.

Ποια η γνωμη σας γενικοτερα αλλα και ειδικοτερα πανω σ'αυτο το θεμα?

Αποσυνδεδεμένος cupra73

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Ποια η γνώμη σας για το sunray/sunburst φινίρισμα καντράν.
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 14, 2016, 10:19:47 μμ »
Μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο εφέ, βγάζει βινταζίλα και είναι πανέμορφο.!!!

''Γιώργος''